Sparta – Plzeň 4:5 (0:1 po s.n.) | Litvínov – Pardubice 2:1 (kon.) | K. Vary – Třinec 1:3 (kon.)
Liberec – Chomutov 7:2 (kon.) | Mountfield HK – Zlín 3:4 (2:3 po s.n.)
konec
Bílí Tygři Liberec
7:2 (3:1, 4:0, 0:1)
Piráti Chomutov
Neděle 03.02.2019, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Přeji pohodový večer a někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (18:30:10)
     
    Liberec sfoukl předposlední Piráty a nepřipustil žádné překvapení!

    Poslední periodu paradoxně výsledkově ovládli hosté, kteří zásluhou krásné akce zakončené Tomášem Svobodou korigovali na 2:7. Tygři už závěr utkání spíše odbruslili a navýšit skóre už se nesnažili tak, jako v předchozím průběhu. Celek z Podještědí půjde do reprezentační přestávky se čtyřbodovým náskokem na prvním místě!

    Střely na branku v zápase:
    Liberec 43:17 Chomutov.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Diváci vestoje děkují svému týmu za dnešní výkon. Tomáš Svoboda to ještě zkusil po otočce zpoza levého kruhu pro vhazování, nicméně už se mu nepodařilo Romana Willa nikterak zaměstnat.
     
    58:43
    Lukáš Kovář se z levé strany protlačil až do atraktivnější pozice, střela bekhendem ovšem prolétla poměrně vysoko nad úrovní horní tyčky.
     
    58:28
    Jaroslav Vlach se snažil menší tlak Pirátů ukončit vysokým obloučkem, jenže ten dojel až na icing, vhazovat se tedy bude před Romanem Willem.
     
    57:43
    Jakub Valský vsedě vypíchl hostům puk při snaze o postup do protiútoku. Tyler Redenbach nabídl šanci Dominiku Lakatošovi, jehož okamžitou dělovku z pravého kruhu dobře vytěsnil přesouvající se Dominik Pavlát!
     
    56:55
    Černá guma se schovala pod bruslemi v tlačenici u hrazení. Vydolovali ji Tygři, načež Jakub Valský neúspěšně cílil na vzdálenější tyč.
     
    56:34
    Hostující hokejisté už se po ledě znovu prohánějí v kompletním složení a hned si vydobyli vhazování v ofenzivní zóně.
     
    55:52
    Liberečtí už nikam nekvapí ani v přesilovce a zdlouhavě kombinují ve vlastním obranném pásmu. Piráti by toto oslabení měli přečkat.
     
    55:19
    Lukáš Krenželok nabíjel Liboru Hudáčkovi, který jeho nabídku promáchl. Vzápětí se Chomutovští osvobozují dlouhým vyhozením.
     
    54:53
    Tomáš Filippi to vzal na sebe. Poté, co nabral rychlost, se protlačil k bekhendové střele, kterou Dominik Pavlát hbitě uschoval ve své lapačce.
     
    54:33
    Michal Birner hledal u protější tyčky volného Marka Kvapila, tomu se ale zakončit nepodařilo a kotouč mu prosvištěl kolem bruslí.
     
    54:19
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Chrpa – 2 min., nedovolené bránění).
     
    Domácí celek nicméně bude mít k dispozici přesilovou hru.
     
    Zápas se nám trošku protáhne, v Liberci jsou totiž problémy s časomírou.
     
    53:35
    Hraje se v pěti na obou stranách. Piráti si získali vhazování před Romanem Willem, které sice vyhráli, jenže rychle odevzdali kotouč na domácí hole.
     
    52:57
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Patrik Maier – 2+2 min, hrubost + 10 min. osobní trest, hrubost).
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Bohumil Jank – 2+2 min, hrubost + 10 min. osobní trest, hrubost).
     
    52:57
    Dočkali jsme se také boxerské vložky! V pěstním souboji pěkně bez rukavic změřili síly Patrik Maier a Bohumil Jank. O něco lépe to dopadlo pro hostujícího bijce, jenž položil Maiera na lopatky. Na rány nicméně vyhrál právě liberecký obránce.
    52:53 Tomáš SVOBODA - 7:2
     
    52:53
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutov se zaslouženě dočkal také gólu! Vladimír Růžička našel před brankou volného Petra Koblasu, jenž se neunáhlil a nabídl zakončení do prázdné svatyně TOMÁŠI SVOBODOVI. Krásná akce! Asistence: Petr Koblasa, Vladimír Růžička.
     
