Tisková konference LFA před startem FORTUNA:LIGY (kon.) | Tisková konference SK Slavia Praha (kon.)
Tisková konference FK Teplice (kon.) | Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.)
konec
Tisková konference Bohemians Praha 1905

Čtvrtek 07.02.2019, 13:30Tiskové konference
     
    Tisková konference v Ďolíčku je u konce, přeji příjemný zbytek dne a zase někdy na počtenou! (14:06:24)
     
    14:01
    Miroslav Držmíšek o přestupu dalšího Bahrajnce:

    To co se píše je zčásti pravda. Martin si vybral dalšího bahrajsnkého hráče, s nímž už měsíc jednáme. Já jsem životní optimista a doufám v takový konec příběhu, že se tu ten hráč objeví.
     
    14:00
    Martin Hašek o synovi Martinovi:

    Pro mě je ideální, když Martin bude hrát, dá hattrick a vyhrajeme 4:3. My budeme spokojení, on to rozchodí.
     
    13:58
    Martin Hašek o rodinné bitvě se Spartou:

    S Filipem se o tom moc neradím, z pohledu Martina to ale zatím vypadá, že to žádná bitva nebude. Na pozicích, kde on hraje, se moc nestřídá, takže když bude sedět na lavičce, tak to asi nebude mít takový náboj, jako kdyby se oba bráchové potkávali na hřišti.
     
    13:57
    Martin Hašek o Lukáši Julišovi:

    Lukáš je po operaci a do konce jara s ním nemůžeme počítat. I proto byl tlak na přivedení dalšího útočníka.
     
    13:55
    Martin Hašek o množství zranění:

    Abych řekl pravdu, tolik zranění jako z poslední rok jsem asi ještě nezažil. Ale všechno jednou končí, tohle je spíš smolná shoda několika situací. Zrovna chřipce jsme se snažili zvlášť předejít a dopředu jí eliminovat, ale i ta už je na ústupu. Na zápas s Olomoucí už by na nás neměla mít nějaký dramatický dopad a zbytek nemocných se za ten týden dát dohromady.
     
    13:53
    Martin Hašek o výkonu posil v přípravě:

    Lukáš Hůlka měl určitý problém s třísly, takže o sebe musel víc pečovat, přišel ale rozehraný. Lukáš Pokorný tolik rozehraný nebyl, takže potřeboval trochu víc času na rozkoukání – oba dva jsou zároveň těmi, na které dolehla chřipka, druhého jmenovaného pak navíc nepustí ani na nedělní zápas.

    Honza Vondra byl na podzim zraněný, tak ho beru také jako posilu, odehrál všechny zápasy komě generálky a vypadal v nich velmi dobře, byť je vidět, že nemá s ligou tolik zkušeností. Jsem s ním spokojený, ale beru to střízlivě.

    Levin měl šest týdnů bez fotbalu a přišel prakticky nepřipravený. Deficit doháněl celou přípravu i přes zranění, na generálku chyběl, na Spartu bude k dispozici. Nemyslím si ale, že je zcela fit a potřebuje ještě trochu času.

    Kamil Vacek přišel před zápasem s Duklou a onemocněl, takže ho nemohu zatím pořádně hodnotit. Je to ale trochu jiné, má přeci jen asi nejvíc zkušeností ze všech (vyjma Jindřiška), takže se potřebuje akorát dostat do nějaké herní pohody. Jakmile chytne zápasový rytmus, tak pro nás bude velkou posilou a podle mě bude patřit v druhé půlce jara mezi nejlepší hráče ligy.

    Puškáče bylo těžké získat, takových útočníku jako on je málo a patří poděkování vedení, že dokázali v tom boji uspět. Nicméně je stále po zranění, takže potřebuje ještě tak dva týdny, než se vrátí do tréninku. I u něj si stojím za názorem, že pro nás může být velkou posilou.
     
    13:47
    Kamil Vacek o návratu na Letnou a na fanoušky:

    Nastoupím poprvé jako soupeř proti Spartě, ale strašně si vážím toho, že můžu dělat profesionálně, takže nad tím ani nijak nepřemýšlím. Na každý zápas se těším a připravuji stejně, ať je to liga na Spartě, nebo přátelák v Uhříněvsi.
     
    13:45
    Kamil Vacek o prostředí:

    Jsem nadšený z tréninků a cítím se tu velmi dobře. Je tu velmi pracovité prostředí, věřím že se to ukáže na hřišti a těším se, až se ukážu fanouškům.
     
