Česko – Rakousko 6:1 (kon.)
konec
Česko
6:1 (2:0, 2:1, 2:0)
Rakousko
Sobota 09.02.2019, 14:00 • Netzsch-Arena, Selb • Turnaj čtyř (ženy U16)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Krásnou sobotu s česko-německého pomezí. Reprezentace žen do 16 let se chystá na druhý zápas turnaje čtyř zemí v Selbu, který rozehrála výborně – včera porazila Švýcarsko vysoko 6:0. Dnes nás čekají Rakušanky a cílem samozřejmě nemůže být nic jiného než druhé vítězství.
     
    Průběh skóre v utkání se Švýcarskem tak úplně neodpovídal jeho obrazu. Český tým sice začal skvěle a od první minuty vedl, ale pak se soupeřky osmělily a hru takřka vyrovnaly. V tu chvíli ale přišly tři góly do šatny, které poslaly zápas jasně naším směrem. Děvčata si pak už výsledek hlídala a měla trvalou herní převahu, Julie Pejšová nakonec vychytala další čisté konto. Nejlepší hráčkou trenéři vyhlásili Barboru Bartákovou, autorku dvou branek.

    Švýcarsko – Česko 0:6 (0:4, 0:0, 0:2)
    Branky a nahrávky: 1. Haasová (Gruntová), 18. Bartáková (Haasová, Chladová), 20. Veverková (Malická), 20. Bartáková (Chladová), 44. Mazancová (Malická, Chladová), 60. Dýcková (Kalová).

    Večerní zápas přinesl překvapení. Domácí Němky si měly s Rakušankami poradit, ovšem hodně se s nimi trápily. Stav 0:2 přece jenom otočily na 4:2, jenže Rakousko v závěru vyrovnalo na 4:4! Favoritky tak vyhrály až v samostatných nájezdech, což pro nás dnes znamená hodně výrazný varovný prst. S jižními sousedkami jsme v téhle kategorii nemívali potíže, ale letos to u nich vypadá na silný ročník a velmi dobře připravený tým.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Hřívová (Pejšová) – Chladová, Habartová (A), Wojnarová, Vaněčková (C), Hračová, Czerweková, Mašková, Veverková – Bartáková, Gruntová, Haasová – Sýkorová, Kalová (A), Dýcková – Pavlasová, Dubová, A. Trnková – Mazancová, Eignerová, Malická. Trenér: Roman Heindl.

    Rakousko: Feebergerová (Rablová) – Kutzerová, Leitnerová, Hinumová, Staneková, Haselsteinerová, Mörtlová (A), Hengelmüllerová, Schröflová (A) – Linzbichlerová, Ropatschová, Kainzová, Haaserová, Rainerová, Dauböcková (C), Pfefferová, Obermayrová, Hofbauerová, Killiusová, Schallová, Schusserová. Trenér: Christian Klepp.

    Rozhodčí: Feist – Laudenbach, Reitz.
     
    Do branky dnes jde Alexandra Hřívová, na sestavě v poli se prakticky nic nezměnilo. Lucie Gruntová se vrací na centr první formace, ve druhé si prohodí místa Anna Kalová s Karolínou Sýkorovou, která jde na křídlo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    Po krátké územní převaze Rakušanek se do protiútoku dostala Hana Haasová. Vystřelila na druhou tyčku, kde brankářka Feebergerová zasáhla betonem.
     
    01:57
    Rakousko se následně vrátilo do naší třetiny, teď už zase útočíme. Z podobného místa jako předtím Haasová to zkoušela Aneta Dýcková, výsledek byl stejný.
     
    02:40
    Zakázané uvolnění vrací hru do obranného pásma našich soupeřek.
     
    03:44
    Ve třetině jsme se dlouho neudrželi, naopak dopředu se dostalo Rakousko. Lisa Schröflová zvolila nahození od modré čáry, na které Alexandra Hřívová dobře viděla a snadno zakročila.
     
