Arizona – Dallas 3:2 (kon.) | Tampa – Pittsburgh 5:4 (kon.) | Washington – Florida 4:5 (po pr.)
Montreal – Toronto 3:4 (po pr.) | Edmonton – San Jose 2:5 (kon.) | Vegas – Columbus 3:4 (kon.)
Vancouver – Calgary 4:3 (1:0 po s.n.) | Nashville – St. Louis 4:5 (po pr.) | New Jersey – Carolina 3:2 (kon.)
NY Islanders – Minnesota 2:1 (kon.) | Chicago – Detroit 5:2 (kon.) | Boston – Colorado 2:1 (po pr.)
Buffalo – Winnipeg 1:3 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
5:4 (2:1, 1:2, 2:1)
Pittsburgh Penguins
Neděle 10.02.2019, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Zdravím všechny fanoušky toho nejkvalitnějšího zámořského hokeje! National Hockey League má dnes v noci na programu hned čtrnáct soubojů. My se společně zaměříme na atraktivní měření sil mezi týmy Tampa Bay Lightning a Pittsburgh Penguins. Sledujte náš přenos a užijte si aktuální informace!
     
    TAMPA BAY LIGHTNING

    Blesky úřadují na samém trůnu Atlantické divize a celé NHL takovým způsobem, že je v základní části jen těžko někdo sesadí. V posledních střetnutích už ale přece jenom nejsou tak suverénní a střídají výhry s porážkami. Dvakrát za sebou dokonce padly v domácím prostředí, kde nestačily na Vegas a St. Louis. Dnes se tedy budou chtít před svými příznivci jednoznačně vytáhnout! Tampa disponuje luxusními přesilovkami i hrou v oslabeních, a navíc má ve svém kádru Nikitu Kučerova, lídra kanadského bodování. Bude to právě on, kdo svůj tým vrátí na vítěznou vlnu?

    Týmové statistiky:

    Tabulkové umístění: 1. místo v Atlantické divizi (1. ve Východní konferenci)
    Počet bodů: 82
    Skóre: 207:150
    Úspěšnost přesilových her: 30,54% (2. v lize)
    Úspěšnost oslabení: 84,02% (2. v lize)
    Poslední zápas: Tampa Bay – St. Louis 0:1 po prodl.
    Průměrná návštěvnost: 19 092.

    Hráčské statistiky:

    Nejproduktivnější hráč: Nikita Kučerov (22+59)
    Nejlepší střelec: Brayden Point (31+35)
    Brankářská jednička: Andrej Vasilevskij (92,74%)
    Československá stopa: Erik Černák, Jan Rutta, Ondřej Palát.
     
    PITTSBURGH PENGUINS

    Tučňáci sice neprožili vůbec dobrý vstup do sezóny, jenže se dali dohromady a vystoupali tabulkou vzhůru. V extrémně vyrovnané Metropolitní divizi je potřeba k postupu do vyřazovacích bojů každý bod, dá se tedy říct, že týmům okolo hranice postupu již play-off prakticky začalo. Pittsburgh do slunné Tampy nejede zrovna v nejlepší pohodě, třikrát za sebou totiž prohrál. Na druhou stranu ji ale před necelými dvěma týdny dokázal doma přehrát. Povede se to partě okolo Sidneyho Crosbyho také dnes?

    Týmové statistiky:

    Tabulkové umístění: 3. místo v Metropolitní divizi (7. ve Východní konferenci)
    Počet bodů: 63
    Skóre: 185:167
    Úspěšnost přesilových her: 24,66% (9. v lize)
    Úspěšnost oslabení: 81,12% (9. v lize)
    Poslední zápas: Florida – Pittsburgh 3:2 po prodl.
    Průměrná návštěvnost: 17 165.

    Hráčské statistiky:

    Nejproduktivnější hráč: Sidney Crosby (23+39)
    Nejlepší střelec: Jake Guentzel (26+24)
    Brankářská jednička: Casey DeSmith (91,81%)
    Československá stopa: Dominik Simon.
     
    Úvodní sestavy:

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Domingue) – Girardi, Hedman, Černák, McDonagh (A), Sergačjov, Coburn – Kučerov, Stamkos (C), Palát – T. Johnson, B. Point, Gourde – J. T. Miller, Cirelli, Killorn – Joseph, Paquette, Erne.

    Pittsburgh Penguins: DeSmith (M. Murray) – Letang (A), M. Pettersson, J. Johnson, Dumoulin, Riikola, Määttä – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Bjugstad, Pearson – Hörnqvist, McCann, Simon – G. Wilson, Cullen (A), Blueger..
     