    52:30
    Ronald Knot si všiml špatného střídání Liberce a poslal do úniku Vladimíra Růžičku, jemuž se Romana Willa střelou na vyrážečku překonat nepovedlo!
     
    51:49
    Po dlouhé zašlapávané u mantinelu se puku chopil Matěj Stříteský. Poslal jej za branku, odkud šelmy rozjíždějí svůj pobyt v Pavlátově blízkosti.
     
    50:42
    Vladimír Růžička táhl akci dvou proti jednomu. Rozhodl se ji vzít na sebe, avšak prováhal správný moment k zakončení, jež nakonec mířilo po ledě mimo branku!
     
    50:19
    Tyler Redenbach prodloužil Šmídovu přihrávku do útočného pásma, tam se mu už ale nic velkého vymyslet nepodařilo, ke kotouči se dostávají Chomutovští.
     
    49:57
    Po delší době se musí mít na pozoru také Dominik Pavlát. Hosté totiž zahráli na zakázané uvolnění, vše se tak stěhuje před jejich branku.
     
    49:20
    Zadovka Marka Kvapila nezastihla Maiera, jenž se musel pro puk vracet. Tygři už se nikam neženou, zápas se spíše dohrává.
     
    49:08
    Jan Havel po rychlé ofenzivní akci posílal kotouč před branku. Jeden z Tygrů ho tečoval tak šikovně, že nedošlo k žádnému zakončení.
     
    48:38
    Zbytek početní výhody tráví hosté mimo útočnou třetinu. Zdá se, že z přesilovky žádnou větší šanci neodkáží vytěžit.
     
    47:50
    Chomutovští se už pěkně dlouho drží před Willem. Pokus Růžičky schytal do nohy Lukáš Krenželok, a právě tato obětavost položila základ ke zdárnému vyhození.
     
    47:20
    Vladimír Růžička kombinuje s Knotem, zatím ale bez střelby. Liberecký čtyřlístek se zdá být dobře zformován.
     
    46:53
    Ladislav Šmíd vyhazuje puk do bezpečí. Vrací se pro něj Stanislav Dietz, jenž rozjíždí útočnou akci Pirátů.
     
    46:43
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Dominik Lakatoš – 2 min., držení hole).
     
    46:35
    Ondřej Buchtela je dnes směrem do ofenzivy velice aktivní. Jeho štiplavou střelu vyškrábl Roman Will jen tak tak, následovat však bude první přesilovka Chomutova!
     
    46:20
    Po chomutovském icingu se chystá vhazování po levé ruce brankáře Dominika Pavláta.
     
    Střely na branku – 38:11.
     
    46:13
    Téměř souběžně s návratem Janka na led vystřelil od modré čáry Tomáš Filippi. Gólman sbírá nízkou střelu do rukavice, máme tu další komerční přestávku.
     
    45:56
    Dlouhá domácí přesilovka zřejmě zůstane bez využití. Přestože se Liberečtí drží před Pavlátem, nezaměstnávají jej.
     
    45:22
    Tygři už to malinko přehrávají. Marek Kvapil kombinuje s Tomášem Filippim, avšak přihrávky jim nechodí úplně ideálně na to, aby se dalo zakončovat.
     
    44:32
    Gutův výlet ve vlastním oslabení zastavil Michal Birner. Domácí se posléze vrátili do útočného pásma a Dominik Pavlát snadno zastavil pokus Marka Kvapila.
     
    43:55
    Petr Kolmann se musí pro puk vracet až za vlastní bránu. Tato početní výhoda se šelmám vůbec nedaří podle jejich představ.
     
    Dnešní utkání sleduje 6 478 diváků.
     
    43:20
    Tomáš Filippi hledal zpoza brány na pravém kruhu Matěje Stříteského. Tomu se zakončit nepovedlo, avšak o chvíli později už ano! Dominik Pavlát svůj tým drží.
     
    42:50
    Domácí hokejisté nyní hrají trošku na krásu a soupeři se daří bránit. Tygři se rychle vracejí do pásma, kde se snaží něco vymyslet.
     
    42:25
    Drzá kombinace Liberce vedla k přihrávce Tomáše Filippiho mezi kruhy. Tam se k puku dostali Piráti a vyhazují jej pryč.
     
