Ústí n/L – Slavia 5:4 (kon.) | Kladno – Motor ČB 4:2 (kon.) | Frýdek-M. – Vsetín 4:3 (kon.)
Litoměřice – Benátky n/J 6:2 (kon.) | Kadaň – Prostějov 2:7 (kon.) | Třebíč – Jihlava 3:6 (kon.)
Havířov – Přerov 1:2 (kon.)
konec
HC Stadion Litoměřice
6:2 (1:0, 2:0, 3:2)
HC Benátky nad Jizerou
Sobota 02.02.2019, 17:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Chance liga • 53. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera. (19:13:45)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    LTM: Markus Korkiakoski
    BEN: Petr Wiencek
     
    V Kalich Areně je dobojováno! Velmi vyrovnanou a dramatickou třetí třetinou domácí pojistili své vedení a zcela zaslouženě berou tři body!
     
    Konec zápasu.
     
    59:27
    Domácí v plném počtu.
     
    59:19
    Benátečtí rozehrávají od vlastní branky.
     
    57:27
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Daniel Voženílek – 2 min., nedovolené bránění).
    56:19 Václav BURDA - 6:2
     
    56:19
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    Přesto ještě Benátky zvládly poslat Marcela dříve na led! O to se postaral VÁCLAV BURDA, který našel volnou skulinu u levé tyče branky Krále, kam také zkušeně kotouč zavěsil. Asistence: Patrik Maier, Adam Dlouhý.
    55:53 Martin KADLEC - 6:1
     
    55:53
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Naproti tomu kališníci zahrozili další gólovou trefou! Po několikerém pokusu o vystřelení se z těsné blízkosti dostal ke kotouči MARTIN KADLEC, který zvyšuje na rozdíl pěti branek. Asistence: Ondřej Smetana, Markus Korkiakoski.
     
    55:37
    Z levé hranice brankoviště mohl snížit Petr Wiencek, ovšem trefil pouze Královy betony.
     
    55:23
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Patrik Marcel – 2 min., hákování).
     
    54:05
    Benátečtí se stále více a více odhodlávají k cestám do útočného pásma. Tomáš Král ale dnes ukazuje, že je opravdu ve formě a likviduje takřka všechny více či méně nebezpečné střely soupeře.
     
    52:58
    Hosté v plném počtu.
     
    52:37
    O něco podobného se o malou chvíli později pokusil Jan Šír, který vyjel úplně sám středem ledové plochy. Proti němu si ale Král vyjel velmi hluboko od brankoviště a s velkou bravurou mu kotouč vypíchl svou holí.
     
    52:08
    Naopak na druhé straně mohl skórovat Ladislav Bittner! Díky mírnému zaškobrtnutí ale nakonec netrefil kotouč tak, jak by ideálně chtěl a Král jej lapil.
     
    51:23
    Stadion rozehrál od vlastní branky. Po přechodu do pásma se snaží zformovat a prověřit Schwarze. Ve svém počínání ale zatím úspěšný není.
     
    50:58
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (David Aubrecht – 2 min. + 10 min. osobní trest, vražení na hrazení). Menší trest odpyká Michal Klimo.
     
    49:53
    Litoměřičtí už víceméně v poklidu prostupují do útočného pásma. Jejich dosavadní cestu ale zbrzdilo ofsajdové postavení, přičemž po následném vhazování zahrozily Benátky.
    48:16 Vojtěch KROPÁČEK - 5:1
     
    48:16
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Své snažení ale nakonec v úspěšnou gólovou trefu proměnili! VOJTĚCH KROPÁČEK se otočil s kotoučem na holi přesně uprostřed mezikruží a připisuje se svou první trefu v kališnickém dresu. Asistence: Jiří Jebavý, Jan Dluhoš.
     
