Arizona – Dallas 3:2 (kon.) | Tampa – Pittsburgh 5:4 (kon.) | Washington – Florida 4:5 (po pr.)
Montreal – Toronto 3:4 (po pr.) | Edmonton – San Jose 2:5 (kon.) | Vegas – Columbus 3:4 (kon.)
Vancouver – Calgary 4:3 (1:0 po s.n.) | Nashville – St. Louis 4:5 (po pr.) | New Jersey – Carolina 3:2 (kon.)
NY Islanders – Minnesota 2:1 (kon.) | Chicago – Detroit 5:2 (kon.) | Boston – Colorado 2:1 (po pr.)
Buffalo – Winnipeg 1:3 (kon.)
po prodl.
Washington Capitals
4:5 (0:2, 2:1, 2:1 - 0:1)
Florida Panthers
Neděle 10.02.2019, 01:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:31 Mike HOFFMAN - 4:5
     
    61:31
    Florida právě vstřelila branku!
    Svěřenci Boba Boughnera nedotáhli slibně rozjetý zápas do vítězného konce v základní hrací době, avšak druhý bod jim stejně neutekl! Yandle opět vymýšlel poblíž modré čáry, odkud nachystal tvrdou střelu z první pro Barkova. Orpik ji bruslí srazil zpět na Yandlea, jenž bleskurychle vymyslel křižný pas na MIKEA HOFMANNA a ten zprava zakončoval do naprosto prázdné branky. Asistence: Keith Yandle, Aleksander Barkov.
    56:54 Jevgenij KUZNĚCOV - 4:4
     
    56:54
    Washington právě vstřelil branku!
    Tři minuty před koncem závěrečné dvacetiminutovky je vyrovnáno! Panthers trochu přestali hrát, neboť počítali s icingem. Hvizd ale nepřišel a Orlov mohl křižným pasem oslovit JEVGENIJE KUZNĚCOVA. Ten měl trochu starosti se zpracováním, ale i tak dokázal skvěle vypálit z téměř nulového úhlu, přičemž Luongovi proletěl puk pod lapačkou. Asistence: Dmitrij Orlov, Alexandr Ovečkin.
    46:12 Brett CONNOLLY - 3:4
     
    46:12
    Washington právě vstřelil branku!
    Skvěle hrající třetí útok Capitals opět udeřil a oživil domácí naděje na bodový zisk! Narozeninový oslavenec Burakovsky se dostal k dorážce své vlastní střely z pravého kruhu. Trefil jen Luongův beton, načež BRETT CONNOLLY z dorážky trefil Yandlea a na druhý pokus už rozvlnil síť za bezmocným gólmanem! Asistence: André Burakovsky, Lars Eller.
    40:07 Derick BRASSARD - 2:4
     
    40:07
    Florida právě vstřelila branku!
    Tak to je hodně nečekaný start třetí třetiny! Bäckström vyhrál buly na Kempného, který už poněkolikáté nezaviněně ztratil stabilitu a pustil do velké šance Dadonova. Toho Holtby ještě vychytal, ale na dorážku DERICKA BRASSARDA už nestačil. Bez asistence.
    39:19 Lars ELLER - 2:3
     
    39:19
    Washington právě vstřelil branku!
    Veledůležité snížení Capitals! Dowd vybojoval puk po sraženém nahození Orpika a přihrál ho LARSI ELLEROVI, který po své střele z levého kruhu zvedal ruce nad hlavu. Hlavní rozhodčí gól přehlédl, ale kontrola u videa prokázala, že se kotouč odrazil od horní tyče uvnitř branky. Asistence: Nic Dowd, Brett Connolly.
    29:17 Colton SCEVIOUR - 1:3
     
    29:17
    Florida právě vstřelila branku!
    Zatím je to hodně smolný zápas pro domácí tým, který pustil Pantery k první střele ve druhé třetině a ta kvůli vysoké teči COLTONA SCEVIOURA skončila až za Holtbym, jenž reagoval na původní Ekbladův pokus k horní tyči. Asistence: Aaron Ekblad.
    25:02 Brett CONNOLLY - 1:2
     
    25:02
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí se dočkali zasloužené branky a snižují své manko na polovinu! André Burakovsky si vybruslil k modré čáře a z osy hřiště nahodil puk přímo do hokejky BRETTA CONNOLLYHO. Toho neuhlídal McCoshen a zkušený útočník tak zaznamenal jedenáctý gól v sezóně. Asistence: André Burakovsky.
    13:30 Keith YANDLE - 0:2
     
    13:30
    Florida právě vstřelila branku!
    Hned vzápětí Panteři skórují i podruhé! Malgin vrátil puk k modré čáře, odkud bez váhání vypálil KEITH YANDLE a kotouč se od Oshieho hokejky odrazil až k pravé tyči! Asistence: Denis Malgin, Riley Sheahan.
    12:55 Frank VATRANO - 0:1
     
    12:55
    Florida právě vstřelila branku!
    Vteřinu po skončení přesilovky se hosté dokázali prosadit a jdou do vedení! Trocheck prudce nahazoval puk do mezikruží, kde byla spousta těl, bruslí i hokejek. Kotouč se nakonec odrazil za Holtbyho od FRANKA VATRANA. Asistence: Vincent Trocheck, Aaron Ekblad.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 26. Connolly (Burakovsky), 40. Eller (Dowd, Connolly), 47. Connolly (Burakovsky, Eller), 57. Kuzněcov (Orlov, Ovečkin) – 13. Vatrano (Trocheck, Ekblad), 14. Yandle (Malgin, Sheahan), 30. Sceviour (Ekblad), 41. Brassard, 62. Hoffman (Yandle, Barkov)


    Washington Capitals: Holtby (Copley) – Carlson, Kempný, Niskanen, Orlov (A), Djoos, Orpik – Oshie, Bäckström (A), Ovečkin (C) – T. Wilson, Kuzněcov, J. Vrána – Connolly, Eller, Burakovsky – Boyd, Dowd, Jaškin.
    Florida Panthers: Luongo (Reimer) – Ekblad, Yandle (A), Pysyk, Matheson, Brown, McCoshen – Brassard, Barkov (C), Dadonov – Vatrano, Trocheck (A), Huberdeau – Sceviour, Sheahan, Hoffman – Malgin, Haley, Brouwer.

    Rozhodčí: Lee, Watson – Berg, Nagy

    Diváci: 18 506
    thejrc.org