    V obou svatyních se dnes představí muži, které můžeme, vzhledem k počtu odchytaných zápasů, považovat za jedničky svých celků. Za Tampu nastoupí Andrej Vasilevskij, za hosty pak Casey DeSmith.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Hokejisté obou mužstev již vstupují na ledovou plochu vyprodané Amalie Areny. Lightning oblékli pro dnešek černé dresy, Tučňáci se představí v bílé barvě. Utkání započne za několik málo minut!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Jdeme na to! Úvodní vhazování ovládli hokejisté Tampy, kteří kotouč rychle nahodili do pásma. Casey DeSmith ho nasměroval do rohu kluziště.
     
    00:41
    Yanni Gourde dlouho držel puk u hrazení, přestože jej zpracovával soupeř. Domácí se k ničemu zajímavému nedokázali dostat.
     
    01:07
    Nikita Kučerov přenechal touš za sebe. Chopil se ho Ondřej Palát, jenž měl volnou cestu až mezi kruhy! Pokus o střelu k tyči zastavil Casey DeSmith skvěle vyrážečkou, načež českého forvarda včasnou prací betonem nepustil k dorážce.
     
    01:30
    Na druhé straně se připomněl Palátův krajan Dominik Simon, jehož střelecký pokus z uctivě vzdálenosti přistál po teči v ochranné síti.
     
    01:46
    Hosté si usnadnili práci a odpálili puk na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po pravé ruce Caseyho DeSmitha.
     
    02:17
    Velká šance také na straně Pittsburghu! Po zaváhání v rozehrávce Blesků se ke kotouči dostal mezi kruhy Matt Cullen, jehož okamžitou dělovku bez přípravy reflexivně odrazil Andrej Vasilevskij!
     
    02:55
    Hedman měl opět potíže s odpravením puku mimo domácí obranné pásmo. Tučňáci se tam tedy usadili a Vasilevskij musel dvakrát zasahovat proti Rustovi.
     
    03:36
    Pittsburgh zažívá dobrou pasáž. Kris Letang vyčkával za svoji brankou, čímž dal spoluhráčům čas na vystřídání. Posléze se hosté vydali znovu kupředu, Andrej Vasilevskij přerušuje hru.
     
    04:07
    Brian Dumoulin napadal velmi vysoko. Odvedl dobrou práci, na útočné modré čáře totiž zastavil domácí postup. Rozhodčí našli postavení mimo hru.
     
    04:28
    Nikita Kučerov znovu ukázal svůj přehled. Od modré lajny nabízel touš na teč Palátovi, jehož zásah DeSmitha nezaměstnal.
     
    04:45
    Victor Hedman, poté, co se Tampa usadila ve třetině, pozdravil hostujícího gólmana od hrazení. Casey DeSmith v poklidu zasahuje.
     
    05:19
    Cédric Paquette se ve střední zóně chopil puku. Šikovně si obhodil protihráče, čímž se Lightning dostali na dostřel. O chvíli později se Adam Erne pěkně vytočil zpoza klece k bekhendovému zakončení, které našel Casey DeSmith ve výstroji.
     
    05:49
    Neuvěřitelný Vasilevskij! Bryan Rust obdržel přihrávku přesně do mezikruží. Ačkoliv nezasáhl kotouč úplně ideálně, placatý nesmysl se snášel do klece. Ruský fantom ovšem na poslední chvíli vytyčil rukavici a zabránil pohromě!
     
    Střely na branku – 8:4.
     
    06:46
    Po komerční přestávce si strážce domácí pokladnice užil trošku lehčí zákrok, nahození Olliho Määty od modré čáry totiž dobře viděl.
     
    07:13
    Jake Guentzel při situaci tři na dva volil zpětnou přihrávku na Marcuse Petterssona, jenž si nedokázal úplně poradit se zpracováním.
     
    07:54
    Tampa se drží v útočném pásmu, dobrou práci odvádí za brankou zejména Jack Johnson. Uvidíme, zda si domácí něco vytvoří.
     
    08:40
    Jake Guentzel míchal s toušem za Vasilevskim. Posléze ho poslal do prostoru brankoviště, kde se neúspěšně snažil o zakončení Nick Bjugstad.
     
    09:20
    Teddy Blueger na hraně ofsajdu přejel útočnou modrou čáru. Vše zakončil nahozením na Vasilevskiho betony, od kterých kotouč putuje do ochranné sítě.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:34
    Vhazování před domácí brankou se bude opakovat, rozhodčímu se úplně nelíbilo chování jednoho z hráčů.
     
