Havlíčkův Brod – Mladá Boleslav 1:6 (kon.) | Mountfield HK – Kladno 2:6 (kon.) | Kobra – Třemošná 6:2 (kon.)
Vsetín – Warriors Brno 6:2 (kon.) | Přerov – Olomouc 5:4 (kon.) | Plzeň – Slavia 6:3 (kon.)
Sparta – Chomutov 8:1 (kon.) | Liberec – HC Litvínov 3:0 (kon.) | HK MD Šumperk – Technika Brno 3:1 (kon.)
Žďár n/S – Č. Budějovice 4:5 (po pr.) | Tábor – Jihlava 0:3 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
1:6 (1:4, 0:2, 0:0 - N 0:0 - 0:1)
BK Mladá Boleslav
Sobota 02.02.2019, 11:45 • ZS Kotlina • Extraliga dorostu • Nadstavba D
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z ELIOD Extraligy dorostu, ve kterém se střetnou týmy BK Havlíčkův Brod a BK Mladá Boleslav. Utkání začíná v 11:45.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Kubík – Dvořák, Besmák, Zych, Jiráček, Kutlvašr – Matoušů, Dymák, Rauš, Janko, Holenda, Beneš, Kozlík, Krejčí, Hrdlička, Prášek

    BK Mladá Boleslav: Stuchlík (Náhončík) – Křepelka, Rajgl, Moravec, Hrouda, Žabka, Vochvest – Urban, Sluka, Hradec, Plíšek, Gardoň, Peca, Král, Ďuráč, Strnádek

    Rozhodčí: Michael Kohoutek – Vojtěch Czubaj, Erik Berger.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Hosté začali aktivněji. Matěj Gardoň se dvakrát po sobě snažil přejít jeden na jednoho, havlíčkobrodská obrana byla ale pozorná.
     
    00:48
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Středočeši se velmi rychle ujímají vedení! Po první střele od modré čáry, která propadla mezi brankářovy betony, se raduje PATRIK KRÁL! Asistence: Tomáš Rajgl, Matěj Gardoň.
     
    02:26
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté pokračovali v aktivitě, vytvořili si řadu střeleckých příležitostí, až se nakonec dočkali druhé branky! Z velké vzdálenosti se od hrazení prosadil JINDŘICH PLÍŠEK! Asistence: Tomáš Rajgl, Dominik Ďuráč.
     
    03:06
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kozlík – 2 min., hákování).
     
    03:16
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Pouhých deset sekund stačilo Mladé Boleslavi k využití přesilovky! MAREK URBAN dostal přihrávku do levého kruhu, dvěma kroky se uvolnil a střelou kolem brankářovy lapačky rozvlnil síť! Asistence: Daniel Sluka, Boris Žabka.
     
    03:16
    Domácí absolutně nezachytili začátek zápasu a trenér Petr Beránek je nucen reagovat oddechovým časem.
     
    03:44
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Plíšek – 2 min., podrážení).
     
    04:37
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Také celek z Vysočiny přesilovou hru využil a snížil náskok hostů na dvě branky! Filip Dymák přihrál před brankoviště ADAMU RAUŠOVI, který z první usměrnil puk za gólmanova záda! Asistence: Filip Dymák, Matěj Kozlík.
     
    05:39
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Strnádek – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Jiráček – 2 min., hrubost).
     
    06:07
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Neuvěřitelné brankové hody se konají v Kotlině! Při hře čtyři na čtyři se na modré čáře opřel do kotouče TOMÁŠ RAJGL, jehož prudkou přízemní ránu si domácí brankář nešťastně srazil holí pod horní tyč. Asistence: Tomáš Moravec, Dominik Ďuráč.
     
    07:29
    Jindřich Plíšek se snažil prohnat kolem levého mantinelu do pásma Havlíčkova Brodu, tam jej ale tvrdým hitem zastavil Martin Zych.
     
    07:39
    Matěj Strnádek s Adamem Jiráčkem opouští trestné lavice, oba týmy tak pokračují v plném počtu. Hra se přesunula do pásma Mladé Boleslavi.
     
    08:54
    Domácí tým se díky dobrému napadání drží před bránou Mladé Boleslavi, ale nedokáže se dostat k puku tak, aby si vytvořil střeleckou příležitost.
     
    10:14
    Domácí nepustily Středočechy do šance a sami znovu zaútočili. Adam Rauš od levého mantinelu hledal spoluhráče před brankovištěm, puk ale proskotačil chumlem hráčům až na opačnou stranu pásma.
     
