Česko – Německo 4:2 (kon.)
konec
Česko
4:2 (0:2, 1:0, 3:0)
Německo
Neděle 10.02.2019, 13:10 • Netzsch-Arena, Selb • Turnaj čtyř (ženy U16)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Týden nabitý reprezentačními bitvami dnes vrcholí, to platí i pro české hokejistky do 16 let. Na turnaji čtyř zemí v německém Selbu porazily Švýcarsko 6:0 a Rakousko 6:1, což jim díky souhře dalších výsledků už s předstihem zajistilo celkové prvenství.

    Dnes turnaj uzavřou proti domácím Němkám a jejich cílem bude nejenom přidat třetí vítězný zářez, ale v první řadě vylepšit včerejší výkon. Navzdory jasnému výsledku byla v jejich hře celá spousta chyb a pokud jsou na sebe holky aspoň trochu přísné, samy musí vědět, že musí nechat na ledě víc. Trenéři jim to vysvětlili naprosto jasně.
     
    Náš tým včera proti Rakušánkám skóroval dvakrát v každé třetině a došel si pro pohodlnou výhru. Po dvou gólech daly Lucie Gruntová s Barborou Bartákovou, jejichž první útok výrazně táhne český tým, další zářezy přidaly Anna Jiřina Pavlasová s Markétou Mazancovou.

    Česko – Rakousko 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)
    Branky a nahrávky: 5. Bartáková (Gruntová, Haasová), 10. Gruntová (Chladová, Haasová), 22. Pavlasová (Dubová, Trnková), 37. Mazancová (Malická), 41. Bartáková (Kalová, Sýkorová), 57. Gruntová (Bartáková) – 40. Pfefferová (Killiusová).

    Z očekávané nedělní bitvy o zlato ale vinou dalšího výsledku sešlo. Němky totiž na domácím turnaji stále nemůžou najít správnou tvář a po nájezdovém dramatu s Rakouskem tentokrát prohrály 0:3 se Švýcarskem. Dlužno ale říct, že tenhle soupeř jim poslední dobou hodně nesvědčí, nestačily na něj ani na loňských turnajích. Můžeme očekávat, že dneska se na nás vytáhnou v úplně jiném světle.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Pejšová (Hřívová) – Chladová, Habartová (A), Wojnarová, Vaněčková (C), Hračová, Czerweková, Mašková, Veverková – Bartáková, Gruntová, Haasová – Sýkorová, Kalová (A), Dýcková – Pavlasová, Dubová, A. Trnková – Mazancová, Eignerová, Malická. Trenér: Roman Heindl.

    Německo: Jörgová (Lubyová) – Blenningerová, Heyerová, Schaffrathová, Topfmeierová, Schmidtová, Hirschbergerová, Stöberová, Kolbecková – Hofverbergová, Geschwandtnerová, Eggerová, Gruchotová (C), Voigtová, Sterziková (A), Millerová (A), Liangová, Massnerová, Häckelsmillerová, Böttcherová, Wallnerová. Trenér: Florian Neumeyer.
     
    Ani pro třetí utkání na turnaji se česká sestava nemění, jen v brance pokračuje střídání – po dni volna a fandění spoluhráčkám si znovu zachytá Julie Pejšová.
     
    Předešlý zápas se protáhl, takže začneme zhruba o deset minut později. A pokud vás zajímá výsledek, Rakušanky porazily Švýcarsko 4:3 po prodloužení.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    Hned po úvodním vhazování se české hokejistky dostaly do útočného pásma a Lucie Gruntová poprvé prověřila brankářku Felicity Lubyovou.
     
    01:09
    Němky už se také podívaly dopředu, po nahrávce na levou stranu se natahovala Hofverbergová. Karolína Sýkorová pro jistotu skočila po puku, ale nakonec to nebylo až tolik potřeba, protože dojel až za koncovou čáru.
     
    01:53
    Snad z vlastní třetiny našlápla dopředu Leonie Massnerová, její bekhendový pokus Pejšovou nevylekal.
     
    02:30
    Andrea Trnková s Markétou Mazancovou převedly velmi dobrý průnik neutrální zónou, v útočné třetině to ale neskočilo střelou.
     
    02:37
    Bohužel to skončilo vyloučením. Markéta Mazancová (CZE) si odsedí dvě minuty za podrážení a budeme se muset bránit.
     
    03:14
    Německo právě vstřelilo branku!
    Bohužel hned první přesilovka zápasu končí gólem a český tým poprvé na turnaji prohrává. Od modré čáry vystřelila po ledě ANNABELLA STERZIKOVÁ a v souboji před brankou nešťastně ztečovala puk přesně mezi betony Pejšové česká obránkyně – 0:1. Bez asistence.
     
    03:44
    Druhá formace se vydala napadat německou rozehrávku, bekčekující Anna Kalová potom soupeřkám odebrala kotouč na červené čáře.
     
    04:26
    Ledabylá rozehrávka našeho týmu vedla k velké německé šanci. Daniela Kolbecková zůstala sama a měla dost času na střelu, tu jí ale vychytala Pejšová lapačkou. Kotouč sice neudržela, ovšem pak ho zalehla.
     