    04:18
    Po dalším rakouském icingu naopak nahazovala Karolína Veverková, puk byl zblokovaný a letěl hodně vysoko. Brankářka ho lapačkou nezastavila, jen sklepla k ledu.
     
    04:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Po nepřesvědčivé úvodní pasáži se Češky konečně chvíli udržely na kotouči a rázem je z toho první branka utkání! Lucie Gruntová našlápla na pravé straně a když byla ve velkém úhlu, nezazmatkovala. Objela rakouskou klec a pak parádní přihrávkou vyzvala BARBORU BARTÁKOVOU, která se z první nemýlila – 1:0! Asistence: Lucie Gruntová, Hana Haasová.
     
    05:48
    Druhá formace pokračovala v práci svých předchůdkyň, před Feebergerovou se prokouzala po levé straně. Brankářka si situaci pohlídala.
     
    06:17
    Z pravé strany si vybruslila mezi kruhy Andrea Trnková a rozhodla se rychle pálit. Střelu jí zblokovala soupeřka.
     
    06:26
    Rakušanky vyhazují podruhé v rychlém sledu na zakázané uvolnění, toho bychom měli zkusit využít.
     
    06:59
    S pukem za brankou kroužila Adriana Dubová, ale nic nevymyslela. Teď už unavené Rakušanky mohou odjet na střídačku.
     
    07:38
    Na červené čáře zastavila rakouský útok Lucie Eignerová, nyní už to našim soupeřkám vyšlo lépe a dostaly se až za Hřívovou.
     
    08:08
    Tuším že právě Eignerová zblokovala pokus Emmy Hofbauerové z mezikruží, takže Hřívová nemusela zasahovat.
     
    08:27
    Na druhé straně si útočné buly vybojovala Lucie Gruntová prudkým nahozením z pravé strany. Gólmanka nevypadala úplně jistě, ale puk nepustila.
     
    08:56
    "My chceme gól!" ozývá se z tribun, na kterých máme svoje fanoušky. První útok vybojoval další útočné vhazování po situaci v rohu pásma.
     
    09:02
    Česko právě vstřelilo branku!
    No a elitní formace tohle volání vyslyšela, vedeme už o dvě branky! LUCIE GRUNTOVÁ dostala od Viktorie Chladové chytrou přihrávku do prostoru, kde se chvíli ohlížela, aby zakombinovala se spoluhráčkou. Ale tak po dvou sekundách jí došlo, že jí Rakušanky nechaly úplně samotnou, takže udělala krok a pak vypálila přesně do bližšího růžku – 2:0! Asistence: Viktorie Chladová, Hana Haasová.
     
    09:59
    Karolína Sýkorová udělala oblouk z levé strany před branku, bekhendem ale gólmanku nepřekonala. Naše převaha narůstá.
     
    10:37
    Pravá strana se stala osudnou nejprve Adrianě Dubové, potom Anně Jiřině Pavlasové. Ta se ale k puku vrátila a z větší vzdálenosti vypálila na lapačku Feebergerové, která zasáhla neomylně.
     
    10:51
    Ofsajd české reprezentace.
     
    11:37
    Po zakázaném uvolnění Rakušanek se první formace okamžitě navezla do brankoviště, kde protentokrát vládla jeho strážkyně v bílém rakouském dresu.
     
    12:08
    Dost zbytečně naše sestava ustupovala ve středním pásmu a dovolila nahození na Hřívovou, po němž se soupeřky usazují v naší třetině.
     
    12:47
    Pokračující kombinace nevedla k úspěchu, ale je pravda, že jsme v defenzivě dál byli hodně pasivní.
     
    13:29
    Anna Kalová bruslí zblokovala střelu obránkyně Hengelmüllerové do rohu pásma. Teď se nám nedaří a hra zase ztratila potřebné parametry.
     
    14:15
    Už jsme se dostali dopředu a skončilo to náhozem Anežky Hračové. Brankářka před sebou měla volný průzor, kterým jednak viděla na puk a jednak ho před ní nikdo netečoval.
     
    14:48
    Pokus Andrey Trnkové z pravé strany se neujal, třetí formace svůj protiútok uspěchala. Situace vybízela ke klidnější kombinaci.
     