    11:26
    Karel Křepelka se uvolnil na modré čáře a vystřelil z velké vzdálenosti. Tentokrát si dal David Kubík na letící puk dobrý pozor a chytil jej do lapačky.
     
    12:30
    Havlíčkův Brod úspěšně vytlačil soupeře k mantinelu, kde jej obral o puk. Pak ale nepřešel do rychlého protiútoku vinou nepřesné rozehrávky.
     
    12:49
    Hosté se po úvodních úspěších snaží střílet od modré čáry, pokus Borise Žabky ovšem David Kubík našel ve výstroji.
     
    13:34
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kutlvašr – 2 min., podrážení).
     
    14:13
    Středočeši dobře kombinovali v pásmu Havlíčkova Brodu, ke střele se nakonec od modré čáry odhodlal Tomáš Rajgl. Domácí brankář jeho ránu chytil do lapačky.
     
    14:51
    Další ránu od modré čáry vyslal Boris Žabka, trefil ale dobře postaveného Davida Kubíka.
     
    15:49
    Havlíčkův Brod je kompletní, stále je ovšem pod tlakem. Hrdinou těchto okamžiků je David Kubík, který zneškodnil sérii šancí soupeře, a po nepovedeném začátku opět sbírá sebevědomí.
     
    16:34
    Tomáš Rajgl je teď nahněvaný sám na sebe. Rána od modré čáry mu nesedla podle jeho představ a David Kubík si připisuje další zákrok lapačkou.
     
    17:37
    Adam Rauš schoval střelu za blokujícího brankáře a Marek Stuchlík vytáhl povedený zákrok betony. Navíc ještě pokryl další Raušovu dorážku a poradil si i s dalším pokusem Tadeáše Holendy.
     
    18:12
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Dvořák – 2 min., podrážení).
     
    18:37
    Havlíčkův Brod získal kotouč a rychle se osvobodil. Hosty při následném pokusu o návrat do útočného pásma zastavil ofsajd.
     
    19:13
    Matěj Gardoň z pravé strany hledal před brankovištěm zaparkovaného Jindřicha Plíška, ten ale kotouč netrefil.
     
    19:24
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Dymák – 2 min., podrážení).
     
    19:46
    Stejně jako před pár momenty se Matěj Gardoň znovu snažil trefit na hůl Jindřicha Plíška před brankovištěm, ani tentokrát ale puk nenabral směr na bránu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Po divokém začátku se v Kotlině dostala Mladá Boleslav po třech minutách do tříbrankového trháku. Havlíčkův Brod dokázal snížit a zdálo se, že by se mohl vrátit do zápasu, pak ale Středočeši odskočili znovu na rozdíl tří branek. A jejich náskok mohl být klidně i vyšší. Hosté se tlačili do šancí a jen díky Davidu Kubíkovi, jednou i s pomocí tyče, se další branky už nedočkali.

    Druhé třetina začne přibližně v 12:34 a Mladá Boleslav bude mít k dispozici ještě 12 sekund přesilové hry pět na tři.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:21
    Tomáš Rajgl od modré čáry netrefil bránu, puk se odrazil od zadního hrazení na hole Havlíčkova Brodu a do úniku se řítil Adam Dvořák, který právě vyskočil z trestné lavice! Při míchání mu ale kotouč sjel z hole a Marek Stuchlík neměl těžkou práci.
     
    21:24
    Domácí oslabení přežili bez inkasované branky, musí ale poděkovat Davidu Kubíkovi. Ten si znovu poradil se sérii nebezpečných střel.
     
    22:39
    Daniel Sluka se uvolnil na levém křídle, ale dostal se do nevýhodného úhlu. Přesto poslal puk na bránu, domácí brankář jej vyrazil betony.
     
    22:49
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Urban – 2 min., pozdní dohrání).
     
    23:30
    Mladá Boleslav se hned osvobodila, později dokonce sama zaútočila. Po střele Dominika Ďuráče z pravé strany musel lapačkou zasahovat David Kubík.
     
    24:05
    Filip Dymák zpracoval přihrávku u pravé tyče mladoboleslavské klece a intuitivně zadovkou přihrával před brankoviště, kam si sjížděl Adam Rauš, blíže ke kotouči měli ale obránci Středočechů.
     
