Tisková konference LFA před startem FORTUNA:LIGY (kon.) | Tisková konference SK Slavia Praha (kon.)
Tisková konference FK Teplice (kon.) | Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.)
konec
Tisková konference SK Slavia Praha

Čtvrtek 07.02.2019, 11:00Tiskové konference
     
    11:29
    Tisková konference právě skončila. (11:29:53)
     
    11:25
    Otázka na základní sestavu.

    Trpišovský: Není to jednoduché rozhodnutí, protože kluci vypadají dobře. Nicméně už jsme téměř přesvědčení o deseti hráčích z jedenácti. Poslední jméno je v záložní řadě. Z čerstvých posil má nejblíže k základní sestavě Petr Ševčk.
     
    11:24
    Otázka ohledně Evropské ligy.

    Trpišovský: Upřednostníme vždy zápas, který je na řadě. Teď je pro nás zápas jara v Teplicích, a pak teprve přijde na řadu Genk, Plzeň a tak dále. Ve Slavii je každé utkání důležité. Určitě se nedostaneme do situace, že bychom si řekli, že některý zápas bude méně důležitý.
     
    11:22
    Otázka na Jana Matouška, jeho zdravotní stav a možný návrat do Příbrami.

    Trpišovský: Zastavili ho zdravotní problémy, i když lehčího rázu, a proto neměl ani minutu v přípravných zápasech. Teď je v plném tréninku. Bude záležet, jak bude zdravý, jak se bude jevit on i ostatní, nicméně je na soupisce Evropské ligy.
     
    11:18
    Otázka na vstup do jara a zápas s Plzní.

    Škoda: Důležitý bude, ale rozhodující ne.
    Zmrhal: Souhlasím s Milanem. Důležitý, ale ne rozhodující. Zápasů je hodně, jde tam spíš o bodový náskok na Plzeň.
     
    11:17
    Otázka na odchod Ngadeua?

    Trpišovský: Co jsem ho tak sledoval, tak Míša už to má z hlavy pryč. V tomhle směru je velký profesionál. Vrátil se do klubu, který má možnost bojovat o velké tituly. Pro nás a pro klub je určité vyznamenání, že hráč Slavie mohl odejít do Premier League.
     
    11:16
    Otázka: Cítíte, že tým bude silnější oproti podzimu?

    Trpišovský: Jsme dál, mnohem silnější. Jak, to ukáží až zápasy na jaře. Musíme to potvrdit na hřišti, kde se ukáže vždy aktuální stav mužstva.
     
    11:14
    Otázka na zranění nosu.

    Trpišovský: Vzal jsem to na sebe. Je lepší, že jsem se zranil já a ne nějaký hráč. Cítím se už absolutně v pořádku. Vizuálně asi ne, ale už je to pryč naštěstí.
     
    11:11
    Otázka ohledně mistrovského titulu a respektu k Pavlu Vrbovi.

    Trpišovský: Titul jsem ještě nikdy nezískal. Mám první možnost a co jsem slyšel od kluků, tak je to krásný pocit. V Česku je to nejvíc získat titul. K Pavlu Vrbovi: v novodobé historii je to asi nejúspěšnější trenér. Dostal Plzeň třikrát do Ligy mistrů, proto k němu chovám i ten respekt.
     
    11:10
    Otázka ohledně cílů:

    Jindřich Trpišoský: Pro nás by bylo dobré, kdybychom se posunuli o kousek dál na té cestě, kterou máme. Mít více fanoušků na stadionu. Co se týče sportovních výsledků, tak je pro nás cílem zabojovat v obou těch soutěžích.
     
    11:09
    Trpišovský: Milan je pro nás útočník číslo jedna. Takhle sezonu odstartujeme. Pokud by příchod Martina dopadl, tak to začneme řešit.
     
    11:08
    Milan Škoda ohledně konkurence:

    Přečetl jsem si to včera na internetu, takže jsem to bral jako hotovou věc. Konkurence ve Slavii je velká a hold bude větší.
     
    11:07
    Otázka ohledně příchodu Martina Doležala.

    Jindřich Trpišovský: Záležitost je čerstvá, vyplynula ze situace. Jablonec nás oslovil o hostování některých hráčů a my jsme přemýšleli, co bychom z toho měli. Tak nám z toho vyplynula tahle možnost. V tuhle chvíli máme pouze jednoho hrotového útočníka, kterým je Milan.

    Martin patří typologicky k jedněm z mála vápnových hráčů. Martin by nám mohl vyřešit tu situaci zejména v létě, protože tolik hráčů nemáme.
     
    11:05
    Trpišovský: Měli jsme naprosto ideální podmínky, vzhledem k tomu, jak to v Česku vypadá. Příprava byla za mě naprosto dokonalá. Ať už se týká logistiky nebo fyzické přípravy hráčů. Myslím, že jak probíhalo pět a půl týdne, tak si to přeneseme do té jarní části. Hráči se těší určitě, protože jim skončí tréninkový dril a přijdou na řadu zápasy. Pro nás trenéry přijde napjatější období, kdy budeme muset vybrat hráče, který mají tu top formu.
     
    Tisková konference právě začala.
     
    Účastníky dnešní tiskové konference jsou trenér A-týmu Jindřich Trpišovský, kapitán Milan Škoda a záložník Jaromír Zmrhal.
     
    Slávisté vstoupí do jarní části z nejvýhodnější pozice. Za 19 odehraných kol získala 49 bodů, o čtyři víc než druhá Plzeň, ve kterých prohrála pouze dvakrát a jednou remizovala. Měla zcela nejlepší útok v lize, i když góly stříleli spíš záložníci, a za nejlepšími obranami Západočechů a ostravského Baníku zaostala pouze o jedinou inkasovanou branku.
     
    Hezké dopoledne z pražského Edenu nebo chcete-li Sinobo Stadium. Plzeň a Sparta už své tiskové konference před jarní částí sezony měly, nyní je řada na vedoucím celku Fortuna:Ligy pražské Slavii.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

    Ondřej Jícha

    bahis siteleri