Tisková konference SK Sigma Olomouc (kon.) | Tisková konference AC Sparta Praha (kon.)
Tisková konference 1. FC Slovácko (kon.) | Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.)
Tisková konference 1.SC Znojmo FK (kon.) | Tisková konference MFK Karviná (kon.)
konec
Tisková konference MFK Karviná

Středa 06.02.2019, 14:00Tiskové konference
     
    Další otázka již na aktéry dnešní konference nebyla vznesena a tisková konference je ukončena. Karviná se tedy utká v prvním zápase, v jarní části Fortuna ligy, proti Opavě v sobotu od 15:00. (14:36:49)
     
    Posily v týmu
    „Jsem rád, že všichni hráči, kteří přišli jsou tu, že jsme si je vytipovali a mohli jejich přestup realizovat. Myslím si, že každý z nich nám v jarní části sezóny pomůže“, konstatoval trenér Hrnčár.
     
    Lukáš Budínský mluví o tom, že přebíraní odpovědnosti nepřišla s kapitánskou páskou, ale že tuhle odpovědnost má v týmu již delší dobu, neboť je v týmu pátou sezónu a je jeden z nejzkušenějších borců.
     
    První zápas proti Opavě
    Trenér říká, že je zkrátka potřeba tento zápas zvládnout. Klíčem k vítězství bude dát více branek než soupeř.
    Kapitán mužstva mluví o tom, že to bude více o nich, než o Opavě. Jde o derby a spíše to bude boj, než pohledný fotbal, vzhledem k terénu apod.
     
    Otázka ohledně nadstavby
    Sportovní ředitel mluví, že na hodnocení této změny bude čas až po skončení sezóny, stejně se k tomu vyjádřil i trenér. Výhodou je, že ani jeden tým nemá ještě nic jistého.
     
    Jeho slova následně potvrdil i kapitán týmu, Lukáš Budínský: „...jak říká trenér, myslím si, že parta je tu slušná, Slováky taky neberu jako nějaký cizince a uvidí se až na hřišti, jak nám to funguje.“
     
    Další otázka směřuje na cizince v týmu, ve kterém je třináct cizinců.
    Norbert Hrnčár: „číslo je vysoké, ale slovenské hráče nepovažuji za cizince, podobná mentalita, blízkost jazyka, blízkost krajin. Číslo vypadá vysoké, ale není to nijak extra multikulturní...“
     
    Nadále sportovní ředitel doplnil, že o Filipa je zájem delší dobu, ale máme připravenou variantu, že Filip půjde pryč.
     
    Další otázka směřuje na Filipa Panáka.
    Lubomír Vlk: „...asi není tajemstvím, že dneska v této fázi jednáme se Spartou o jeho přestupu. V současné době má zatím povolení se ještě se Spartou připravovat. Co se týče jeho zdravotním stavu, tak Filip po zranění regeneruje a dává se do kupy a mělo by být jasněji do konce tohoto týdne, jestli se přestup uskuteční nebo ne.“
     
    Karviná v zimní přípravě zkoušela hrát na tři obránce a to byla první otázka na trenéra, nakolik se tenhle pokus podařil. Hrnčár mluví o tom, že chtěl zkusit něco nového a věří, že to přinese úspěch v nadcházejících důležitých zápasech. Lukáš Budínský následně doplnil, že cílem bylo i to, aby byli méně čitelní pro své soupeře.
     
    Nyní mluví trenér Hrnčár
    Taktéž mluví o tom, že jasným cílem je záchrana. V lednu jsme zapracovali na fyzické kondici a dalších věcech. Věří, že tým je připraven a schopen splnit cíl, který si vytyčili.
     
    Slova sportovního ředitele Lubomíra Vlka: mluví o tom, že hlavním cílem je záchrana, nejlépe záchrana bez baráže.
     
    Konference se účastní sportovní ředitel Lubomír Vlk, trenér MFK Karviná Norbert Hrnčár a kapitán týmu Lukáš Budínský.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 14:00.

    Adam Dořák

    ocianews.com