PSG – Bordeaux 1:0 (kon.) | Amiens – Caen 1:0 (kon.) | Štrasburk – Angers 1:2 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
1:0 (1:0)
Girondins Bordeaux
Sobota 09.02.2019, 17:00 • Parc des Princes, Paříž • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 24. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu francouzská Ligue 1 a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat utkání čtyřiadvacátého kola mezi týmy Paris Saint-Germain FC a Girondins Bordeaux FC.
     
    Paris Saint-Germain FC

    Fotbalisté dnes domácího Paris Saint-Germain se v tabulce francouzské ligy nacházejí na prvním místě s desetibodovým náskokem na druhé Lille a jsou tak na velmi dobré cestě za obhajobou ligového titulu. Na svém kontě mají šestapadesát bodů za osmnáct výher, dvě remízy a jen jednu prohru. Naposledy se hráčům PSG nedařilo v Lyonu, který jim tak uštědřil vůbec první prohru v sezóně. Na hřišti Olympique Lyon Pařížané prohráli těsně 1:2. V týdnu se v rámci Francouzského poháru utkali s celkem z nižší soutěže. Po základní hrací době byl výsledek překvapivě nerozhodný 0:0. Ovšem v prodloužení nasázeli hráči PSG tři branky a radovali se z postupu dále. Dnes na domácím hřišti budou chtít být znovu úspěšní, aby si svou pozici na čele tabulky udrželi, případě klopýtnutí soupeřů za nimi ještě navýšili svůj náskok. Domácím budou pro zranění chybět Neymar a pravděpodobně stále i Verratti. Oba se potýkají se zraněním kotníku.
     
    Girondins Bordeaux FC

    Hosté z Girondins Bordeaux, za které hraje i český záložník Jaroslav Plašil, jsou v tabulce na dvanáctém místě se ziskem osmadvaceti bodů. Hrají tak klidný střed tabulky. Zapsali si shodně sedm výher a remíz a osmkrát odešli ze hřiště jako poražený tým. V posledním odehraném ligovém duelu nestačili na Olympique Marseille, když na jeho hřišti prohráli 0:1 z jejich pohledu. Dnes by hosté rádi bodovali, aby zapsali další body do tabulky, ovšem na hřišti hvězdného Paris Saint-Germain je tedy nečeká vůbec nic lehkého. Z Parku princů se totiž jen tak nesbírají. PSG ve svém svatostánku ještě neprohrálo. Čeká nás rozhodně zajímavý duel, který si nenechte ujít.
     
    Vzájemná utkání

    V prosinci se oba celky utkaly v této sezóně poprvé a na hřišti Bordeaux došlo na dělbu bodů po remíze 2:2. Bude i dnes zápas vyrovnaný nebo Pařížané potvrdí doma svou nadvládu a zvítězí?
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    Paris Saint-Germain FC: Buffon – Meunier, Silva (C), Kimpembe, Nsoki – Dani Alves, Verratti, Nkunku – Choupo-Moting, Cavani, Diaby.
    Náhradníci: Aréola – Dagba, Kurzawa, Paredes, Toufiqui, Mbappé.

    Girondins Bordeaux FC: Costil (C) – Palencia, Koundé, Pablo, Sabaly – Otávio, Sankharé – de Préville, Bašić, Kamano – Briand.
    Náhradníci: Poussin – Poundjé, Jovanović, Tchouaméni, Adli, Cornelius, Maja.

    Rozhodčí: Buquet – Debart, Pacelli.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí se dostali do akce, ale na polovině soupeře nic nevymysleli. Hned na to šli na druhou stranu hosté, kteří si počínali podobně.
     
    2
    Sankharé ostře zajel do soupeře, který se ocitl s bolestivou grimasou na hrací ploše. Sudí bude udělovat žlutou kartu hned v úvodu utkání.
     
    2
    Žlutou kartu dostává Younousse Sankharé (Girondins Bordeaux FC).
     
    3
    Hosté se opět dostali na polovinu PSG, kde centroval míč Sankharé, ale míč poté zaletěl k pravé straně domácí branky a Buffon ho nestihl rukou poslat před sebe. Balon skončil za zadní čárou a hosté budou zahrávat rohový kop.
     
    4
    Domácí otočili hru, ale uprostřed hřiště zakopl jeden z nich míč do zámezí a hosté budou zahrávat autové vhazování. Na polovině Pařížanů tak zůstanou.
     