    15:38
    Rozehrávka Karolíny Veverkové se překvapivě dostala až k rakouské gólmance, její spoluhráčky pak byly u puku první a zase musíme dozadu.
     
    16:23
    Hengelmüllerová dávala své kamarádce přiliš prudkou nahrávku a skončilo to zakázaným uvolněním. Rakušanky jich sbírají celkem dost.
     
    16:43
    Velký boj pokračoval u rakouské střídačky, odkud puk nevyvezly Chladová ani Pavlasová. Až na třetí pokus se našim děvčatům zadařilo a obsazují útočné pásmo.
     
    17:24
    Denisa Habartová vybídla zpoza branky Hanu Haasovou, která místo zakončení ještě zbytečně hledala Lucii Gruntovou. Ta by to měla do prázdné branky, jenže to by musela mít hokejku na opačnou stranu.
     
    17:57
    Po dalším rakouském icingu nahazovala od modré Karolína Sýkorová, brankářce vypadl kotouč z lapačky. K další střele jsme se už ale nedostali.
     
    18:41
    Střední pásmo se ještě nestalo českému týmu osudným, o puk ale přišel pár metrů za ním.
     
    19:05
    Krátce před pauzou jdeme poprvé do čtyř. Andrea Trnková (CZE) zezadu povalila rakouskou obránkyni způsobem, který rozhodčí posoudil jako napadení.
     
    19:27
    Po rychlém vyhození musí Rakušanky začínat zase od nuly.
     
    19:47
    A první třetinu dohráváme aktivně, to je dobré.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Nebudeme si nic nalhávat, první třetina byla velká bída s nouzí. Češky naštěstí díky brankám Barbory Bartákové a Lucie Gruntové vedou 2:0, a vedou po zásluze, nicméně v naší hře je potřeba vylepšit prakticky všechno. Na druhou část se stejně jako včera odmlčím a budu fotit, informace vám doplním vzápětí.

    Druhá třetina začne přibližně ve 14:42.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:51
    Česko právě vstřelilo branku!
    Vedeme už o tři branky! Krátce po vstupu do druhé třetiny se před brankoviště dostala z pravé strany ANNA JIŘINA PAVLASOVÁ a i když jí zakončení vůbec nesedlo, překvapivě propadlo gólmance za záda – 3:0! Asistence: Adriana Dubová, Andrea Trnková.
     
    23:27
    Vyloučení v týmu Česko (Denisa Habartová – 2 min., podrážení).
     
    25:12
    Vyloučení v týmu Česko (Eliška Vaněčková – 2 min., napadení).
     
    32:17
    Vyloučení v týmu Česko (Andrea Trnková – 2 + 10 min., naražení zezadu).
     
    36:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    Poté, co český tým přestál několik oslabení, přidává další gól! Dominika Malická našla mezi kruhy MARKÉTU MAZANCOVOU, která zakončila přesně – 4:0. Asistence: Dominika Malická.
     
    39:53
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Český tým inkasuje poprvé na turnaji, a to na konci páté třetiny. Alexandra Hřívová přichází o čisté konto poté, co česká útočnice předvedla obrovský námaz v rozehrávce a pouhých sedm sekund před sirénou snížila EMMA PFEFFEROVÁ – 4:1. Asistence: Katharina Killiusová.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Obraz hry se ve druhé části moc nevylepšil, český tým navíc srážela vyloučení. Přesto navýšil své vedení o další dvě branky, poté bohužel poprvé inkasoval. Věřme, že se náš výkon ještě zvedne.

    Třetí třetina začne přibližně v 15:24.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:32
    Hrubici v rozehrávce nyní provedly pro změnu Rakušanky. Nicméně Lucie Gruntová se k puku dostala spíš za brankovou čarou a gólmanku pak nepřekvapila.
     
