Rusko – Finsko 3:2 (4:3 po s.n.) | Česko – Švédsko 5:2 (kon.)
po s.n. (4:3)
Rusko
3:2 (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Finsko
Čtvrtek 07.02.2019, 17:30 • Arena-2000 Lokomotiv, Jaroslavl (Rusko) • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    V prvním zápase Beijer Hockey Games se proti sobě utkají Rusko a Finsko. Naposled se spolu tato mužstva utkala v prosinci minulého roku v zápase pod širým nebem, kdy Rusko zvítězilo naprosto jasně 5:0. Dnes se bude hrát v Aréně-2000 Lokomotiv v Jaroslavli (Rusko). Tato hala nabídne kapacitu pro 9 070 diváků. Úvodní buly je naplánováno na 17:30.
    Rusko se následně utká v sobotu od 15:30 s výběrem Švédska a tradičně v neděli od 12:00 se střetne Českou republikou. Finsko narazí na Česko už v sobotu od 12:00 a v neděli si to rozdá od 15:30 v severním derby se Švédskem.
     
    Nominace Ruska:

    Brankáři: Kočetkov, Bobkov, Konovalov

    Obránci: Zub, Pedan, Jelesin, Rafikov, Antipin, Miščenko, Běreglazov, Arzamascev, Vasilevskij, Mironov

    Útočníci: Světlakov, Kagarlickij, Nikoncev, Denisenko, Zernov, Slepec, Michejev, Šumakov, Burdasov, Okulov, Kadějkin, Šipačov, Alexejev, Kuzmenko, Kručinin
     
    Nominace Finska:

    Brankáři: Tirronen, Vehvilainen

    Obránci: Pokka, Friman, Lehtonen, Lehtivuori, Kaski, Virtanen, Eronen, Laaksonen, Nakyva, Leskinen

    Útočníci: Luostarinen, Tyrvainen, Junttila, Kalapudas, Nattinen, Ojamaki, Pesonen, Ruohomaa, Leskinen, Bjorninen, Hakulinen, Sallinen
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    Rusko: Konovalov (Bobkov) – Arzamascev, Alexej Vasilevskij, Rafikov, Jelesin, Běreglazov, Zub (A), Mironov, Kulik – Kagarlickij, Šipačov (C), Nikoncev (A) – Šumakov, Zernov, I. Michejev – Kuzmenko, Světlakov, Okulov – Denisenko, Kadějkin, Burdasov – Alexejev.

    Finsko: Vehviläinen (Tirronen) – Lehtonen, Kaski, Eronen, Näkyvä, Virtanen, O. Leskinen, Friman, Laaksonen – Junttila, Ruohomaa, Ojamäki – Pesonen, Kalapudas, V. Leskinen – Hakulinen, Tyrväinen, Jo. Nättinen – Sallinen, Björninen, Luostarinen.

    Rozhodčí: Pešina, Hejduk (oba Česko) – Šišlo, Šalagin (oba Rusko).
     
    K utkání je vše připraveno, oba celky jsou už na ledové ploše a začíná oficiální zahájení Beijer Hockey Games. Utkání se bude hrát v Jaroslavli, v Aréně 2000, kde svá utkání hraje Lokomotiv Jaroslavl.
     
    Nyní si vyslechneme finskou hymnu a po ní přijde na řadu také hymna Ruské sborné.
     
    Oficiality zápasu jsou za námi a pomalu bude moci začít samotné utkání mezi Ruskem a Finskem.
     
    Utkání ponese českou stopu, jako hlavní sudí budou totiž duel řídit Vladimír Pešina a Oldřich Hejduk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Rusové se dostali do útočného pásma a hned ohrozili finskou branku. Poté došlo k přerušení hry a vhazovat se bude po pravé ruce finského brankáře.
     
    00:28
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové se velmi rychle ujímají vedení hned ze své první akce. Mikko Lehtonen napálil puk od modré čáry a těsně před brankou Konovalova ho tečoval NIKO OJAMÄKI a prostřelil ho – 0:1. Asistence: Mikko Lehtonen a Julius Junttila.
    00:28 Niko OJAMÄKI - 0:1
     
    02:12
    Rusové se hned jali do útoku a snažili se ohroziti finského brankáře, který však menší tlak soupeře ustál.
     