    7
    Nkunku dostal pas od Thiaga Silvy, ale do zakončení před brankou soupeře se nedostal.
     
    8
    Rohový kop zahrávali domácí hráči, míč se sice dostal do pokutového území, ale do své moci ho získala obrana Bordeaux.
     
    9
    Následně pak už Di María střílel před Costilem a míč u brankové čáry pak poslal do bezpečí jeden z hráčů Bordeaux. Domácí si tak vytvořili velmi dobrou šanci.
     
    10
    Také Nsoki si nepočínal příliš čistě při svém zákroku na soupeře a za svůj prohřešek také vidí žlutou kartu.
     
    11
    Nyní budou autové vhazování zahrávat domácí hráči a zůstanou tak na polovině soupeře.
     
    12
    Edinson Cavani se pak hnal do šance a byl tvrdě sražen k zemi, také on skončil na trávníku a směrem k sudímu se zlobí, že to rozhodně nebyl čistý zákrok.
     
    13
    Sudí poté naznačil, že hra může pokračovat dále a u balonu tak jsou hosté.
     
    14
    Domácí se snaží dostat se do blízkosti branky Bordeaux, ovšem precizní obrana je nepustila před svého brankáře.
     
    15
    Nyní se už hráči PSG dostali do akce, ale zastavil je ofsajd, takže ztrácejí balon a u něho jsou tak znovu hráči v bílém, kteří míří před branku Buffona.
     
    16
    Centrovaný míč z pravé strany srazil na rohový kop Nsoki a hosté budou zahrávat rohový kop.
     
    17
    Centr letěl k bližší tyči, ale domácí obrana si poradila a nepustila k dorážce žádného z hostujících fotbalistů. Ovšem míč si hosté vrátili zpět na kopačky a znovu operují na polovině PSG.
     
    18
    Kamano nastavil nohu Dani Alvesovi a podkopl ho. Další žlutá karta, a to jsme teprve v osmnácté minutě hry.
     
    19
    Na pravé straně unikal Verratti, který si poté hlavou sklepl míč na kopačku a odcentroval míč směrem k pokutovému území. Jenže na balon dosáhl brankář hostů a dostal ho pod kontrolu.
     
    20
    Jeden z hostů proskočil do pokutového území, kde chtěl zakončovat, ale znovu se s dobrým obranným zákrokem vytáhla obrana PSG.
     
    21
    Obrovská šance PSG a v ní Edinson Cavani. Tomu do pokutového území přihrál Marco Verratti a prvně jmenovaný pak z levé straně napálil míč, který skončil jen těsně vedle Costilovy levé tyče!
    21. Cavani minul hostující branku
     
    23
    Cavani byl faulován a PSG zahrávalo volný přímý kop, z této standardní situace však nezapršelo a hned na druhou stranu otočili hru hosté.
     
    25
    Další velká šance PSG. Nkunku poslal balon za Choupoa-Motinga, který okamžitě vystřelil, jeho pokus však pohotově chytá Costil!
    25. Costilův zákrok proti Choupo-Motingovi
     
    27
    Domácí se dostali do tempa a nyní jsou na hrací ploše hodně aktivní. Dvě předchozí velké šance toho byly důkazem. Hosté se tak zatím statečně brání a drží s favoritem krok.
     
    28
    A ani Diabiho pokus nekončí brankou. Míč poslal domácí hráč ke vzdálenější tyči a skončil jen těsně vedle ní.
     
    29
    Nyní zahrozili hosté na druhé straně, ale pokus Sabalyho byl sražen pouze na rohový kop.
     
    30
    Toma Bašić se dostal před domácí brankou do šance, ale ta končí střelou mimo tři tyče. Následuje tak pouze odkop od branky Gianluigiho Buffona.
     
    31
    Už jsou u míče znovu domácí hráči a operují na polovině Bordeaux. Hosté si tak musí dávat opět velký pozor. Hráči PSG jsou v posledních chvílích hodně agilní.
     
    32
    Thiago Silva je dalším hráčem, který dostává žlutou kartu za příliš tvrdý faul vůči soupeři. Na karty je tedy srovnáno.
     
    34
    Odkop do Buffonovy branky a domácí celek jde do další útočné akce.
     
    35
    To se ale nepovedlo a hosté na chvíli získali míč, ovšem neprošli přes obranu domácích a hned na to hru otáčejí hráči PSG, tak jak před malým okamžikem plánovali.
     
