Česko – Rakousko 6:1 (kon.)
konec
Česko
6:1 (2:0, 2:1, 2:0)
Rakousko
Sobota 09.02.2019, 14:00 • Netzsch-Arena, Selb • Turnaj čtyř (ženy U16)
Partner:
     
    Zítra od 13 hodin se tady popereme o zlato s domácím Německem. Tak se na to dobře vyspěte a budu se s vámi těšit naposledy na počtenou! (16:02:48)
     
    Nejlepší českou hráčkou je vyhlášena obránkyně Viktorie Chladová.
     
    České hokejistky do 16 let tak vyhrávají i druhý zápas na turnaji v Selbu, po výsledku 6:0 přidávají další jasný triumf 6:1 nad Rakouskem. Dva góly daly Lucie Gruntová a stejně jako včera Barbora Bartáková, po jednom přidaly Anna Jiřina Pavlasová s Markétou Mazancovou.
     
    Konec zápasu.
     
    58:44
    Výtečně zabojovala za brankou o puk Hana Haasová, nakonec to vedlo ke schovanému nahození Viktorie Chladové. To ale proskákalo vedle brány.
     
    58:30
    Češky se dostaly s pukem kousek za modrou čáru a když se s ním pak Bartáková vrátila do třetiny, čárový odpískal velmi těsný ofsajd.
     
    58:00
    Na modré čáře si srovnala puk Adéla Wojnarová a pak vystřelila ke druhé tyčce. Přestože před Feebergerovou stála Markéta Mazancová, brankářka na kotouč vyhlédla a schovala ho do lapačky.
     
    57:25
    Karolína Sýkorová z levé strany na brankářku nevyzrála, potom se hra vrátila do středního pásma.
     
    56:41
    Česko právě vstřelilo branku!
    Nakonec i ve třetí třetině střílíme dvě branky a potvrzujeme suverénní vítězství! LUCIE GRUNTOVÁ dostala přihrávku do přečíslení, ve kterém chviličku čekala na Haasovou. Znovu se ale naprosto správně rozhodla pro přímé zakončení, protože viděla u druhé tyče hodně volného prostoru. A ten trefila přesně – 6:1! Asistence: Barbora Bartáková.
     
    56:06
    Na Barboru Bartákovou mělo být odpískáno hákování. Bylo sice lehké, ale naši útočnici připravilo o průnik do šance.
     
    55:46
    Z pravé strany pak minula druhou tyčku Hengelmüllerová, téhle střele chybělo docela dost.
     
    55:11
    Za českou obranu prchla Emma Hofbauerová, Hřívovou si rozhýbala, ale bekhendovou kličku pak zakončila jen do tyče!
     
    54:35
    Karolína Sýkorová s Annou Kalovou si ani tentokrát v rohu nerozuměly a přihrávku snadno sebraly Rakušanky.
     
    54:11
    Český tým se dobře vrátil a soupeřkám odebral kotouč, teď se snaží o rozehrávku.
     
    53:23
    Hana Haasová málem překvapila gólmanku, která se nestihla přesunout k tyči, ale síťku trefila jen z boku.
     
    53:02
    Česká přesilovka je minulostí. Na jejím konci pálila od modré čáry Denisa Habartová, brankářka správně zůstala stát a vysoký kotouč zastavila ve výstroji.
     
    52:18
    Markéta Mazancová v rychlém útoku nabídla puk do dobré šance Lucii Eignerové, která z pravé strany těsně minula.
     
    51:51
    Nacvičenou kombinaci Kalové se Sýkorovou si Rakušanky dobře pohlídaly a přihrávku na druhou jmenovanou nenechaly projít.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 5. Bartáková (Gruntová, Haasová), 10. Gruntová (Chladová, Haasová), 22. Pavlasová (Dubová, Trnková), 37. Mazancová (Malická), 41. Bartáková (Kalová, Sýkorová), 57. Gruntová (Bartáková) – 40. Pfefferová (Killiusová)


    Česko: Hřívová (Pejšová) – Chladová, Habartová (A), Wojnarová, Vaněčková (C), Hračová, Czerweková, Mašková, Veverková – Bartáková, Gruntová, Haasová – Sýkorová, Kalová (A), Dýcková – Pavlasová, Dubová, A. Trnková – Mazancová, Eignerová, Malická. Trenér: Roman Heindl.
    Rakousko: Feebergerová (Rablová) – Kutzerová, Leitnerová, Hinumová, Staneková, Haselsteinerová, Mörtlová (A), Hengelmüllerová, Schröflová (A) – Linzbichlerová, Ropatschová, Kainzová, Haaserová, Rainerová, Dauböcková (C), Pfefferová, Obermayrová, Hofbauerová, Killiusová, Schallová, Schusserová. Trenér: Christian Klepp.

    Rozhodčí: Feist – Laudenbach, Reitz.
    thejrc.org