    47:39
    Litoměřičtí se zahnízdili v útočném pásmu a pokoušejí se o pátou branku. Z různých úhlů ale zatím vždy narážejí na připraveného Marka Schwarze.
    46:10 Markus KORKIAKOSKI - 4:1
     
    46:10
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Nebylo třeba dlouho čekat, domácí velmi rychle opět zvýšili svůj náskok! Po vhazování se velmi rychle zformovali v útočném pásmu, odkud se již podruhé gólově prosadil MARKUS KORKIAKOSKI. Asistence: Jan Dluhoš, Jiří Jebavý.
    45:25 Václav BURDA - 3:1
     
    45:25
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    Je sníženo! VÁCLAV BURDA se dostal těsně před brankoviště, odkud také zavěsil Bittnerovu nahrávku zleva přímo do zcela odkrytého prostoru u pravé tyče Královy branky. Asistence: Ladislav Bittner, Adam Klapka.
     
    43:46
    Marek Schwarz se musí v brance velmi otáčet. Litoměřičtí hokejisté si počínají velmi aktivně, ovšem benátecký gólman ukazuje svou zkušenost a většinu střel blokuje.
     
    42:45
    Benátečtí se sjeli před Královu branku. Ani nyní se ale nedostali přímo před něj, načež z rohu ledové plochy litoměřičtí hokejisté vypálili na opačný konec. Jejich první cestu sice zbrzdil ofsajd, následně se kališníci již definitivně usídlili v pásmu.
     
    40:36
    První buly sice vyhráli benátečtí hokejisté, ovšem kotouče se hned zmocnili domácí, kteří se pokusili o prověření Schwarze. Benátecká obrana ale neváhala ani vteřinu a kotouč vyhodila na icing.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    35:00
    Stadion se ale stále drží na dostřel Schwarzovy branky. Naproti tomu benátecká obrana je velmi pohyblivá a úspěšně blokuje jakýkoliv náznak litoměřické šance. Stále ale nemůže vypudit domácí hokejisty mimo útočnou třetinu.
     
    34:04
    Od modré tvrdě nahodil kotouč na branku Jiří Jebavý. Přemyslu Svobodovi se jej ale nepodařilo ztečovat za Schwarzova záda, neboť byl oblehán dvěma hráči v benáteckém dresu.
     
    32:55
    Po vyrovnání početních sil se kališníci znovu přesunuli před Schwarze. Obrana Benátek ale prokázala svou důraznost, čímž se litoměřičtí museli vrátit k vlastní brance a znovu rozehrát.
     
    32:50
    Domácí v plném počtu.
     
    31:36
    Benátečtí se drží před brankou Krále. Šanci na přímé zakončení měl Vratislav Kunst, který z modré prostřelil několik litoměřických hráčů. Na Tomáše Krále ale ani tentokrát vyzrát nedokázal.
     
    31:14
    Zprvu bezprostřední benátecké nahození na branku se zvrhlo v litý boj o kotouč v rohu ledové plochy. Ani jeden z týmů nebyl ve svém počínání úspěšný, celou akci museli ukončit až sudí, když se jim ztratil kotouč z dohledu.
     
    30:50
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jan Strejček – 2 min., sekání).
     
    30:37
    Litoměřičtí hokejisté se museli vrátit k vlastní brance. Od ní rozehrával Jan Strejček, ovšem Benátečtí velmi rychle vyjeli do toho samého prostoru a blokovali rozehrávku Stadionu.
     
    30:21
    Tlak před benáteckou brankou dokázali hosté na malý čas zmírnit vyhozením kotouče na zakázané uvolnění.
     
    29:11
    Benátečtí ale posléze vysunuli hru před Krále. Litoměřická obrana jim ovšem vystavila tvrdou stopku a drží je dosti daleko od svatyně Tomáše Krále.
    27:56 Markus KORKIAKOSKI - 3:0
     
    27:56
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Následné akci Litoměřic už ale odolat nedokázal. Těsně před brankovištěm se zjevil MARKUS KORKIAKOSKI, který využil povedené kombinace své formace a zavěsil kotouč přímo za Schwarzova záda. Asistence: Martin Kadlec, Jan Strejček.
     