    36
    Další rohový kop vybojovali Pařížané, Alves ho rozehrál nakrátko pro Verrattiho, ale z této kombinace nepřišla šance, která by jakkoli Costila ohrozila.
     
    37
    Nkunku z pravé strany centroval zpoza branky hostů, ale Costil vše viděl a dostal míč pod kontrolu. Následně pak ho odkopl a poslal své spoluhráče do akce.
     
    37
    Meunierovi utekl míč a skončil v zámezí. Proto hosté budou zahrávat další autové vhazování.
     
    39
    Briand sportovně vrátil míč Pařížanům, když ho předtím domácí zakopli kvůli zranění jednoho z hostů. Hráči PSG tak z vlastní poloviny zakládají další akci.
     
    40
    Po nepřesné akci PSG získali míč hosté a ten odkopne od své branky Benoit Costil.
     
    41
    De Préville fauloval soupeře v pokutovém území a sudí nařizuje pokutový kop pro PSG!
    41. De Prévillův faul v pokutovém území na Meuniera
     
    43
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Na značku pokutového kopu si míč postavil EDINSON CAVANI a poté nekompromisně do protipohybu brankáře Costila umístil míč k jeho levé tyči – 1:0.
    43. Edinson CAVANI - 1:0
     
    44
    Domácí se tak v závěru poločasu ujali vedení a hosté musí dohánět jednobrankovou ztrátu.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je za námi. V něm měli převahu domácí hráči, kteří si vypracovali několik velkých šancí, které se však neujaly. Až na konci první části hry byl v pokutovém území faulován Meunier a sudí nařídil penaltu, kterou s přehledem proměnil Edinson Cavani. Uvidíme, co nám přinese druhý poločas, který začne přibližně v 18:00.
     
    Střely na branku: 3 – 0
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Edinson Cavani, přichází Kylian Mbappé.
     
    46
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Pablo, přichází Vukašin Jovanović.
     
    46
    Mbappé číhal na levé straně pokutového území, míč se k němu nedostal a akce domácích tak končí.
     
    46
    Hosté ale zakopli míč do zámezí a je tu autové vhazování. Takže hráči PSG mohou zůstat na polovině Bordeaux.
     
    47
    Po jejich střele pak hosté vytáhli míč na rohový kop, který se domácím nepovedl a míč ze vzduchu odhlavičkovali hráči Bordeaux mimo ohrožení Costilovy branky.
     
    49
    Hosté odvrátili další šanci domácího celku, který pokračuje v aktivitě jako v prvním poločase.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Nicolas de Préville (Girondins Bordeaux FC).
     
    53
    Dalekonosný nákop z kopačky Kyliana Mbappého skončil až u brankáře Costila, který tak dostal balon pod kontrolu a hned poslal své spoluhráče do další útočné akce.
     
    54
    Domácí jsou pozičně lepším týmem, ale zatím si nevypracovali žádnou velkou příležitost ke skórování. Mají tak stále těsný náskok.
     
    56
    Kamano z levé strany velkého vápna byl v dobré pozici ke střele, ale balon poslal jen vedle branky Buffona. Sám se poté chytal za hlavu, mohl to zřejmě udělat i lépe. Nicméně pěkná akce hostů.
    56. Kamano v ideální pozici minul domácí branku
     
    57
    Rohový kop zahrávali hosté, konkrétně Bašić, ale ten svůj centr příliš přetáhl a míč končí na opačné straně. Následuje tak pouze odkop od Buffonovy brány.
     
    59
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Marco Verratti, přichází Leandro Paredes.
     
    60
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází Toma Bašić, přichází Aurélien Tchouaméni.
     
    61
    Kamano v další velké šanci a tentokráte po jeho střele z hranice velkého vápna musel zasahovat Buffon, který rukou vyškrábl míč na rohový kop!
    61. Další Kamanova šance brankou neskončila
     
    62
    Na druhé straně hodně tvrdě poslal k zemi De Prévilleho Moussa Diaby a také on dostane žlutou kartu. Hostující hráč je nyní ošetřován.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Moussa Diaby (Paris Saint-Germain FC).
     
    64
    Domácí se dostali do další šance, která neskončila úspěchem. Hned na to pak šli do akce hosté, ale ani oni úspěšní nebyli.
     
    65
    Jeden z domácích hráčů se ocitl na zemi v nefotbalové pozici a je potřeba jeho ošetření.
     
    67
    Meunier už je za postranní čárou a ještě probíhá jeho ošetření, hra už ale pokračuje dále. Rohový kop zahrávají hosté.
     