    42:08
    Bohumil Jank (CHM) atakoval Jana Ordoše vysokou holí a jsou z toho čtyři minuty! Domácí si tedy zkusí dlouhou přesilovku.
     
    41:54
    Po Kolmannově střele se o vzruch staral Lukáš Krenželok. Dorážku z úhlu vyrazil Pavlát, načež se ještě domácí forvard neúspěšně snažil zasunout puk do klece ze záporného úhlu.
     
    41:02
    Ivan Huml obdržel přihrávku do mezikruží a Roman Will proti ráně bez přípravy zasáhl skvěle betonem! Touš ještě skotačil před brankou, Radek Duda nicméně volil nepřesnou přihrávku vzad.
     
    40:30
    Lukáš Derner nezvládl zpracování a puk mu utekl do středního pásma. Tam se k němu dostal Vladimír Růžička, jenž ovšem míří zpět.
     
    40:18
    Znovu se hraje! Michal Birner protečoval kotouč do útočného pásma. Chopil se ho Juraj Valach, jenž okamžitě zahrál na zakázané uvolnění.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:48.
     
    Hra kočky s myší! Tak by se dal charakterizovat dosavadní průběh dnešního utkání. Ve druhé dvacetiminutovce se šelmy prosadily hned čtyřikrát. Jakub Valský dorážkou vyhnal Peterse z branky. Nahradil jej Dominik Pavlát, jenž i přes skvělý výkon třikrát inkasoval. Po přesilovkové trefě Radana Lence se dvakrát v řadě prosadil Tomáš Filippi, z toho jednou taktéž v početní převaze. Liberec tedy vede 7:1!

    Střely na branku po 2. třetině:
    Liberec 34:10 Chomutov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:51
    A ještě jedna tutovka! Tyler Redenbach se prohnal na levé straně a parádní přihrávkou napříč předbrankovým prostorem oslovil Jaroslava Vlacha. Ten už měl před sebou z části odkrytou bránu, ovšem Dominik Pavlát s vypětím všech sil zabránil další pohromě! Skvělý zákrok.
     
    39:20
    Liberecká dominance neutichá. Další exhibiční kombinaci se snažil proměnit v gól Petr Jelínek, leč u tyčky netrefil touš čistě.
     
    38:42
    Lukáš Krenželok dostal přihrávku do jízdy. Z levého kruhu zakončil nepřesně, načež se dostal před Pavláta ještě jednou. Poté, co si ho položil, ale už nedokázal zasunout kotouč do sítě!
     
    37:54
    Patrik Maier míchal s pukem za Pavlátem. Později se snažil najít mezi kruhy Jana Ordoše, jenž byl dobře bráněn. Myšlenky na hattrick si tedy musel zatím nechat zajít.
     
    37:22
    Juraj Valach nedostal puk ven z chomutovské defenzivní zóny. To se povedlo až Adamu Raškovi, avšak ani teď se Piráti nedostali příliš daleko.
     
    36:59
    Libor Hudáček nastřelil z pravé strany Pavláta. Od něj putoval puk před bránu, kam se natlačil Jan Ordoš. Tomu se podařilo nacpat touš do brány, jenže před tím atakoval maskovaného muže a píská se postavení v brankovišti!
     
    36:27
    Po těžkém zákroku Pavláta se hostům podařilo vyhodit, nicméně už si musejí opět dávat pozor. Marek Kvapil totiž nahazoval od pravého mantinelu a znovu rozšířil gólmanovy statistiky.
     
    35:49
    Jaroslav Vlach se s pukem na holi procpal za Pavlátovu klec. Ocitl se v obležení protihráčů, přesto se šelmám daří pokračovat v náporu.
     
    34:55
    Tygrům se nedařilo přejít přes střední pásmo. Piráti zažili naopak silnější pasáž, Michal Gut to zkoušel zpoza kruhů, leč Roman Will dobře zasahuje.
     
    34:19
    Ondřej Buchtela obkroužil Willovu branku. Poté adresoval kotouč do mezikruží, odkud jej dostal pryč pozorný Lukáš Krenželok.
    33:28 Tomáš FILIPPI - 7:1
     
    33:28
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí upravují už na 7:1! Ladislav Šmíd přenesl hru křížem na Michala Birnera. Tomu rána z pravého kruhu nesedla zcela podle představ, nicméně touš se otřel o hůl TOMÁŠE FILIPPIHO, která ho tečovala do protipohybu Pavláta. Asistence: Michal Birner, Ladislav Šmíd.
     
