Tottenham – Leicester 3:1 (kon.) | Manchester City – Chelsea 6:0 (kon.)
konec
Manchester City
6:0 (4:0)
Chelsea FC
Neděle 10.02.2019, 17:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (18:57:15)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:13.
     
    Je konec! Manchester City zvládl šlágr kola s velkým přehledem a rozstřílel Chelsea vysoko 6:0! Domácí vlétli do zápasu jako velká voda a už ve 4. minutě se prosadil Raheem Sterling! Ve 13. minutě se krásnou střelou ze střední vzdálenosti blýskl Sergio Agüero! O dalších šest minut později se Argentinec prosadil po druhé! To stále nebylo vše! Ve 25. minutě se do odraženého míče opřel Ilkay Gündoğan a bylo to už 4:0! Poté se Chelsea dokázala probudit, ale Pedra v největší šanci vychytal Ederson! Po změně stran pokračoval domácí celek ve své aktivitě! Sergio Agüero nejprve hlavou orazítkoval břevno, ale v 56. minutě se po faulu na Sterlinga postavil k penaltě a dovršil hattrick! Chelsea působila hodně odevzdaným dojmem a v 80. minutě se ještě prosadil Raheem Sterling.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Domácí zadáci dohrávají závěrečné minuty dnešního utkání s míčem na kopačkách. Manchester City se tak po skvělém výkonu vrátí na čelo ligové tabulky.
     
    90+2
    Hra je přerušena! Olexandr Zinčenko schytal v jednom ze soubojů na polovině hřiště bolestivou ránu a potřebuje ošetření.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    John Stones si troufl na přihrávku uvnitř pokutového území. Dotírající Gonzalo Higuaín pouze rozhodil rukama. Domácí jsou opravdu o level výše.
     
    89
    Azpilicueta se na kraji hrací plochy dostal pod tlak a nakopl míč na polovinu Manchesteru City. Domácí zadáci si s jeho nákopem hravě poradili.
     
    88
    Právě Raheem Sterling se nyní zkoušel prosmýknout do pokutového území, nicméně pozorný Antonio Rüdiger mu vystavil stopku a nepustil soupeře do zakončení.
     
    87
    Ilkay Gündoğan si došel pro míč na vlastní polovinu, efektně se s ním otočil a přihrál na levou stranu, kde byl Sterling. Chelsea se stačila stáhnout a útok zastavila.
     
    86
    Raheem Sterling centrem z levé strany hledal prostor, kam spěchal Gabriel Jesus, nicméně David Luiz měl k míči o něco blíže a odhlavičkoval jej ze šestnáctky.
     
    85
    N'Golo Kanté vyvezl míč na polovinu Manchesteru City, přihrál Jorginhovi, který ještě našel Hazarda, ale ani belgická hvězda si s obranu domácího celku nevěděla rady.
     
    84
    Raheem Sterling rozkmital své rychlé nohy na levém křídle, dostal se k volnému míči a rozjel další kombinaci Manchesteru City.
     
    83
    Gonzalo Higuaín sice napadal rozehrávku domácího celku na jeho polovině, nicméně stoper Aymeric Laporte zachoval klid a bez problémů rozehrál na levou stranu.
     
    82
    Hosté by se už nejraději viděli v šatně! Hostujícím hráčům se nedaří ani postupná kombinace na polovině hřiště. Citizens dnešní duel jasně ovládli.
    80. Raheem STERLING - 6:0
     
    80
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Demolice londýnského velkoklubu ještě nekončí! Domácí celek totiž přidává šestou branku! Oleksandr Zinčenko našel v pokutovém území aktivního RAHEEMA STERLINGA, který přidal svůj druhý zásah v dnešním utkání!

    Tomáš Kubečka

    Branky: 4. Sterling, 13. Agüero (Zinčenko), 19. Agüero, 25. Gündoğan, 56. Agüero (pen.), 80. Sterling (Zinčenko)

    Karty:   77. Gündoğan (MAC) – 60. Jorginho (CHE), 69. M. Alonso (CHE)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:13.
    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Laporte, Zinčenko – Gündoğan, Fernandinho (75. D. Silva), De Bruyne (68. Mahríz) – B. Silva, Agüero (65. Jesus), Sterling.
    Náhradníci: Muric – Danilo, Sané, D. Silva, Jesus, Mahríz, Otamendi.

    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta, Rüdiger, David Luiz, M. Alonso (73. Emerson) – Kanté, Jorginho, Barkley (52. Kovačić) – Pedro (65. Loftus-Cheek), Higuaín, E. Hazard.
    Náhradníci: Caballero – Kovačić, Loftus-Cheek, Christensen, Giroud, Willian, Emerson.

    Rozhodčí: Dean – Cann, Robathan
    thejrc.org