Havlíčkův Brod – Mladá Boleslav 1:6 (kon.) | Mountfield HK – Kladno 2:6 (kon.) | Kobra – Třemošná 6:2 (kon.)
Vsetín – Warriors Brno 6:2 (kon.) | Přerov – Olomouc 5:4 (kon.) | Plzeň – Slavia 6:3 (kon.)
Sparta – Chomutov 8:1 (kon.) | Liberec – HC Litvínov 3:0 (kon.) | HK MD Šumperk – Technika Brno 3:1 (kon.)
Žďár n/S – Č. Budějovice 4:5 (po pr.) | Tábor – Jihlava 0:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:6 (1:1, 0:2, 1:3 – N 0:0 – 1:0)
Rytíři Kladno
Sobota 02.02.2019, 12:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Extraliga dorostu • Nadstavba A
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Mountfield HK.
    Rozhodující pokus proměnil v páté sérii JAN GASPAR.
     
    53:05
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesto ještě přichází hradecká radost, domácí po dvou inkasovaných gólech v oslabení využívají nepříznivou herní situaci tentokrát ve svůj prospěch! Matěj Beneš v přečíslení narýsoval přesnou nabídku na hůl MATYÁŠE BUDINY, který si dneska gól naprosto jasně zasloužil. Z první nemohl takovou přihrávkou pohrdnout – 2:6. Asistence: Matěj Beneš.
     
    51:55
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Ale teď už hradecký brankář kapituluje pošesté. Bekhendový blafák Pavla Bareše ještě skvěle zastavil, potom spoluhráči odpálili puk zpřed prázdné klece, ovšem vzápětí ho dostal na hokejku JIŘÍ TICHÁČEK. Od modré čáry udělal pár temp na pravou stranu a pak vyslal neskutečně přesnou střelu do růžku – 1:6! Asistence: Adam Sojka, Pavel Bareš.
     
    46:50
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladenská převaha rezultuje už v pátý gól. Šapovaliv vyhrál buly na Davida Kohlíčka, který moc nečekal a okamžitě vystřelil puk do ohně. Žalčík ho vyrazil před sebe, kde se nejrychleji zorientoval ŠTĚPÁN ŠILHAVÝ a dorážku poslal přesně do druhého růžku. Raduje se tak ze svého prvního gólu v extraligovém dorostu – 1:5! Asistence: David Kohlíček, Marek Alscher.
     
    43:53
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Hradecký kapitán Matěj Havlíček si udělal útočný výlet a zdá se, že kolegové za něj v obraně nezaskočili dobře. Nechali si totiž za záda prchnout MATYÁŠE ŠAPOVALIVA, který moc dobře viděl, že bekhendovou kličku bude zakončovat do odkrytého koutu brány. Tak i učinil a Rytíři důležitou trefou odskakují už do tříbrankového vedení – 1:4! Bez asistence.
     
    23:53
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Lídrovi tabulky stačilo z početní výhody deset sekund a vede už o dva góly! Slaví ale hodně šťastnou trefu. Obránce MICHAL KOŠTOVAL chtěl od brankové čáry nejspíš jen najít parťáka, ovšem hradecký brankář si kotouč srazil do sítě – 1:3. Asistence: Adam Sojka, Marek Alscher.
     
    20:17
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Oba vyloučení hráči už se vrátili na led, když vtom předvedla obrovskou hrubici hradecká obrana. Těsně před Žalčíkem přišla o kotouč a zatímco první střelu Adama Bareše ještě brankář vykopl betonem, ADAM SOJKA pak kotouč nechytatelně přišpendlil pod horní tyčku. Rytíři otáčejí zápas – 1:2! Asistence: Adam Bareš.
     
    04:29
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Hned po 27 sekundách ale Rytíři vyrovnávají! Kapitán Jiří Ticháček nám teď předvedl, proč patří mezi opory reprezentační šestnáctky. Při své jízdě za brankou vykouzlil perfektní zpětný pas na první tyčku pro SAMUELA CHRENKU, který se do něj opřel z první a nemýlil se – 1:1! Asistence: Jiří Ticháček.
     
    04:02
    Hradec právě vstřelil branku!
    Po čtyřech minutách je to mírně pasivnější Hradec, kdo otevírá skóre střetnutí! Juraj Slafkovský vybojoval puk u modré čáry a i přes lehký háček potom vystřelil. Sukovi vypadl kotouč z lapačky přímo před LUKÁŠE PAJERA, který ho napoprvé ještě do odkryté brány nedorazil. Pak se k němu ale vrátil se šťastným přispěním soupeře, a to už nemohl zaváhat – 1:0! Asistence: Juraj Slafkovský.
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 5. Pajer (Slafkovský), 54. Budina (Beneš), rozh. náj. Gaspar – 5. Chrenka (Ticháček), 21. Sojka (A. Bareš), 24. Koštoval (Sojka, Alscher), 44. Šapovaliv, 47. Šilhavý (Kohlíček, Alscher), 52. Ticháček (Sojka, P. Bareš)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Šapovaliv (KLA)
    0:0   Beneš (HKM)
    2. série:
    0:1   Sojka (KLA)
    1:1   Pajer (HKM)
    3. série:
    1:2   Ticháček (KLA)
    1:2   Budina (HKM)
    4. série:
    1:2   Koštoval (KLA)
    2:2   Slafkovský (HKM)
    5. série:
    2:2   Havel (KLA)
    3:2   Gaspar (HKM)


    Mountfield HK: Žalčík (Tichý) – Táborský, Boukal, Havlíček (C), Řehák, Pelda (A), Jerman – Giesl, Gaspar (A), Budina, Pajer, Jirků, Beneš, Novotný, Souček, Slafkovský, Brožek. Trenér: Petr Luštinec.
    Rytíři Kladno: Suk (Gabriška) – Alscher, Havel, Koštoval, Kohlíček, Sýkora, Ticháček (C) – P. Bareš, Sojka (A), Hrabík, Šilhavý, A. Bareš, Nedvěd, Adam, Šapovaliv, Chrenka (A). Trenér: Libor Procházka.

    Rozhodčí: Úlehla – Hájková, Havel.
    thejrc.org