    32:46
    Tygři krouží v útočném pásmu. Zatím si užívají kombinaci, leč střelecky to z jejich strany trošku vázne. Vzápětí hosté vyhazují.
     
    32:22
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Radek Duda – 2 min., sekání).
     
    32:22
    Bohumil Jank nastřelil od modré čáry Willovu lapačku. Následovala strkanice na brankovišti, ze které zřejmě bude další přesilovka Libereckých.
     
    Střely na branku – 29:6.
     
    32:03
    Hrálo se velice dlouho bez přerušení, a zároveň bez větších šancí. Pasáž ukončuje cesta kotouče mimo prostor mezi mantinely, na pořadu dne je nyní komerční pauza.
     
    31:30
    Jakub Valský nakopl motory. Po pravém křídle se prosadil až k bekhendovému zakončení, proti kterému si Dominik Pavlát dobře povyjel a eliminoval jej.
     
    30:37
    Petr Koblasa si byl vědom provozu před brankou. Zkusil to tedy zpoza levého kruhu, nicméně trefil pouze zadní mantinel.
     
    30:20
    Hosté už jsou v plném počtu. Tomáš Svoboda si klestil cestu před Willa, leč dobře se vrátil Dominik Lakatoš a jeho postup zastavil.
     
    29:46
    Domácí se drží v blízkosti branky, ovšem schází jim přímočarost. Filippiho projektil skončil na zadním plexiskle, Piráti nyní nebrání špatně.
     
    29:20
    Chomutovští vyhodili kotouč, avšak Roman Will jej rychle poslal na Marka Kvapila. Ten si po levé straně najel na kruh, Dominik Pavlát měl další práci.
     
    28:43
    Tomáš Filippi pronikl do pásma. Zkusil to bekhendem, Dominik Pavlát jeho střelu kontroluje levým betonem.
     
    28:20
    Masi Marjamäki se vydal dopředu ve vlastním oslabení, z levé strany vystřelil a Roman Will zasahuje vyrážečkou.
     
    28:04
    Liberec si zkusí další přesilovku, Michal Gut (CHM) totiž míří sedět za hrubost.
     
    27:57
    Hra je nyní přerušena, Taylor Doherty totiž hokejkou nepříjemně trefil jednoho z rozhodčích. Věřme, že bude v pořádku. Sám kanadský bek nyní sportovně odvádí sudího ke střídačce, kde mu pomáhají liberečtí zdravotníci.
    27:05 Tomáš FILIPPI - 6:1
     
    27:05
    Liberec právě vstřelil branku!
    Vraždění neviňátek pokračuje dál. Marek Kvapil si z levé strany najel mezi kruhy, kde ještě tradičně zvedl hlavu a podíval se, kde stojí spoluhráči. Vybral si TOMÁŠE FILIPPIHO, jenž už pálil z velice ostrého úhlu, ale přesto našel volné místečko v hostující pokladnici. 6:1! Asistence: Marek Kvapil, Jakub Valský.
     
    26:33
    Jakub Valský se snažil zpoza klece nahrát mezi kruhy, jedna z chomutovských hokejek ovšem srazila puk až před Romana Willa.
     
    Střely na branku – 24:5.
     
    26:28
    Na programu je komerční pauza, která by mohla otřeseným Pirátům přijít vhod...
     
    25:52
    Lukáš Derner nahazoval od modré čáry. Dominik Pavlát jeho pokus ustál, stejně jako dělovku bez přípravy v podání Petra Jelínka, která už mířila z ostrého úhlu.
     
    25:20
    Tygři už hrají až v exhibičním duchu, hosté pouze paběrkují. Chomutov nyní potřebuje hlavně načerpat psychické síly.
    24:40 Radan LENC - 5:1
     
    24:40
    Liberec právě vstřelil branku!
    Pro Chomutov to už začíná smrdět velkou ostudou. Přesilovka je bleskově využita! Michal Birner nabídl kotouč z úrovně brankové čáry mezi kruhy RADANU LENCOVI, který snadno zvyšuje na 5:1. Asistence: Michal Birner, Tomáš Filippi.
     
    24:22
    První vyloučení v zápase! Na lavici hanby míří Tomáš Svoboda (CHM), jehož za faul nikdo kárat nebude, hákováním totiž zabránil Redenbachovi ve střele do prázdné.
     
