Tisková konference LFA před startem FORTUNA:LIGY (kon.) | Tisková konference SK Slavia Praha (kon.)
Tisková konference FK Teplice (kon.) | Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.)
konec
Tisková konference LFA před startem FORTUNA:LIGY

Čtvrtek 07.02.2019, 10:00Tiskové konference
     
    Tisková konference je u konce, díky za pozornost. (10:52:14)
     
    Finále poháru je naplánováno 22. května. Po čtvrtém kole mistrovské skupiny.
     
    Svoboda o videu: S FAČrem se o tom nadále baví. K výraznému posunu už došlo a jde to většinou z rozpočtu FAČR. Důležitá je i přítomná technologie. FAČR už objednala i nahrávačí zařízení tak, aby se to všechno dalo zpětně posoudit. Vstřícnost FAČR k celému projektu videorozhodčích se začíná lepšit. Je to projekt, který ve fotbale v budoucnost bude. Určitě se to bude ještě pravidlově korigovat, ale nemyslím si, že by tato technologie měla v blízké době skončit. Jakmile bude i v zápasech Ligy mistrů, je to potvrzení toho, že to video bude pokračovat. Když se tomu videu nepřizpůsobíte, diskvalifikujete automaticky všechny rozhodčí, které k tomu máte a oni nebudou moci evropské duely soudcovat.
     
    Svoboda vyjádření k doktorovi Mlsnovi: Je to jeho rozhodnutí. Já jsem s ním o tom hovořil. Seznámil mě s tím, že rezignaci intenzivně zvažuje. Pro fungování komise rozhodčích bude prospěšnější, když bude uvnitř, než kdyby těsně před začátkem ligy rezignoval. Není tam nic překvapivého. Petrovi Mlsnovi musím za všechno, co udělal, poděkovat. Mrzí mě, že odchází, ale je to jeho rozhodnutí, ale my budeme dál hledat a snad najdeme dalšího vhodného kandidáta. Věřím tomu, že v komisi budeme mít brzy svého zástupce. Komise je pětičlenná, aktuálně má čtyři členy. Na fungování to nemá žádný dopad a žádný vliv. Tuto otázku jsme debatovali a budeme hledat nejvhodnějšího kandidáta.
     
    Bárta: 29. i 30. kolo se bude hrát určitě v jednotný čas.
     
    Svoboda o videu ve skupině o Evropu a záchranu: Můj záměr je, aby se to od příští sezony rozšířilo i na čtvrtý zápas. Určitě ale na finále play-offové skupiny bude video určitě. Problém s videem bude v barážových zápasech. Tam zcela jistě video nebude. Určitě nestihneme druholigové stadiony na to připravit. Co se týká zápasů prostřední skupiny, tam určitě video bude.
     
    Bárta na otázku nadstavby a souboje prvního s druhým: Chceme, aby ještě o něco šlo. Kdyby spolu hráli až v pátém kole nadstavby, bylo by to možná už o ničem.
     
    Oficiální část tiskové konference je u konce.
     
    Vaníček: Do stáje Mototechna přibyly i sestry Plíškovy. Poslední tváří Mototechny se stal i autor legendárního dloubáčku Antonín Panenka, jenž má k této značce sentimentální vztah, než jsme původně čekali. Těšíme se na to, co jarní část sezony celkově udělá s návštěvností.
     
    Petr Vaníček (Aures Holding): S ligou už jsme na jednom poli už zhruba tři roky. Liga za tu dobu udělala velký pokrok. Hovoří za to větší návštěvnost, ale také více kliknutí na naše stránky a náš Facebook. Fotbal nám pomáhá obchodně. Poslední tři roky společnost dvouciferně roste. Zejména pak značka Mototechna, která zastřešuje zánovní auta určená pro fotbalisty i kluby. Chceme i nadále pracovat s fanzónami na stadionech. Každé kolo rozšiřujeme spolupráci s různými korporátními sekcemi. Rozšířili jsme VIP spolupráci pro fotbalisty a činovníky fotbalových klubů. Těm jsme pronajali zhruba 150 aut a dalších zhruba 150 aut jsme prodali.
     
    Ondřej Šnajdauf: Máme tu také projekt, jímž bychom chtěli fanouškům poděkovat za to, že přijdou na stadion i na kraji jara. Budeme jim rozdávat hezké žluté podsedáky. Nejúspěšnější fotky fanoušků s podsedáky také budeme odměňovat fanouškovskými sety.
     