    26:59
    Na druhé straně se ale o slovo přihlásila hradecká klika v podání Dominika Sklenáře a Filipa Jiráska. Sklenářovi se povedlo projet středem ledové plochy, načež vrátil kotouč na Jiráska, který z první vypálil. Ovšem Schwarz byl i v této chvíli úspěšný.
     
    26:19
    Vojtěch Kropáček nepřešel přes Michala Klima. Ten naopak zahájil benáteckou cestu před Krále, zprvu úspěšnou, leč bez zakončení.
     
    25:26
    Další povedená šance z hole Otakara Šika! Nejprve prokličkoval mezi celou řadou benáteckých hráčů, načež otočil na modré čáře a vypálil. Marek Schwarz ale dokázal včas zasáhnout.
     
    23:42
    Vratislav Kunst nasměroval svůj tým do útočného pásma. Při své cestě dokázal obehrát některého z protihráčů, nicméně příliš velkou šanci zde nepředvedl. Naopak Litoměřičtí zahájili svůj úspěšný návrat zpět.
     
    22:22
    Velkou šanci na znovu navýšení vedení měl Dominik Sklenář! V klíčovém momentu ale nedokázal včas vypustit kotouč z hole a zajel s ním za branku.
    21:19 Daniel VOŽENÍLEK - 2:0
     
    21:19
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Stadion krátce poté přidává další branku! S naprostou lehkostí si sjel do mezikruží DANIEL VOŽENÍLEK a s elegancí sobě vlastní vypustil kotouč za záda Schwarze. Asistence: Otakar Šik.
     
    20:14
    První vhazování druhé třetiny vyhráli domácí. Martin Kadlec se rychle přesunul před Schwarze. Tam se jej pokoušel o něj obrat Vratislav Kunst, leč neúspěšně.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První perioda je u konce. Oba týmy se pouštěly do střeleckých příležitostí. Dalo by se ovšem i říci, že Benátečtí byli aktivnější. Jediný úspěšný ale byl Jiří Průžek, pro něhož to navíc je trochu pikantní gól, neboť přišel do Litoměřic teprve nedávno a právě z Benátek.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:31
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Markus Korkiakoski – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Patrik Maier – 2 min., držení).
     
    19:31
    V posledních vteřinách se hra nepatrně vyostřuje. Díky tomu se do menší potyčky u Schwarzovy branky pustili na jedné straně Kadlec a Korkiakoski, na té druhé pak Maier a Špaček.
     
    18:19
    Jako blesk vyjel Patrik Marcel do středního pásma. Stíhán Ladislavem Bittnerem nakonec volil přihrávku k mantinelu doleva, kde ji ovšem Martin Kadlec nedokázal přesně převzít. Benátečtí pak znovu zamířili před Krále.
     
    17:35
    Příliš vzruchu před brankou Krále nyní vytvořili benátečtí hokejisté. Litoměřický gólman ale proti tomu vytáhl spoustu povedených zákroků, díky čemuž se nakonec hráčům Litoměřic povedlo vynést těžiště hry dále od své svatyně.
     
    16:48
    K ohrožujícímu zakončení se dostal Martin Kadlec. Jeho křižné nahození na branku, ovšem z chumlu hráčů nikdo nedokázal tečovat do Schwarzovy branky.
     
    16:15
    Patrik Marcel zvolil další pomalou rozehrávku od své branky. K ničemu zásadnímu ale nevedla, kotouč totiž doputoval až na zakázané uvolnění.
     
    14:59
    Na druhé straně ale mohl zahrozit Jan Šír. Zcela sám si to šinul středem ledové plochy přímo před Krále, na něhož také z hranice pravého kruhu vypálil. Tomáš Král ale vyrazil betony kotouč za branku.
     
    14:10
    Litoměřičtí byli nuceni vrátit se k vlastní brance. Přesto si dokázali udržet kotouč na holi. Výhodou toho naopak bylo, že získali cenný čas pro zformování se, z něhož vyjeli proti Schwarzovi.
     