    13:45
    Martin Hašek o stavu kádru a přípravě:

    Bylo hodně změn v kádru, pro mě je ale dobrá zpráva, že máme teď širší kádr než na podzim, kde bylo spoustu různých lapálií a cíl tak bylo rozšíření stávajícího stavu. Těch možností je teď mnohem víc než na podzim, samozřejmě za stavu, kdy všichni budou zdraví. I přesto jsme na generálce s Duklou měli osm zdravých hráčů, teď už jsme naštěstí ve stavu, kdy máme nějaké nemoci, ale už jsme schopni postavit alespoň základní jedenáctku.

    Příprava proběhla tak, jak jsme si plánovali. V Turecku nebylo úplně příznivé počasí, nicméně jsme odehráli všechna plánovaná střetnutí a podařilo se nám splnit veškerou náplň tréninků. Největší katastrofa nakonec přišla až po návratu, kdy na nás dolehla chřipková epidemie a teď se snažíme dát dohromady na zápas na Spartě.
     
    13:40
    Miroslav Držmíšek o přestupovém období:

    Ruch v kádru vyplýval zejména z odchodů. Nejprve jsme řešili odchod Martina Haška, na nějž měla Sparta předkupní právo. Dalším odchodem byl Dominik Mašek, jenž už neměl v úmyslu dále prodloužit smlouvu. Třetím odchodem byl Yusuf, na nějž přišla mezi svátky oficiální nabídka od Slavie. Hráč projevil zájem do Slavie odejít, podařilo se nám ale díky hostování dojít k tomu, že jsou všechny tři strany spokojené.

    Už před Vánoci jsme uplatnili opce na Honzu Vodháněla a Honzu Vondru, kteří tu byli na podzim na hostování. Dalším přestupem byl jihlavský Levin a následoval Lukáš Hůlka z Mladé Boleslavi. Se Slavií pak došlo k dohodě o půlročním hostování Lukáše Pokorného, na soustředění do Turecka přicestoval David Puškáč a podařilo se dotáhnout hostování Kamila Vacka. Téměř jsme tak splnili cíl do každé řady přivést dva hráče, jsem však optimistou a věřím, že do konce přestupového období přitáhneme ještě jednoho útočníka.
     
    13:36
    Pavel Brož o novinkách v obchodní sekci:

    Jsem rád, že mohu představit dva nové sponzory klubu – ŽOS Trnava a.s. a pivovar Krušovice, který se nově bude točit na domácích v Ďolíčku. Věříme že spolupráce bude prospěšná pro všechny a doufáme, že se nám podaří najít nového hlavního partnera. Od nové sezony pak plánujeme sektor na stání, který bude v prostorách vlajkonošů domácích a části vlajkonošů hostí. Probíhají také rekonstrukce toalet, budou se připravovat stánky, kvalita pro fanoušky tak půjde nahoru.
     
    14:02
    Tiskové konferenci budou přítomni obchodní ředitel Pavel Brož, sportovní ředitel Miroslav Držmíšek, hlavní trenér A-týmu Martin Hašek a jakožto zástupce hráčského kádru se v průběhu konference dostaví Kamil Vacek, který cestou do Ďolíčku zabloudil.
     
    Vršovickým Bohemians se na podzim nedařilo tolik, jako v loňském ročníku. Klokani za 19 odehraných zápasů získali stejný počet bodů a na 13. místě tabulky si drží pouze čtyřbodový náskok na sestupové pozice.

    Svěřenci Martina Haška staršího se navíc na startu jarní části ligy budou muset vypořádat s poměrně značnými změnami kádru. Do pražské Sparty odešel během zimního přestupového období syn hlavního trenéra Martin Hašek, jenž patřil mezi opory zelenobílé zálohy. Další citelnou ztrátou je přestup Dominika Maška, jenž společně s Yusufem patřil mezi hlavní útočné zbraně celku sídlícího na pravém břehu Botiče.

    A právě Abdulla Yusuf Helal je tím třetím, kdo v zimní přestávce podepsal smlouvu v jiném českém klubu, nicméně aktuální lídr tabulky a budoucí zaměstnavatel bahrajnského útočníka, pražská Slavia, svolil k hostování svého nového hráče v Ďolíčku do konce této sezony.

    Bohemians nicméně hlásí i příchody. Z Opavy se do Vršovic přesunul letos zatím dvougólový útočník David Puškáč, zálohu pak posílil jihlavský Vladislav Levin. Právě Slavia pak na stadion svého souseda uvolnila na hostování kromě Yusufa také stopera Lukáše Pokorného, z dánského Odense na stejnou dobu přichází hostovat bývalý reprezentant Kamil Vacek.
     
    Příjemné odpoledne z vršovického Ďolíčku, kde ve 13:30 začne tisková konference před startem jarní části fotbalové Fortuna ligy.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:30.

    Tomáš Pauček

    bahis siteleri