Bologna – Janov 1:1 (kon.) | Atalanta BC – Spal 2:1 (kon.) | Sampdoria – Frosinone 0:1 (kon.)
Turín – Udinese 1:0 (kon.) | Sassuolo – Juventus 0:3 (kon.) | AC Milán – Cagliari 3:0 (kon.)
konec
Turín FC
1:0 (1:0)
Udinese Calcio
Neděle 10.02.2019, 15:00 • Stadio Olimpico Grande Torino, Turín • Italská Serie A • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu ze Serie A mezi Turínem FC a Udinese Calcio. Výkop je stanoven na 15:00.
     
    Dnes budeme sledovat souboj dvou týmů ze střední části tabulky. Hostující Udinese vybojovalo ve dvaadvaceti duelech devatenáct bodů a patří mu šestnáctá pozice. Naopak Turín vybojoval třicet jedna bodů a je desátý. Domácí celek navíc ztrácí pouze pět bodů na čtvrté AC Milán a ještě může výrazně promluvit do bojů o účast v pohárové Evropě.
     
    Vzájemný duel

    Dnešní soupeři se spolu utkali v polovině září. Na půdě Udinese se zrodila remíza 1:1.
     
    Úvodní sestavy:

    Turín FC: Sirigu – Izzo, Djidji, Moretti – Aina, Lukić, Rincón, Ansaldi, Berenguer – Falqué, Belotti.
    Náhradníci: Ichazo, Rosati – Baselli, Damascan, Meïté, De Silvestri, Millico, Bremer.

    Udinese Calcio: Musso – Troost-Ekong, De Maio, Nuytinck – Stryger Larsen, Mandragora, Fofana, D'Alessandro – Pussetto, Okaka, de Paul.
    Náhradníci: Perisan, Nícolas – Opoku, Micin, Ingelsson, Wilmot, Lasagna, ter Avest, Teodorczyk, Zeegelaar.

    Rozhodčí: Guida – Manganelli, Fiorito.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí Turín bude hrát ve vínovém, zatímco Udinese přijelo v černobílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do prvního poločasu. Turín se ihned vydal do útoku, jenže Ola Aina svým centrem trefil hned prvního obránce.
     
    2
    Armando Izzo dostal přihrávku na pravou stranu hrací plochy, poslal prudkou přihrávku na Belottiho, jenže Bram Nuytinck dokázal včas vystoupit.
     
    3
    Rodrigo de Paul si na polovině hrací plochy skvěle pokryl míč tělem a domácí Tomás Rincón jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Rozehrávat bude Udinese.
     
    4
    Iago Falqué dostal přihrávku na pravou stranu hrací plochy, posunul míč mezi obránce v černobílých dresech, ale zadáci Udinese dokázali míč odkopnout.
     
    5
    Marco D'Alessandro táhl akci hostujícího celku po levé straně. Domácí Armando Izzo u něj byl o něco později a zatažením za dres zastavil akci Udinese.
     
    6
    Domácí stoper Koffi Djidji dlouho otálel s rozehrávkou na vlastní polovině. Dotírající Okaka jej dostal pod tlak, ale nedostal se k balónu.
     
    7
    Iago Falqué si v pokutovém území naskočil na nadýchaný centr z levé strany. Domácí fotbalista však hlavičkoval z těžké pozice a daroval Mussovi snadný zákrok.
     
    8
    Hra je přerušena! Jeden z hostujících hráčů zůstává po souboji na polovině hřiště ležet na trávníku a drží se za hlavu. Uvidíme, zda bude pokračovat.
     
    9
    Rodrigo de Paul se pokusil přenést hru na levou stranu hrací plochy, kam spěchal Ignacio Pussetto, jenže jeho centr nabral opačnou rotaci a skončil v autu.
     
    10
    Ignacio Pussetto se stal obětí dalšího nedovoleného zákroku na polovině hrací plochy. Domácí hráč už schytal druhou tvrdou ránu.
     
    11
    Hosté sportovně odevzdali míč domácímu celku. Hráči ve vínových dresech tak mohou nadále pokračovat ve své kombinaci.
     