    02:35
    A na druhé straně opět zaútočil finský celek, kterému první branka vlila krev do žil.
     
    02:55
    Finové se opět natlačili před branku Ruska, Ojamäki vyslal tvrdou střelu, která však končí pouze na brankáři soupeře. Hra je přerušena a vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    04:06
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno. Hned z následné akce se Rusové dokázali prosadit a začíná se znovu od začátku. ILJA MICHEJEV dostal od Zernova chytrou přihrávku do těsné blízkosti finského brankáře a rychlou svižnou střelou ho prostřelil – 1:1. Asistence: Denis Zernov a Sergej Šumakov.
    04:06 Ilja MICHEJEV - 1:1
     
    04:38
    Vyloučení v týmu Finsko (Juhani Tyrväinen – 2 min., sekání).
     
    04:38
    Navíc mohou Rusové strhnout vedení na svou stranu, čeká je totiž přesilová hra při vyloučení finského hráče.
     
    05:15
    A už se usadili ve finském pásmu, kde dlouho kombinovali, ale Veini Vehviläinen zatím společně s finskou obranou odolává. Nicméně Finové jsou stále pod tlakem a nemohou puk vyhodit.
     
    06:15
    Až nyní se to Finům povedlo a vyhazují kotouč až před ruskou branku. Osvobozují se, šetří cenné vteřiny a jdou střídat unavenou čtveřici.
     
    06:38
    Oslabení finský celek zvládl a nyní je už v plném počtu.
     
    07:10
    Z vrcholu pravého kruhu vyslal nebezpečnou střelu Eetu Luostarinen, ovšem proti jeho pokusu stál levý beton Konovalova.
     
    07:21
    Vyloučení v týmu Finsko (Jesse Virtanen – 2 min., hákování).
     
    07:21
    Následuje první komerční přestávka.
     
    07:56
    Finové jsou opět pod tlakem Rusů, kteří začínají svou druhou přesilovku. Nyní se však finský celek osvobodil velmi rychle.
     
    08:27
    Alexej Vasilevskij střílel z pravého kruhu, kotouč se jen odrazil od betonu Vehviläinena a ten tak podržel svůj tým. Fini se však neosvobodili a jsou stále pod tlakem.
     
    09:12
    Finové se osvobozují a posílají tak kotouč až před branku Konovalova. Rusko tak musí další akci zakládat z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    09:21
    Další oslabení Finové zvládli a nyní jsou už opět kompletní.
     
    10:25
    Hned se soupeř Ruska dostal do pásma, kde chvíli hrozil před brankou Konovalova, ani jedna střela se však neujala. Nicméně Finové se stále drží v útočné třetině.
     
    11:02
    Teď už mají kotouč na svých holích hráči v červených dresech a od vlastního brankáře zakládají svou další útočnou akci.
     
    11:26
    Kuzmenko vystřelil směrem na Vehviläinena, ten si svůj prostor před brankou pohlídal a neinkasoval. Následně pak raději přerušil hru a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    11:44
    Jere Sallinen číhal u branky Konovalova, ovšem přihrávky se nedočkal a nemohl tak zakončit. Rusko tak získává opět puk a už otáčí hru na opačnou stranu.
     
    12:32
    Jelesin vybojoval v rohu kluziště v útočném pásmu puk, poslal ho svým spoluhráčům. Souhru Rusů však zastavila obrana Finů a ti jdou opět do útoku.
     
    13:09
    Vyloučení v týmu Finsko (Oskari Laaksonen – 2 min., nedovolené bránění).
     
    13:09
    Další komerční přestávka.
     
    13:12
    Další finský zákrok a už třetí přesilová hra pro ruský celek. Finové si tak budou muset před vlastní brankou dávat opět velký pozor.
     
    13:40
    Vadim Šipačov střílel z úhlu v blízkosti Vehviläinena, ale škvírku u jeho pravé tyče nenašel. Naopak Finové získávají puk a hned bez čekání ho posílají až před ruskou brankou. Přichází tak jejich osvobození.
     
    14:11
    Anton Burdasov nevyslal vůbec špatnou střelu z levého kruhu, proti však byl Vehviläinen a zakročil. Puk se však odrazil znovu na hokejky Rusů, kteří stále kombinují.
     