    09:49
    Marcus Pettersson z rohu útočné třetiny nahodil skákavý puk směrem k Vasilevskimu. Ten se ho snažil sebrat do rukavice, leč černá guma mu přes ni proskotačila na zadní mantinel.
     
    10:48
    Matt Cullen si nekomplikoval život a pod tlakem zahrál na zakázané uvolnění. Úleva je to pouze dočasná, chystá se totiž buly po levé ruce Caseyho DeSmitha.
     
    10:59
    Neposedný puk se na útočné modré lajně Tampy bez úspěchu snažil odpálit hned několik hokejek. Nakonec je touš v neutrální zóně.
     
    11:33
    Juuso Riikola dostal nabito na modrou čáru. Zkusil to okamžitě bez přípravy, a ačkoliv měla rána slušnou razanci, Andrej Vasilevskij zasáhl velmi jistě.
     
    Střely na branku – 9:8.
     
    11:53
    Penguins se drží v zajímavých prostorech. Až nyní dobře zapracoval Brayden Point, jenž ukázal, že mu problém nedělá ani bránění.
     
    12:17
    Kris Letang pěknou přihrávkou oslovil Nicka Bjugstada. Ten byl na levém kruhu včas, avšak kotouč si musel poměrně složitě zpracovat. Andrej Vasilevskij se stihl přemístit a zakročit.
     
    12:32
    Victor Hedman obdržel pas do jízdy. Po levé straně se dostal až do oblasti kruhu, načež trefil DeSmithovo rameno.
     
    13:07
    Po rutinním zákroku Caseyho DeSmithe to před brankovištěm zavánělo potyčkou, kterou včas rozpustili rozhodčí. Čeká nás buly v hostující obranné zóně.
     
    13:10
    Nikita Kučerov chytře vypálil ihned po vyhraném vhazování. Pro DeSmithe to jistě nebylo nic příjemného, leč poradil si.
     
    13:36
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Velký moment! Lightning propadli a Teddy Blueger rázem táhl po levém křídle akci dvou proti jednomu. Druhým do party byl GARRETT WILSON, jenž se do přihrávky lotyšského spoluhráče opřel bez přípravy a přesouvající se Andrej Vasilevskij neměl šanci! Pro Wilsona je to první trefa v NHL, Blueger zase zapisuje premiérový bod! Asistence: Teddy Blueger, Matt Cullen.
    13:36 Garrett WILSON - 0:1
     
    14:08
    Poměrně záhy mohlo být vyrovnáno. Alex Killorn měl za kruhy spoustu času, po chvíli vyčkávání ale nedokázal prostřelit betony pozorného Caseyho DeSmitha!
     
    Střely na branku – 14:11.
     
    15:02
    Tampa právě vstřelila branku!
    Při prozatímních gólech se musejí obrany obou celků červenat! Victor Hedman totiž ve vlastním defenzivním pásmu zachytil riskantní přihrávku Rusta, a poté už šli Brayden Point s YANNIM GOURDEM zcela sami na branku. Nikým neobtěžováni si vyměnili kotouč a druhý jmenovaný jej zametl do sítě! Asistence: Brayden Point, Victor Hedman.
    15:02 Yanni GOURDE - 1:1
     
    15:26
    Teddy Blueger zkoušel k prvnímu bodu přidat také gól, rána z poměrně ostrého úhlu se ale mezi tyče nevešla.
     
    15:59
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tak to je něco, Blesky rychle otáčejí skóre! Slovenský obránce ERIK ČERNÁK se na modré čáře vší silou opřel do kotouče, který tečoval nohou Patric Hörnqvist tak nešťastně, že jej nasměroval přímo k tyči vlastní klece. Asistence: Cédric Paquette, Braydon Coburn.
    15:59 Erik ČERNÁK - 2:1
     
    16:47
    Domácí jsou při chuti. Tyler Johnson si na levém kruhu povodil obránce, a ještě vystřelil. Casey DeSmith si prostor u bližší tyčky pohlídal.
     
    17:37
    Brian Dumoulin dobře ukončil akci Tampy, jenže ta vysokým napadáním výrazně komplikuje snahu o obrácení hry na druhou stranu.
     
    17:53
    Další nepřesnost Tučňáků pramení v zakázané uvolnění, hra se tak rychle stěhuje zpátky k jejich svatyni.
     
    18:23
    Nikita Kučerov to nyní s kličkami malinko přehnal. Juuso Riikola ho dobře hlídal a puk mu čistě odebral. Ani teď se ale hosté daleko nedostali...
     