    12
    Do rozehrávky domácího Turína se musel zapojit také brankář Sirigu. Domácí gólan poslal přihrávku na pravou stranu, kde našel Ainu.
     
    13
    Domácí zadáci nyní uklidňují hru postupnou kombinací na polovině hrací plochy. Nikdo v černobílém dresu rozehrávku Turína neatakuje.
     
    14
    Juan Musso svým odkopem od branky hledal Okaku, jenže ten byl v hlavičkovém souboji pozdě a Saša Lukić bez problémů odhlavičkoval míč do autu.
     
    15
    Saša Lukić dostal prostor na levé straně, jenže jeho centr přiletěl mezi malé vápno a značku pokutového kopu, kde nebyl nikdo v červeném dresu.
     
    16
    Iago Falqué táhl akci domácího celku po pravé straně, jenže to vzal na sebe a pozorný obránce Sebastien De Maio mu na hranici velkého vápna vystavil stopku.
     
    17
    Stefano Okaka táhl akci hostujícího celku po levé straně, prosmýkl se s míčem až do pokutového území, ale tam proti němu vystoupil Koffi Djidji, který míč odkopl.
     
    18
    Udinese zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kam vyrazil domácí brankář Sirigu a bez problémů ukryl centr do rukavic.
     
    19
    Ola Aina dostal přihrávku na pravou stranu a potáhl míč vpřed po pravém křídle. Domácí fotbalista svým centrem neoslovil nikoho ve vínovém dresu.
     
    20
    Cristian Ansaldi se na levé straně pokusil o zasekávačku, jenže obránce v černobílém dresu jeho úmysl skvěle přečetl a získal míč pro Udinese.
     
    21
    První obrovská šance domácího celku! Turín zahrával rohový kop, po kterém si na centr naskočil Andrea Belotti, jehož hlavičku vyrazil skvělým zákrokem Musso!
     
    22
    Álex Berenguer dostal zajímavou přihrávku na polovinu hostujícího celku, ale netroufl si na průnik do pokutového území a raději si pomohl přihrávkou do křídla.
     
    23
    William Troost-Ekong se skvěle stáhl k rohovému praporku, natlačil se před Lukiče a nepustil domácího záložníka k odcentrování.
     
    24
    Álex Berenguer si bez problémů poradil s vysokým nákopem na polovinu domácího celku. Stoper Turína poté rozehrál na levé křídlo.
     
    25
    Andrea Belotti si naběhl na prudkou přihrávku, zpracoval si míč hrudí a jeden ze zadáků Udinese jej zatažením za dres poslal k zemi.
     
    26
    Marco D'Alessandro dostal prostor na levé straně, jenže místo centru si ještě chtěl narazit s Okakou. Druhý jmenovaný mu následně poslal nepřesnou přihrávku.
     
    27
    Rolando Mandragora si na polovině Turína nedokázal pokrýt míč a Andrea Belotti mu jej skvělým skluzem odehrál do bezpečí.
     
    28
    Ola Aina si naběhl na přihrávku na pravou stranu, pokryl si míč tělem a William Troost-Ekong mu jej špičkou ukopl pouze na rohový kop.
     
    29
    Ofenzivní hráči Udinese nyní aktivně napadali rozehrávku soupeře v blízkosti jeho šestnáctky. Zadáci Turína však efektní kombinací dostali míč do bezpečí.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního utkání a zatím sledujeme obrovskou bitvu! Domácí celek se tlačí do útoku, ale obrana Udinese hraje skvěle.
     
    31
    Koffi Djidji si v hlavičkovém souboji na polovině hrací plochy pomohl nedovoleným zákrokem a daroval soupeři možnost nadále kombinovat.
     
    32
    Armando Izzo přenesl hru dlouhým nákopem na levou stranu. Domácí Turín se poté dostal až do blízkosti pokutového území, ale centr do vápna nepřišel.
     
    32
    FC Turín právě vstřelil branku!
    Domácí celek se dostává do vedení! Do pokutového území přiletěl nadýchaný centr z levé strany. OLA AINA si krásně odskočil od obránce a hlavou otevřel skóre dnešního střetnutí!
    32. Ola AINA - 1:0
     
    34
    Hosté se ihned vydali na polovinu Turína s pokusem o odpověď a vybojovali si přímý kop. Salvatore Sirigu musí vyhlásit stav ohrožení.
     