    23:59
    Dominik Pavlát se uvedl skvělým zákrokem! Defenziva Chomutova je ostudná. Libor Hudáček měl na pravé straně moře času, aby před brankovištěm našel Michala Birnera, jehož zakončení z bezprostřední blízkosti Pavlát vykopl!
     
    23:36
    Piráti se po delší době dostali ke kotouči. Snažili se ho vyhodit z pásma, avšak po teči jednoho z hostů vylétl ven ze hřiště. Bude se tak vhazovat před Pavlátem.
     
    22:46
    Dominik Lakatoš si za brankou počkal na Michala Guta a bodyčekem jej srovnal se zemí. Domácí nadále okupují ofenzivní zónu, střely zatím létají mimo.
     
    21:57
    Chomutovští se drželi v útočném pásmu. Jakub Chrpa se nakonec dostal ke střele z mezikruží, po rychlé otočce ovšem úspěch neslavil! Romanu Willovi zřejmě pomohla tyč.
     
    21:08
    Střídání v týmu Piráti Chomutov: ze hřiště odchází Justin Peters, přichází Dominik Pavlát.
    21:08 Jakub VALSKÝ - 4:1
     
    21:08
    Liberec právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš! Marek Kvapil se snažil prosadit ze záporného úhlu odrazem o Petersův beton, avšak neuspěl. Rychle se tedy otočil okolo brány, a ačkoliv za ležícího gólmana nedostal puk ani napodruhé, dílo dokončil JAKUB VALSKÝ! Asistence: Marek Kvapil, Ladislav Šmíd.
     
    20:46
    Ondřej Buchtela překvapil Tygry a z pravého kruhu mohl snížit! Roman Will ovšem skvěle zasáhl vyrážečkou.
     
    20:31
    Hned po vyhraném vhazování v útočném pásmu vypálil zápěstím Ladislav Šmíd. Justin Peters byl připraven, hra je znovu přerušena.
     
    20:20
    Jsme zpátky. Lukáš Derner nahodil puk za hostující klec. Následně se strhla přelačovaná u mantinelu, po které vycestoval touš do střední zóny. Při snaze o návrat Liberce do pásma se píská ofsajd.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:53.
     
    Kdo má rád ofenzivní hokej, je dnes na správné adrese. První třetina totiž nabídla hned čtyři branky! Favorizovaní Tygři šli rychle do vedení zásluhou snadného zakončení Jana Ordoše. Chomutovští měli velké problémy s přechodem do útočného pásma, nicméně když Hanousek minelou vyslal do brejku Lukáše Kováře, bylo srovnáno. To ale neplatilo dlouho, jelikož Marek Kvapil překvapil Peterse od modré čáry. Dále pokračoval hokej takřka na jednu branku, což korunoval táhlým forhendovým blafákem znovu Jan Ordoš!

    Střely na branku po 1. třetině:
    Liberec 14:3 Chomutov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:37
    Chomutovští nechtějí odejít do kabin jen tak bez boje. Už poměrně dlouho tlačí! Vše ukončila dělovka Juraje Valacha, kterou vyrazil Will mezi kruhy, odkud dostali puk pryč jeho spoluhráči.
    18:51 Jan ORDOŠ - 3:1
     
    18:51
    Liberec právě vstřelil branku!
    Gólově bohaté utkání nabízí další trefu! Hosté se nyní provinili velkou hrubkou při rozehrávce ve vlastní obranné třetině, čehož využil JAN ORDOŠ. Ten si z levého křídla navedl kotouč rovnou před branku, udržel napadajícího Ronalda Knota za zády, položil si Peterse a jednoduše zasunul touš za čáru! Pěkná individuální akce, 3:1! Bez asistence.
     
    18:15
    Jan Ordoš na sebe navázal protihráče a zadovkou posunul kotouč dále po hrazení. Tygři se chvíli krkolomně drželi před Petersem, jenže nic z tlaku nevytěžili.
     
    17:52
    Lukáš Kovář neváhal a z modré lajny vyslal puk vstříc brance. Jeho dráhu změnil Taylor Doherty tak, že se střela zastavila vysoko v ochranné síti.
     
    17:36
    Po menší přestávce zahrávají Piráti znovu na zakázané uvolnění. Vhazovat se nyní bude po levé ruce kanadského gólmana.
     
    16:57
    Jakub Sklenář se snažil obalamutit jednou kličkou hned tři soupeře. Nesetkal se s úspěchem, stejně jako Michal Birner při okamžité protiakci.
     