    18:53
    Nepřesná přihrávka jednoho z hráčů Tampy končí na zakázaném uvolnění. Sidney Crosby posléze uspěl na buly a Pittsburgh se tak může usadit ve třetině.
     
    19:22
    Bryan Rust bruslí zasáhl nahození od modré čáry, jenže jeho směr nezměnil natolik, aby byl Andrej Vasilevskij nucen kapitulovat.
     
    19:27
    Marcus Pettersson mohutně napřáhl na modré čáře. Prudká rána se zastavila o plexisklo za bránou, Penguins zůstávají v náporu.
     
    19:48
    Cédric Paquette předvedl dobrý blok proti další soupeřově střele. Zdá se, že už domácí hokejisté dohrají třetinu v bezpečných vodách.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní dvacetiminutovka nám nabídla vskutku parádní hokej, přesně, jak se očekávalo. K vidění bylo celkem 32 střel, ze kterých padly tři branky! Skóre otevřeli Tučňáci zásluhou dobře sehraného přečíslení, po kterém se poprvé v NHL trefil Garrett Wilson. O chvíli později už ovšem vedla Tampa! Yanni Gourde nejprve v akci dvou proti gólmanovi vyrovnal, aby Erik Černák s přispěním protihráčovy teče dokonal bleskový obrat. Ještě se máme na co těšit!

    Střely na branku po 1. třetině:
    Tampa Bay 19:13 Pittsburgh.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:10.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Jsme zpátky. Na startu třetiny kontrolují puk hosté, kteří rozehrávají zpoza své brány. situaci jim ale zkomplikoval Brayden Point.
     
    20:35
    Tyler Johnson si pěkně pokryl kotouč tělem, mohl tak zkusit štěstí bekhendem. Casey DeSmith zasáhl spolehlivě a hra je přerušena.
     
    20:48
    Jared McCann se snažil vystřelit zpoza beka, kterého také trefil. Vasilevskiho tak zakončením po ledě pozdravil až z druhé vlny dojíždějící Patric Hörnqvist.
     
    21:15
    Následuje zakázané uvolnění domácího celku, po kterém se všichni hokejisté stěhují znovu k pravé ruce Andreje Vasilevskiho.
     
    21:34
    Jen to cinklo! Přihrávka Alexe Killorna z otočky měla oči a našla mezi kruhy najíždějícího Victora Hedmana. Ten si dělal zálusk na ránu do horního růžku, leč mířil příliš přesně a trefil brankovou konstrukci! To je velká škoda pro Blesky.
     
    22:30
    Domácí musejí vyklidit ofenzivní zónu, je jim totiž signalizováno postavení mimo hru. Pro soupeře to znamená možnost relativně klidné rozehrávky.
     
    22:48
    Příležitost také na straně Pens! Patric Hörnqvist z levé strany oslovil bekhendem Jareda McCanna, jehož zakončení z bezprostřední blízkosti dokázal skvělý Andrej Vasilevskij vyrazit! Fanoušci jej tak znovu mohou oslavovat.
     
    23:07
    Po střele Patrica Hörnqvista se útočník Pittsburghu dostal do křížku s Černákem. Vypadá to, že sudí situaci nebudou trestat, stále tedy čekáme na první vyloučení.
     
    23:19
    Marcus Pettersson posílal touš z ostrého úhlu rovnou do brankoviště. Andrej Vasilevskij ho ukryl pod rukavicí.
     
    23:26
    Jake Guentzel nyní domácího brankáře nachytal trošku na švestkách, puk mu vypíchl zpod lapačky a snažil se ho odrazit do sítě. Bohužel pro Pens neúspěšně.
     
    24:20
    Kesselova pobídka projela před brankou nikým nezasažena. Andrej Vasilevskij musel přerušit hru až o chvilku později.
     
    24:59
    Jared McCann si proklestil cestu až za Vasilevskiho, načež byl sražen na led čistým způsobem. Pittsburgh se musí vracet.
     
    25:15
    Andrej Vasilevskij si připsal další zákrok z kategorie poměrně jednoduchých, když lapil pokus Garretta Wilsona, jenž vystřelil okamžitě po překonání modré lajny.
     
    25:33
    Zajímavou střelu z pravé strany vypustil Tyler Johnson, nicméně branku minul, na tribunách to pouze zklamaně zahučelo.
     
    26:12
    Dan Girardi vložil hokejku do střely Wilsona. Pryž se tedy třepotá vysoko v ochranné síti, prostor nyní dostane první komerční přestávka v aktuální periodě.
     
    Střely na branku – 22:19.
     