    35
    Rozehrávky přímého kopu se ujal Bram Nuytinck, který svou střelu pravačkou stáčel k levé tyči, jenže Sirigu balón bez problémů vyrazil.
     
    36
    Hra je přerušena! Andrea Belotti schytal v souboji u postranní čáry zásah do kotníku a zůstává ležet na trávníku. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    37
    Bram Nuytinck zahrával přímý kop hostujícího celku v blízkosti pokutového území. Jeho centr přiletěl k přední tyči, kde zasáhla obrana Turína.
     
    38
    Na světě je první žlutá karta dnešního duelu! Za neohrabaný skluz ji dostává Saša Lukić.
     
    39
    Seko Fofana prošel s míčem u nohy do blízkosti pokutového území soupeře, ale tam proti němu skvěle vystoupil Koffi Djidji, jež jej nepustil do zakončení.
     
    40
    Iago Falqué prošel s míčem po levém křídle až do pokutového území, nicméně svým prudkým centrem neoslovil nikoho ve vínovém dresu Turína.
     
    41
    Domácí zahrávali rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, odkud v záklonu hlavičkoval Armando Izzo, jehož pokus prolétl kolem branky.
     
    42
    Iago Falqué se znovu tlačil do pokutového území, jenže jeho pokus levačkou byl hodně nepřesný a míč skončil vysoko na tribuně za brankou.
     
    43
    Udinese se snažilo překvapit soupeře bleskovým protiútokem po pravém křídle. Larsen poslal nákop na Pussetta, ale Djidji přihrávku na poslední chvíli přerušil.
     
    44
    Jeden z domácích hráčů si na polovině hrací plochy při zpracování pomohl rukou. Sudí to měl přímo před očima a odpískal rozehrávku pro Udinese.
     
    45
    Rolando Mandragora napřáhl z úctyhodné vzdálenosti. Hostující středpolař mířil na zadní tyč, jenže jeho pokus netrefil zařízení.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první červenou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější domácí hráči! Turín byl v úvodních minutách mnohem aktivnější, ale přes pozornou obranu Udinese se nemohl dostat do šancí. Ve 32. minutě se přesto domácí celek ujal vedení, když se hlavou prosadil Ola Aina! Udinese je směrem dopředu bezzubé. Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté obstarali výkop do druhého poločasu. Vysoký nákop na hranici pokutového území si však pohlídala domácí obrana a Koffi Djidji odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    47
    Rolando Mandragora dostal krásnou přihrávku na pravou stranu hrací plochy a odcentroval do pokutového území. Salvatore Sirigu si s přehledem došel pro míč.
     
    48
    Álex Berenguer dostal přihrávku na pravou stranu hrací plochy, přenesl hru na rozběhnutého Belottiho, jenže jeho pokus levačkou prolétl nad břevnem.
     
    49
    Álex Berenguer prošel s míčem do blízkosti pokutového území a zakončil pravačkou. Jeho technický pokus vyrazil hostující brankář na roh.
     
    50
    Rodrigo de Paul posunul míč na Okaku, který se s ním tlačil do pokutového území, nicméně jeho kličku přečetl skvěle hrající zadák Armando Izzo.
     
    51
    Koffi Djidji dnes drží domácí defenzivu. Domácí stoper si poradil s centrem z levé strany a odhlavičkoval balón ven z pokutového území.
     
    52
    Marco D'Alessandro se s míčem hnal do pokutového území, ale předkopl si míč daleko před sebe a už jej nedokázal poslat do velkého vápna.
     
    53
    Ola Aina vypomohl domácí defenzivě. Domácí zadáci si poradili s akcí soupeře po levém křídle a vybojoval balón pro domácí Turín.
     
    54
    Álex Berenguer si naběhl na dlouhou přihrávku z autového vhazování, otočil se kolem soupeře, nicméně podle rozhodčího si pomohl nedovoleným zákrokem.
     
    55
    Ignacio Pussetto táhl akci hostujícího celku po levém křídle. Pussetto poslal prudký centr do pokutového území, jenže tam nebyl nikdo v černobílém.
     
