Boavista – Santa Clara 1:0 (kon.) | Braga – Chaves 2:1 (kon.) | Benfica – Nacional 10:0 (kon.)
Feirense – Sporting 1:3 (kon.)
konec
Boavista FC
1:0 (0:0)
CD Santa Clara
Neděle 10.02.2019, 16:00 • Estádio do Bessa Século XXI, Porto • Portugalská Primeira Liga • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dobré odpoledne u portugalské Primeira Ligy. Společně se podíváme na utkání 21. kola mezi týmy Boavista FC a CD Santa Clara.
     
    Boavista FC

    Domácí tým je v tuto chvíli na 16. místě tabulky, což je sestupové místo. Spodek tabulky je ale hodně vyrovnaný, vždyť na 11. Setúbal ztrácí pouhé dva body a na dnešního soupeře bodů pět. Poslední kolo navíc Boavista vyhrála, porazila další sestupem ohrožený tým a to doma 2:0 Feirense. O góly se postarali Mateus a Bueno a ukončili tak čtyřzápasové čekání na ligovou výhru.

    Posledních pět ligových utkání

    Braga – Boavista 1:0
    Boavista – Marítimo 0:1
    Boavista – Portimonense 0:2
    Benfica – Boavista 5:1
    Boavista – Feirense 2:0
     
    CD Santa Clara

    Hostům patří desáté místo s 24 body a i oni zažili výhru v posledním ligovém utkání. Na svém trávníku porazila Santa Clara Portimonense 2:1, když domácí otáčeli nepříznivý výsledek. Těsně před odchodem do kabin srovnával Zé Manuel a o výhře rozhodl v 74. minutě Fábio Cardoso. Touto výhrou tak skončilo pětizápasové čekání na vítězství.

    Posledních pět ligových utkání

    Feirense – Santa Clara 2:2
    Santa Clara – Benfica 0:2
    Santa Clara – Marítimo 0:1
    Braga – Santa Clara 1:0
    Santa Clara – Portimonense 2:1
     
    Zápas na Estádio do Bessa Século XXI začne v 16 hodin, takže si na tento čas nic nechystejte a buďte u našeho přenosu. Jste k němu všichni zváni.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Boavista FC: Leite – E. Machado, Neris, R. Silva, Talocha – Matheus Indio, Mandiang, Ra. Costa, Mateus – R. Lopes, Bueno.
    Náhradníci: Bracalli – Obiora, Perdigao, Falcone, Cardoso, Carraça, Gustavo.

    CD Santa Clara: Pereira – Vieira, César, Cardoso, Candé – Pantaleão, Marques, Rašíd, Zé Manuel – Lamas, Schettine.
    Náhradníci: Serginho – D. Pineda, Pablo, Ukra, Lucas, Ramos, Evouna.

    Rozhodčí: Dias – Tavares, Jesus.
     
    Ještě před startem duelu se držela minuta ticha za nejspíše zesnulého útočníka Salu... Nyní se již můžeme věnovat utkání, přejeme příjemnou podívanou!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Aktivněji do duelu naskočili hosté, kteří nastupují v červených dresech. Aktuálně vidíme jejich kombinační hru, ale směrem dopředu se jim zatím projít nepovedlo.
     
    2
    Poprvé se Santa Clara dostala do útoku a přišlo i zakončení. Nakonec z toho ale nic nebylo a pokračuje se odkopem od branky domácího brankáře Leiteho.
     
    4
    Domácí Boavista je od prvních momentů utkání spíše pod tlakem a čeká se na jejich první útočnou akci. Hosté se pokoušejí hrát do útoku a dost míčů chodí za obranu.
     
    5
    Domácí družina se poprvé dostala do útoku, ale kombinační hra skončila u brankáře Santa Clary. Pokračovat se tak bude jeho rozehrávkou směrem do útoku.
     
