Salzburg – HC Litvínov 9:7 (kon.) | Jihlava – Kladno 2:5 (kon.) | K. Vary – Zlín 5:2 (kon.)
Olomouc – Havlíčkův Brod 6:1 (kon.) | Kometa Brno – Třinec 5:2 (kon.) | Chomutov – Přerov 3:4 (kon.)
Č. Budějovice – Plzeň 5:9 (kon.) | Havířov – Mountfield HK 0:6 (kon.) | Liberec – Sparta 3:4 (kon.)
Vsetín – Vítkovice 5:6 (po pr.) | Slavia – Pardubice 3:9 (kon.)
konec
HC Olomouc
6:1 (4:1, 0:0, 2:0 - N 0:0 - 1:0)
BK Havlíčkův Brod
Sobota 02.02.2019, 12:00 • Zimní stadion Olomouc (kapacita: 5500 míst) • DHL Extraliga juniorů • Skupina o 13. - 24. místo
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Olomouc.
    Autorem vítězné branky je DAVID ŠTEFKA.
     
    63:12
    Kouč hostí Jiří Čelanský si vybírá oddechový čas!
     
    63:12
    Michal Matiaško (OLO) na útočné modré dost okatě sestřelil k zemi protihráče, sudí mu tak vyměřují celkem logicky dvouminutový trest za nedovolené bránění.
     
    62:46
    Petržilka trefuje pravou tyč! Hráči z Vysočiny nebyli daleko od rozhodující trefy!
     
    61:40
    A další tutovka! Adam Rutar jen těsně svůj brejk nezakončil, o milimetry pak netrefil branku z dorážky i Hlaváč. Olomouc měla hned dvě jasné gólovky.
     
    60:24
    Matiaško se dostal zpoza klece k palbě bekhendem, ale Nedvěd úspěšně zasahuje. Na druhé straně pak uspěl proti Cachnínovi i olomoucký strážce branky .
     
    58:50
    Havlíčkův Brod čeká po dlouhé době oslabení, za hákování v obranném pásmu je totiž nyní sudími trestán Libor Švec (HBR).
     
    57:01
    Dudycha si připsal velkou tutovku! Jeho pokus letěl těsně nad horní tyčkou, Mokrý se po jeho bombě od modré čáry jen stačil bezmocně ohlédnout.
     
    51:40
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí svůj náskok ještě více navyšují! Brodská obrana se až příliš stáhla k vlastní brance, čehož využil DAVID ŠTEFKA, který se dostal v předbrankovém prostoru k rychlé palbě. Kotouč skončil přesně v pravé šibenici. Asistence: Josef Podlaha.
     
    50:13
    Kulhánek pálil těsně vedle tyče! Mokrý si musel pořádně oddechnout, tahle přízemní rána totiž měla bez diskuse velké gólové parametry, scházely jí jen milimetry.
     
    46:58
    Holenda měl obrovskou tutovku! Útočník hostí se vehnal na levém křídle k rychlé akci, jenže nakonec ztroskotal na jistém brankáři Mokrém. Vystřelený beton nakonec dostal puk jeho špičkou mimo bránu.
     
    45:47
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc potvrzuje svou útočnou převahu! Po rychlém brejku nic velkého Matiaško nevymýšlel a okamžitě poslal kotouč na najetého JOSEFA PODLAHU. Syn olomoucké legendy pak poslal kotouč přesně k tyči, Nedvěd měl jen pramalou šanci na úspěšný zákrok. Asistence: Michal Matiaško.
     
    30:33
    Ludvík Rutar se vydal do útoku a ukázal Nedvědovi jak pálí už stabilní bek Tipsport extraligy. Brankář Havlíčkova Brodu ale obstál, neboť vychytal i následnou dorážku Madera. Olomouc prováhala velkou šanci.
     
    28:36
    To byla šance! Kořenek ujížděl naprosto sám na brodskou branku, ale branky se přeci jen nedočkal. Dokázal sice rychle zamíchat s pukem, jenomže Nedvěda z brankařského postoje nevyhodil. Následná rána pak po teči ramena brankáře skočila od spojnice do ochranné sítě.
     
    25:19
    Štědrý se hnal sám na branku soupeře, jenomže svůj brejk nedokázal dotáhnout do konce. Pod tlakem bránícího beka napálil kotouč do vyjetého Nedvěda, hra je pro tuto chvíli přerušena.
     
    22:37
    Hanáky čeká další přesilová hra. Tentokrát je trestán za neúmyslné vyhození kotouče mimo led Štěpán Kudrna (HBR). Hráč hostí nebyl vůbec pod tlakem.
     
    20:25
    Petržilka už měl na holi zřejmě jistou branku, když se dostali hosté do přečíslení tří proti jednomu, jenomže přesun Mokrého na brankové čáře všemu zabránil. Olomouc si může pořádně oddechnout.
     
    14:19
    Tentokrát se valil do úniku obrovskou rychlostí Petržilka, jenomže Mokrý znovu ukázal své parádní dovednosti, když zatarasil brankoviště betonem. O dorážku se ještě pokoušel Vaňous, tu už ovšem zastavil Klesla.
     