    40:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    O chvíli později už nám to vyšlo a vedeme znovu o čtyři góly! Anna Kalová posunula kotouč na levou stranu brankoviště k BARBOŘE BARTÁKOVÉ, která neváhala a i z velkého úhlu ho okamžitě poslala o záda gólmanky do sítě – 5:1! Asistence: Anna Kalová, Karolína Sýkorová.
     
    41:28
    Další český faul, kapitánka Eliška Vaněčková (CZE) odchází pykat za podrážení.
     
    42:53
    Úvod oslabení hrál český tým na výbornou, zatím neměl potíže. Teprve až Emma Hofbauerová se s pukem nebezpečně vydala dopředu a pozlobila Hřívovou střelou, která naše brankářka vyrazila maskou.
     
    43:37
    Jsme kompletní a nezbývá než doufat, že kompletní taky nějakou chvíli vydržíme.
     
    43:41
    Zakázané uvolnění vrací hru před Hřívovou.
     
    44:06
    Češky nejdřív dostaly puk ven, ale pak se musely vracet. Před naším brankovištěm šel nepříjemný kolmý pas, který ale sebrala hráčka příliš daleko od branky. Navrch to měla na bekhend.
     
    44:33
    Bohužel, jdeme znovu do čtyř. Naše kapitánka naskočila na led příliš brzy a čárový rozhodčí po právu odpískal hru v šesti. Menší trest odpyká Dominika Malická (CZE).
     
    45:23
    Hřívová vůbec nic neviděla, když od modré vyslala vysokou střelu Karolina Hengelmüllerová. Českou brankářku zachránila spojince tyčí!
     
    46:14
    Teď už se bráníme na výbornou, Barbora Bartáková navíc pozlobila gólmanku slušnou střelou na druhou tyč.
     
    46:45
    No a Haasová s Bartákovou díky aktivní hře ještě zatlačily Rakušanky před brankovištěm. Teď už hrajeme v plném počtu.
     
    47:02
    Karolína Sýkorová se drze a dobře tlačila do brankoviště, přestože byla ve velkém úhlu. Vybojovala alespoň první českou přesilovku po šesti oslabeních. Sidonie Staneková (AUT) je vyloučena za držení.
     
    47:47
    Zatím ale nesledujeme vůbec dobrou přesilovou hru, Rakušanky se už třikrát osvobodily.
     
    48:26
    Z takřka nulového úhlu pálila Lucie Gruntová, ani dorážka neměla o moc větší šanci na úspěch. Ale aspoň něco, za dané situace.
     
    49:03
    Rakousko je kompletní, zbytek přesilovky jsme prokombinovali u mantinelu.
     
    49:27
    Češky už nutně potřebovaly střídat, proto nyní jen nahodily puk tak, aby se nepískalo zakázané uvolnění. Lucie Gruntová mezitím utržila nějakou ránu a na lavičku odjela s bolestivým výrazem, nicméně doktor není potřeba.
     
    49:57
    Icingem se naopak provinily naše soupeřky.
     
    50:15
    V rychlém sledu přichází naše druhá početní výhoda. Marja Linzbichlerová (AUT) si odsedí dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    50:45
    Bartáková našla zpoza branky na pravém kruhu Viktorii Chladovou, její střelu z úhlu ale zblokovala obránkyně.
     
    50:56
    S tresty se nám roztrhnul pytel, nyní odchází pykat jedna hráčka na každé straně. Na té naší je to Hana Haasová, na rakouské Karolina Hengelmüllerová. Naše přesilovka pokračuje.
     
    51:16
    Ne, děvčata si v rohu nerozuměla a musí založit další akci ze středního pásma.
     
    51:51
    Nacvičenou kombinaci Kalové se Sýkorovou si Rakušanky dobře pohlídaly a přihrávku na druhou jmenovanou nenechaly projít.
     
    52:18
    Markéta Mazancová v rychlém útoku nabídla puk do dobré šance Lucii Eignerové, která z pravé strany těsně minula.
     
    53:02
    Česká přesilovka je minulostí. Na jejím konci pálila od modré čáry Denisa Habartová, brankářka správně zůstala stát a vysoký kotouč zastavila ve výstroji.
     