    14:45
    Finové se osvobozují a posílají puk až před ruskou klec. Znovu tak šetří cenné vteřiny a vypadá to, že další oslabení už zvládnou.
     
    15:09
    Je to tak, Finové jsou už v plném počtu a přežili další přesilovou hru Rusů.
     
    15:50
    Finové propadli ve středním pásmu a museli se rychle vracet do obrany, na jejich branku se totiž řítili Rusové. Avšak ti před Vehviläinenem nezahrozili.
     
    16:31
    Vadim Šipačov nahodil puk do útočného pásma, jeho spoluhráč ho ale nedojel a získali ho Finové. Ti ho však znovu rychle ztratili.
     
    17:24
    Niko Ojamäki si sjel doprostřed modré čáry a poslal kotouč před ruskou branku, nikdo z jeho spoluhráčů se však nedokázal dostat ke střele.
     
    18:18
    Vyloučení v týmu Rusko (Rušan Rafikov – 2 min., napadení).
     
    18:34
    Finové hrají svou první přesilovou hru, zatím se však nedokázali uhnízdit v pásmu Rusů. Ti už vyhodili puk až před Vehviläinena a Finové pomalu míří před jejich branku.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:15
    Znovu nic Finové před brankou soupeře nevymysleli a Rusové se opět osvobozují a své první oslabení tak zvládají zatím velmi dobře.
     
    19:54
    Nyní už se Finové dostali do útočného pásma, ovšem bojují o kotouč v rohu kluziště. Následně ho získali Rusové a vypadá to, že se už nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. Finové se hned v první minutě hry ujali vedení, když střelu od modré čáry tečoval před Konovalovem Niko Ojamäki. Rusové však našli odpověď v páté minutě a vyrovnali zásluhou Ilji Michejeva. Poté se už nikdo netrefil, ani v přesilových hrách. Rusové měli tři a Finové jednu. Po první části hry je tak stav vyrovnaný a uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně v 18:25.
     
    Střely na branku: 10 – 6
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Rusové jsou v plném počtu.
     
    21:04
    A hned se dostali do útočného pásma, kde však neohrozili branku Vehviläinena a Finové tak spěchají s dalším útokem a míří před ruskou bránu.
     
    21:40
    Šikovně to nyní dělal Běreglazov. Z pravého kruhu vystřelil z bekhendu a jeho pokus musel krýt Veini Vehviläinen.
     
    22:17
    Na opačném konci kluziště se zaskvěl Ilja Konovalov, jenž zastavil nebezpečnou finskou střelu a po ní raději hru přerušil. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    22:35
    A stále se finští hokejisté drží v útočném pásmu, kde operují před Konovalovem, ale nakonec to bylo bez střely.
     
    23:01
    Rafikov si sjel do nebezpečné vzdálenosti, ale jeho pokus opět pokryl Vehviläinen. Ten hned rozehrál kotouč mezi své spoluhráče a posílá je útočit.
     
    23:38
    Niko Ojamäki si počínal těsně před Konovalovem nebezpečně. Po jeho nepřesné střele ale na druhé straně málem ohrozil Vehviläinena Sergej Šumakov, který byl v jeho těsné blízkosti, ale pouze promáchl.
     
    24:24
    Vhazovalo se před Konovalovem, poté puk získali Rusové a hned se hnali do rychlé útočné akce. Z té ovšem nebylo nic. Jen zakázané uvolnění Rusů.
     
    24:37
    Joonas Nättinen střílel z pravého kruhu a proti němu stál znovu pozorný Konovalov, jenž si připsal další přesný zákrok.
     
    25:18
    Kagarlickij objel finskou branku a poté šikovně poslal puk kolem ruského brankoviště na spoluhráče, který ho však minul. Slibně se rodící akce na straně Finů tak končí.
     
    25:31
    Vyloučení v týmu Rusko (Vadim Šipačov – 2 min., držení).
     
    25:45
    Další finská přesilovka, která začíná vyhozením puku hráči Ruska do neutrální zóny a Finové tak začínají akci od vlastního brankáře.
     
    26:18
    Rusové velmi dobře bránili svůj prostor před brankou, jenže Finové se dokázali přeci jen dostat do šance, Ojamäkiho z levé strany vyprášil jen betony Konovalova. Hra je přerušena.
     
