Tisková konference SK Sigma Olomouc (kon.) | Tisková konference AC Sparta Praha (kon.)
Tisková konference 1. FC Slovácko (kon.) | Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.)
Tisková konference 1.SC Znojmo FK (kon.) | Tisková konference MFK Karviná (kon.)
konec
Tisková konference AC Sparta Praha

Středa 06.02.2019, 12:20Tiskové konference
     
    Tím končí předsezónní tisková konference AC Sparta Praha. První utkání Sparta odehraje na Letné proti Bohemians 1905 v neděli od 17 hodin. (12:49:07)
     
    Zdeněk Ščasný o zmínkách v rumunských médiích ohledně revoltě hráčů na konci podzimní části:

    K tomu se ani nemá smysl vyjadřovat. Vztah mezi mnou a dalšími hráči byl velmi dobrý, koneckonců dva hráče z kabiny máme i tady, kteří to mohou potvrdit. Rumunští hráči za mnou přišli a podivovali se, co se děje, vůbec nic se nestalo.
     
    Zdeněk Ščasný o dalších pohybech v kádru:

    Nevím, jestli ven. To nejste schopni nikdy odhadnout. Teď neplánujeme, že by někdo měl z kádru odejít. Samozřejmě je šance, že 1-3 hráči by ještě mohli odejít na hostování. Co se týká příchodů, tak padlo jméno Bořka Dočkala, kdyby mohl přijít, tak by to bylo skvělé, další příchody neočekáváme.
     
    Zdeněk Ščasný o spolupráci s Tomášem Rosickým:

    Přirozeně pokračuje v tom, co už tu bylo. Spolupracovali jsme, když jsem dělal sportovního ředitele, poté jsem převzal funkci po Pavlu Hapalovi, s Tomášem jsem ale nedále spolupracoval podobně jako nyní. Ta spolupráce je dobrá, konstruktivní a doufám, že to tak zůstane.
     
    Zdeněk Ščasný o případné náhradě za Stancia a hodnocení nových posil:

    Znovu se budu opakovat. Že odešel, jsme brali jako fakt, musíte počítat, že nějaká nabídka přijde, proto jsme to nechali na něm. Považovali jsme za nesmyslné, abychom přesvědčovali hráče, aby zůstal. V přípravě jsme měli 25 hráčů, zkoušeli jsme tedy různé věci. Samozřejmě bych někoho konkrétního přivítal, ale bereme situaci jaká je.

    Z mého pohledu po dlouhé době jsme získali hráče velmi brzo, ti hráči mohli začít s námi přípravu a hodně se to projevilo. Je to velký rozdíl oproti situaci, kdy ti hráči chodí až během přípravy.
     
    Zdeněk Ščasný o odchodu Stancia, zda-li se na jeho odchod nějak připravovali:

    Nepřipravovali. Věděli jsme samozřejmě, že jeho přání na podzim po nabídce z Egypta bylo, že chtěl odejít. Choval se ale jako profesionál, od prvního tréninku hrál naplno a ve všech přípravných zápasech, kde nastoupil, hrál na postu desítky. Ptal se mě i Tomáše Rosického, zda-li může odejít, odpověděli jsem mu, že je to na něm. Poděkovali jsme mu za práci, kterou tu odvedli, popřáli hodně štěstí, ale nějak výrazněji jsme se na to nepřipravovali, odejít během přípravy může kdokoliv.
     
    Costa o dvou nových asistentech trenéra ve Spartě:

    Myslím, že to jsou trenéři, kteří znají klub a Spartu. Oni nám pomohou na hřišti i v kabině, takže myslím, že přinesli hodně pozitivní věci.
     
    Zdeněk Ščasný o posunu oproti podzimu:

    Nebudu se pouštět do rozboru, kde byly rezervy a kde jsme se zlepšili. Tvrdil jsem a tvrdím pořád, že musíme najít svoji herní tvář a tu se snažit plnit. Nastoupit nějakou cestu, po které chceme jít. Ta cesta je to, že musíme zlepšit pohyb na hřišti, pracovitost, hrát více kolektivně, moc jsme se spoléhali na individuality a pokud to někomu nešlo, nebo někdo vypadl, tak to byl velký problém. Pokud naše cesta bude směřovat nahoru, pak to znamená, že jdete dobře. To během podzimu nebylo a podzim jsme neuvěřitelným způsobem devalvovali na konci, toho se chceme vyvarovat.
     
    Zdeněk Ščasný o větší skupině "kapitánů":

    Na hřišti určitě bude jeden, nemůžeme hrát na tři kapitány. Udělali jsme to proto, aby hráči v kabině cítili větší zodpovědnost, aby to mezi sebou komunikovali, diskutovali. Není to o tom, že bychom něco výrazně měnili, došli jsme k tomu po vzájemné dohodě s Tomášem Rosickým a myslím, že je to velmi dobrý nápad.
     