    6
    Bruno Lamas nyní unikl po pravé straně a před hranicí šestnáctky vylepšoval pozici pro spoluhráče. Ten z lajny přihrával do vápna, ale bránící hráči míč odkopli na první roh utkání. Rozehrávat jej budou hosté.
     
    8
    Nějakou dobu se hraje na útočné polovině domácího celku, ale ten se do nějakých nebezpečných situací zatím nedostává.
     
    9
    Po centru z levé strany se ve vápně Santa Clary dostali do potyčky někteří hráči a vypadalo to skoro, že bude vše zakončeno rvačkou. Idrissa Mandiang ve vzdušném souboji poslal k zemi brankáře Pereiru.
     
    10
    Hosté se opět dostali do útoku a jeden z hráčů posílal centrovaný míč z pravé strany před branku. Míč padal do branky Leiteho, ale ten si se situací poradil. Hostující borec byl navíc předtím již v autu.
     
    12
    Zatím je to taková vyčkávaná, ale oba celky se pokouší vymýšlet. Brankáři ovšem práci neměli a chytali jen centrované míče. Uvidíme, jak tomu bude následně.
     
    13
    Nyní to zkoušeli domácí, kteří nastupují v černobílé kombinaci. Centrovaný míč hledal na levé straně Mandianga, ale ten si balon nakonec zpracovat nedokázal.
     
    15
    Hostující celek byl opět aktivní a již přicházela přihrávka na pravou stranu ze středového kruhu. Santa Clara mohla jít do dobré akce, ale nepřesný pas skončil nakonec v autu.
     
    16
    Po pravé straně se následně pokoušeli dostat do vápna domácí, ale nízký centr nikoho nenašel a hra pokračuje odkopem od branky Pereiry.
     
    17
    Opět vidíme na míči domácí celek, který si na vlastní polovině přihrává a vymýšlí, co udělá dále. Zatím je to takové nemastné neslané.
     
    18
    Hosté byli nyní zatlačeni a pod nátlakem domácích. Po malé domů hned nakopával brankář Pereira, ale výkop se mu moc nevyvedl a míč skončil v autu. Hraje Boavista.
     
    20
    Snad poprvé v duelu se domácí celek dostal do kombinační hry na útočné polovině. Nakonec se ale nic nepovedlo vymyslet a hosté jednu z přihrávek zachytili.
     
    22
    Domácí celek rozehrával rohový kop a dožadoval se velice jasně a hlasitě penaltového zákroku. Sudí ovšem zákrok nepískl, ačkoliv přes sluchátko komunikoval.
     
    23
    Matheus Indio si následně počínal na levé straně nedovoleně a po nakopnutí jednoho hráče se píská jeho faul. Santa Clara je tak u míče a rozehrává.
     
    24
    Mamadu Candé byl dalším hráčem, který fauloval. Na levé straně odstrčil jednoho z domácích, který tomu tedy dosti přidal, ale i tak to faul byl. Hraje tak Boavista.
     
    25
    Domácí celek se nyní parádně dostal do slušné situace. Idrissa Mandiang dostával přihrávku do vápna, ale ta byla dlouhá a k zakončení nešlo. Brazilský fotbalista ovšem vybojoval roh.
     
    27
    Boavista je nicméně stále aktivnější a snaží se být nebezpečná. Hostující obrana zablokovala další pokus o centr z pravé strany, hra pokračuje autovým vhazováním.
     
    28
    Domácí Rafael Costa byl nyní slušně dohrán a dvojicí hostů poslán k zemi. Od prvních minut se v rukavičkách nehraje, Boavista bude rozehrávat standardní situaci.
     
    29
    Souboj tří hráčů ale nakonec odnesl nejhůře hostující Usáma Rašíd, který byl na hřišti ošetřován a hrací plochu nakonec opustil na nosítkách. V tom souboji nechal nohu pod Costou a nejspíše se mu tam lehce zasekla. Au.
     