    26:52
    Konovalov musel jít opět do zákroku, tentokráte lapil střelu z prostoru mezi kruhy a opět hru zastavuje. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    26:59
    Do třetice Konovalov a jeho zákrok. Před dotěrnými Finy pak hru znovu nechal přerušit.
     
    27:10
    Mikko Lehtonen se pokusil vystřelit od modré čáry, ale jeden z Rusů celou akci vystihl a vypíchl puk do středního pásma. Hráči v červeném pak šli ve vlastním oslabení do akce, ale Michejev svou střelu poslal jen do Vehviläinena.
     
    27:31
    Šipačov je na ledě a Rusové jsou v plném počtu.
     
    28:04
    Propagační střelu Kagarlického ukryl Vehviläinen v lapačce a poté puk nechal spoluhráčům. Finsko tak může vyrazit do další rychlé akce na druhé straně.
     
    29:05
    Konstantin Okulov se snažil napadat rozehrávku Finů v jejich pásmu, to se mu nepovedlo. Za malou chvilku ale už střílel z pravého kruhu, jeho střela ale mezi třemi tyčemi neskončila.
     
    29:54
    Rusové se stále drží v útočné třetině, nakonec za vlastní brankou získali kotouč Finové a otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    30:21
    Jsme za polovinou základní hrací doby a stále je stav nerozhodný. Ve druhé části hry jsme se tak zatím nedočkali žádné přesné trefy ani na jedné straně.
     
    31:01
    Rychlý přechod do útoku Finům nevyšel. Zastavilo je postavení mimo hru a ta je vykázána zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    31:01
    Nyní následuje další komerční přestávka.
     
    31:30
    Vyloučení v týmu Rusko (Zachar Arzamascev – 2 min., krosček).
     
    31:30
    Další přesilovka pro Finsko. Vhazuje se v útočném pásmu Finů po pravé ruce ruského brankáře.
     
    31:37
    Rusové se dostali ke kotouči a okamžitě ho vyhazují až před finskou brankou. Finové tak musejí první akci v přesilovce zakládat do svého brankáře.
     
    32:02
    U modré čáry propadli hráči v bílomodrém a Rusové prostrčili kotouč do středního pásma. Následně pak ho jeden z nich odpálil až před Vehviläinena.
     
    32:44
    Julius Junttila si sjel na vrchol levého kruhu a jeho pokus po zemi skončil jen na brankáři Rusů. Nicméně Finové stále zatápějí obraně Rusů v jejich pásmu.
     
    33:30
    Rusové se ubránili a už jsou v plném počtu.
     
    33:50
    Denis Zernov jel se spoluhráčem dva na jednoho. Ale přihrávku dostal na paty a jeho pokus z otočky se poté neujal. Finové se tak po zisku puku znovu ženou do útoku.
     
    34:30
    Zakázané uvolnění Rusů stěhuje hru před Ilju Konovalova a vhazování proběhne po jeho levé ruce.
     
    34:41
    Jere Sallinen dostal nabito a jeho následná střela končí opět na betonech Konovalova. Ten je v posledních chvílích pod tlakem.
     
    35:30
    Mikko Lehtonen nejprve střílel z pravé strany z bekhendu, poté dojel odražený puk a jel s ním za Konovalovu branku, tu objel, ale následně pak ho nijak nepřekvapil.
     
    36:21
    Vyloučení v týmu Rusko (Andrej Světlakov – 2 min., hákování).
     
    36:21
    Následuje ještě komerční přestávka.
     
    36:31
    Rusové se znovu velmi brzy dokázali osvobodit a poslali puk před Vehviläinena. Ten tak kotouč potáhl a poslal směrem pryč od své branky.
     
    37:01
    Laaksonen se napřáhl od modré čáry, ale jeho pokus zablokovala obrana Rusů. Ti se chtěli dostat k vyhození puku, ale nepovedlo se.
     
    37:44
    Stalo se až nyní a Kadějkin se dostal až do těsné blízkosti Vehviläinena a poté svou střelu příliš zvedl, ta skončila nad jeho brankou. Ve vlastním oslabení to tak nebyl vůbec špatný pokus.
     
    38:21
    Rusové jsou v plném počtu.
     
