Havlíčkův Brod – Mladá Boleslav 1:6 (kon.) | Mountfield HK – Kladno 2:6 (kon.) | Kobra – Třemošná 6:2 (kon.)
Vsetín – Warriors Brno 6:2 (kon.) | Přerov – Olomouc 5:4 (kon.) | Plzeň – Slavia 6:3 (kon.)
Sparta – Chomutov 8:1 (kon.) | Liberec – HC Litvínov 3:0 (kon.) | HK MD Šumperk – Technika Brno 3:1 (kon.)
Žďár n/S – Č. Budějovice 4:5 (po pr.) | Tábor – Jihlava 0:3 (kon.)
konec
Mountfield HK
2:6 (1:1, 0:2, 1:3 – N 0:0 – 1:0)
Rytíři Kladno
Sobota 02.02.2019, 12:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Extraliga dorostu • Nadstavba A
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Mountfield HK.
    Rozhodující pokus proměnil v páté sérii JAN GASPAR.
     
    5. série
    3:2
    Jan Gaspar zakončil forhendovou kličku přesně a Hradec v nájezdech vítězí!
     
    4. série
    2:2
    Juraj Slafkovský v obrovské rychlosti zakličkoval, zasunul puk do brány a pak v ní skončil sám. Vyrovnáno.
     
    3. série
    1:2
    Jiří Ticháček se před Žalčíkem nevídaně roztancoval a pak zasunul puk bekhendem pod jeho betonem do sítě!
     
    2. série
    1:1
    Lukáš Pajer odpovídá stejně přesnou střelou na druhou tyč.
     
    2. série
    0:1
    Adam Sojka se trefil přesně k tyčce a posílá Kladno do vedení.
     
    64:57
    No, Marek Alscher je v útoku hodně mlsný, jenže svůj slalom ve změti hokejek nezakončil.
     
    60:59
    ...a proti Šapovalivovi vytasil Žalčík pro změnu skvělý pravý beton.
     
    60:08
    Hostující trenér Libor Procházka si vybírá oddechový čas.
     
    60:08
    Juraj Slafkovský (HKM) podrazil protihráče a Kladno bude hrát výhodnou přesilovku čtyři na tři.
     
    59:22
    Adam Sojka protancoval hradeckou obranou a nakonec se štěstím předložil puk Pavlu Barešovi, který se do něj opřel z první. Žalčíka nepropálil.
     
    56:49
    Na konci další kombinace na jeden dotek stál David Kohlíček, Žalčík se u vzdálenější tyčky vyznamenal.
     
    56:10
    Matěj Havlíček (HKM) dostal trest na pět minut a do konce utkání za naražení zezadu. Zbytečná kaňka od domácího kapitána.
     
    56:10
    Sýkora se na nosítka dostal částečně sám, ale je vidět, že je hodně otřesený a drží se za hlavu. Přejeme brzké uzdravení.
     
    56:10
    Vzápětí v rohu pásma hostů nešetrně narazil Matěj Havlíček na mantinel Lukáše Sýkoru a na ledě jsou lékaři i nosítka.
     
    56:10
    Nádherně se kladenskou obranou proháčkoval Matyáš Budina, druhý gól mu ale Štěpán Suk nedovoluje!
     
    53:56
    Vzápětí prohodil něco na hlavního rozhodčího Ondřej Hrabík (KLA), mladší bratr reprezentanta Kryštofa. A za to dostal nekompromisní "panenku" – osobní trest do konce utkání. Aspoň bude mít ve sprše teplou vodu.
     
    53:56
    Pokračující přesilovku mohli Rytíři využít, vystřihli fantastickou kombinaci snad celé pětky. Pavel Bareš ale na jejím konci sám před gólmanem netrefil puk dobře.
     
