Sparta – Plzeň 4:5 (0:1 po s.n.) | Litvínov – Pardubice 2:1 (kon.) | K. Vary – Třinec 1:3 (kon.)
Liberec – Chomutov 7:2 (kon.) | Mountfield HK – Zlín 3:4 (2:3 po s.n.)
konec
Bílí Tygři Liberec
7:2 (3:1, 4:0, 0:1)
Piráti Chomutov
Neděle 03.02.2019, 16:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Přeji pohodový večer a někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (18:30:10)
     
    Liberec sfoukl předposlední Piráty a nepřipustil žádné překvapení!

    Poslední periodu paradoxně výsledkově ovládli hosté, kteří zásluhou krásné akce zakončené Tomášem Svobodou korigovali na 2:7. Tygři už závěr utkání spíše odbruslili a navýšit skóre už se nesnažili tak, jako v předchozím průběhu. Celek z Podještědí půjde do reprezentační přestávky se čtyřbodovým náskokem na prvním místě!

    Střely na branku v zápase:
    Liberec 43:17 Chomutov.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:31
    Diváci vestoje děkují svému týmu za dnešní výkon. Tomáš Svoboda to ještě zkusil po otočce zpoza levého kruhu pro vhazování, nicméně už se mu nepodařilo Romana Willa nikterak zaměstnat.
     
    58:43
    Lukáš Kovář se z levé strany protlačil až do atraktivnější pozice, střela bekhendem ovšem prolétla poměrně vysoko nad úrovní horní tyčky.
     
    58:28
    Jaroslav Vlach se snažil menší tlak Pirátů ukončit vysokým obloučkem, jenže ten dojel až na icing, vhazovat se tedy bude před Romanem Willem.
     
    57:43
    Jakub Valský vsedě vypíchl hostům puk při snaze o postup do protiútoku. Tyler Redenbach nabídl šanci Dominiku Lakatošovi, jehož okamžitou dělovku z pravého kruhu dobře vytěsnil přesouvající se Dominik Pavlát!
     
    56:55
    Černá guma se schovala pod bruslemi v tlačenici u hrazení. Vydolovali ji Tygři, načež Jakub Valský neúspěšně cílil na vzdálenější tyč.
     
    56:34
    Hostující hokejisté už se po ledě znovu prohánějí v kompletním složení a hned si vydobyli vhazování v ofenzivní zóně.
     
    55:52
    Liberečtí už nikam nekvapí ani v přesilovce a zdlouhavě kombinují ve vlastním obranném pásmu. Piráti by toto oslabení měli přečkat.
     
    55:19
    Lukáš Krenželok nabíjel Liboru Hudáčkovi, který jeho nabídku promáchl. Vzápětí se Chomutovští osvobozují dlouhým vyhozením.
     
    54:53
    Tomáš Filippi to vzal na sebe. Poté, co nabral rychlost, se protlačil k bekhendové střele, kterou Dominik Pavlát hbitě uschoval ve své lapačce.
     
    54:33
    Michal Birner hledal u protější tyčky volného Marka Kvapila, tomu se ale zakončit nepodařilo a kotouč mu prosvištěl kolem bruslí.
     
    54:19
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jakub Chrpa – 2 min., nedovolené bránění).
     
    Domácí celek nicméně bude mít k dispozici přesilovou hru.
     
    Zápas se nám trošku protáhne, v Liberci jsou totiž problémy s časomírou.
     
    53:35
    Hraje se v pěti na obou stranách. Piráti si získali vhazování před Romanem Willem, které sice vyhráli, jenže rychle odevzdali kotouč na domácí hole.
     
    52:57
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Patrik Maier – 2+2 min, hrubost + 10 min. osobní trest, hrubost).
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Bohumil Jank – 2+2 min, hrubost + 10 min. osobní trest, hrubost).
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 6. Ordoš (P. Jelínek, L. Krenželok), 13. M. Kvapil (Valský), 19. Ordoš, 22. Valský (M. Kvapil, Šmíd), 25. Lenc (Birner, Filippi), 28. Filippi (M. Kvapil, Valský), 34. Filippi (Birner, Šmíd) – 11. L. Kovář, 53. T. Svoboda (Koblasa, V. Růžička)


    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Doherty, Kolmann, Maier – Lenc, L. Hudáček, Birner – Valský, Filippi, M. Kvapil – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Lakatoš, Redenbach, J. Vlach.
    Piráti Chomutov: Peters (22. Pavlát) – Valach, L. Kovář, Knot, Dietz, Buchtela, Jank, Trefný – Gut, V. Růžička (A), Sklenář – Duda, Huml (C), Marjamäki – T. Svoboda, Raška, Koblasa – J. Havel, Chrpa, A. Dlouhý.

    Rozhodčí: Šír, Hradil – Hlavatý, Lučan

    Diváci: 6 478
    thejrc.org