    38:46
    Finové však stále kombinovali před Konovalovem, ale ti ho neohrozili. Do akce na druhé straně tak míří znovu ruský tým.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:36
    Ruský tým se stále drží v útočném pásmu, kde roztočil kolotoč. Ale k pořádné střele, která by Vehviläinenovu branku ohrozila, se nedostal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je minulostí a v ní jsme se branky nedočkali. Oba celky si vypracovaly nějaké šance, ovšem oba brankáři puky za svá záda nepustili. V závěru šel do akce ve vlastním oslabení Kadějkin, zblízka však Vehviläinena nepřekonal. Čeká nás tak zajímavá třetí třetina, která začne přibližně v 19:18.
     
    Střely na branku: 17 – 19
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Rusové se po vhazování dostali do útočného pásma, Finové však získali puk a hned hru otočili na druhou stranu.
     
    40:38
    Ilja Michejev si sjížděl do prostoru mezi kruhy, jeho akce však nevyšla a znovu Rusové puk ztratili.
     
    41:32
    Finy zastavilo v jejich rozletu postavení mimo hru a ta se stěhuje zpět do středního pásma, kde se za malý okamžik bude vhazovat.
     
    42:15
    Dalekonosná přihrávka Finů skončila zakázaným uvolněním a hra se tak nyní stěhuje až před branku Vehviläinena. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    42:26
    Od vlastního brankáře zakládají další akci Rusové. Ti potom ve středním pásmu propadli a Finové se vrátili před Konovalovu branku. Před brankou Ruska ale nijak nehrozili.
     
    43:08
    Alexej Vasilevskij pálil z první z prostoru mezi kruhy, jeho jedovatá střela však skončila pouze na finské obraně.
     
    44:05
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Rusové se dostávají do vedení a otáčejí tak stav zápasu na svou stranu. ILJA MICHEJEV na modré čáře získal puk a projel s ním až na levou stranu, odkud pak přízemní střelou překonal Vehviläinena mezi jeho betony – 2:1. Je to jeho druhá branka v utkání a je tak zatím jediným střelcem ruského celku. Bez asistence.
    44:05 Ilja MICHEJEV - 2:1
     
    45:25
    Finové ztratili kotouč a Rusové od vlastní branky zakládají další akci. Jsou nyní rozjetí a cítí šanci na pojistku v utkání.
     
    46:54
    Ruští hráči opět sebrali puk Finům a nepustili je tak do svého teritoria. Znovu tak zakládají další akci a míří před finskou branku.
     
    48:07
    Rusové se opět uhnízdili v pásmu a Vehviläinen musel jít do dalšího zákroku. Po střele soupeře tak sklapl betony a kotouč za svá záda nepustil.
     
    48:35
    Další šance Rusů. Kulik táhlou střelou ohrozil Vehviläinena a finský brankář zapisuje do statistik další úspěšný zákrok, po kterém hru raději přerušil.
     
    48:46
    Po špatné rozehrávce finského hráče se málem do úniku podél pravého mantinelu dostal jeden z Rusů, avšak nakonec byl u hrazení čistě odzbrojen.
     
    50:11
    Sergej Šumakov tváří v tvář neuspěl proti Vehviläinenovi a finská obrana po zisku puku zatahuje tento do útočné třetiny.
     
    50:44
    Moc dlouho tam ale nepobyli a hru na druhou stranu opět otáčejí ruští hokejisté. Těch je v posledních chvílích plný led.
     
    51:13
    Kuzmenko našel přihrávkou od modré čáry najíždějícího spoluhráče, ten se však nedostal ke střele před brankou Vehviläinena.
     
    51:53
    Rusové se snaží držet kotouč co nejdále od vlastní branky a zatím se jim to daří. Burdasov zkoušel střelou zpoza obránce ohrozit branku Vehviläinena, ale nakonec z toho nic nebylo.
     
    52:37
    Alexej Vasilevskij sebral za vlastní brankou puk, který záhy ztratil. Finové se tak po delší době dostali do zámku před ruskou klecí a operují před Konovalovem.
     
    53:27
    Finům začíná velmi rychle ubíhat čas. Něco málo přes šest minut mají na to, aby zápas srovnali a vynutili si nastavenou hrací dobu.
     
    54:05
    Šumakov se dostal k odraženému kotouči před brankou Konovalova a na druhé straně pak v další ruské akci střílel Sergej Šumakov, jeho pokus po zemi však skončil mimo tři tyče.
     