    53:05
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesto ještě přichází hradecká radost, domácí po dvou inkasovaných gólech v oslabení využívají nepříznivou herní situaci tentokrát ve svůj prospěch! Matěj Beneš v přečíslení narýsoval přesnou nabídku na hůl MATYÁŠE BUDINY, který si dneska gól naprosto jasně zasloužil. Z první nemohl takovou přihrávkou pohrdnout – 2:6. Asistence: Matěj Beneš.
     
    52:44
    Juraj Slafkovský (HKM) je také vyloučen za podrážení, takže hosté můžou zápas dohrát v klidu. Zapomněl jsem zmínit, že od druhé třetiny nehraje zraněný domácí bek Marek Pelda a od třetí Šimon Táborský. I to je velkým důvodem, proč Hradec už ve čtyřech obráncích prostě nestačí.
     
    51:55
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Ale teď už hradecký brankář kapituluje pošesté. Bekhendový blafák Pavla Bareše ještě skvěle zastavil, potom spoluhráči odpálili puk zpřed prázdné klece, ovšem vzápětí ho dostal na hokejku JIŘÍ TICHÁČEK. Od modré čáry udělal pár temp na pravou stranu a pak vyslal neskutečně přesnou střelu do růžku – 1:6! Asistence: Adam Sojka, Pavel Bareš.
     
    50:39
    Jenže vzápětí se budou muset bránit znovu. Matěj Novotný (HKM) se v útočném pásmu provinil podrážením.
     
    50:05
    Jiří Ticháček neskutečnou bombou od modré čáry málem přepůlil hradecké břevno!
     
    48:23
    Michal Koštoval u tyčky promáchl prudkou přihrávku spoluhráče před prázdnou branku.
     
    48:12
    Další komplikaci pro domácí znamená nedovolené bránění Matyáše Budiny (HKM). Hosté mají třetí přesilovku, zatím využili jednu.
     
    46:50
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladenská převaha rezultuje už v pátý gól. Šapovaliv vyhrál buly na Davida Kohlíčka, který moc nečekal a okamžitě vystřelil puk do ohně. Žalčík ho vyrazil před sebe, kde se nejrychleji zorientoval ŠTĚPÁN ŠILHAVÝ a dorážku poslal přesně do druhého růžku. Raduje se tak ze svého prvního gólu v extraligovém dorostu – 1:5! Asistence: David Kohlíček, Marek Alscher.
     
    46:39
    Na druhé straně se do samostatného úniku dostal Pavel Bareš. Mířil asi do růžku, jenže v poslední chvíli se mu pod hokejku vrhnul Jakub Řehák a kotouč zblokoval do ochranné sítě!
     
    45:58
    Slafkovský v přečíslení našel křižným pasem Jana Boukala. Ten si puk chvíli srovnával a střelu z úhlu vykopl Suk betonem.
     
    43:53
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Hradecký kapitán Matěj Havlíček si udělal útočný výlet a zdá se, že kolegové za něj v obraně nezaskočili dobře. Nechali si totiž za záda prchnout MATYÁŠE ŠAPOVALIVA, který moc dobře viděl, že bekhendovou kličku bude zakončovat do odkrytého koutu brány. Tak i učinil a Rytíři důležitou trefou odskakují už do tříbrankového vedení – 1:4! Bez asistence.
     
    40:14
    Třetí část zahájil kladenský námaz a další šance pro Matyáše Budinu. Tomu ale dneska prostě není přáno, teď tváří v tvář znovu narazil na Štěpána Suka!
     
    39:07
    Rytíři teď mačkají svého soupeře jako citrón, ale nestřílejí přesně. Rovnou třikrát pálil a minul kapitán Jiří Ticháček.
     
    36:29
    Kladenské zaváhání přihrálo puk Slafkovskému, jenž od zadního mantinelu vybídl Matěje Novotného. Ani on si na Suka nepřišel.
     
    33:48
    Ale přichází další, tohle je velká nedisciplinovanost hostujících mladíků! Hradecký zadák klepl do hokejky Jiřímu Ticháčkovi (KLA), který se hned obořil na rozhodčího, že šlo o hákování. Za to sám vyfasoval další dvojku!
     
