Rusko – Finsko 3:2 (4:3 po s.n.) | Česko – Švédsko 5:2 (kon.)
konec
Česko
5:2 (0:1, 2:0, 3:1)
Švédsko
Čtvrtek 07.02.2019, 19:00 • Hala Hovet, Stockholm (Švédsko) • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to přímo z haly Hovet ve Stockholmu vše, přeji příjemný zbytek večera. Ze Švédska se vám přihlásíme i s dalšími on-line přenosy o víkendu. Na počtenou. (21:21:18)
     
    Česká reprezentace se tak dostává po prvním hracím dnu do čela Švédských hokejových her a v tabulce Euro Hockey Tour se právě před Švédsko dostává na třetí místo. Další duel čeká Čechy v sobotu od 12:00 proti Finsku. Tre kronor vyzvou ve stejný den od 15:30 Rusko.
     
    To byl parádní vstup Česka do Beijer Hockey Games! Výkon národního týmu se stále stupňoval, Češi otočili skóre z 0:1 během druhé a třetí části na 5:1, nakonec slaví cennou výhru 5:2 a tři body do tabulky.

    Za český tým se ve třetí části prosadil ještě dvakrát Jan Kovář, který tak dokonal hattrick. Navíc asistoval i na poslední gól Jiřího Sekáče do prázdné branky. V závěru už pouze korigoval skóre po pěkné akci Davidsson. Zodpovědný výkon dnes předvedl brankář Šimon Hrubec, pořádně vidět byla také formace bratrů Zohornů, ta si ovšem na gól musí ještě počkat.

    Nejlepší hráči utkání:
    Česko – Jan Kovář (3+1)
    Švédsko – Dennis Rasmussen (0+1)

    Střely na branku ve třetí třetině (celkem): 6:9 (24:20).
    Parádní práce! Češi slaví cennou výhru nad Švédskem.

     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Kundrátek nabil na pravý kruh Tomáši Zohornovi, jeho dělovku dokázal Hellberg betonem vytěsnit. Následně Švédsko vyhazuje a duel končí.
     
    58:57
    Tomáš Kundrátek nyní pálil z osy hřiště, rána byla sražena.
     
    58:39
    Nygard mohl v oslabení zahrozit, ještě z úhlu přihrával, to si Kundrátek pohlídal.
     
    58:15
    Vyloučení v týmu Švédsko (Viktor Lööv – 2 min., nedovolené bránění).
    58:02 Jonathan DAVIDSSON - 5:2
     
    58:02
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tre kronor ještě korigují stav utkání. Pěkná předávka kotouče, JONATHAN DAVIDSSON si najel na Dahlbeckův pas zpoza branky mezi kruhy a z první nedal Hrubcovi šanci. Tento gól už však nemusí Čechy moc mrzet. Asistence: Klas Dahlbeck.
    57:33 Jiří SEKÁČ - 5:1
     
    57:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi vstřelili Švédsku bůra naposledy na Českých hokejových hrách v dubnu 2017, tehdy vyhráli 8:4, nyní se to povedlo po téměř dvou letech znovu! Pátou branku zařídil JIŘÍ SEKÁČ! Po buly se prohnal po levé straně a z úhlu trefil odkrytou švédskou branku. Asistence: Jan Kovář.
     
    57:26
    Šimon Hrubec si připisuje zákrok proti ráně od modré čáry.
     
    57:05
    Švédsko znovu bez brankáře a z pravého kruhu pálil Rasmussen, Hrubec vytěsnil puk jen na tyč, odražený kotouč do poloprázdné branky nedokázal doklepnout Nygard ani Händemark!
     
    56:48
    Tre kronor vybojovaly vhazování v útočném pásmu, vhazovat se bude po levici Šimona Hrubce. Teď si však Švédsko bere oddechový čas.
     
    56:30
    Švédsko hraje bez brankáře a Jan Kovář mohl přidat další gól, jeho bekhendový pokus od modré čáry před obránce skončil na levé tyči!
     
    56:07
    Národní tým v plném počtu.
     
    55:40
    Rasmussenův pokus z pravého kruhu sražen, následně se český tým dokázal osvobodit.
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 28. M. Kvapil (Kundrátek), 37. Jan Kovář (P. Holík), 47. Jan Kovář (Gulaš), 51. Jan Kovář (Zaťovič, Zámorský), 58. Sekáč (Jan Kovář) – 3. Bemström (Holm, Rasmussen), 59. Davidsson (Dahlbeck)


    Česko: Hrubec (Will) – Polášek (A), Zámorský, Štencel, Kundrátek, J. Krejčík, M. Doudera, Hrbas, D. Musil – Gulaš (C), Jan Kovář, Sekáč – Zaťovič (A), Filippi, M. Kvapil – R. Zohorna, T. Zohorna, H. Zohorna – Lenc, P. Holík, P. Zdráhal – Rousek.
    Švédsko: Hellberg (Reideborn) – Holm (C), Lööv, Dahlbeck (A), Persson, Engsund, Djuse – Lilja, Rasmussen (A), Bemström – Lindqvist, Kellman, J. Boqvist – Nygard, L. Johansson, Davidsson – Larsson, Händemark, Sylvegård.

    Rozhodčí: Kova, Vikman (oba FIN) – Löfgren, Persson (oba SWE)

    Diváci: 6377
    thejrc.org