    56
    Seko Fofana sprintoval s míčem vpřed po pravém křídle. Rychlonohý fotbalista Udinese však zapomněl míč za sebou. Vhazovat tak bude Turín.
     
    57
    Cristian Ansaldi operoval s míčem na levé straně, jenže neustál souboj s jedním ze soupeřů a poroučel se na zem. Rozehrávat tak budou hosté.
     
    58
    Iago Falqué mohl navýšit vedení domácího celku! Faluqué si naběhl na prudký centr z levé strany, jenže ve skluzu špičkou kopačky brankáře nepřekonal!
     
    59
    Saša Lukić si krásnou kličkou udělal prostor na levé straně a odcentroval do pokutového území. Další zadák v černobílém srazil míč na roh.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí Turín si nadále drží své těsné vedení! Hráči ve vínových dresech v posledních minutách kontrolují dění na trávníku.
     
    61
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Saša Lukić, přichází Daniele Baselli.
     
    62
    Andrea Belotti dostal přihrávku do pokutového území, navedl si míč na levačku, jenže jeho pokus levačkou srazil jeden z obránců ven z pokutového území.
     
    63
    Sebastien De Maio si dal v pokutovém území pozor na vysoký centr z pravé strany a bez problémů odehrál míč do bezpečí. Udinese však potřebuje útočit.
     
    64
    Iago Falqué se zpoza hranice pokutového území opřel do odraženého míče, ale trefil jen prvního obránce v černobílém dresu.
     
    65
    Álex Berenguer se krásnou kličkou na levé straně zbavil obránce a odcentroval do velkého vápna. Jeho pobídku nabrala opačnou rotaci a skončila v zámezí.
     
    66
    Stefano Okaka dostal přihrávku na pravou stranu, nicméně vinou špatného zpracování se dostal pod tlak a neudržel míč na kopačkách.
     
    67
    Přichází žlutá karta! Za zatažení soupeře za dres ji dostává Rodrigo de Paul.
     
    68
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Seko Fofana, přichází Svante Ingelsson.
     
    69
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Ignacio Pussetto, přichází Kevin Lasagna.
     
    70
    Iago Falqué se hnal za prudkou přihrávkou na polovinu soupeře. Ihned k němu ale přistoupil důrazný obránce, který jej odstavil od míče.
     
    71
    Marco D'Alessandro zůstává ležet na trávníku po souboji na levé straně hrací plochy. Hostující hráč však bude schopen nadále pokračovat ve hře.
     
    72
    Daniele Baselli si navedl míč na pravačku a zakončil. Jeho technický pokus však skončil na noze obránce Udinese. Bude z toho rohový kop.
     
    73
    Stefano Okaka se po souboji v pokutovém území poroučel k zemi a dožadoval se odpískání pokutového kopu! Sudí však ukazuje, že penalta se pískat nebude.
     
    73
    Tak pozor! Vše se ještě konzultuje s kolegou u videa!
     
    74
    A nakonec se píská pokutový kop!
    74. Nedovolený zákrok v pokutovém území
     
    74
    Žlutou kartu dostává Koffi Djidji (Turín FC).
     
    75
    Jenže hosté svou obrovskou možnost zahodili! K exekuci pokutového kopu se postavil de Paul a Sirigu předvedl parádní zákrok!
    75. Penalta
     
    77
    Domácí fanoušci jsou nyní ve varu a ženou své oblíbence do útoku! Naopak hráči Udinese vypadají po zahozené možnost hodně zaražení.
     
    78
    Svante Ingelsson si v pokutovém území naběhl na prudký centr z levé strany, jenže střelou ze záklonu neusměrnil míč mezi tři tyče domácí branky.
     
    79
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Álex Berenguer, přichází Soualiho Meïté.
     
    80
    Sebastien De Maio se pustil do debaty s arbitrem a za nesportovní chování dostává žlutou kartu.
     
    81
    Andrea Belotti si v pokutovém území naskočil na centr z levé strany, jenže zády k brance neusměrnil svůj pokus k tyči.
     
    82
    Ola Aina dostal krásnou přihrávku do běhu na pravou stranu. Domácí záložník poté odcentroval do velkého vápna, jenže tam nebyl nikdo ve vánovém.
     
