Rusko – Finsko 3:2 (4:3 po s.n.) | Česko – Švédsko 5:2 (kon.)
konec
Česko
5:2 (0:1, 2:0, 3:1)
Švédsko
Čtvrtek 07.02.2019, 19:00 • Hala Hovet, Stockholm (Švédsko) • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:15
    Vyloučení v týmu Švédsko (Viktor Lööv – 2 min., nedovolené bránění).
    58:02 Jonathan DAVIDSSON - 5:2
     
    58:02
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tre kronor ještě korigují stav utkání. Pěkná předávka kotouče, JONATHAN DAVIDSSON si najel na Dahlbeckův pas zpoza branky mezi kruhy a z první nedal Hrubcovi šanci. Tento gól už však nemusí Čechy moc mrzet. Asistence: Klas Dahlbeck.
    57:33 Jiří SEKÁČ - 5:1
     
    57:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi vstřelili Švédsku bůra naposledy na Českých hokejových hrách v dubnu 2017, tehdy vyhráli 8:4, nyní se to povedlo po téměř dvou letech znovu! Pátou branku zařídil JIŘÍ SEKÁČ! Po buly se prohnal po levé straně a z úhlu trefil odkrytou švédskou branku. Asistence: Jan Kovář.
     
    57:05
    Švédsko znovu bez brankáře a z pravého kruhu pálil Rasmussen, Hrubec vytěsnil puk jen na tyč, odražený kotouč do poloprázdné branky nedokázal doklepnout Nygard ani Händemark!
     
    56:30
    Švédsko hraje bez brankáře a Jan Kovář mohl přidat další gól, jeho bekhendový pokus od modré čáry před obránce skončil na levé tyči!
     
    54:07
    Vyloučení v týmu Česko (Petr Holík – 2 min., sekání).
    50:59 Jan KOVÁŘ - 4:1
     
    50:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    V této přesilovce dlouho nepřicházelo nebezpečí, nakonec však Češi střílí třetí přesilovkový gól! Rychlá a pohledná akce českého týmu. Od Zámorského šel puk na pravý kruh na Zaťoviče, jenž viděl před brankou osamoceného JANA KOVÁŘE. Ten nezazmatkoval, zamířil a následně vypálil přesně k pravé tyčce. Plzeňský útočník tak zkompletoval hattrick! Asistence: Martin Zaťovič a Petr Zámorský.
     
    47:00
    Vyloučení v týmu Švédsko (Michael Lindqvist – 5 min. + osobní trest do konce utkání, nedovolené bránění). Trest odpyká Jesper Boqvist.
     
    47:00
    Tomáš Filippi ostře sražen ve středním pásmu a nevypadá to s ním vůbec dobře, s pomocí Kováře a týmového lékaře odchází rovnou do kabin. Česko si ovšem za tento ostrý faul zahraje pětimininutovou přesilovku! Michael Lindqvist předvedl ošklivý zákrok na hlavu.
    46:44 Jan KOVÁŘ - 3:1
     
    46:44
    Česko právě vstřelilo branku!
    Veliká chyba ve švédské rozehrávce, kterou první česká formace bez váhání trestá! Milan Gulaš zachytil vyhození za švédskou brankou, sám v pádu ještě neuspěl, Hellberg však betonem kotouč jen vyrazil a JAN KOVÁŘ znovu osamocený u levé tyče měl opět lehkou práci a slízl smetanu. Češi tak vedou 3:1! Asistence: Milan Gulaš.
     
    43:03
    Vyloučení v týmu Česko (Adam Polášek – 2 min., podrážení).
    36:33 Jan KOVÁŘ - 2:1
     
    36:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Rychlá souhra Čechů a národní tým jde poprvé v utkání do vedení! Petr Holík vykouzlil krásnou přihrávku z pravého kruhu na JANA KOVÁŘE, jenž stál u levé tyčky. Napoprvé promáchl, ale bruslí si puk se štěstím zpracoval a následně ho doklepl do odkryté sítě, Hellberg byl bez šance se přesunout. Asistence: Petr Holík.
     
    35:49
    Vyloučení v týmu Švédsko (Jonathan Davidsson – 2 min., hákování). Davidsson stáhl k zemi Hynka Zohornu a rovněž Česko má k dispozici třetí přesilovku.
     