    16:14
    Ronald Knot se za vlastní bránou dostal pod tlak. Kotouč si vzal navrátilec Dominik Lakatoš, a z otočky tou zkoušel na betony. Justin Peters jimi zasáhl včas.
     
    15:38
    Petr Kolmann se snažil napálit puk do pásma, což se mu nepodařilo. Hosté vzápětí vyhazují, tentokrát se však zakázané uvolnění nepíská, ačkoliv dlouhá hůl Taylora Dohertyho šátrala po kotouči marně.
     
    15:22
    Nepřesná rozehrávka Juraje Valacha rozšiřuje už tak velice bohatou sbírku chomutovských icingů.
     
    14:40
    Ivan Huml přerušil libereckou snahu o rychlý ťukes přes střední pásmo. Žádná hrozba od Pirátů se ale nekonala, naopak se kupředu žene Tomáš Filippi.
     
    14:16
    Hosté se nemohou kombinačně dostat vpřed. Nyní z toho pramení další zakázané uvolnění, po němž se hra znovu stěhuje k Justinu Petersovi.
     
    13:48
    Michal Gut je zpátky na ledě. S pukem se dostal do domácího obranného pásma, kde si na něj počkal Lukáš Derner a lehce jej od černé gumy odstavil.
     
    Střely na branku – 11:2.
     
    13:26
    Modrobílí jsou opět v ráži. Matěj Stříteský nebezpečně nahazoval od modré lajny a Justin Peters měl plné ruce i nohy práce. Následuje další komerční pauza.
     
    12:55
    A mohlo být v Home Credit Areně ještě veseleji! Lukáš Krenželok ujel do přečíslení. Přesně nahrál Janu Ordošovi, který už přes sebou měl poloprázdnou svatyni, nicméně trefit ji nedokázal. Piráti měli velké štěstí!
    12:42 Marek KVAPIL - 2:1
     
    12:42
    Liberec právě vstřelil branku!
    Vyrovnaný stav neplatil dlouho! MAREK KVAPIL dlouho manipuloval s pukem na modré čáře, až se jej rozhodl poslat na bránu. Justin Peters neviděl skoro nic a Tygři znovu vedou! Asistence: Jakub Valský.
     
    11:38
    Liberečtí by se rádi dostali zpátky do vedení. Z pobytu před Petersem nyní nic vytěžit nedokázali a musejí se vracet až na protější konec hřiště.
    11:00 Lukáš KOVÁŘ - 1:1
     
    11:00
    Piráti právě vstřelili branku!
    Jako blesk z čistého nebe přichází vyrovnání! A nutno říct, že si za to Tygři mohou prakticky sami. Tomáš Hanousek totiž na útočné modré čáře slabou přihrávkou nabídl touš přímo na hůl LUKÁŠE KOVÁŘE. Ten se po levém křídle dostal až před Willa, a ačkoliv mohl zkusit ještě přihrávat, chladnokrevně zakončil ke vzdálenější tyčce! Na obránce skvělé řešení. Bez asistence.
     
    10:37
    Tygři získávají stále větší územní převahu. Piráti se osvobodili pouze za cenu zakázaného uvolnění, vhazovat se bude po pravé ruce Justina Peterse.
     
    09:59
    Formace okolo Marka Kvapila se uchytila v útočné třetině. V dobré pozici se zjevil Jakub Valský, jehož nadbytečná přihrávka nebyla přesná.
     
    09:37
    To nevidíme rádi. Na ledě zůstává ležet mladičký Michal Gut totiž zůstává ležet na ledové ploše. Na led mu pomáhají spoluhráči i se zdravotníkem, snad to nebude nic vážného!
     
    09:10
    Vladimír Růžička s pukem zacouval až do blízkosti vlastní brány, aby pomohl rozjet pozvolný útok svého celku.
     
    08:49
    Radan Lenc nezpracoval prudkou přihrávku od Michala Birnera. Hosté posléze obrátili hru a po odpískání se strhla menší šarvátka, která poněkud vybočuje z dosavadního klidného průběhu.
     
    08:15
    Jan Ordoš si ve spolupráci s Ladislavem Šmídem dobře vyměnil puk. Domácí se rychle přesunuli kupředu. Od modré pálil právě Šmíd a Justin Peters měl co dělat, aby na druhý pokus schoval touš pod rukavicí.
     
