Sparta – Bohemians 1905 1:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
1:0 (0:0)
Bohemians Praha 1905
Neděle 10.02.2019, 17:00 • Generali Arena, Praha-Letná • FORTUNA:LIGA • 20. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Náš dnešní přenos končí, děkujeme za pozornost. Pražským derby mezi Spartou a Bohemians Vás provedl Karel Jedlička. (19:55:25)
     
    Trenér AC Sparta Praha Zdeněk Ščasný:

    O zápase
    "Je výborné, že to dopadlo vítězně, vyhrát jsme potřebovali. Určitě to nebyl optimální výkon, hlavně ve druhé půli tam byla špatná pasáž, která nekorespondovala se zimní přípravou. Možná by utkání vypadalo jinak, kdyby Benji nebo Hložek proměnili své šance v úvodu. Zápas byl pro nás strašně těžký, věřím, že naše výkony půjdou nahoru".
    O soupeři
    "Bohemka neměla co ztratit, přijela sem na derby s čistou hlavou. Měla nějaké problémy se sestavou, ale to má každé mužstvo".
    O střídání Kangy
    "S jeho výkonem jsem nebyl spokojen, nedařilo se mu, odskakoval hodně dozadu a nerozehrával míče úplně šťastně. Také jsem chtěl změnit rozestavení a dát Hložka na podhrot. Chyběla nám rychlost po stranách, Vašek Kadlec ještě neuběhá celý zápas".
    O mladících
    "Pro Plechatého ani Hložka to nebylo jednoduché, Adamovi trochu docházely síly. Dnes měl začít na střídačce, ale na poslední chvíli vypadl Karlsson, tak šel do základu. Občas chybovali, ale stejné chyby dělali i ostatní zkušenější hráči, mladíci to zvládli velmi dobře a jsem s jejich výkonem spokojen. Zvažoval jsem nasazení Drchala, který měl ale od soboty do středy virózu a teprve ve čtvrtek začal s lehkým tréninkem".
    O pokřiku Ščasný ven!
    "Frustraci fanoušků chápu, nemůže po výsledcích z podzimu odeznít jen kvůli povedené přípravě. Také bych byl nadšený, kdybychom v poločase vedli čtyři nula. Pracuje se mi ale normálně, fanoušci nekřičí celý týden při trénincích, ale jen při zápase".
    O penaltě
    "To víte že mi zatrnulo, zaplaťpánbůh že to tam spadlo. Určený byl Kanga, ale ten už na hřišti nebyl. Frýďas si okamžitě vzal míč a věřil, že ji dá. Po zápase se mě žertem ptal, jestli jsem nezešedivěl, ale já už šedivý jsem".
    O příštích zápasech
    "Představa, že budeme každého válcovat o tři čtyři góly, je nádherná, ale i naši konkurenti se na každý bod nadřou. Na Dukle musíme podat kvalitnější výkon a pohybově navázat na výkony ze zimní přípravy. Ještě si na hodnocení zápasu sedneme a vyhodnotíme si, proč to dnes bylo po této stránce slabší".
     
    Trenér Bohemians 1905 Martin Hašek:

    O soupeři
    "Sparta se vydala na novou cestu, ve které jí fandím. Dnes jsem jí samozřejmě nefandil, protože hrála proti nám. O Plechatého jsme měli v zimě sami zájem, je to rychlý obránce, hostoval ve druhé lize ve Vlašimi. Ale zlepšil se tak, že se dostal do obzoru Sparty a v přípravě se prosadil do základu, což je obdivuhodné".
    O vyhlídkách
    "My jsme měli dobrou zimní přípravu, ale kudla do zad pro nás byla chřipková epidemie, někteří hráči po ní byli dobří za dva dny, jiní nebyli připravení ani za týden. Nepřijeli jsme sem hrát na nula nula".
    O průběhu zápasu
    V prvním poločase naši stopeři jednou zaspali balon za záda, pak brankář podběhl jeden centr a z toho byly dvě šance Sparty. Ve druhém pak neměla už vůbec nic. My jsme bohužel neměli kvalitu, abychom některý brejk dotáhli. Okolnosti nás dnes dorazily do mrtva, jsme hodně smutní. Po tom průběhu je porážka malá tragédie".
    O penaltě
    "Řekl bych, že faul to zřejmě byl a na Dostála se pravděpodobně po zápase zlobit budu, stejně jako na Ljovina, který se nechal zbytečně vyloučit, když hrubě porušil pravidla a principy, na kterých pracujeme. Mrzí mě, že se rozhodčí nešel podívat na video ještě předtím po střetu Závišky s Chipciem, když už ho tu máme. Nedovedu si to vysvětlit".
    O synovi v dresu soupeře
    "Kdyby nám dal ještě za stavu nula nula gól, měl by to zlé, protože bych ho musel doma zabít. To ale prosím berte jako nadsázku, ne doslova".
     