    31
    Střídání v týmu CD Santa Clara: ze hřiště odchází Usáma Rašíd, přichází Francisco Ramos.
     
    32
    Třetina duelu je zatím za námi a ani jeden celek nehraje to, co bychom asi očekávali. Sledujeme takový bojovný duel bez šancí a nebezpečných situací...
     
    33
    Rána z ničeho nic, která mohla nadělat velké problémy. Guilherme Schettine se dostal ke střeleckému pokusu, ale jeho rána levačkou skončila jen těsně nad břevnem domácí branky!
     
    35
    Hosté to před vápnem zkoušeli opět, ale nyní to byla výrazně nepovedenější rána. Bruno Lamas to zkoušel z otočky, ale míč se dostal málem až k rohovému praporku.
     
    37
    První poločas se pomalu a jistě blíží do svého finále a marně vzpomínám na nějaký střelecký pokus, který šel na branku. Dost možná ani jeden nebyl...
     
    38
    Mateus se o to nyní pokoušel, ale jeho technická rána z levé strany vápna byla zablokovaná a míč skončil na rohovém kopu. Ten nic nebezpečného nenabídl.
     
    40
    Aktivní na míči je i nadále domácí Boavista. Té se ale nedaří projít do vápna a ohrozit branku Pereiru. Zatím je to pěkná bída od obou celků.
     
    41
    První větší závar před hostující brankou! Rohový kop z pravé strany vyboxoval brankář Pereira, dorážka z levé strany byla pak zablokovaná. Ale viděli jsme aspoň první náznak něčeho.
     
    43
    Hosté se pokoušeli odpovědět také centrem do vápna. V šestnáctce byl ovšem obrovský počet hráčů a Santa Clara se do zakončení nedostala.
     
    44
    První poločas se blíží do svého konce a stále čekáme na první branku, která nejspíše v první polovině ani nepřijde. U míče je Santa Clara, která kombinuje na pravém křídle.
     
    45
    Hosté se pokoušeli poslat míč z pravé strany, ale to nevyšlo. Přišel tak pokus z nějakých pěti metrů před vápnem, střílel Kaio Pantaleão, ale domácí jednička skvěle zasáhla!
     
    45+1
    Pokračovalo se rohovým kopem, který byl ovšem hned odhlavičkován. Domácí tak jdou do protiakce. Do konce nastavení chybí ještě jedna minutka.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas neoslnil a oko fanouška ani tolik nepotěšil. Sledovali jsme vyrovnaný boj, který přinesl snad jedinou ránu na branku a tu obstarali hosté v poslední minutě základní hrací doby. Budeme tak doufat, že druhý poločas bude o něco lepší.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hned na startu druhého poločas upadl na pravé straně domácí útočník Mateus. Ten tomu ovšem opět dost přidal a sudí jej správně potrestali naznačením ruky a pokynem, ať se zvedá.
     
    48
    Hosté se nyní po pravé straně dostávali do útoku, ale přihrávka do běhu nebyla přesná a míč nakonec skončil v autu. Pokračuje se tak odkopem od branky.
     
    49
    Santa Clara se nyní hnala do dobré příležitosti, ale ta byla hodně rychle ukončena. Pokračovat se tak bude výkopem od branky domácího brankáře.
     
    50
    Guilherme Schettine přijímal na levé straně míč, ale hned byl tělem poslán k zemi. Rozhodčí ovšem nadále zůstávají chladní a řídí velice dobré utkání. Skvěle vyřešeno.
     
    52
    Následná kosa mohla být trestaná žlutě, ale není tomu tak. Francisco Ramos zajel skluzem zezadu do domácího Rafaela Lopese. Celá situace se odehrála na středové čáře.
     
    53
    Střídání v týmu Boavista FC: ze hřiště odchází Matheus Indio, přichází Perdigao.
     
    54
    Střídání v týmu Boavista FC: ze hřiště odchází Rafael Lopes, přichází Federico Falcone.
     
    55
    Domácí kombinovali a centrovaný míč na hranici šestnáctky ještě jeden z hráčů tečoval. Vypadalo to, že se spoluhráč na zadní tyčce dostane k zakončení, ale bránící borec Santa Clary byl proti.
     
