Novosibirsk – Petrohrad 1:0 (kon.) | Barys – Jokerit 8:2 (kon.) | Ufa – Chabarovsk 3:1 (kon.)
Jekatěrinburg – Viťaz 2:1 (3:2 po s.n.) | Čeljabinsk – Magnitogorsk 3:1 (kon.) | Čerepovec – CSKA Moskva 0:4 (kon.)
Minsk – Riga 3:1 (kon.) | Dynamo Moskva – Vladivostok 0:3 (kon.) | Spartak Moskva – Kazaň 3:5 (kon.)
konec
Barys Nur-Sultan
8:2 (1:1, 2:1, 5:0)
Jokerit Helsinky
Sobota 02.02.2019, 12:00 • Kazachstan Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:22
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Jesper Jensen Aabo – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Barys Astana (Roman Starčenko – 2 min., sekání).
     
    57:03
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Jesse Joensuu – 2 min., hrubost).
     
    56:34
    Po levé straně zahrozil Petersson! Ten obkroužil branku, vzápětí se snažil zasunout za záda Zapolskiho. Americký gólman byl u tyčky včas!
     
    53:55
    Vyloučení v týmu Barys Astana (Dmitrij Ševčenko – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Brian O'Neill – 2 min., sekání).
     
    53:55
    Přečíslení dva na jednoho. Přesnou přihrávku od Akolzina dostal Ševčenko, ten dělal kličku do bekhendu. Proti následnému zakončení přišel parádní zákrok Zapolskiho lapačkou!
     
    50:59
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Henri Ikonen – 2 min., hrubost).
    50:38 Matt FRATTIN - 8:2
     
    50:38
    Astana právě vstřelila branku!
    Celou akci si rozjel na levé straně sám MATT FRATTIN! Jeho první střelu vyrazil Zapolski pouze před sebe, ovšem Kanaďan se následně dostal i k dorážce, která skončila v síti. Pátý přesný zásah domácích ve třetí části! Asistence: Alexej Makljukov a Brandon Bochenski.
     
    47:39
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Viktor Lööv – 2 min., krosček).
     
    46:27
    Obrany jakoby neexistovaly. Do samostatného úniku se dostal Manninen, který dělal kličku do bekhendu. Kotouč mu na poslední chvíli sjel z čepele!
    46:00 Jegor PETUCHOV - 7:2
     
    46:00
    Astana právě vstřelila branku!
    Po chybě v hostující obraně se do samostatného úniku dostal JEGOR PETUCHOV. Vypadalo to, že bude dělat kličku do bekhendu, na poslední chvíli přišlo zakončení na bližší tyčku!
     
    44:33
    Střídání v týmu Jokerit Helsinky: ze hřiště odchází Janis Kalninš, přichází Ryan Zapolski.
    44:33 Nikita MICHAJLIS - 6:2
     
    44:33
    Astana právě vstřelila branku!
    To začíná zavánět debaklem! Úplně volný teď zůstal před brankou NIKITA MICHAJLIS, který z bezprostřední blízkosti zvedl puk nad rameno Kalninše! Lotyšský brankář vzápětí zamířil na střídačku. Asistence: Brandon Bochenski a Matt Frattin.
    43:37 André PETERSSON - 5:2
     
    43:37
    Astana právě vstřelila branku!
    Z pravé strany pálil Blacker, který orazítkoval pouze tyčku za Kalninšem. Kotouč se odrazil přesně na hůl ANDRÉHO PETERSSONA, švédský hráč zamířil do odkryté branky a navýšil náskok Barysu! Asistence: Jesse Blacker a Kirill Polochov.
     
    41:38
    Do samostatného úniku se o pár vteřin později dostal Boyd. Domácí útočník zakončoval pod horní tyčku, Kalninš puk dokázal vyrazit!
    41:06 Roman STARČENKO - 4:2
     
    41:06
    Astana právě vstřelila branku!
    Kazašský celek navyšuje v úvodu třetí části svůj náskok! Z pravé strany si to na střed namířil ROMAN STARČENKO, jehož skrytá a tvrdá rána se zastavila až v síti! Asistence: Darren Dietz a André Petersson.
    37:32 André PETERSSON - 3:2
     
    37:32
    Astana právě vstřelila branku!
    Finský tým se nedokázal dostat z obranné třetiny. Kotouče se zmocnili domácí, ANDRÉ PETERSSON jej posílal před branku. Obránce Grant si poté kotouč nešťastně srazil do vlastní branky! Asistence: Patrice Cormier.
    35:55 Peter REGIN - 2:2
     
    35:55
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Hosté se dostali do přečíslení dva na jednoho, PETER REGIN to vzal na sebe a přesnou střelou překvapil Karlssona, který počítal spíše s přihrávkou. Po brance Bochenskiho se prosazuje kapitán také na druhé straně! Asistence: Brian O'Neill.
     