    26:27
    Phil Kessel přenechal puk Tanneru Pearsonovi, jehož výlet skončil bez jakéhokoliv střeleckého vyústění.
     
    27:03
    Tyč zazvonila také za Vasilevskim! Kris Letang nahazoval od modré čáry a na první pohled neškodný pokus skončil k překvapení všech až na tyčce.
     
    27:19
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Ondřej Palát – 2 min., hákování).
     
    27:42
    Tampa právě vstřelila branku!
    Lightning zvládají první oslabení v zápase nad plán dobře, zvyšují totiž na 3:1! Alex Killorn při rychlém protiútoku našel z pravého křídla ANTHONYHO CIRELLIHO, jenž uháněl sám na branku a prosadil se krásným blafákem do bekhendu. Asistence: Alex Killorn, Ryan McDonagh.
    27:42 Anthony CIRELLI - 3:1
     
    27:45
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Nick Bjugstad – 2 min., vysoká hůl).
     
    28:03
    Početní převaha se zatím Tampě příliš nedaří. Hosté se dobře brání a pravidelně vyhazují kotouče až k protější kleci.
     
    28:31
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak to je neskutečné, v premiérové početní nevýhodě skórují také Penguins! Andrej Vasilevskij si tuto situaci rozhodně za rámeček nedá, přes lapačku mu totiž propadla spíše zkušební střela JAREDA MCCANNA zpoza levého kruhu. Asistence: Bryan Rust.
    28:31 Jared MCCANN - 3:2
     
    29:30
    Hosté už jsou v plném počtu. Hra je nyní přerušena, gumový nesmysl se totiž po střetu s hokejkami odrazil mimo prostor ohraničený mantinely.
     
    29:55
    Andrej Vasilevskij působí po laciné brance malinko nejistým dojmem. Nahození Marcuse Petterssona nezkrotil napoprvé, a moc nechybělo, aby se k puku dostal na brankovišti hlídkující Garrett Wilson.
     
    Střely na branku – 23:21.
     
    30:41
    Cédric Paquette to zkusil švihem od modré lajny. Puk skončil po teči jednoho ze soupeřů na mantinelu za brankou Pittsburghu.
     
    31:13
    Domácí si pobyt v ofenzivní zóně ještě prodloužili. Zdlouhavou kombinaci zakončil nahozením na branku Braydon Coburn. Casey DeSmith si puk našel a zastavil ho.
     
    31:16
    Bitka! Rukavice shodili Adam Erne a Teddy Blueger. V pohledném souboji uspěl bijec z Pittsburghu, jenž svého soka dokázal položit na lopatky.
     
    31:16
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Adam Erne – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Teddy Blueger – 2 min., bitka).
     
    31:42
    Nikita Kučerov přišel o kotouč u mantinelu. Zavánělo to protiútokem hostů, nicméně Victor Hedman byl nejrychlejší.
     
    32:15
    Sidney Crosby v dnešním zápase zatím není příliš vidět. To se nezmění ani v tuto chvíli, bylo mu totiž odpískáno postavení mimo hru.
     
    32:50
    Ryan McDonagh se vydal podpořit útok až za hostující klec. Mířil poměrně dobrou přihrávku do mezikruží, avšak Yanni Gourdemu projela pod čepelí.
     
    33:18
    Trošku začínají bublat emoce, mimo hru se totiž strhla další potyčka. Uvidíme, jak budou tentokráte rozděleny tresty.
     
    33:18
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Tyler Johnson – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Sidney Crosby – 2 min., hrubost).
     
    33:27
    Jared McCann prověřil Vasilevskiho pozornost nahozením od modré čáry. Ruský gólman se ukázal být dobře připraven a zakročil vyrážečkou.
     
    34:00
    Marcus Pettersson táhl akci tří proti třem. Nakonec se ji rozhodl vyřešit sám a z ostrého úhlu vyprášil lapačku Andreje Vasilevskiho. Následuje komerční pauza.
     
    Střely na branku – 26:21.
     
    34:28
    Phil Kessel zkušeně zpomalil a křižnou přihrávkou mezi bruslemi beka našel Patrica Hörnqvista, jehož dělovka prosvištěla nad horní tyčkou.
     
    34:44
    Tak to je neskutečné! Phil Kessel si až trošku exhibičně vyměnil touš s Krisem Letangem. Defenziva Tampy byla absolutně rozhozena, Andrej Vasilevskij pouze ležel na ledě, ovšem ve spolupráci s McDonaghem dokázal zázračně Kesselovu střelu zastavit!
     