    32:37
    Další chyba hradeckých zadáků, v oslabení mohl náskok Rytířů zvýšit Pavel Bareš. Jenže domácí gólman secvakl betony včas.
     
    31:33
    Právě po téhle šanci se z kladenské střídačky ozval hlasitý požadavek na vyloučení domácího hráče. A ten sudí Úlehla ohodnotil dvěma minutami pro hráčskou lavici za nesportovní chování, Mountfield má druhou přesilovku. Trest odpyká Zdeněk Nedvěd.
     
    31:33
    Na druhé straně klepal na skóre Adam Bareš, při bekhendové kličce ho ale hradecký obránce vyrušil a Bareš nemohl zakončit přesně!
     
    30:42
    Ale teď zpátky k hokeji. Suka nejdřív vystrašil Matěj Giesl, jehož střela skončila těsně za druhou tyčkou. Na tu první naopak v gólovce pálil Lukáš Souček, ale až příliš přesně – orazítkoval právě brankovou konstroukci!
     
    29:16
    Kladenská rozborka gólem nekončí. Ticháček vybídl křižným pasem Koštovala, proti němuž se Žalčík bezchybně přesunul.
     
    28:29
    Ofenzivně naladěný Marek Alscher se i z pozice obránce prokousal až před Žalčíka. Neměl místo na nic jiného než krátkou bekhendovou kličku, kterou mu hradecký brankář přečetl!
     
    26:39
    Budina vybídl na levé straně Slafkovského, ten nenašel místo u bližší Sukovy tyčky!
     
    25:09
    Na obou stranách se ze dvou závarů neurodilo, vzápětí fauloval ve středním pásmu Samuel Chrenka (KLA) s Hradec si taky vyzkouší první přesilovku. Verdikt zní napadení.
     
    23:53
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Lídrovi tabulky stačilo z početní výhody deset sekund a vede už o dva góly! Slaví ale hodně šťastnou trefu. Obránce MICHAL KOŠTOVAL chtěl od brankové čáry nejspíš jen najít parťáka, ovšem hradecký brankář si kotouč srazil do sítě – 1:3. Asistence: Adam Sojka, Marek Alscher.
     
    23:43
    Jenže hradecký forčeking byl až příliš silný, Juraj Slafkovský (HKM) se při něm dopustil podrážení, takže budeme sledovat druhou přesilovku Kladna.
     
    22:50
    Matyáš Budina využil toho, že mu parťák výtečně odtáhl beky, a při svém úprku udělal kličku na střed hřiště. Potom ale těsně přestřelil břevno, podle všeho bez přispění Sukovy lapačky.
     
    20:17
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Oba vyloučení hráči už se vrátili na led, když vtom předvedla obrovskou hrubici hradecká obrana. Těsně před Žalčíkem přišla o kotouč a zatímco první střelu Adama Bareše ještě brankář vykopl betonem, ADAM SOJKA pak kotouč nechytatelně přišpendlil pod horní tyčku. Rytíři otáčejí zápas – 1:2! Asistence: Adam Bareš.
     
    19:58
    Jenže těsně před sirénou domácí úplně zapomněli na volného Ondřeje Hrabíka, kterého musel po krásném pasu vychytat Mario Žalčík!
     
    18:34
    Hra čtyři na čtyři svědčí Juraji Slafkovskému, který se středem hrací plochy prokousal do další velké šance. Nemohl si přehodit puk na silnější stranu, tak zkusil Suka přehodit bekhendem, jenže kotouč nezvedl dostatečně.
     
    18:04
    Matěj Havlíček (HKM) a David Kohlíček (KLA) se rafli za kladenskou brankou a vyměnili si jistě nejen pár ostrých slovíček, ale především ran. Oba tak dostali za odměnu dvě minuty za hrubost.
     