    Ondřej Šnajdauf: Chci moc poděkovat LFA za skvělou spolupráci. Na podzim se nám povedlo nastartovat projekt Fotbalových poboček. Pro klienty na pobočkách jsme zrušili manipulační poplatek. Fotbalová střelnice to je koncept, jímž jsme se inspirovali v Anglii. Parta fanoušků soutěží o to, aby živému gólmanovi nastřílela pokud možno co nejvíce branek. Tuto střelnici jsme měli na jedenácti stadionech. Během jara bychom chtěli navštívit osm stadionů. Nejlepším střelcům podzimu rozdala Fortuna dohromady ceny v hodnotně 200 000 korun. Poprvé se Fotbalová střelnice objeví v zápase Bohemians – Slavia.
     
    Ligové projekty – Partneři, kteří jsou s námi u Fortuna ligy s námi chtějí čím dál více spolupracovat na všech projektech. Chceme, aby fanoušci chodili na stadion dříve. Ideálně dvě hodiny před utkáním, aby měli možnost vyžití a zábavy. Tradičním projektem bude opět Víkend otců. Tento projekt jsme spojili se společností Alexandria. Je to projekt, který má největší sílu z hlediska LFA. Novým projektem je Přihraj: Král asistencí. Dnes sledujeme nejenom střelce, ale i asistenty. Během jara budeme opět sledovat v každém období nejlepší asistenty tak, abychom se dočkali nejen nejlepšího střelce Fortuna ligy, ale i nejlepšího asistenta. Důležitá je i třetí aktivita s názvem Fair-play moment. Byli bychom rádi, kdybychom mohli ukazovat, že se tu podobné věci dějí a mohli na ně poukázat.
     
    V prvních třech kolech budou videorozhodčí ve všech zápasech nadstavby, na 99% pak bude video i v posledních duelech.
     
    Projekt videorozhodčí: Tento projekt se opět dál přes zimu posunul. Jsme na dobré cestě. Jsou vyškoleni tři noví rozhodčí, kteří jsou schopni pracovat s videem. Jsou také vyškoleni noví asistenti videorozhodčího. V řádu několika týdnů budeme mít vyškoleny další tři rozhodčí, kteří budou moci sedět v přenosovém voze a vykonávat tuto funkci.
     
    Svoboda: Titulové zápasy v prvních třech kolech jsou rozděleny do dvou dnů tak, abychom do každého stačili aplikovat i technologii videorozhodčího.
     
    Dušan Svoboda: Nechceme, aby docházelo ke spekulacím ve skupině o titul. Bude se hrát standardně pátek – sobota – neděle s tím, že třetí kolo nadstavby bude vložené do úterý a do středy. Čtvrté a páté kolo nadstavby bude mít jednotné začátky. Všechny zápasy dané skupiny budou začínat v jeden čas. To je samozřejmě trochu výhoda z hlediska vysílatelů. 26. května proběhne poslední kolo titulové skupiny. V neděli kolem sedmé hodiny budeme znát mistra ligy. V dalším týdnu už budou probíhat jen barážová utkání. Odvety budou opět v jeden den.
     
    Daniel Hajný o marketingu: Přejeme si, aby se systém nadstavby dostal fanouškům pod kůži. Chceme všem vysvětlit, o co jejich kluby budou hrát. Rádi bychom jednotlivé skupiny barevně odlišili, všem jednotlivě chceme vysvětlit, co bude dalším cílem toho kterého klubu. Aktivit pro fanoušky tak bude velmi mnoho. Chceme také, aby nám v tomto směru pomohla média.
     
    Baráž o udržení: Do baráže nastupují týmy na 14. a 15. místě tabulky a vyzvou druhý a třetí celek Fortuna národní ligy. Barážová utkání se nebudou počítat do statistik celé soutěže. Šestnáctý celek Fortuna ligy sestupuje přímo.
     
    Play-off o Evropskou ligu: Hrají týmy od 7. do 10. místa. Výhodu domácího odvetného prostředí bude mít lépe postavený tým po základní části. Vítěz celého play-off pak vyzve buď čtvrtý nebo pátý celek ze skupiny o titul.

    Radek Barkman

    bahis siteleri