Mohuč – Leverkusen 1:5 (kon.)
konec
1. FSV Mohuč 05
1:5 (1:4)
Bayer Leverkusen
Pátek 08.02.2019, 20:30 • OPEL ARENA, Mohuč • Německá Bundesliga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:27:23)

     
    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 7:9. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 13:5.
     
    Hlavní rozhodčí Schröder citlivě nenastavoval a ukončil dávno rozhodnutý zápas ihned po uplynutí devadesáté minuty. Vzpomínat se bude zejména na první poločas, ve kterém oba celky předvedly útočné galapředstavení. Hlavně Leverkusen těžil ze své dobré produktivity a vybudoval si náskok 4:1, jenž si po změně stran "nudně" pohlídal. Přesto se skóre měnilo ještě jednou, když svůj grandiózní zápas okořeněný dvěma góly a dvěma asistencemi završil Julian Brandt. Bayer tedy vítězí potřetí za sebou a minimálně do zítřka se posouvá na páté místo. Mohuč naopak podruhé padla a jistojistě zůstane na jedenáctém místě.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Tak tohle byla hodně smutná tečka za tímto zápasem ze strany Mohuče! Holtmann se dostal do úniku, v němž si chtěl oběhnout Hradeckého a přitom si ukopl míč do autu.
     
    89
    Julian Baumgartlinger kontroloval vysoký balón, přičemž do něj vletěl Leonardo Barreiro a řekl si zřejmě o poslední žlutou kartu.
     
    88
    Robin Quaison si došle pro faul kousek od středového kruhu. Následoval dlouhý pas dopředu, kde nejvýše vyrostl Tin Jedvaj.
     
    87
    Mateta pomohl defenzivě a odhlavičkoval centr na jednoho z hostů, který vypálil z delší vzdálenosti hodně nad.
     
    86
    Aránguiz dal míč doprava na Bellarabiho, který na Niakhatém udělal další rohový kop. V souboji si ale ublížil a jen ztěžka se vrací zpět na nohy.
     
    85
    Bailey posílal míč kousek za přední tyč, kde se s naprosto minimální námahou dostal k hlavičce Alario. Šestý gól Bayeru ale nedal, protože střelu nasměroval přímo k Florianu Müllerovi.
     
    84
    Neustále aktivní Karim Bellarabi nevytvořil svým centrem žádnou šanci. Leverkusen však bude pokračovat rohovým kopem.
     
    83
    Už nějakou dobu je to jen nutné čekání na konec zápasu. I tak na tribunách zůstává většina z dvaadvaceti tisíc fanoušků, kteří neúnavně fandí.
     
    81
    Ze hry odstupuje jednoznačně nejlepší hráč tohoto zápasu, majitel dvou gólů a dvou asistencí Julian Brandt. Na posledních deset minut přichází Argentinec Lucas Alario.
     
    80
    Přenesení hry doprava na Karima Bellarabiho se minulo účinkem. Hra je před domácím autem zastavena, neboť se bude střídat.
     
    79
    Bailey neměl dobrou pozici na zkrocení Bellarabiho centru. Domácí raději zakopli míč do autu a budou čelit pokračující kombinační akci.
     
    78
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Wendell, přichází Tin Jedvaj.
     
    77
    Robin Quaison protečoval Brosinského krátký centr do ještě větší výšky, kde už mohly jednoduše zasáhnout Hradeckého rukavice.
     
    76
    Karim Onisiwo si několikrát zasekl míč v pokutovém území. Bayer z něj balón dostal i díky evidentnímu faulu na Daniela Brosinského.

    Michal Břuchanský

    Branky: 9. Quaison (Hack) – 5. Wendell (Bellarabi), 20. Havertz (Brandt), 30. Brandt (Volland), 43. Bellarabi (Brandt), 64. Brandt (Volland)

    Karty:   38. Malong (MAI), 61. Quaison (MAI), 89. Barreiro (MAI) – 38. Bellarabi (LEV)


    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 7:9. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 13:5.
    1. FSV Mohuč 05: F. Müller – Brosinski, Bell (C), Hack, Aarón (62. Onisiwo) – Malong (55. Gbamin), Niakhaté, Boëtius (71. Holtmann), Barreiro – Mateta, Quaison.
    Náhradníci: Zentner – Gbamin, Holtmann, Maxim, Onisiwo, Öztunali, Ujah.

    Bayer Leverkusen: Hradecky – Weiser, Tah, S. Bender, Wendell (78. Jedvaj) – Havertz (62. Baumgartlinger), Aránguiz, Brandt (81. Alario) – Bellarabi, Volland (C), Bailey.
    Náhradníci: R. Özcan – Alario, Baumgartlinger, Dragović, Jedvaj, Kohr, Paulinho.

    Rozhodčí: Schröder – Neitzel-Petersen, Gorniak

    Diváci: 21 905
    ocianews.com