    56
    Patrick Vieira fauloval pronikajícího domácího hráče přímo na hranici šestnáctky a domácí Boavista bude mít k dispozici standardku z velice luxusní pozice.
     
    58
    Sudí ještě celou situaci řešili na videu a Boavista bude zahrávat pokutový kop!
     
    59
    Boavista právě vstřelila branku!
    Autorem branky z pokutového kopu je RAFAEL COSTA! Domácí fotbalista se postavil k penaltě a po zemi poslal míč levačkou do středu branky, Pereira šel na opačnou stranu a míče se ani nedotkl.
    59. Rafael COSTA - 1:0
     
    60
    Domácí celek branku pořádně nabudila. Boavista se vrhla opět do útoku a na levé straně byla aktivní. Celé snažení ale nakonec ukončil faul střelce branky z předchozí minuty.
     
    61
    Střídající Perdigao šel nyní po pravé straně do útoku, kde byl faulován a domácí budou rozehrávat standardku z pravé strany.
     
    62
    Celá situace byla na zadní tyčce zakončena hlavičkou, ale pokus to přesný a nebezpečný nebyl. Pokračuje se odkopem od branky.
     
    63
    Střídání v týmu CD Santa Clara: ze hřiště odchází Guilherme Schettine, přichází Malick Evouna.
     
    64
    Celek z Porta je stále více a více aktivní, naopak neaktivita Santy Clary po obdržené brance je ještě větší. Uvidíme, co s tím udělají změny v sestavě...
     
    65
    Následně se hosté již do útoku dostali a vybojovali faul na levé straně. Pokračovat se bude standardní situací hostujícího celku. Dočkáme se vyrovnání?
     
    66
    Nacvičený signál zakončoval jeden z hráčů střelou z hranice vápna, ale míč byl hned zablokován. Následné nůžky v šestnáctce úspěšné nebyly.
     
    68
    Santa Clara byla následně aktivní v šestnáctce, ale ani nyní z toho branka není. Centr šel na levou stranu vápnu, kde jeden z hráčů vylepšoval pozici přihrávkou na penaltu. Zde se ale ani jeden ze dvou hráčů v červeném neprosadil.
     
    70
    Utkání se nám dostává do poslední dvacetiminutovky základní hrací doby. Domácí nyní rozehrávali standardní situaci, ale centr z pravé strany nikoho nenašel.
     
    71
    Obrovská šance domácího celku nekončí brankou! Federico Falcone dostal přihrávku do pokutového území, kde zakončoval na zadní tyčku, ale trefil brankovou konstrukci. Druhou tyčku poté orazítkoval také z dorážky, to je smůly.
    71. Obrovská šance Falconeho
     
    72
    Domácí publikum se čílí po dalším faulu a nyní sudí konečně vytasil první žlutou kartu. Pronikání ukončil faulem zezadu brazilský obránce Patrick Vieira.
     
    73
    Střídání v týmu CD Santa Clara: ze hřiště odchází Lucas Marques, přichází Denis Pineda.
     
    74
    Hra pokračovala dalším faulem, nyní se provinil César. Santa Clara dnes hraje opravdu tvrdě a jeden faul střídá druhý...
     
    76
    Domácí celek je nadále aktivní a je na něm vidět snaha o vstřelení druhé branky. Nyní to jeden z hráčů zkoušel před vápnem, ale jeho rána byla zablokovaná.
     
    77
    Po centru z levé strany se ve vápně pokoušel prosadit hostující Malick Evouna, ale ten místo letícího míče poslal k zemi letícího brankáře. Ten se zvedá pomalu, ale je to asi spíše součást taktiky.
     
    79
    Na konci devětasedmdesáté minuty se pokoušel přes bránící hráče dostat domácí Perdigao. Tomu se ale nakonec obránce obhodit nepovedlo a pokračuje se autem.
     