    12:54
    Patrik Maier nepřešel s rozehrávkou přes Jiřího Průžka. Přesto nakonec po opačné straně vyrazil před brankoviště David Aubrecht, který také nekompromisně zakončil. V poslední chvíli ale kotouč zblokoval Jiří Jebavý.
     
    11:24
    Vstřelený gól kališníky ještě více probral, prakticky už totiž neopouštějí útočné pásmo. Obrana Benátek je ale velmi dotěrná a nedovolí kališníkům jakkoliv se dostat k zakončení.
    09:50 Jiří PRŮŽEK - 1:0
     
    09:50
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Přesto to jsou Litoměřičtí, kdo jde jako první do vedení! Dvořákovu nahrávku z rohu kluziště ještě nasměroval Otakar Šik přímo na JIŘÍHO PRŮŽKA, který z první vymetl naprosto volný prostor u pravé tyčky svého někdejšího spoluhráče z doby nedávné. Asistence: Otakar Šik, Jaroslav Dvořák.
     
    08:47
    Benátky se stále zdají být aktivnějším celkem. Po krátké souhře před vlastní brankou se vydaly před Krále, jehož nakonec prověřil Patrik Maier. Ani tentokrát ale v zakončení úspěšný nebyl a litoměřický gólman chytil kotouč do lapačky.
     
    07:31
    I po vyrovnání početních sil se Benátečtí drží v útočném pásmu. Pokus o další zakončení měl tentokrát Petr Wiencek, ovšem ani jemu se nepodařilo přejít přes těsně bránícího litoměřického protihráče.
     
    07:17
    Domácí v plném počtu.
     
    06:04
    Velmi slibný protiútok v podání Otakara Šika! Po velmi nepřesném Kunstově nahození vyrazil nedávný extraligový debutant jako blesk proti brance Marka Schwarze. Nikým nehlídán se navíc dostal až k zakončení z bezprostřední blízkosti, které ale gólman Benátek pokryl.
     
    05:36
    Benátečtí se ihned dostali před Tomáše Krále. V první chvíli se sice kališníkům povedlo vyhodit kotouč mimo ohrožení, následně už museli více vzdorovat Benáteckým.
     
    05:17
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Vadim Ščegolkov.
     
    05:05
    Dlouhé, přímé přihrávky předznamenaly cestu Litoměřic do útočného pásma. Ani tentokrát ale Marek Schwarz nemusel nijak tvrdě zasahovat.
     
    04:36
    Znovu to byl Ladislav Bittner, který si velmi drze počínal před Královou brankou. Na hranici mezikruží ho ale tentokrát důrazně odstavil od kotouče Jan Dluhoš. Z následné akce ale Litoměřičtí pouze vyhodili kotouč na icing.
     
    03:51
    Benátky se opětovně snažily vyvézt kotouč ven z obranné třetiny. Ani tentokrát nebyly úspěšné, naopak domácí hokejisté ještě zesílili svůj tlak.
     
    02:54
    Hosté v plném počtu.
     
    02:41
    Na celou polovinu hřiště nyní roztáhl Stadion kombinační přesun před branku Schwarze. Celá akce vyústila v Šikovo zakončení, kterému ale clonili dva hráči v benáteckých barvách.
     
    01:44
    Ladislavu Bittnerovi se podařilo vyvézt kotouč na hranici útočného pásma. Tam ale proti němu předvedl famózní obranný zákrok Jan Strejček, jemuž se zároveň podařilo posunout kotouč na Otakara Šika. Litoměřičtí tak zahájili návratovou protiakci.
     
    01:13
    Svou první přesilovku rozehráli kališníci velice aktivně. S jejím počátkem se zformovali v útočném pásmu a po sérii přihrávek vypouštěli od modré tvrdé zakončení na Marka Schwarze.
     
    00:54
    Vyloučení v týmu HC Benátky nad Jizerou (Patrik Maier – 2 min., sekání).
     