    35:03
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hned poté je ale vyrovnáno! Jake Guentzel za bránou skvěle zapracoval tělem. Po zmatení soupeře vyjel k brankovišti a poslal přes něj puk přímo na BRYANA RUSTA, jenž snadno zakončil. 3:3! Asistence: Jake Guentzel.
    35:03 Bryan RUST - 3:3
     
    36:27
    Blesky se snaží rychle odpovědět, kupředu je ženou také tribuny. Domácí se poměrně dlouho drželi u DeSmitha, ovšem výrazně ho nezaměstnali.
     
    36:57
    J. T. Miller prosvištěl přes modrou lajnu. Poté se nerozpakoval a střílel. Po teči končí puk vysoko v ochranné síti, bude se vhazovat.
     
    37:41
    Touš se líně došoural až k Vasilevskimu, který ho ukryl pod rukavicí. Poté se to před jeho brankou znovu začíná trošku strkat.
     
    37:41
    A pozor! Nakonec z toho byl ostrý pěstní souboj mezi Alexem Killornem a Jackem Johnsonem. Znovu uspěl hostující hráč, jenž svého soupeře v tomto případě doslova seřezal.
     
    37:42
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Alex Killorn – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jack Johnson – 5 min., bitka).
     
    37:58
    Sidney Crosby o sobě dal vědět bekhendovým pokusem, jenž se stává kořistí Vasilevskiho. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    38:12
    Andrej Vasilevskij čapl do rukavice kotouč, který letěl kolem jeho svatyně směrem k mantinelu. Hra se tedy nadále kouskuje.
     
    38:19
    Ani jeden z týmů se v těchto chvílích nemůže dostat k ničemu zajímavějšímu. Pokoušel se to zlomit Nikita Kučerov, jemuž je odpískán ofsajd.
     
    38:53
    Michail Sergačjov vskutku na hraně pravidel obral o puk Nicka Bjugstada. Vypadalo to na podržení, nicméně vylučovat se teď nebude.
     
    39:36
    Dan Girardi z prostoru u střídaček nahodil touš směrem k DeSmithově kleci. Gólman Pittsburghu bez problémů zasahuje, třetina se chýlí ke svému konci.
     
    39:56
    Těsně před sirénou ještě našlápl vpřed Tyler Johnson. Dokázal i vystřelit, avšak hosté usměrnili puk až do ochranné sítě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Parádní druhá třetina toho také přinesla mnoho. Kromě dvou pěstních soubojů padly opět tři branky! Oba týmy totálně vyhořely ve svých prvních přesilovkách, shodně v nich totiž inkasovaly. Nejprve unikl Anthony Cirelli, jenž bekhendovým blafákem zvýšil už na 3:1. Hosté ovšem nesložili zbraně, Jared McCann rovněž v početní nevýhodě nachytal Vasilevskiho a Bryan Rust po parádní Guentzelově přihrávce dokonce vyrovnal. Kdo bude nakonec slavit?

    Střely na branku po 2. třetině:
    Tampa Bay 27:27 Pittsburgh.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:23.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Jdeme znovu na to! Ryan McDonagh okamžitě nahodil kotouč do ofenzivní zóny, Tučňáci ale dobře zapracovali a úvodní akci ustáli.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:38
    Sidney Crosby obdržel přihrávku do jízdy. Dobře se s ním vrátil Erik Černák, jenž sice slavnému protivníkovi puk nechtěně vrátil, jenže Crosby to už nečekal.
     
    41:26
    Tyler Johnson se snažil od pravého mantinelu oslovit Kučerova, což defenziva Pens dobře přečetla a překazila.
     
    41:48
    O kotouč se dlouho bojovalo u hrazení v obranném pásmu hostů. Právě Pittsburgh v nepřehledné situaci uspěl a poslal kotouč do bezpečí.
     
    42:33
    Teddy Blueger tvrdě vypálil zpoza kruhů. Andrej Vasilevskij si musel na zahřátí připsat nelehký zákrok, nicméně lapačkou máchl dostatečně rychle.
     
    43:16
    Adam Erne si pěkně pokryl touš. Vydal se na okružní jízdu pásmem Pittsburghu, načež už se mu k jeho smůle nepodařilo najít spoluhráče.
     
    43:44
    Erik Černák skvěle odzbrojil Patrica Hörnqvista, který si klestil cestu před Vasilevskiho. Třetí třetina nám zatím nabízí urputný boj.
     
    44:24
    Olli Määttä se ve vlastní defenzivní zóně provinil hrou vysokou holí. Vhazovat se tedy bude po levé ruce Caseyho DeSmithe.
     