    16:37
    Michal Koštoval v nadějné pozici přestřelil hradeckou klec a pak přišla chyba na útočné modré čáře. Tu opět vystihl aktivní Matyáš Budina, jenž se hnal na Suka úplně sám, ale prudkou střelou na něj nevyzrál!
     
    14:30
    Kladenští zadáci si zahrávali s ohněm a darovali domácím gólovku. Budina přenechal puk Adamovi Jirků, který střílel z vyložené pozice, ale Štěpán Suk se vyznamenal lapačkou!
     
    09:30
    A tak na druhou stranu přejel Adam Sojka, jenž dostal ideální přihrávku za obránce. Byl v úhlu, i přesto se snažil Žalčíka prostřelit, jenže místo v jeho výstroji nenašel.
     
    09:14
    Matěj Novotný měl na hokejce druhý vedoucí gól Mountfieldu, před prázdnou klecí ho vyzval Lukáš Pajer, ale domácí útočník si puk nezpracoval!
     
    04:39
    Hradec se navíc bude muset bránit, Matyáš Budina (HKM) je vyloučen za podrážení.
     
    04:29
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Hned po 27 sekundách ale Rytíři vyrovnávají! Kapitán Jiří Ticháček nám teď předvedl, proč patří mezi opory reprezentační šestnáctky. Při své jízdě za brankou vykouzlil perfektní zpětný pas na první tyčku pro SAMUELA CHRENKU, který se do něj opřel z první a nemýlil se – 1:1! Asistence: Jiří Ticháček.
     
    04:02
    Hradec právě vstřelil branku!
    Po čtyřech minutách je to mírně pasivnější Hradec, kdo otevírá skóre střetnutí! Juraj Slafkovský vybojoval puk u modré čáry a i přes lehký háček potom vystřelil. Sukovi vypadl kotouč z lapačky přímo před LUKÁŠE PAJERA, který ho napoprvé ještě do odkryté brány nedorazil. Pak se k němu ale vrátil se šťastným přispěním soupeře, a to už nemohl zaváhat – 1:0! Asistence: Juraj Slafkovský.
     
    02:28
    Sledujeme neskutečně rychlý hokej a Adam Bareš teď po krásném křižném pasu Zdeňka Nedvěda mohl otevřít skóre. Z pravé strany hledal místo u bližší tyče, tam ale Mario Žalčík zasáhl lapačkou!
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 5. Pajer (Slafkovský), 54. Budina (Beneš), rozh. náj. Gaspar – 5. Chrenka (Ticháček), 21. Sojka (A. Bareš), 24. Koštoval (Sojka, Alscher), 44. Šapovaliv, 47. Šilhavý (Kohlíček, Alscher), 52. Ticháček (Sojka, P. Bareš)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Šapovaliv (KLA)
    0:0   Beneš (HKM)
    2. série:
    0:1   Sojka (KLA)
    1:1   Pajer (HKM)
    3. série:
    1:2   Ticháček (KLA)
    1:2   Budina (HKM)
    4. série:
    1:2   Koštoval (KLA)
    2:2   Slafkovský (HKM)
    5. série:
    2:2   Havel (KLA)
    3:2   Gaspar (HKM)


    Mountfield HK: Žalčík (Tichý) – Táborský, Boukal, Havlíček (C), Řehák, Pelda (A), Jerman – Giesl, Gaspar (A), Budina, Pajer, Jirků, Beneš, Novotný, Souček, Slafkovský, Brožek. Trenér: Petr Luštinec.
    Rytíři Kladno: Suk (Gabriška) – Alscher, Havel, Koštoval, Kohlíček, Sýkora, Ticháček (C) – P. Bareš, Sojka (A), Hrabík, Šilhavý, A. Bareš, Nedvěd, Adam, Šapovaliv, Chrenka (A). Trenér: Libor Procházka.

    Rozhodčí: Úlehla – Hájková, Havel.
    thejrc.org