    00:05
    Úvodní buly připadlo benáteckým hokejistům. Ladislav Bittner ihned prošťouchl kotouč do útočného pásma, odkud se Benátečtí pokusili probít přímo před Krále.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před utkáním oba týmy vzdají holt nedávno zesnulému fanouškovi Litoměřic Adamu Pařízkovi, který v pouhých jedenácti letech bohužel prohrál boj s vážnou nemocí.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Michajlov) – Pavlas, Marcel, Smetana, Strejček, Jebavý, Dluhoš, Klejna – Ščegolkov, Korkiakoski, M. Kadlec – Voženílek, Svoboda, Jánský – J. Dvořák, Šik, Průžek – Kropáček, Sklenář, Jirásek.

    HC Benátky nad Jizerou: Schwarz (Žajdlík) – Kunst, Hampl, Maier, Kovář, Aubrecht, Ira – Bittner, Chrtek, Wiencek – D. Špaček, Šír, A. Dlouhý – Klapka, Burda, Žemba – Klimo.

    Rozhodčí: Čech, Skopal – Podrazil, Bosák.
     
    I když jsou Litoměřice v tomto utkání jasným favoritem, předchozí tři výsledky ale ukazují, že pro ně Benátky nejsou zrovna příjemný soupeř. Ze vzájemných zápasů vybojoval Stadion pět bodů, zatímco Benátky čtyři. Evidentní je ale postupná proměna výsledků. Zatímco první utkání vyhrály Benátky, v tom druhém již byli úspěšnější kališníci, avšak v prodloužení a třetí patřilo již výhradně litoměřickým hokejistům.
     
    Těmto ambicím také odpovídá pohyb v kádru. Benáteckým kupříkladu odešly opory jako Matěj Psota, který vypomůže v bojích před a během play-off Třebíči, nebo Jiří Průžek. Ten pro změnu oblékne právě kališnický dres. Litoměřický tým ještě kromě dříve oznámených mladých hráčů ještě posílili František Klejna s Markem Havlíkem, naproti tomu střídavé starty do Tipsport Extraligy si svými výkony vymohli Aleš Pavlas, Patrik Marcel a Ondřej Smetana.
     
    Oba týmy mají poněkud jiné ambice do závěrečné fáze tohoto ročníku Chance ligy. Zatímco domácí Stadion má velkou šanci zabojovat o play-off, hostující Benátky už pomalu mohou stavět tým na následující sezónu, neboť ze své pozice už nemají ani teoretickou šanci na postup mezi nejlepší osmičku.
     
    Zdravím vás u 53. kola hokejové Chance ligy. Na ledě litoměřické Kalich Areny se utká domácí HC Stadion Litoměřice proti hostům HC Benátky nad Jizerou. Přeji příjemné hokejové počtení.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 10. Průžek (Šik, J. Dvořák), 22. Voženílek (Šik), 28. Korkiakoski (M. Kadlec, Strejček), 47. Korkiakoski (Dluhoš, Jebavý), 49. Kropáček (Jebavý, Dluhoš), 56. M. Kadlec (Smetana, Korkiakoski) – 46. Burda (Bittner, Klapka), 57. Burda (Maier, A. Dlouhý)


    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Michajlov) – Pavlas, Marcel, Smetana, Strejček, Jebavý, Dluhoš, Klejna – Ščegolkov, Korkiakoski, M. Kadlec – Voženílek, Svoboda, Jánský – J. Dvořák, Šik, Průžek – Kropáček, Sklenář, Jirásek.
    HC Benátky nad Jizerou: Schwarz (Žajdlík) – Kunst, Hampl, Maier, Kovář, Aubrecht, Ira – Bittner, Chrtek, Wiencek – D. Špaček, Šír, A. Dlouhý – Klapka, Burda, Žemba – Klimo.

    Rozhodčí: Čech, Skopal – Podrazil, Bosák
    thejrc.org