    44:56
    Tampa právě vstřelila branku!
    Pěkná akce posílá Blesky do vedení! Steven Stamkos našel z pravé strany mezi kruhy Ondřeje Paláta, který vyřešil situaci posunutím puku doleva. Tam si ho zpracoval TYLER JOHNSON, který si s ním pohrál na čepeli a překonal DeSmithe pěknou střelou zápěstím na vzdálenější tyčku! Asistence: Ondřej Palát, Steven Stamkos.
    44:56 Tyler JOHNSON - 4:3
     
    45:46
    Domácí jsou po vstřeleném gólu při chuti. Tučňáci se ubránili pouze za cenu zakázaného uvolnění, tlak soupeře tedy může pokračovat dál.
     
    46:29
    J. T. Miller udržel pryž v útočném pásmu, a ještě donutil Caseyho DeSmithe k lehkému zákroku betonem. Pittsburgh musí dobývat domácí tým až od vlastní klece.
     
    46:53
    O puk se bojovalo u hrazení. Získali ho Pens, jejichž postup našel konečnou už v blízkosti středového kruhu.
     
    47:38
    Steven Stamkos si byl dobře vědom clony před brankou, a vystřelil tedy z prostoru mezi kruhy a modrou lajnou. Marcus Pettersson pokus nechtěně tečoval, Casey DeSmith ovšem zasáhl jistě.
     
    48:13
    Bryan Rust měl na holi vyrovnávací trefu! V přečíslení ho výborně našel Sidney Crosby, jenže Rust zakončil pouze mimo prostor branky přesouvajícího se Andreje Vasilevskiho.
     
    Střely na branku – 31:28.
     
    48:49
    Yanni Gourde úplně nezvládl přihrávku a Casey DeSmith odvrátil touš holí za branku. Kupředu se vydávají hokejisté Pittsburghu.
     
    49:29
    Po vhazování ve středním pásmu se puku chopili hosté. Kris Letang se ho snažil nahodit do pásma, avšak trefil pouze jednoho z protihráčů.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:47
    Tampa mohla udělat velký krok k vítězství, leč nepovedlo se! Anthony Cirelli předvedl krásné protažení se po pravé straně. U brankoviště poslal kotouč mezi kruhy, kde jej na DeSmithe namířil bez přípravy Alex Killorn. Na maskovaného muže si ovšem nepřišel!
     
    50:16
    Kris Letang se prokličkoval až do ofenzivní zóny, aby z vrcholku levého kruhu poslal kotouč po ledě do připraveného betonu Andreje Vasilevskiho. Čeká nás komerční přestávka.
     
    Střely na branku – 32:29.
     
    50:53
    Patric Hörnqvist to zkusil spíše propagačně od hrazení. Puk skončil v ochranné síti, bude se vhazovat po levé ruce gólmana Tampy.
     
    51:18
    Mathieu Joseph vytvořil před DeSmithem rozruch, ze kterého se Pens vymanili pouze za cenu zakázaného uvolnění, na které vyhodil puk Olli Määttä.
     
    51:56
    Blesky hodně zariskovaly v kombinaci uvnitř ofenzivní zóny, za což mohly být potrestány! Odpálený puk si totiž krásně zpracoval Sidney Crosby, s jehož ranou švihem z levého kruhu měl Andrej Vasilevskij plnou lapačku práce.
     
    52:40
    Steven Stamkos si na pravé straně udělal prostor a z otočky přihrával do mezikruží. Našel ale pouze jednoho z beků Pittsburghu.
     
    53:18
    Anthony Cirelli měl našlápnuto, avšak pronásledovatel mu nedovolil jít až do brány. Musel tak zkusit nalézt křížem Alexe Killorna, což se mu v pádu zrealizovat nepodařilo.
     
    54:03
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí mužstvo se významně přibližuje k zisku dvou bodů! Alex Killorn posunul touš od hrazení na J. T. MILLERA, který si připravil střelu, jež mu sedla parádně. Z levé strany švihem vyhnal pavouky z bližšího horního rohu soupeřovy svatyně, 5:3! Asistence: Alex Killorn.
    54:03 J. T. Miller - 5:3
     
    54:39
    S vrcholením zápasu není překvapením, že to opět začíná pod pokličkou pořádně vřít. Hned několik hráčů se stalo součástí velké strkanice před střídačkami. Uvidíme, co na to sudí.
     
    54:39
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Adam Erne – osobní trest do konce utkání, nesportovní chování).
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Patric Hörnqvist – osobní trest do konce utkání, nesportovní chování).
     