    80
    Utkání se dostává do poslední desetiminutovky základní hrací doby. Domácí jsou nadále na míči a pokouší se směrem do útoku hrát, Santa Clara už moc času na zvrácení nemá.
     
    82
    V posledních chvilkách se oba celky střídají v útočných akcí. Střelecké pokusy ovšem nepřicházejí a akce bývají často ukončeny nepřesnou přihrávkou.
     
    84
    Hosté se pokoušeli dostat do vápna, ale přihrávka do pokutového území nikoho nenašla. Adresát přihrávky naboural do bránícího hráče, pokračuje se odkopem.
     
    85
    Francisco Ramos přihrávanou svého celku nevydržel a před vápnem se do míče pořádně opřel. Domácí brankář ale míč schoval v rukavicích a neměl jediný problém zasáhnout.
     
    86
    Následně se hosté dostali k rohovému kopu, ale centr z levé strany nikdo netečoval a Helton Leite si míč schoval ve svých rukavicích. Pokračuje se jeho odkopem.
     
    87
    Mateus na hranici ofsajdu dostával přihrávku a byl zastaven sudím. Následně se lehce rozčiloval a nejspíše i něco k sudím utrousil, dostává žlutou kartu.
     
    88
    Střídání v týmu Boavista FC: ze hřiště odchází Alberto Bueno, přichází Nwankwo Obiora.
     
    89
    Odehrávají se poslední minutky základní hrací doby a nejspíše i utkání. Hosté se dostali do vápna, kde se jim ale zakončit nepovedlo. Domácí hráči všechny pokusy zablokovali.
     
    90
    Během poslední minuty jsme viděli asi pět faulů, hraje se fakt tvrdě. Všechny navíc byly na domácí hráče, pískl se ovšem až ten poslední.
     
    90+1
    Rozehrává se tak z hloubi obranné poloviny domácího celku. Nad rámec utkání se budou hrát celkem čtyři minuty, což je čas, který mají hosté na srovnání nynějšího stavu.
     
    90+2
    Hosté se dostali do slušné akce, kterou ovšem trestuhodně nevyužili! Jeden z hráčů si naběhl do vápna a byl u levé tyče, nakonec zvolil centr. Nikdo se ale do zakončení nedostal.
     
    90+3
    Fascinující závěr! Helton Leite nyní jeden pokus vyrazil na roh a následně si poradil i s dalekonosnou ránou. Boavista je blízko třem bodům a nejspíše je dnes i získá.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Utkání nám nabídlo jedinou branku, kterou dal z penalty Rafael Costa. Jinak jsme sledovali vyrovnané bojovné utkání plné faulů. Oba celky se dostaly do nějakých šancí, nakonec byli ovšem úspěšnější domácí, kteří berou tři body.

    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:16.
     
    Já vám děkuji za pozornost a zase někdy u fotbalových přenosů na počtěnou. (18:01:49)

    David Panuška

    Branky: 59. Ra. Costa (pen.)

    Karty:   87. Mateus (BOA) – 72. Vieira (SCL)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:16.
    Boavista FC: Leite – E. Machado, Neris, R. Silva, Talocha – Matheus Indio (53. Perdigao), Mandiang, Ra. Costa, Mateus – R. Lopes (54. Falcone), Bueno (88. Obiora).
    Náhradníci: Bracalli – Obiora, Perdigao, Falcone, Cardoso, Carraça, Gustavo.

    CD Santa Clara: Pereira – Vieira, César, Cardoso, Candé – Pantaleão, Marques (73. D. Pineda), Rašíd (31. Ramos), Zé Manuel – Lamas, Schettine (63. Evouna).
    Náhradníci: Serginho – D. Pineda, Pablo, Ukra, Lucas, Ramos, Evouna.

    Rozhodčí: Dias – Tavares, Jesus
    thejrc.org