    Zdeněk Ščasný o mladém stoperu Dominiku Plechatém:

    V přípravných zápasech splnil to, co si od něj představujeme. Jedna věc ale jsou přípravné zápasy a další ligové. Může být rozdílné hrát tady před našimi fanoušky. Svoji roli zvládal ve Vlašimi a potvrzoval i ji v průběhu přípravy. V přípravě vypadal velmi dobře.
     
    Zdeněk Ščasný o novém kapitánovi Sparty, zda-li jím bude Martin Frýdek:

    My jsme se rozhodli, že uděláme větší skupinu hráčů, kteří by měli nést odpovědnost za chod uvnitř kabiny, bude to skupina čtyř-pěti hráčů a Martin s Costou budou mezi nimi, proto jsou také tady. Snažili jsme se tu odpovědnost rozložit na více hráčů.

    Ohledně dalších hráčů v této skupině, hráči se to dozví od nás při odpoledním srazu. Když se na ten kádr podíváte, není to nic moc složitého, tolik těch zkušených hráčů tam není.
     
    Martin Frýdek o mladých hráčích, kteří se zúčastnili přípravy:

    Ti kluci s námi trénovali už i na podzim, někteří. Určitě je to pro ně fajn, že odchovanec si může zatrénovat nebo být součásti týmu. Pro ty kluky je to super, že ta šance tady je a že se o ni mohou porvat.
     
    Zdeněk Ščasný o přípravě, kde Sparta neprohrála:

    Od jara očekávám, že navážeme na přípravu. Vždycky je lepší, když příprava je povedená a máte se čeho chytit, než když je nepovedená a čekáte na zázrak. Očekávám zlepšení, navázání na povedou přípravu a očekávám, že oproti podzimu se zvedneme herně i výsledkově.
     
    Zdeněk Ščasný o možnosti příchodu Bořka Dočkala:

    Nejsem asi ten nekompetentnější k tomu, abych radil fanouškům, co mají vsázet. Situace se nějak výrazně nezměnila, ani se nepříblížila, takže nejsem schopen odpovědět.
     
    Jan Čumpelík: "Sparta je bezpochyby nejlepším a nejúspěšnějším klubem, i přes sportovní neúspěchy posledních sezón věříme v ohromný potenciál, který Sparta má. Hráčský kádr je velmi kvalitní, líbí se nám vize současného vedení. Kromě nabitého kádru Sparta má i skvělou mládežnickou akademii, je zásobárnou talentů pro český fotbal a proto jsme se rozhodli spolupracovat se Spartou.

    Věříme, že spolupráce bude úspěšná pro obě strany, ale i pro fanoušky klubu. Budeme pro ně připravovat několik novinek. Na úvod jsme přichystali bonus pro fanoušky ve výši 125 Kč pro fanoušky, kteří se zaregistrují s kódem a budou si moct vsadit za tento bonus hned po registraci.

    Naši bookmakeři při této příležitosti vypsali nové kurzy na zajímavé události jako, jestli se do Sparty vrátí Bořek Dočkal nebo zda-li se Sparta dostane do příštího ročníku evropských pohárů."
     
    Sparta uzavřela nové generální partnerství, s výsadou mít své logo na dresech je nově společnost Tipsport.
     
    Účastníky tiskové konference budou hlavní trenér Zdeněk Ščasný, marketingový ředitel společnosti Tipsport Jan Čumpelík, záložník Martin Frýdek a obránce Costa.
     
    Tisková konference právě začíná.
     
    Sparta v posledních čtyřech podzimních kolech získala pouhé dva body a do jarní části Fortuna ligy vstupuje až z páté pozice. Na třetí Baník Ostrava sparťané ztrácejí sice jen dva body, vedoucí duo Slavia Praha – Plzeň už je ale vzdáleno o výrazných sedmnáct, respektive třináct bodů.

    Kromě ligových bojů na Spartu také čeká účast v národním poháru MOL Cup, ve čtvrtfinále se utká s Teplicemi, které budou toto střetnutí hostit.

    Během zimní přestávky Spartu opustili oba podzimní kapitáni, Josef Šural zamířil do tureckého Alanyasporu, Nicolae Stanciu pak do Saúdské Arábie. Kromě nich v týmu skončili i Kaya, Vatajelu, Vukadinovič, Mebrahtu a hostování skončilo Rističovi.

    Posilami pak jsou Martin Hašek, syn dlouholeté sparťanské opory, Matěj Hanousek a švédský záložník David Moberg Karlsson. Dlouhodobě se s týmem připravuje i kapitán národního týmu Bořek Dočkal, jeho potenciální návrat z čínské ligy je ale zatím stále daleko.
     
    Hezké poledne z pražské Letné, v tiskovém středisku v Generali Areně se uskuteční tisková konference AC Sparta Praha před startem druhé poloviny aktuálního ročníku fotbalové Fortuna ligy.

    Tomáš Kohlmann

    bahis siteleri