    24:49
    Ve zbytku oslabení se hostům dařilo dobře a drželi havlíčkobrodské hokejisty daleko od vlastní brány. Teď už se Marek Urban vrací na led a hosté jsou kompletní.
     
    25:37
    Filip Dymák zpoza klece přihrál před brankoviště úplně volnému Adamu Raušovi, který se snažil překonat brankáře rychlou kličkou do forhendu, Marek Stuchlík ovšem dokázal bravurně zasáhnout!
     
    26:09
    Domácí přebírají iniciativu a Mladá Boleslav se musí bránit, hostující gólman ovšem zatím nemusí předvádět složité zákroky.
     
    26:34
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Peca – 2 min., nedovolené bránění).
     
    26:40
    Mladá Boleslav znovu začala oslabení dobře. Získala puk hned po buly a o hrazení jej vyhodila až za bránu Davida Kubíka.
     
    27:19
    Ne, domácím se přesilová hra vůbec nedaří. Havlíčkův Brod sice dokázal získat útočné pásmo, ale jenom na chvíli. V rohu kluziště získali puk hosté a vyhodili jej přes všechny čáry.
     
    27:49
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Žabka – 2 min., podrážení).
     
    28:02
    Na buly byli znovu šikovnější hosté, celek z Vysočiny ale dokázal puk vybojovat ještě v pásmu soupeře. Filip Dymák přihrával před brankoviště napřahujícímu Matěji Kozlíkovi, ten ale puk netrefil ideálně.
     
    29:05
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Beneš – 2 min., faul kolenem).
     
    29:49
    Na led skáče už i potrestaný Boris Žabka a Mladá Boleslav je kompletní. Naopak jé začíná zkrácená přesilová hra.
     
    30:37
    Odražený kotouč mířil přesně před brankoviště k Dominiku Ďuráčovi, který se do něj opřel bez přípravy, trefil ale jenom natažené betony Davida Kubíka!
     
    31:05
    Také Michal Beneš je již na ledě a pokračovat se bude v pěti proti pěti. David Krejčí mířil dopředu, jeho ránu ale chytil Marek Stuchlík do lapačky.
     
    32:17
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Přesilové hry ani na jedné straně změnu skóre nepřinesly, teď se ale Středočeši prosazují a odskakují na rozdíl čtyř branek. DANIEL SLUKA objel bránu a vybruslil až na pravý kruh, odkud střelou zápěstím pokořil domácího brankáře. Asistence: Jakub Peca.
     
    34:15
    Mladá Boleslav je v tlaku a David Kubík je v permanenci. Teď v přerušené hře ale vypadla časomíra a místo zbývajícího času do konce třetiny ukazuje, kolik je právě hodin. Čeká nás nucená přestávka.
     
    35:01
    Časomíra už je znovu správně nastavená a může se pokračovat. Kratší přerušení hosty nerozhodilo a David Kubík musí znovu zasahovat.
     
    35:38
    Filip Dymák mířil středem hřiště dopředu, na modré čáře ale tvrdě narazil na Tomáše Rajgla. To muselo být jako srážka s lokomotivou.
     
    37:15
    Matěj Gardoň nabral rychlost na pravém křídle, sjel si na osu a snažil se proskočit mezi trojicí bránících hráčů. Přes tu sel ale nedostal, kvůli faulu bylo nařízeno trestné střílení!
     
    37:15
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Kozlík – trestné střílení, sekání).
     
    37:15
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Matěj Gardoň se k trestnému střílení rozjel zeširoka z levé strany, před brankovištěm rychle zamíchal pukem a bekhendem jej jemně nasměřoval mezi betony domácího brankáře!
     
    38:39
    Havlíčkův Brod vyrazil do útoku, jeho štace ale skončila v rohu kluziště, kde po kratším boji přišel o kotouč.
     
    39:19
    Jindřich Plíšek se na okraji pravého kruhu z první opřel do přihrávky a David Kubík reflexivním zákrokem vykopl puk pravým betonem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině padly dvě branky, o obě se postarala Mladá Boleslav. Hosté si tak vytvořili luxusní pětibrankový náskok, který bude pro domácí už těžko smazatelný. V mládežnickém hokeji se ale může stát ještě cokoliv, tak se nechme překvapit, co nám přinese třetí část hry. Ta začne přibližně v 13:21.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:53
    Třetí třetina začala náporem Mladé Boleslavi, který utnul až Adam Rauš, když se zmocnil nepřesné přihrávky mezi kruhy.
     