    53:23
    Hana Haasová málem překvapila gólmanku, která se nestihla přesunout k tyči, ale síťku trefila jen z boku.
     
    54:11
    Český tým se dobře vrátil a soupeřkám odebral kotouč, teď se snaží o rozehrávku.
     
    54:35
    Karolína Sýkorová s Annou Kalovou si ani tentokrát v rohu nerozuměly a přihrávku snadno sebraly Rakušanky.
     
    55:11
    Za českou obranu prchla Emma Hofbauerová, Hřívovou si rozhýbala, ale bekhendovou kličku pak zakončila jen do tyče!
     
    55:46
    Z pravé strany pak minula druhou tyčku Hengelmüllerová, téhle střele chybělo docela dost.
     
    56:06
    Na Barboru Bartákovou mělo být odpískáno hákování. Bylo sice lehké, ale naši útočnici připravilo o průnik do šance.
     
    56:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nakonec i ve třetí třetině střílíme dvě branky a potvrzujeme suverénní vítězství! LUCIE GRUNTOVÁ dostala přihrávku do přečíslení, ve kterém chviličku čekala na Haasovou. Znovu se ale naprosto správně rozhodla pro přímé zakončení, protože viděla u druhé tyče hodně volného prostoru. A ten trefila přesně – 6:1! Asistence: Barbora Bartáková.
     
    57:25
    Karolína Sýkorová z levé strany na brankářku nevyzrála, potom se hra vrátila do středního pásma.
     
    58:00
    Na modré čáře si srovnala puk Adéla Wojnarová a pak vystřelila ke druhé tyčce. Přestože před Feebergerovou stála Markéta Mazancová, brankářka na kotouč vyhlédla a schovala ho do lapačky.
     
    58:30
    Češky se dostaly s pukem kousek za modrou čáru a když se s ním pak Bartáková vrátila do třetiny, čárový odpískal velmi těsný ofsajd.
     
    58:44
    Výtečně zabojovala za brankou o puk Hana Haasová, nakonec to vedlo ke schovanému nahození Viktorie Chladové. To ale proskákalo vedle brány.
     
    Konec zápasu.
     
    České hokejistky do 16 let tak vyhrávají i druhý zápas na turnaji v Selbu, po výsledku 6:0 přidávají další jasný triumf 6:1 nad Rakouskem. Dva góly daly Lucie Gruntová a stejně jako včera Barbora Bartáková, po jednom přidaly Anna Jiřina Pavlasová s Markétou Mazancovou.
     
    Nejlepší českou hráčkou je vyhlášena obránkyně Viktorie Chladová.
     
    Zítra od 13 hodin se tady popereme o zlato s domácím Německem. Tak se na to dobře vyspěte a budu se s vámi těšit naposledy na počtenou! (16:02:48)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 5. Bartáková (Gruntová, Haasová), 10. Gruntová (Chladová, Haasová), 22. Pavlasová (Dubová, Trnková), 37. Mazancová (Malická), 41. Bartáková (Kalová, Sýkorová), 57. Gruntová (Bartáková) – 40. Pfefferová (Killiusová)


    Česko: Hřívová (Pejšová) – Chladová, Habartová (A), Wojnarová, Vaněčková (C), Hračová, Czerweková, Mašková, Veverková – Bartáková, Gruntová, Haasová – Sýkorová, Kalová (A), Dýcková – Pavlasová, Dubová, A. Trnková – Mazancová, Eignerová, Malická. Trenér: Roman Heindl.
    Rakousko: Feebergerová (Rablová) – Kutzerová, Leitnerová, Hinumová, Staneková, Haselsteinerová, Mörtlová (A), Hengelmüllerová, Schröflová (A) – Linzbichlerová, Ropatschová, Kainzová, Haaserová, Rainerová, Dauböcková (C), Pfefferová, Obermayrová, Hofbauerová, Killiusová, Schallová, Schusserová. Trenér: Christian Klepp.

    Rozhodčí: Feist – Laudenbach, Reitz.
    thejrc.org