    28:29
    Vyloučení v týmu Barys Astana (Maxim Semjonov – 2 min., držení).
     
    24:41
    Vyloučení v týmu Barys Astana (Pavel Akolzin – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (John Norman – 2 min., držení hole).
     
    22:30
    Domácí přesilovka pokračovala, na pravé straně zůstal úplně volný Starčenko, s jehož tvrdou ranou si poradil Kalninš. Ten dokázal puk vyrazit!
    21:42 Brandon BOCHENSKI - 2:1
     
    21:42
    Astana právě vstřelila branku!
    Na ledě je hodně prostoru, čehož střelou z pravého kruhu využil BRANDON BOCHENSKI. Domácí kapitán vypálil přesně do růžku, Barys jde do vedení! Asistence: Darren Dietz.
     
    20:41
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Viktor Lööv – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    20:41
    Rozhodčí má zdviženou ruku, opět se bude vylučovat, tentokráte pouze na straně Jokeritu. Domácí celek tak bude hrát přesilovou hru, pravděpodobně to budou čtyři minuty!
     
    20:27
    Vyloučení v týmu Barys Astana (Alexej Makljukov – 2 min., držení).
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Jesse Joensuu – 2 min., držení).
     
    Úvodní dvacetiminutovka je za námi. Brankáři si pouze vymění branky a můžeme pokračovat druhou částí!
     
    17:42
    To byla velmi slušná šance pro Astanu! Po přihrávce Starčanka z levé strany se před Kalninšem ocitl Boyd. Ten ale nedokázal kotouč protlačit za beton hostujícího gólmana!
     
    16:15
    Všichni hráči na ledě zamířili ke střídačkám, poté do kabin. První třetina je po necelých sedmnácti minutách přerušena kvůli úpravě plexiskla! Za nějakých osmnáct minut se hráči vrátí zpět, dohrají úvodní dvacetiminutovku a ihned začnou s druhou třetinou!
    10:59 Alichan ASETOV - 1:1
     
    10:59
    Astana právě vstřelila branku!
    Netrvalo to dlouho, domácí srovnávají krok a začínáme od začátku! Barys se dostal do situace dva na jednoho, Sagadejev poslal přihrávku na druhou stranu. Jensen se sice dotkl puku, ovšem ALICHAN ASETOV vzápětí překonal bezmocného Kalninše! Asistence: Anton Sagadejev a Jegor Petuchov.
    07:49 Sakari MANNINEN - 0:1
     
    07:49
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do vedení! Kotouče se v útočném pásmu zmocnil Lepistö, který se neunáhlil a všiml si lépe postaveného spoluhráče, kterému poslal milimetrově přesnou přihrávku. SAKARI MANNINEN poté bez problémů trefil odkrytou branku! Asistence: Sami Lepistö a Steve Moses.
     
    01:54
    Obrovská příležitost pro hosty! Moses si nabruslil na střed a zívala na něj prázdná branka .Do jeho bekhendového zakončení na poslední chvíli skočil jeden z domácích beků!

    Štěpán Slovák

    Branky a nahrávky: 11. Asetov (Sagadejev, Petuchov), 22. Bochenski (Dietz), 38. A. Petersson (Cormier), 42. R. Starčenko (Dietz, A. Petersson), 44. A. Petersson (Blacker, Polochov), 45. Michajlis (Bochenski, Frattin), 46. Petuchov, 51. Frattin (Makljukov, Bochenski) – 8. Manninen (Lepistö, Moses), 36. Regin (O'Neill)


    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Malgin) – Svedberg, Makljukov, Dietz (A), Orechov, Polochov, Blacker, M. Semjonov – Michajlis, Bochenski (C), Frattin – Cormier (A), A. Petersson, R. Starčenko – Akolzin, Boyd, Ševčenko – Petuchov, Sagadejev, Asetov – Gurkov.
    Jokerit Helsinky: Kalninš (45. Zapolski) – Lööv, Lepistö (A), O. Lauridsen, Jensen Aabo, A. Grant, Stollery, E. Räsänen – O'Neill, Joensuu, Norman (A) – Nicklas Jensen, Manninen, Moses – Vesalainen (C), Regin, H. Ikonen – Jormakka, Platt, Pihlström – Mäki.

    Rozhodčí: Olenin, Gofman – Biljugin, Golovljov
    thejrc.org