    68
    Z této standardní situace ale opět nezapršelo, míč mají domácí hráči a následuje odkop od Buffonovy branky. Domácí tak míří do další útočné akce.
     
    70
    Mbappé šel do další akce zápasu, ale po levé straně se nedostal do zakončení. PSG tak ztrácí míč a do útoku se bleskově přesouvají hosté z Bordeaux.
     
    71
    Kamano vysunul spoluhráče, ten se ale nakonec na pravé straně do úniku nedostal.
     
    73
    Jovanović doběhl balon, který mířil před branku Bordeaux a poté založil další akci svého celku. Hosté však před Buffonem nakonec vůbec nezahrozili.
     
    75
    De Préville zahrával další rohový kop, po kterém ale zakročil jeden z domácích hráčů, jenž zakopl míč do zámezí. Takže ještě přichází autové vhazování pro Bordeaux.
     
    76
    Otávio dostal přihrávku od De Prévilleho, jeho zakončení ale chybělo více přesnosti. Domácí pak otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    77
    Choupo-Moting nyní svou individuální akci příliš překombinoval a těsně před vyběhnutým brankářem Costilem se zamotal do svých kliček. Jeho zakončení pak končí mimo tři tyče.
     
    78
    Mbappé nacentroval balon do pokutového území, kde ho však jeden z hostů zahrál na malou domů pro Costila a ten hned míč odkopl od své branky.
     
    78
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux FC: ze hřiště odchází François Kamano, přichází Andreas Cornelius.
     
    80
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain FC: ze hřiště odchází Thomas Meunier, přichází Colin Dagba.
     
    81
    Poslední desetiminutovka zápasu, domácí jsou u míče a budou z půlky hřiště zahrávat volný kop.
     
    83
    Nyní provede odkop od své branky Costil, který získal míč pod kontrolu po nepřesné střele domácího celku.
     
    84
    Hosté se snažili na polovině PSG o další akci, ale k vyrovnání tato nevedla. Míč po jejich střele zamířil jen vysoko nad branku Gianluigiho Buffona.
     
    86
    Zápas jde pomalu do finále, domácí mají míč na svých kopačkách a od vlastní branky zakládají další akci.
     
    88
    Série nepřesností na obou stranách, u míče jsou už ale hosté a směřují před domácí branku. Obrana PSG je však připravena zastavit akci Bordeaux.
     
    89
    A tak se také stalo. Domácí po zisku balonu jdou ještě do útočné akce na druhé straně.
     
    90
    Hlavní rozhodčí toto utkání nastaví o čtyři minuty navíc.
     
    90+2
    Znovu se hrálo déle ve středu hřiště, k míči se už dostali domácí a šli do rychlé akce. Nkunku na pravé straně centroval balon do pokutového území, Costil však na něj dosáhl a ukryl v rukavicích.
     
    90+4
    Costil byl pod tlakem, ale ustál ho, střela domácích skončila mimo a následoval odkop od jeho branky. A už to vypadá, že se v tomto duelu nic nestane.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí fotbalisté nakonec vítězí těsně 1:0, když v prvním poločase proměnil nařízenou penaltu Edinson Cavani. Hosté se snažili o vyrovnání, ale to se jim nepovedlo. PSG pak už jen kontrolovalo hru a dokráčelo k dalším třem bodům, ač s výkonem svých svěřenců asi není trenér PSG moc spokojen.
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:21.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (18:56:36)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 43. Cavani (pen.)

    Karty:   10. Nsoki (PSG), 32. Silva (PSG), 62. Diaby (PSG) – 2. Sankharé (BOR), 18. Kamano (BOR), 52. de Préville (BOR)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:21.
    Paris Saint-Germain: Buffon – Meunier (80. Dagba), Silva (C), Kimpembe, Nsoki – Dani Alves, Verratti (59. Paredes), Nkunku – Choupo-Moting, Cavani (46. Mbappé), Diaby.
    Náhradníci: Aréola – Dagba, Kurzawa, Paredes, Toufiqui, Mbappé.

    Girondins Bordeaux: Costil (C) – Palencia, Koundé, Pablo (46. Jovanović), Sabaly – Otávio, Sankharé – de Préville, Bašić (60. Tchouaméni), Kamano (78. Cornelius) – Briand.
    Náhradníci: Poussin – Poundjé, Jovanović, Tchouaméni, Adli, Cornelius, Maja.

    Rozhodčí: Buquet – Debart, Pacelli
    thejrc.org