    42:05
    Marek Stuchlík vyjel za bránu, aby pomohl hráčům s rozehrávkou. Našel ale hůl Karla Matoušů, jenž přihrál před brankoviště Michalu Benešovi, ten ale trefil jen náruč hostujícího brankáře, který se stačil vrátit mezi tři tyče.
     
    42:58
    Tomáš Moravec nahodil puk od modré čáry, který byl v chumlu těl před brankovištěm někým ještě tečovaný, vypadl ale těsně vedle domácí svatyně.
     
    44:30
    Úvod této periody zatím přináší řadu nepřesností na obou stranách, brankáři příliš práce nemají.
     
    45:03
    Což jsem jako obvykle samozřejmě zakřikl. Dominik Ďuráč dostal přihrávku před brankoviště a moc nechybělo, aby zasunul puk kolem nataženého betonu až do sítě. po něm ještě z nebezpečné pozice vystřelil Matěj Strnádek, David Kubík si ovšem připsal úspěšný zákrok.
     
    46:17
    Michal Janko nabral rychlost na levém křídle a následně poslal puk před brankoviště Jaroslavu Práškovi, ten ale zblízka Marka Stuchlíka neprostřelil.
     
    47:44
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod (Jiráček – 2 min., krosček).
     
    47:53
    Havlíčkův Brod vyhrál buly, Adamu Dvořákovi se ale nepodařilo puk vyhodit ve z pásma. Čtveřice Bruslařů se tak bude muset bránit.
     
    48:23
    Kombinaci Mladé Boleslavi zakončil Boris Žabka, jeho rána ale mířila pouze do připravené výstroje Davida Kubíka.
     
    48:52
    Mladá Boleslav byla blízko další brance, Patrik Král ale z mezikruží trefil pouze tyč! Následná rána Borise Žabky od modré čáry skončila v lapačce havlíčkobrodského brankáře.
     
    49:44
    Adam Jiráček se vrací na led. Domácí, i když měli namále, oslabení přežili bez inkasované branky.
     
    50:23
    Za Davidem Kubíkem zvoní znovu tyčka! Matěj Gardoň se uvolnil na pravém křídle a jeho rána zápěstím orazítkovala z vnějšku brankovou konstrukci.
     
    52:05
    Tomáš Moravec dostal přihrávku na modrou čáru, odkud z první vypálil, trefil ale jenom chrániče před sebou stojícího Karla Matoušů.
     
    53:24
    Hosté i nadále pokračují v tlaku, Havlíčkův Brod se musí bránit. David Kubík vyrazil střelu Borise Žabky, následně měl plné ruce práce s dorážkou Patrika Krále.
     
    54:35
    Dominik Ďuráč se dostal na pravém křídle za obránce a vyslal prudkou ránu zápěstím po ledě, která nadělala domácímu brankáři menší problémy.
     
    55:55
    Dvojice Michal Janko s Jaroslavem Práškem, ačkoliv je o hlavu menší než soupeři, pozlobila hostující obranu, ke střele se ale nedostala.
     
    57:32
    Filip Dymák nabral neuvěřitelnou rychlost a bleskově s pukem na holi prolétl z obranného pásma do toho útočného, tam mu ale kotouč při kličkování utekl z hole.
     
    58:31
    Domácí vyhráli buly v útočném pásmu čistě na Maxe Kutlvašra, ten ale trefil prvního bránícího hráče a puk vypadlo za modrou čáru.
     
    59:21
    Adam Rauš zavezl puk do útoku a hned za modrou čárou vystřelil. Marek Stuchlík jeho pokus vytěsnil vyrážečkou do rohu kluziště.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině gól už nepadl a Mladá Boleslav si po zásluze připíše tři body. Teď se oba celky poperou o nadstavbový čtvrtý bod.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:40
    Domácí hráli po buly s pukem jako první. Jejich postup dopředu byl rozvážný, nakonec se ale před brankoviště prodral Adam Rauš. Jeho pokus byl však zblokovaný a skončil v ochranné síti.
     
    61:11
    Havlíčkův Brod si vytvořil tlak kolem brankoviště a Matěj Kozlík mohl z úhlu dorážet puk za ležícího brankáře, byl ale faulován.
     
    61:11
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Žabka – 2 min., krosček).
     
    61:51
    Mladá Boleslav se ve třech proti čtyřem brání úspěšně, už podruhé dokázal vyhodit puk přes všechny čáry.
     
