Leicester – Manchester Utd. 0:1 (kon.) | Manchester City – Arsenal 3:1 (kon.)
konec
Manchester City
3:1 (2:1)
Arsenal FC
Neděle 03.02.2019, 17:30 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 12:2. Střely mimo: 3:1. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 11:8. (19:22:22)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Manchesteru City, který svhého soupeře porazil poměrem 3:1. I ve druhém poločase jsme sledovali celkem jednoznačnou záležitost, domácí totiž měli výraznou územní převahu, soupeř se tak nedostal k ničemu nebezpečnému. City se ve druhém dějství radovalo hned dvakrát, o hattrick se postaral forvard Agüero, jehož třetí branka byla hodně kontroverzní. Arsenal dnes nepodal vůbec dobrý výkon, za celé utkání si vytvořil pouze jednu slušnější příležitost.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Pomalu a jistě se nám blíží konečný hvizd, Arsenal v tuto chvíli kombinuje na útočné polovině.
     
    90+2
    Arsenal se zmohl pouze na dalekonosný odkop, který navíc doskákal mimo hrací plochu. Laporte ho tak vhodil zpět na zelený pažit.
     
    90+1
    Střídající Mahríz si navedl míč na levou nohu, načež to zkusil z hranice pokutového území. Pohotová rána neměla dobrý směr, Leno se za tímto pokusem pouze ohlédl.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    88
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Kevin De Bruyne, přichází Rijád Mahríz.
     
    87
    Až nyní se Arsenal dostal k slušnému tlaku, který ale nepřinesl nic nebezpečného. Fernandinho raději odkopl míč do bezpečí, tam ho vybojoval Jesus.
     
    86
    Taktický zákrok vytasil David Silva, který kopl do dolní končetiny Torreirovi. Kanonýrům se rozehrávka moc nepovedla, naopak se ke střele dostal Jesus, jenž trefil prostředek branky.
     
    85
    Brazilský brankář rozehrával od své svatyně. Ani tentokráte nehledal kolegy na druhé straně hrací plochy, nýbrž si vyzkoušel spolupráci s obráncem Otamendim.
     
    84
    Ederson si připsal hodně snadný zákrok, jednalo se o rutinní stažení míče ze vzduchu. Arsenalu tak rychlá akce nevyšla, domácí ale záhy přišli o balón.
     
    83
    Leno měl další práci! Za pokutovým územím se ke tvrdě ráně dostal Gündoğan, který mířil doprostřed branky, německý brankář reflexivně zakročil.
     
    82
    Aubameyang patičkou přeposlal míč na levou stranu, kde ale dobře zasáhl obránce Laporte. Díky jeho zákroku domácí rozjeli kontr, který včas přesekl Koscielny.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut. Zatím to vypadá, že si Manchester City pohlídá dvoubrankové vedení, soupeř je totiž hodně neškodný.
     
    81
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Sergio Agüero, přichází Gabriel Jesus.
     
    79
    Střídání v týmu Arsenal FC: ze hřiště odchází Shkodran Mustafi, přichází Konstantinos Mavropanos.
     
    78
    Aby toho nebylo málo, tak se na zemi ocitl hostující Lacazette, kterého nedovoleným zákrokem zastavil De Bruyne. Arsenal bude potřetí v tomto utkání střídat.
     
    77
    Nakonec se konala také standardka. I tentokráte si jí vzal na starost De Bruyne, jehož střílenou nabídku dokázal odhlavičkovat soupeř. Poté se ale Leno musel činit proti ráně v podání Agüera.

    David Suchý

    Branky: 1. Agüero (Laporte), 44. Agüero (Sterling), 61. Agüero – 11. Koscielny (Monreal)

    Karty:   65. Gündoğan (MAC) – 40. Torreira (ARS)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 12:2. Střely mimo: 3:0. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 11:8.
    Manchester City: Ederson – Walker, Otamendi, Laporte – B. Silva, Fernandinho, Gündoğan, D. Silva (C), De Bruyne (88. Mahríz) – Agüero (81. Jesus), Sterling.
    Náhradníci: Muric – Danilo, Stones, Jesus, Mahríz, Delph, Sané.

    Arsenal FC: Leno – Mustafi (79. Mavropanos), Koscielny (C), Monreal – Lichtsteiner, Torreira, Guendouzi, Kolašinac (66. Denis Suárez) – Aubameyang, Iwobi (66. Ramsey) – A. Lacazette.
    Náhradníci: Čech – Alnaní, Ramsey, Denis Suárez, Özil, Mavropanos, Nketiah.

    Rozhodčí: Atkinson – Betts, Child

    Diváci: 54483
    thejrc.org