    33:20
    Vyloučení v týmu Česko (Hynek Zohorna – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    29:44
    Pěkná akce také na druhé straně! Kovář od levého mantinelu našel z druhé vlny rozjetého Zámorského, jenž se protáhl před branku, zkoušel rychlý bekhendový blafák, který Hellberg kryje.
     
    29:17
    Následovala nebezpečná protiakce Tre kronor! Ležící Musil skvěle zastavil přihrávku Bemströma při přečíslení dvou proti jednomu, následně však ještě střelec první branky Emil Bemström tečoval střelu ze střední vzdálenosti a Hrubec musel pořádně natáhnout svůj levý beton, aby pokus vytěsnil!
    27:10 Marek KVAPIL - 1:1
     
    27:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tato přesilovka už byla o poznání lepší a Češi se radují ze srovnání! MAREK KVAPIL obdržel od Kundrátka pas na levý kruh, sjel si ještě do lepší pozice a z místa pro vhazování vypálil nechytatelně pod horní tyč – 1:1! Asistence: Tomáš Kundrátek.
     
    26:11
    Vyloučení v týmu Švédsko (Emil Bemström – 2 min., držení).
     
    18:25
    Radim Zohorna jel příliš pomalu a jeho bekhendový blafák zvládl Hellberg vybruslit a kotouč vyráží. Češi bohužel nevyužili skvělou možnost na srovnání.
     
    18:25
    Vyloučení v týmu Švédsko (Emil Djuse – trestné střílení, hákování).
     
    18:25
    Radim Zohorna se proháčkoval znovu až před branku, opět byl faulován a pojede trestné střílení! Provinil se Emil Djuse.
     
    16:18
    Vyloučení v týmu Švédsko (Klas Dahlbeck – 2 min., hákování).
     
    15:09
    Zaťovič se pěkně uvolnil na levé straně kolem Lööva a rázem byl v dobré palebné pozici a vystřelil zápěstím, Hellberg si připisuje skvělý zákrok lapačkou!
     
    13:41
    Viktor Lööv měl dobrou palebnou pozici z osy hřiště od modré čáry, Hrubec toho moc neviděl, ale na poslední chvíli vykopl levý beton a vytěsnil puk mimo!
     
    10:46
    Hynek Zohorna našel před brankou důrazného Tomáše Zohornu, ale bratrská spolupráce nekončí gólem. Česká devětasedmdesátka dotlačila do sítě pouze Hellberga, puk nikoliv.
     
    06:37
    Vyloučení v týmu Česko (Tomáš Filippi – 2 min., krosček).
    02:25 Emil BEMSTRÖM - 0:1
     
    02:25
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    To bohužel není dobrý start pro národní tým, Tre kronor využívají početní výhodu po jednoduché kombinaci a jdou do vedení. EMIL BEMSTRÖM stál na levém kruhu, dostal pas přesně na ránu z první a jeho dělovka zapadla k pravé tyčce, pro tohoto švédského útočníka je to první gól v reprezentaci! Hrubec nestihl zareagovat. Asistence: Philip Holm a Dennis Rasmussen.
     
    01:59
    Vyloučení v týmu Česko (David Musil – 2 min., podrážení).
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 28. M. Kvapil (Kundrátek), 37. Jan Kovář (P. Holík), 47. Jan Kovář (Gulaš), 51. Jan Kovář (Zaťovič, Zámorský), 58. Sekáč (Jan Kovář) – 3. Bemström (Holm, Rasmussen), 59. Davidsson (Dahlbeck)


    Česko: Hrubec (Will) – Polášek (A), Zámorský, Štencel, Kundrátek, J. Krejčík, M. Doudera, Hrbas, D. Musil – Gulaš (C), Jan Kovář, Sekáč – Zaťovič (A), Filippi, M. Kvapil – R. Zohorna, T. Zohorna, H. Zohorna – Lenc, P. Holík, P. Zdráhal – Rousek.
    Švédsko: Hellberg (Reideborn) – Holm (C), Lööv, Dahlbeck (A), Persson, Engsund, Djuse – Lilja, Rasmussen (A), Bemström – Lindqvist, Kellman, J. Boqvist – Nygard, L. Johansson, Davidsson – Larsson, Händemark, Sylvegård.

    Rozhodčí: Kova, Vikman (oba FIN) – Löfgren, Persson (oba SWE)

    Diváci: 6377
    ocianews.com