    62:28
    Matěj Kozlík dostal přihrávku před brankoviště, kde byl úplně sám, puk ale netrefil ideálně a kotouč se odrazil do vzduchu místo na bránu.
     
    62:55
    Domácí tým i přesto pokračoval v kombinaci a puk se dostal na modrou čárku k Martinu Zychovi, jehož tvrdou ránu schoval Marek Stuchlík do lapačky.
     
    63:11
    Boris Žabka se vrací na ledovou plochu a Mladá Boleslav hraje v plném počtu.
     
    63:37
    Střela Jindřicha Plíška z pravého kruhu se převalila přes výstroj brankáře a už se zdálo, že spadne za brankovou čáru, ještě před ní jej ale zastavil obránce Martin Zych.
     
    63:54
    Ondřej Besmák se vydal na útočný výlet a střelou z úhlu překvapil Marka Stuchlíka, která měl hodně práce, aby udržel puk před brankovou čarou.
     
    64:19
    Tomáš Rajgl vypálil z levé strany a puk se od výstroje brankáře odrazil do vzduchu a spadl na boční síť havlíčkobrodské klece.
     
    64:47
    V posledních sekundách prodloužení se tlačí do brány Mladá Boleslav, David Kubík ovšem drží naděje domácích na zisk alespoň jednoho bodu.
     
    Konec zápasu.
     
    Prodloužení i přes řadu šancí na obou stranách gól nepřineslo, po krátké úpravě ledu tak budou následovat samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:1
    Matěj Gardoň to provedl nádherně a proměnil druhý nájezd v utkání.
     
    1. série
    0:1
    Bekhendový blafák Michala Beneše skončil v lapačce Marka Stuchlíka.
     
    2. série
    0:1
    Jindřich Plíšek trefil horní tyč!
     
    2. série
    0:1
    Matěj Kozlík roztáhl hostujícího brankáře, bekhendem puk nad jeho betony ale nezvedl.
     
    3. série
    0:2
    Vojtěch Hradec se trefil mezi brankářovy betony.
     
    3. série
    0:2
    Adam Rauš předvedl kličku do forhendu, narazil ale na betony Marka Stuchlíka.
     
    4. série
    0:2
    Daniel Sluka poslal bekhendový pokus mimo tři tyče.
     
    4. série
    1:2
    Karel Matoušů ukázal pevné nervy a trefil se pod horní tyč!
     
    5. série
    1:3
    Dominik Ďuráč tíhu okamžiku ustál a bekhendem se trefil nad pravý beton domácího brankáře!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým BK Mladá Boleslav.
    Hosté získávají také čtvrtý bonusový bod. Autorem rozhodujícího nájezdu je VOJTĚCH HRADEC, který se trefil mezi brankářovy betony.
     
    Konec zápasu.
     
    Mladá Boleslav díky čtyřbodovému vítězství v Havlíčkově Brodě stáhla náskok právě mužstva z Vysočiny, a už na něj ztrácí pouhý jeden bod v přímém souboji o účast v play off. (14:15:24)
    Marken.cz

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 5. Rauš (Dymák, Kozlík) – 1. Král (Rajgl, Gardoň), 3. Plíšek (Rajgl, Ďuráč), 4. Urban (Sluka, Žabka), 7. Rajgl (Moravec, Ďuráč), 33. Sluka (Peca), 38. Gardoň (TS), rozh. náj. Hradec

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Gardoň (MBL)
    0:1   Beneš (HBR)
    2. série:
    0:1   Plíšek (MBL)
    0:1   Kozlík (HBR)
    3. série:
    0:2   Hradec (MBL)
    0:2   Rauš (HBR)
    4. série:
    0:2   Sluka (MBL)
    1:2   Matoušů (HBR)
    5. série:
    1:3   Ďuráč (MBL)


    BK Havlíčkův Brod: Kubík – Dvořák, Besmák, Zych, Jiráček, Kutlvašr – Matoušů, Dymák, Rauš, Janko, Holenda, Beneš, Kozlík, Krejčí, Hrdlička, Prášek
    BK Mladá Boleslav: Stuchlík (Náhončík) – Křepelka, Rajgl, Moravec, Hrouda, Žabka, Vochvest – Urban, Sluka, Hradec, Plíšek, Gardoň, Peca, Král, Ďuráč, Strnádek

    Rozhodčí: Michael Kohoutek – Vojtěch Czubaj, Erik Berger
    bahis siteleri