    Z promrzlého sparťanského stadiónu na Letné je to ode mě pro dnešní podvečer vše, z tepla tiskového střediska po zápase doplníme ohlasy obou trenérů. Koho zajímají názory Zdeňka Ščasného a Martina Haška, ještě nemusí od našeho přenosu odcházet.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 10:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 15:14.
     
    Podobně jako včera Slavii, i druhé pražské S zachránila až přesilovka a v ní pokutový kop. Sparta si na vítězný gól počkala ještě o chvíli déle, do nastaveného času. Bohemians drželi nerozhodný výsledek téměř celý zápas, ve druhém poločase totálně defenzivní hrou téměř nepouštěli favorita do šancí, ale nakonec podlehli.

    Sparta po čtyřech kolech zvítězila a sérii bez porážky proti soupeři z vršovického Ďolíčku protáhla už na 24 zápasů. Pokračují i další bídné série Bohemians, kteří v lize neskórovali počtvrté a nezvítězili dokonce podeváté v řadě.

    Trenér Sparty dnes našel odvahu zařadit do základu dva mladé debutanty Plechatého s Hložkem, kteří rozhodně nezklamali, včas stáhl chybujícího špílmachra Kangu a těžko mu lze dnes cokoli vyčítat. Sparťanské fanoušky však přesto výkon rozhodně neuspokojil a i po vítězném rozuzlení hromadně skandují svůj oblíbený pokřik "Ščasný ven!"

    Sparta se vítězstvím posouvá na čtvrté místo a manko v tabulce na druhou Plzeň stahuje na 11 bodů, naopak Bohemians dělí od barážové 14. příčky pouze skóre.
     
    90+6
    Konec zápasu.
    90+5. Hašek se dostal před Fryštáka, ale neprostřelil ho
     
    90+5
    Brejk do již zcela otevřené obrany Bohemians založil Chipciu, následnou ránu Martina Haška z 15 metrů Fryšták výtečným zákrokem vyráží do strany.
     
    90+5
    Přímý kop běží rozehrát Fryšták a žene spoluhráče před bránu soupeře, klokani však o míč rychle přicházejí a spěchají houfně zpátky.
     
    90+4
    Sparta drží míč a čeká na závěrečný hvizd.
    90+2. Martin FRÝDEK - 1:0
     
    90+2
    Sparta právě vstřelila branku!
    Autorem branky je MARTIN FRÝDEK. Penaltu mu Fryšták skokem po levé ruce vyrazil, z dorážky však už domácí kapitán odvrací blamáž a skóruje k opačné tyči.
     
    90+2
    Frýdkovu penaltu Fryšták vyráží, jenže radost fanoušků zelenobílých má jepičí život...
     
    90+1
    Za Dostálovo jemné strčení do Chipcia v šestnáctce je po přezkoumání situace na videu nařízena penalta pro domácí! Rumunský záložník zřejmě faulován byl, ovšem Zahustelův centr letěl na tribunu a do hry by se zapojit nemohl, pokutový kop je to velice přísný.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Martin Dostál (Bohemians Praha 1905).
     
    90
    Plechatý se Štetinou v tandemu odzbrojili Nečase, na něhož směřoval dlouhý nákop. Po protiakci Sparty končí nakopnutý míč opět jen za bránou.
    89. Krkolomný kop Zahustela míří vysoko nad bránu
     
    89
    Hanouskův přetažený centr posílá z voleje až na tribunu Ondřej Zahustel.

    Karel Jedlička

    Branky: 90+2. M. Frýdek

    Karty:   70. Plechatý (SPA) – 39. Vacek (BOH), 67. Ljovin (BOH), 90+1. M. Dostál (BOH)   83. Ljovin (BOH)

    Neproměněná penalta: 90+2. M. Frýdek (SPA), brankář Fryšták zneškodnil


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 10:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 15:14.
    AC Sparta Praha: Nita – Zahustel, Štetina, Plechatý, Matěj Hanousek – Hložek (78. M. Hašek), M. Frýdek (C), Kanga (65. V. Kadlec), Sáček, Chipciu – Tetteh (68. Pulkrab).
    Náhradníci: Heča – Radaković, Civić, M. Hašek, V. Kadlec, Drchal, Pulkrab.

    Bohemians Praha 1905: Fryšták – M. Dostál, Krch (C), Hůlka, Bartek – Záviška (59. Reiter), Ljovin, Vacek (80. Jindřišek), Vaníček, F. Hašek – Koubek (83. Nečas).
    Náhradníci: Valeš – Vondra, Bederka, Schumacher, Jindřišek, Reiter, Nečas.

    Rozhodčí: Proske – Kotík, Caletka

    Diváci: 11 625
    thejrc.org