    55:00
    Rusům utekl kotouč do středního pásma. Poté se tam ale vrátili zase zpátky a Vehviläinen musel být mezi třemi tyčemi pozorný.
     
    55:41
    Kuzmenko se dostal za obranu Finů, ale už neměl tolik síly zakončit. Následně pak nechal puk v útočné třetině a odchází se spoluhráči střídat.
     
    56:08
    Další pokus Antona Burdasova kousek před finskou klecí, tuhle střelu zablokovala pozorná obrana Finů, která nedopustila, aby soupeř navýšil své vedení.
     
    57:03
    Alexej Běreglazov zatáhl puk za branku Konovalova a od ní pak založil další akci Rusů. Ti se chvíli zdrželi v útočné třetině, ale nakonec nevystřelili.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:27
    Vehviläinen zachytil skákavý puk a nakonec ho zkrotil holí. Hned na to míří do další útočné akce zase finský tým.
     
    58:45
    Finská klec je prázdná, Finové to zkoušejí se šesti bruslaři v poli.
     
    59:15
    Rusové se snaží vyhazovat puky tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění, a to se jim daří.
     
    59:37
    Finsko si bere oddechový čas.
     
    59:41
    Rusové se dostali k nástřelu před prázdnou branku, tu ale netrefili. Zakázané uvolnění a vhazuje se před Vehviläinenem.
     
    59:51
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Tah bez brankáře Finům vyšel a je vyrovnáno. MIKKO LEHTONEN od modré čáry trefil kotouč k pravé tyči z pohledu ruského brankáře a prostřelil ho. Finský tým si tak vynutil prodloužení pouhých devět vteřin před koncem třetí části hry – 2:2. Asistence: Joonas Nättinen.
    59:51 Mikko LEHTONEN - 2:2
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Už to vypadalo, že zápas spěje do svého konce, ovšem Finové srovnali a díky tomu se dočkáme nastavené hrací doby.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:20
    Junttila se proháčkoval až před branku Rusů, kotouč měl však na dlouhou hůl a jeho zakončení tak nebylo přesné.
     
    60:57
    Na druhé straně pak zahrozili Rusové, díky hře ve třech hráčích na obou stranách je na ledě hodně prostoru a akce se tak rychle střídají, jenže jejich střela šla mimo.
     
    61:35
    Okulov elegantní otočkou našel volného spoluhráče, ten ale před finskou klecí vůbec nevystřelil. Hned na to míří na opačnou stranu Finové.
     
    62:20
    Lehtonen chtěl střílet z vrcholu levého kruhu, ale byl tísněn ruským obráncem a akce Finů je tak rázem u konce.
     
    62:51
    Vyloučení v týmu Finsko (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Teemu Eronen.
     
    63:11
    Rusové se uhnízdili v pásmu Finů a kombinují před brankářem finského celku. Soupeř však zatím v oslabení odolává.
     
    64:00
    Hraje se poslední minuta prodloužení.
     
    64:04
    Stále se Rusové drží před finskou brankou a snaží se rozhodnout, ale střely ruských hráčů zatím končí buď na brankáři nebo obraně.
     
    64:45
    Michejev zblízka neprostřelil Vehviläinena a na hattrick tak nedosáhl. Hra je přerušena a vhazuje se před jeho brankou.
     
    64:51
    Finové jsou v plném počtu.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Tak ani prodloužení nerozhodlo, ač v něm měli Rusové výhodu přesilové hry a tlak před finskou brankou. Na řadu tak přijdou dovednostní soutěže, a sice samostatné nájezdy.
     
    Dnešní utkání sleduje 9 046 diváků.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Pesonen neuspěl zblízka a nepřekonává Konovalova.
    Janne PESONEN
     
    1. série
    0:0
    Michejev taktéž zblízka neuspěl.
    Ilja MICHEJEV
     
    2. série
    0:0
    Ojamäki je dalším finským hráčem, který nepřekonal Konovalova.
    Niko OJAMÄKI
     
    2. série
    1:0
    Kagarlickij si sjel na pravou stranu a poté překonal finského brankáře.
    Dmitrij KAGARLICKIJ
     
    3. série
    1:1
    Tyrväinen zamíchal kotoučem a jeho pokus končí v brance.
    Juhani TYRVÄINEN
     