    83
    Andrea Belotti dostal přihrávku na hranici pokutového území, zpracoval si míč, jenže už nedokázal odcentrovat na někoho ve vínovém dresu.
     
    84
    Svante Ingelsson sice dopravil míč do sítě, ale radost hostujících hráčů je zbytečná. Gól totiž nemůže platit kvůli ofsajdu.
     
    85
    Emiliano Moretti se skvěle vrátil do pokutového území a rybičkou odvrátil prudký centr z levé strany hrací plochy. Turín nadále drží své těsné vedení.
     
    86
    Emiliano Moretti si znovu nechtěl přidělávat práci a raději nakopl míč na polovinu hrací plochy. V následném souboji se faulu dopustil hostující Jens Stryger Larsen.
     
    87
    Další žlutá karta na straně hostujícího celku! Za svůj zákrok ji dostává William Troost-Ekong.
     
    88
    Cristian Ansaldi se v pokutovém území dostal k odraženému míči, nicméně místo zakončení si ještě přehodil míč na pravačku a nedokázal vypálit.
     
    89
    William Troost-Ekong přečetl rozehrávku domácího celku a vybojoval míč pro Udinese. Hostům už moc času na vyrovnání nezbývá.
     
    90+1
    Tak pozor! Rozhodčí ještě čeká na verdikt svého kolegy sedícího u videa!
     
    90+2
    Branka nakonec neplatí a Turín stále vede 1:0! Jeden z hráčů Udinese totiž stál v ofsajdu a překážel gólmanovi!
    90+2. Neuznaná branka Udinese
     
    90+3
    Střídání v týmu Udinese Calcio: ze hřiště odchází Marco D'Alessandro, přichází Łukasz Teodorczyk.
     
    90+4
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Ola Aina, přichází Lorenzo De Silvestri.
     
    90+5
    Turín teď hraje s míčem na polovině svého soupeře a nechce Udinese pustit do blízkosti pokutového území. Na stadionu panuje parádní atmosféra.
     
    90+7
    De Maio dojel ostrým skluzem soupeře a musí do sprch!
     
    90+9
    Stále se ještě hraje! Hosté zahrávali rohový kop, ale Sirigu si bez problémů došel pro míč.
     
    90+10
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Domácí Turín nakonec udržel těsné vedení 1:0! Turín byl v úvodních minutách mnohem aktivnější, ale přes pozornou obranu Udinese se nemohl dostat do šancí. Ve 32. minutě se přesto domácí celek ujal vedení, když se hlavou prosadil Ola Aina! Po přestávce se hostující Udinese dokázalo probudit. Hosté dokonce zahrávali pokutový kop, ale domácí brankář Sirigu předvedl parádní zákrok! V samotném závěru dokonce vyrovnal Stefano Okaka, ale jeho branku musel sudí po prohlédnutí videa odvolat!
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 5:4. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 21:21.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (17:52:36)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 32. Aina (Ansaldi)

    Karty:   38. Lukić (TUI), 74. Djidji (TUI) – 67. de Paul (UDI), 80. De Maio (UDI), 87. Troost-Ekong (UDI)   90+7. De Maio (UDI)

    Neproměněná penalta: 75. de Paul (UDI), brankář Sirigu zneškodnil


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 5:4. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 21:21.
    Turín FC: Sirigu – Izzo, Djidji, Moretti – Aina (90+4. De Silvestri), Lukić (61. Baselli), Rincón, Ansaldi, Berenguer (79. Meïté) – Falqué, Belotti.
    Náhradníci: Ichazo, Rosati – Baselli, Damascan, Meïté, De Silvestri, Millico, Bremer.

    Udinese Calcio: Musso – Troost-Ekong, De Maio, Nuytinck – Stryger Larsen, Mandragora, Fofana (68. Ingelsson), D'Alessandro (90+3. Teodorczyk) – Pussetto (69. Lasagna), Okaka, de Paul.
    Náhradníci: Perisan, Nícolas – Opoku, Micin, Ingelsson, Wilmot, Lasagna, ter Avest, Teodorczyk, Zeegelaar.

    Rozhodčí: Guida – Manganelli, Fiorito
    thejrc.org