    07:32
    Michal Gut zachytil libereckou snahu o vyhození a Chomutov se tak drží v ofenzivní zóně. Zatím se mu nedaří dostat se od hrazení do atraktivnějších pozic.
     
    07:19
    Lukáš Derner ve sprinterském souboji veteránů dostihl Radka Dudu. Oba borci se po vzájemném kontaktu ocitli ležmo na ledě, vše ovšem bylo čisté.
     
    Střely na branku – 8:1.
     
    06:49
    Radan Lenc se snažil z pravého křídla nahrát mezi kruhy. Napoprvé byl zblokován, zkusil to tedy znovu. Kotouč projel před bránou, aniž by jej někdo zasáhl. Po chvíli následuje komerční přestávka.
     
    06:27
    Liberečtí vedou a mohou se trošku uklidnit. Branka jim klid skutečně dodala, odmítají totiž soupeře nechat přiblížit se k puku.
    05:46 Jan ORDOŠ - 1:0
     
    05:46
    Liberec právě vstřelil branku!
    Šelmy se ujímají rychlého vedení. Neskutečně to udělal Petr Jelínek, jenž vyvezl kotouč zpoza klece do kladného úhlu a nezištně jej poslal z otočky před Peterse. Tam už byl dobře postavený JAN ORDOŠ, který snadno zacílil! Asistence: Petr Jelínek, Lukáš Krenželok.
     
    04:55
    Justin Peters opět vypomáhá svému týmu s rozehrávkou. Hosté se snažili usadit v útočném pásmu, což jim Tygři důslednou obrannou prací nepovolili.
     
    04:19
    Kolmannovu ránu se na brankovišti snažil tečovat Jakub Valský. Puk po jeho zásahu vylétl do vzduchu a přistál mimo nebezpečná místa.
     
    03:44
    Vladimír Růžička vedl protiakci Chomutova po pravé straně. Na kruhu se také odhodlal ke střele, kterou liberečtí obránci nenechali projít.
     
    02:31
    Chomutov vstupuje do utkání vskutku nebojácně, avšak paradoxně na to mohl doplatit! Přihrávku si totiž za zády všech zpracoval Radan Lenc. Ten nikým neobtěžován chvátal proti Petersovi, kterého si položil, nicméně přes beton zakončit nedokázal!
     
    02:08
    Petr Jelínek obdržel přihrávku na pravý kruh, udělal krok vpřed a vystřelil mimo prostor branky. O slovo se tak opět hlásí hosté.
     
    01:40
    Justin Peters vyjel za bránu rozehrát. Lukáš Krenželok jej trochu znervóznil, přesto dokázal kanadský gólman dostat touš po hrazení do bezpečí.
     
    00:58
    Pozor, hosté mohli jít do vedení! Ivan Huml se snažil dostrkat černou gumu za ležícího Romana Willa. Ten odolal a betonem si poradil také s následnou dělovkou Radka Dudy z pravého kruhu!
     
    00:32
    Radan Lenc protečoval Stříteského rozehrávku po hrazení dál. Také nyní je defenziva pevná, Chomutovští se vydávají do protiakce.
     
    00:16
    Jdeme na to! Úvodní vhazování ovládli Piráti, kteří se rychlým nahozením vydali až za domácí svatyni. Tam však o kotouč přicházejí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou mužstev již vstupují na ledovou plochu slušně se plnící Home Credit Areny. Tygři oblékli tradiční bílé dresy, hosté se představí v tmavě modré barvě. Souboj započne za několik málo minut!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    V obou brankovištích se dnes představí osvědčené jedničky svých týmů. Bílé Tygry bude jistit Roman Will, zatímco klec Chomutova obsadí Justin William Peters.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Doherty, Kolmann, Maier – Lenc, L. Hudáček, Birner – Valský, Filippi, M. Kvapil – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Lakatoš, Redenbach, J. Vlach.

    Piráti Chomutov: Peters (Pavlát) – Valach, L. Kovář, Knot, Dietz, Buchtela, Jank, Trefný – Gut, V. Růžička (A), Sklenář – Duda, Huml (C), Marjamäki – T. Svoboda, Raška, Koblasa – J. Havel, Chrpa, A. Dlouhý.

    Rozhodčí: Šír, Hradil – Hlavatý, Lučan.
     
    Bílí Tygři věnují dnešní utkání všem dětským návštěvníkům. Zápasem bude diváky provázet teprve desetiletá moderátorka, na ledě se představí liberečtí prvňáčci a děti si mohou užít také vystoupení kouzelníka. Ty, které se zúčastnily soutěže, a byly vylosovány, se navíc podívají například do kabiny či na tiskovou konferenci!
     