    12:06
    Holenda se dostal obrovské minele Hanáků na modré čáře k parádnímu úniku, jenomže pod tlakem vracejícího se obránce se dostal mimo střelecký úhel. Mokrý navíc předvedl skvělý zákrok a kotouč ukryl pod výstroj.
     
    11:38
    Hanáky čeká další přesilová hra. Libor Švec (HBR) totiž nezvládl vybojovat puk u střídaček čistě a ze skrumáže se dostal jen s pomocí faulu. Podle sudích použil krosček.
     
    11:27
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Hosté získávají důležitý impuls! Po velké hrubce v olomoucké rozehrávce se dostal k úniku JAKUB PETRŽILKA, jehož kličku nedokázal Mokrý vykrýt. Kotouč mu prošel přesně mezi betony. Bez asistence.
     
    10:29
    Olomouc právě vstřelila branku!
    To je brankostroj! Čtyři branky během necelých tří minut znamenají pořádný psychický šok pro hosty. Ani změna golmana tak nepomohla k vzedmutí vysočinské síly, tentokrát se postaral o krásnou střelu MICHAL MATIAŠKO. Asistence: Josef Podlaha, Ludvík Rutar.
     
    09:28
    Kouč Jiří Čelanský se rozhodl ke střídání brankářů. Po třetí inkasované brance tak bránu Havlíčkova Brodu opouští Daniel Král, místo něj jde na led Martin Nedvěd.
     
    09:28
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci se dostávají už do tříbrankového náskoku! Po rychlé spolupráci na pravém křídle se rozhodl k palbě z kruhu VÍTĚZSLAV KLESLA a jeho bomba nadskočila nad rameno Daniela Krále. Havlíčkův Brod se znovu nestihl ani rozkoukat. Asistence: Tobiáš Handl, Matěj Kořenek.
     
    08:20
    Olomouc právě vstřelila branku!
    To je trhák! Olomouc se nečekaně dostává do výraznějšího zákroku, když do rozhozené obrany hokejistů z Vysočiny vtrhlo ofenzivní eso typu MICHALA MATIAŠKA, který se nijak nerozpakoval a poslal po brejku puk z kruhů pod šibenici. Asistence: David Štefka, Josef Podlaha.
     
    07:22
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Domácí přesilovku přeci jen využívají! Král sice ještě dokázal uklidnit střídačku, když vychytal taženou ránu Kořenka, před brankou se však zorientoval DAVID ŠTEFKA a svou dorážku stačil dostat nad ležícího brankáře. Kotouč letěl přesně k horní tyči. Asistence: Matěj Kořenek, Josef Podlaha.
     
    06:38
    Hlaváč se dostal na pravé straně k parádní šanci, jenže jeho pokus Král vychytal. Stejně skončila i parádní dělovka Adam Rutara. Havlíčkobrodský brankář jeho pokus ukryl do vyrážečky. Hanáci jsou opravdu v početní výhodě nebezpeční.
     
    06:21
    Olomouc dostává k dispozici první přesilovku v utkání. Za hrubost v útočné třetině totiž vyfasoval menší trest Patrik Vacík (HBR).
     
    02:41
    Dudycha a Tecl měli obrovské tutovky, Mokrý ale předvádí fantastické zákroky! Hned nadvakrát se postaral o ukázkový rozštěp, Olomouc měla velkou dávku štěstí.
     
    00:49
    Olomouc čeká první oslabení v tomto utkání, Podlaha neustál souboj jednoho jednoho a ztratil kotouč. Jeho parťák Michal Matiaško (OLO) tak zatáhl za záchrannou brzdu, sudí mu pískají hákování.
    Marken.cz

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 8. Štefka (Kořenek, Podlaha), 9. Matiaško (Štefka, Podlaha), 10. Klesla (Handl, Kořenek), 11. Matiaško (Podlaha, L. Rutar), 46. Podlaha (Matiaško), 52. Štefka (Podlaha), rozh. náj. Štefka – 12. Petržilka

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Ministr (OLO)
    0:0   Dudycha (HBR)
    2. série:
    0:0   L. Rutar (OLO)
    0:0   Peržilka (HBR)
    3. série:
    0:0   Mader (OLO)
    0:0   Vaňous (HBR)
    4. série:
    0:0   Mácha (OLO)
    0:0   Cachnín (HBR)
    5. série:
    1:0   Štefka (OLO)
    1:0   D. Vacík (HBR)


    HC Olomouc: Mokrý (Hasala) – Bahounek, Mader, Klesla, Hlaváč, Vosátko, A. Rutar, Pírek, L. Rutar – Handl, Matiaško, Štefka, Tomajko, Mácha, Horký, Kořenek, Štědrý, Podlaha, Ministr
    BK Havlíčkův Brod: Král (10. Nedvěd) – Dvořák, D. Vacík, Horák, Najman, Kerber, Dudycha – Vaňous, Petržilka, P. Vacík, Kudrna, Tecl, Fiala, Holenda, Pokorný, Kulhánek, Cachnín, Švec, Pártl

    Rozhodčí: Cabák – Bryška, Kučera
    thejrc.org