    55:12
    Andrej Vasilevskij pomohl svému týmu s rozehrávkou, avšak spoluhráčům se nedaří vybruslit s pukem ven z obranné třetiny.
     
    55:22
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Ještě není hotovo! Sidney Crosby skvěle napadal liknavou rozehrávku Tampy. Odměnou mu byl zisk kotouče za brankou, načež jej poslal mezi kruhy, odkud TANNER PEARSON dělovkou bez přípravy rozvlnil síť! Asistence: Sidney Crosby.
    55:22 Tanner PEARSON - 5:4
     
    56:19
    Garrett Wilson ukázkově zpracoval letící kotouč přímo na čepel. Tučňáci chytli druhý dech a zbytek utkání slibuje velice zajímavou a dramatickou podívanou!
     
    56:50
    Cédric Paquette zkoušel střílet z levého kruhu. Touš zřejmě jemně tečovala soupeřova hokejka, Casey DeSmith si ale přes všechny komplikace poradil.
     
    57:38
    Dominik Simon potrápil v souboji zkušeného Girardiho, přesto Blesky dostaly puk alespoň na chvilku do bezpečí. Tlak hostů pomalu sílí.
     
    58:26
    Penguins už to zkoušejí bez gólmana! Yanni Gourde se mohl pokusit o stvrzení výhry, ovšem touš mu utekl mimo dosah hokejky.
     
    58:49
    Kris Letang pálil od modré čáry, Andrej Vasilevskij neviděl skoro nic, ale zasahovat nemusel! Rána zamířila mimo tři tyčky.
     
    Dnešní utkání sleduje 19 092 diváků.
     
    59:21
    Úžasnou práci v obraně předvedl Steven Stamkos, jenž vydoloval kotouč a vyhodil jej tak akorát, aby se nepískalo zakázané uvolnění!
     
    59:43
    Jakeu Guentzelovi příliš nesedla rána z voleje, na pravém kruhu trefil pouze obětavého Stevena Stamkose, který je hrdinou posledních okamžikům
     
    59:54
    Lightning dostali kotouč až do soupeřova pásma, je rozhodnuto!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Tampa zvládla vyrovnanou přestřelku, Pittsburgh naopak padl již počtvrté za sebou!

    V poslední dvacetiminutovce padly opět tři branky. Tyler Johnson po Palátově přihrávce přesně zacílil z levého kruhu a J. T. Miller výstavní ranou do šibenice zvýšil už na 5:3. Tučňáci se ovšem dokázali vrátit zpátky do zápasu, kontaktní gól vsítil po ukázkovém napadání v Crosbyho podání Tanner Pearson. V samotném závěru, včetně hry bez gólmana, už si ale domácí hubený náskok poměrně s přehledem pohlídali, Pittsburghští se přes jejich obranný val nemohli dostat.

    Skončila tedy neúspěšná série Lightning, kteří po dvou porážkách zabrali. Pens naopak ztratili už čtvrté utkání za sebou, což v této fázi sezóny není nic záviděníhodného.

    Střely na branku v zápase:
    Tampa Bay 34:32 Pittsburgh.
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Tyler Johnson (TBL) – 1+0
    2. J. T. Miller (TBL) – 1+0
    3. Erik Černák (TBL) – 1+0.
     
    Českoslovanská stopa v zápasu:

    Erik Černák (TBL) – 1+0, 3 střely, 21:31
    Ondřej Palát (TBL) – 0+1, 2 střely, 16:56
    Dominik Simon (PIT) – 0+0, 1 střela, 16:28.
     
    To už je ode mne pro dnešek vše, přeji pohodovou neděli. Někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (04:16:43)

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 16. Gourde (B. Point, Hedman), 16. Černák (Paquette, Coburn), 28. Cirelli (Killorn, McDonagh), 45. T. Johnson (Palát, Stamkos), 55. J. T. Miller (Killorn) – 14. G. Wilson (Blueger, Cullen), 29. McCann (Rust), 36. Rust (Guentzel), 56. Pearson (Crosby)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Domingue) – Girardi, Hedman, Černák, McDonagh (A), Sergačjov, Coburn – Kučerov, Stamkos (C), Palát – T. Johnson, B. Point, Gourde – J. T. Miller, Cirelli, Killorn – Joseph, Paquette, Erne.
    Pittsburgh Penguins: DeSmith (M. Murray) – Letang (A), M. Pettersson, J. Johnson, Dumoulin, Riikola, Määttä – Rust, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Bjugstad, Pearson – Hörnqvist, McCann, Simon – G. Wilson, Cullen (A), Blueger.

    Diváci: 19 092
    thejrc.org