    3. série
    1:1
    Šipačov nakonec nevystřelil, kotouč mu sjel z čepele.
    Vadim ŠIPAČOV
     
    4. série
    1:1
    Kalapudas taktéž neprostřelil Konovalova.
    Antti KALAPUDAS
     
    4. série
    1:1
    Šumakov z bekhendu nezakončil.
    Sergej ŠUMAKOV
     
    5. série
    1:1
    Ville Leskinen taktéž neúspěšný.
    Ville LESKINEN
     
    5. série
    1:1
    Okulov naznačil střelu, poté však před finským brankářem nezakončil.
    Konstantin OKULOV
     
    6. série
    2:1
    Dmitrij Kagarlickij podruhé trefuje nájezd, prostřelil finského brankáře mezi betony.
    Dmitrij KAGARLICKIJ
     
    6. série
    2:2
    Kaski byl také úspěšný střelou mezi betony a dává tak první nájezd Finů.
    Oliwer KASKI
     
    7. série
    2:2
    Kagarlickij jel potřetí, tentokráte trefil finského brankáře.
    Dmitrij KAGARLICKIJ
     
    7. série
    2:2
    Hakulinen přestřeluje ruskou branku.
    Anrei HAKULINEN
     
    8. série
    3:2
    Michejev prostřeluje finského brankáře mezi jeho betony.
    Ilja MICHEJEV
     
    8. série
    3:3
    Kaski je také úspěšný, nájezdy pokračují.
    Oliwer KASKI
     
    9. série
    4:3
    Kagarlickij prostřelule finského brankáře a Finové teď musí dát!
     
    9. série
    4:3
    Finové netrefují zařízení a je hotovo. Rusové vítězí v tomto duelu.
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Rusko.
    Autorem vítězné branky je DMITRIJ KAGARLICKIJ.
    65:00 Dmitrij KAGARLICKIJ - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Zápas nakonec došel až do nájezdů, které rozhodli Rusové a berou tak bonusový bod navíc. Finové si tak v prvním utkání v dalším turnaji série EHT zapisují jeden bod.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:23:13)
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 5. I. Michejev (Zernov, Šumakov), 45. I. Michejev, rozh. náj. Kagarlickij – 1. Ojamäki (Lehtonen, Junttila), 60. Lehtonen (Jo. Nättinen)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Janne Pesonen (FIN)
    0:0   Ilja Michejev (RUS)
    2. série:
    0:0   Niko Ojamäki (FIN)
    1:0   Dmitrij Kagarlickij (RUS)
    3. série:
    1:1   Juhani Tyrväinen (FIN)
    1:1   Vadim Šipačov (RUS)
    4. série:
    1:1   Antti Kalapudas (FIN)
    1:1   Sergej Šumakov (RUS)
    5. série:
    1:1   Ville Leskinen (FIN)
    1:1   Konstantin Okulov (RUS)
    6. série:
    2:1   Dmitrij Kagarlickij (RUS)
    2:2   Oliwer Kaski (FIN)
    7. série:
    2:2   Dmitrij Kagarlickij (RUS)
    2:2   Anrei Hakulinen (FIN)
    8. série:
    3:2   Ilja Michejev (RUS)
    3:3   Oliwer Kaski (FIN)
    9. série:
    4:3   Dmitrij Kagarlickij (RUS)
    4:3   Juhani Tyrväinen (FIN)


    Rusko: Konovalov (Bobkov) – Arzamascev, Alexej Vasilevskij, Rafikov, Jelesin, Běreglazov, Zub (A), Mironov, Kulik – Kagarlickij, Šipačov (C), Nikoncev (A) – Šumakov, Zernov, I. Michejev – Kuzmenko, Světlakov, Okulov – Denisenko, Kadějkin, Burdasov – Alexejev.
    Finsko: Vehviläinen (Tirronen) – Lehtonen, Kaski, Eronen, Näkyvä, Virtanen, O. Leskinen, Friman, Laaksonen – Junttila, Ruohomaa, Ojamäki – Pesonen, Kalapudas, V. Leskinen – Hakulinen, Tyrväinen, Jo. Nättinen – Sallinen, Björninen, Luostarinen.

    Rozhodčí: Pešina, Hejduk (oba Česko) – Šišlo, Šalagin (oba Rusko)

    Diváci: 9 046
    thejrc.org