Panthers – Jičín 7:6 (kon.) | Židenice – Ostrava 3:4 (po pr.) | Olomouc – Vítkovice 1:8 (kon.)
Slavia Plzeň – Chodov 0:9 (kon.)
konec
FBS Olomouc
1:8 (0:0, 1:4, 0:4)
1. SC TEMPISH Vítkovice
Pátek 08.02.2019, 19:30 • SH Čajkaréna, Olomouc (kapacita: 276 míst) • Extraliga žen • 19. kolo
     
    Třetí třetina potvrdila vítkovickou dominanci, která se ukázala být po druhé periodě jako neochvějná. Olomouc kupila chyby a pod psychickým tlakem nedokázala přidat další branky nebo nějak zdramatizovat duel. Vítkovice tak bez velkých potíží získávají tři body a potvrzují svou první pozici v extraligové tabulce. Olomouc naopak bude muset doufat v další body až v koncovce základní části, i nadále nad ní visí Damoklův meč v podobě možného play-down. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (21:29:16)
     
    Střely na branku celkem: Olomouc – Vítkovice 12:40
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Olomouc – Vítkovice 3:12
     
    Nejlepší hráčky utkání: Lenka Kubíčková (Olomouc) – Sára Seevaldová (Vítkovice)
     
    Konec zápasu.
     
    59:08
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A je tu potvrzení vítkovické výhry! Rychlý postup vpřed skončil velmi rychlou nahrávkou na střed, kde se objevila SÁRA SEEVALDOVÁ a krásnou ranou pod břevno mohla slavit osmou trefu svého týmu. Kubíčková byla znovu bez šance. Asistence: Lucie Theimerová.
     
    58:36
    Trošková se dostala v předbrankovém prostoru k palbě z první, ale její šance nakonec neskončila úspěchem. Míček totiž letěl těsně vedle branky, Hanačky mohou na chvíli své řady zkonsolidovat.
     
    57:25
    Ivana Šupáková se hnala tryskem na branku, avšak postup vpřed nebyl úplně komfortní. Olomoucká obrana se stačila vrátit a rychle sklepnout k sobě. Míček tak končí nad hlavami hráček a zamířil mimo hřiště.
     
    56:26
    Zuzanna Krzystyniaková se vrací zpátky na hrací plochu, olomoucká přesilovka tak končí neúspěšně. Vítkovice si pohlídali soupeře naprosto bez problému.
     
    55:14
    Olomouci se zatím v početní výhodě moc nedaří. Hanačky nestíhají sbírat míček od soupeře, místo toho pouze běhají za protivnicemi. I nadále tak schází Hanačkám jakýkoliv náznak kombinace nebo šancí.
     
    54:26
    Olomouc dostane první přesilovku v utkání. Zuzanna Krzystyniaková (VIT) byla potrestána z šestice hráček, které byly na hřišti. Rozhodčí logicky vyhodnotili, že šlo ze strany hostí o špatné střídání.
     
    53:44
    Ďuricová odchází v této chvíli na lavičku s menším zraněním a bolesti sevřenou tváří. Zřejmě inkasovala pořádnou ránu do prstů, zjevně však bude moci i nadále pokračovat.
     
    52:37
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A je tu už sedmá vítkovická trefa! Po rychlém zpracování nabídla Trošková přihrávkou míček přesně na hůl SÁRY SEEVALDOVÉ, která se nijak nerozpakovala a do sítě klubu, jež jí přivedl do velkého florbalu, napálila parádní dělovku. Kubíčková neměla moc šancí. Asistence: Jana Trošková.
     
    51:25
    Eliška Planková se otáčela na ose hřiště, ale bomba tahem nepřinesla kýžený úspěch. Bořutová totiž do rána vložila nohu, Vítkovice se tak musí vracet rychle na svou půlku.
     
    50:08
    Suchánková se dostala do rychlého brejku, avšak tváří tvář Příleské neuspěla. Její bomba letěla přímo do náručí vítkovické brankářky, která zapsala velmi těžký zákrok.
     
    49:31
    Diváky už moc zápas v této chvíli nijak neexceluje, neboť Vítkovice už mají své jisté. Olomouci se tak celkem bez problému daří odrážet jeden útok za druhým, její hře ale schází ofenzivní nadstavba.
     
    48:51
    Markéta Kolářová se probojovala ke střelbě, ale Suchánková její pokus okamžitě zastavila. Hanačky se tak rychle přesunují na útočnou polovinu, vítkovické florbalistky ale taktéž provádí rychlou mobilizaci sil.
     
    47:47
    Až nyní se mohla probojovat do kontru Slezáková, jež ještě předávala míček Cholinské. Ďuríková ovšem jako správná kapitánka dokázala reagovat a zabránit v tlaku. Olomouc se musí vracet do obrany.
     
    46:36
    Vítkovice jsou stále signifikantní v presu, avšak možnosti na střelbu se jim v této chvíli moc nenabízí. Velkou porci práce předvádí také Slezáková, která aktivně presuje. Možnost na brejk ale ani ona nedostává.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 35. Mošťková (B. Suchánková) – 21. Enenkelová (Šupáková), 22. Paloncyová (Theimerová), 27. L. Suchánková (Maděrová), 27. Šupáková (Paloncyová), 42. Planková (Seevaldová), 43. Paloncyová (Enenkelová), 53. Seevaldová (Trošková), 60. Seevaldová (Theimerová)


    FBS Olomouc: Kubíčková (Franková) – Rozenbergová, Křížková, M. Grufíková – Mošťková, Reimerová (C), Cholinská – Slezáková, B. Suchánková, Ryšavá – Bořutová, Kylarová.
    1. SC TEMPISH Vítkovice: Příleská (Klečková) – Seevaldová, Planková, Theimerová, Kolářová, Peterková, Ďuríková (C), Krzystyniaková, Glasová – Novotná, Trošková, Enenkelová – Paloncyová, Šupáková, Maděrová – Moravcová, L. Suchánková.

    Rozhodčí: Jakub Krátký, Pavel Vojkůvka

    Diváci: 81
    thejrc.org