    PIRÁTI CHOMUTOV

    O situaci Chomutovských toho bylo v poslední době napsáno mnoho. Podstatné je, že se podařilo zažehnat bezprostřední hrozby spojené s absencí výplat, do finální části sezóny by tak měli jít s tím nejlepším, co mají k dispozici. Žádná sláva to není ani po hokejové stránce. V tabulce jsou totiž předposlední a navíc tahají sérii pěti nezdarů za sebou.

    Ten nejnovější se odehrál v pátek. Piráti se sice v domácím prostřední rvali se silným Hradcem statečně, soupeři byli poměrně vyrovnaným soupeřem, nicméně přesto prohráli 1:3. Právě ofenziva je jejich největším problémem. V pětizápasové šňůře proher vstřelili v průměru pouze jednu branku za utkání, je tedy jasné, že je v Liberci, který naopak góly dostává jen těžko, nebude čekat nic jednoduchého, avšak pokud se chtějí vyhnout baráži, musejí bodovat s kýmkoliv. Dvanácté Karlovy Vary totiž disponují osmibodovým náskokem, jenž se bude mazat těžko.

    Postarají se svěřenci Vladimíra Růžičky o zatím možná největší překvapení dosavadního průběhu sezóny?
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    V tygřím doupěti může právem panovat velká spokojenost! Svěřenci Filipa Pešána se totiž nacházejí na prvním místě tabulky, kde mají po páteční výhře v Pardubicích již čtyřbodový náskok. Oceláři totiž padli v Olomouci, čímž svého soupeře v boje o Prezidentský pohár dostali do komfortní situace, může si totiž jednou dovolit nebodovat a o své místo bez ohledu na ostatní výsledky nepřijde.

    Liberečtí si však rozhodně nepřipouštějí, že by naprázdno mohli vyjít zrovna dnes. Mezi oběma celky totiž ční obrovský rozestup. Kromě toho se šelmy mohou chlubit také skvělou formou! Z posledních šesti utkání ovládly rovnou pět, a navíc téměř neinkasují. Roman Will drží už 143 minut neprůstřelnost, vynuloval totiž útočníky Plzně i Pardubic. Posledním, kdo jej dokázal překonat, je sparťan Košťálek. Domácí premiéru by měla zažít staronová posila Dominik Lakatoš. Ten byl v úvodu sezóny odeslán na hostování do Zlína, kde se mu dařilo. Filip Pešán si jej tedy vytáhl zpět a nasadil ho už na ledě Dynama. Tam modrobílí zvítězili fotbalově 1:0, jediným střelcem byl již v první části Jakub Valský.

    Nyní podještědské mužstvo čeká další oponent z chvostu tabulky. Potvrdí před zraky svých příznivců roli jednoznačného favorita? Nechme se překvapit!
     
    Zdravím všechny fanoušky extraligového hokeje! Česká nejvyšší soutěž má tuto neděli na programu své 42. kolo. My se v něm zaměříme na souboj, ve kterém najdeme zcela jasného favorita. Pod Ještědem si to rozdají Bílí Tygři Liberec a Piráti Chomutov! Sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace.
    Úspěšnost zákroků Romana Willa je těsně pod 92 %.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 6. Ordoš (P. Jelínek, L. Krenželok), 13. M. Kvapil (Valský), 19. Ordoš, 22. Valský (M. Kvapil, Šmíd), 25. Lenc (Birner, Filippi), 28. Filippi (M. Kvapil, Valský), 34. Filippi (Birner, Šmíd) – 11. L. Kovář, 53. T. Svoboda (Koblasa, V. Růžička)


    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Doherty, Kolmann, Maier – Lenc, L. Hudáček, Birner – Valský, Filippi, M. Kvapil – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Lakatoš, Redenbach, J. Vlach.
    Piráti Chomutov: Peters (22. Pavlát) – Valach, L. Kovář, Knot, Dietz, Buchtela, Jank, Trefný – Gut, V. Růžička (A), Sklenář – Duda, Huml (C), Marjamäki – T. Svoboda, Raška, Koblasa – J. Havel, Chrpa, A. Dlouhý.

    Rozhodčí: Šír, Hradil – Hlavatý, Lučan

    Diváci: 6 478
    bahis siteleri