    05:04
    Při zakládání útoku chybovaly pro změnu Němky, nicméně Markéta Mazancová dostala kotouč na úroveň brankové čáry a rychlou střelou Lubyovou nepřekvapila.
     
    05:23
    Pokračující útočné snahy zakončovala Barbora Bartáková. Chtěla si puk nahodit o brankářku, ta ho ale nevyrazila a situaci zachránila.
     
    05:56
    Elitní útok zůstává usazen v pásmu, proti puku vystoupila Denisa Habartová a teď ještě zvládáme prostřídat.
     
    06:26
    Dvojice střeleckých pokusů však skončila jen na holenních chráničích clonících německých hráček, které se nyní osvobozují a mohou si odpočinout.
     
    07:19
    Anna Kalová se dopředu vydala sama, protože spoluhráčky jí střídaly. O kotouč přišla, nicméně vzápětí se Německo provinilo zakázaným uvolněním.
     
    07:53
    Za německou klecí dobře bojovala o puk Anna Jiřina Pavlasová, když jsme o něj přišli, ještě se vrátila zpátky a vypomohla obránkyním. Přesně tak to má být a na poctivé vracení včera kouč Roman Heindl hodně upozorňoval.
     
    08:26
    Německo právě vstřelilo branku!
    Češky v posledních minutách hrají, Němky dávají góly. Prohráváme už o dva. Za brankou totiž vybojovala kotouč Leonie Böttcherová a našla nehlídanou ANNABELLU STERZIKOVOU, která z první zakončila ke druhé tyčce. Pejšová se tam fantasticky natáhla a kotouč vyškrábla, ale přece jenom jí přepadl za čáru – 0:2. Asistence: Leonie Böttcherová, Svenja Voigtová.
     
    09:12
    Náš tým mohl vzápětí snížit, jenže obrovský závar nezakončil gólem! Prázdnou branku před sebou měla Dominika Malická, potom se puk vrátil k Markétě Mazancové, ale Němky ho vždy s vypětím všech sil zblokovaly.
     
    09:57
    Německo se bude patrně soustředit na defenzívu a protiútoky, v jednom takovém teď vybojovalo útočné buly nahozením na Pejšovou.
     
    10:56
    Když se Češky neudržely na kotouči v útočné třetině, soupeřky sáhly k úplně stejné variantě jako před chvílí. Ze situace dvě na dvě ani nemohly vytěžit víc.
     
    11:34
    Autorka obou dosavadních gólů Annabella Sterziková se sama vystavila do ofsajdu, o kotouč totiž na modré čáře přišla a do pásma pak vjela dřív než on.
     
    12:10
    Do samostatného úniku se vydala Adriana Dubová, chtěla si brankářku rozhýbat a pak bekhendem zasunout mezi betony, jenže úmysl se jí nevydařil! Dojíždějící obránkyně pak musela sebrat dorážku Andree Trnkové.
     
    12:31
    Na druhé straně opět přichází letmé nahození a zisk pásma pro německou reprezentaci.
     
    13:09
    O kotouč se chvíli bojovalou mantinelu ve středním pásmu, teď už český tým zase útočí. Je poměrně aktivní, ale šance zatím proměňují jen Němky.
     
    13:41
    Viktorie Chladová vystoupila a sáhla do německé rozehrávky, kotouč odrazila otevřenými vrátky střídačky ven z ledu.
     
    14:29
    Na červené čáře zastavila přihrávku soupeřek Hana Haasová a v přečíslení šťastně dostala puk k Anně Kalové. Její střela z mezikruží o kousek minula bližší tyčku.
     
    15:11
    Škoda. Karolína Sýkorová to zkusila z dálky a brankářka Lubyová zakopla, ani tentokrát však kotouč neletěl mezi tři tyče.
     
    15:47
    Nele Eggerová si hlídala české zakázané uvolnění, tohle nemohly Pavlasová ani Trnková stihnout. Icingů ale máme na turnaji hodně málo.
     
    16:06
    Anna Jiřina Pavladová po vhazování zblokovala německou střelu a našlápla dopředu. Do střely jí německá obránkyně sáhla hokejkou, potom vrátila puk na Andreu Trnkovou, jenže k té na poslení chvíli přistoupily soupeřky.
     
    16:51
    K nebojácnému průniku se odhodlala Karolína Veverková. Z pravé strany by se snad bývala i vytočila před brankoviště, ovšem Lubyová duchapřítomně vypíchla puk nataženou hokejkou.
     
    17:44
    V souboji jedna na jednu perfektně vykrývala bránící Němka Lucii Gruntovou, která přes ní navzdory veškeré snaze nedokázala kotouč protlačit na branku.
     
    18:17
    První útok znovu zatlačil, v prostoru mezi kruhy ale bylo na Haasovou i Bartákovou moc těsno. Gruntová jim potom vracela puk zpoza branky, bohužel ale tak nějak mezi obě spoluhráčky na hůl Němky.
     
    18:55
    Napadání vyšlo Anetě Dýckové, dostala se k puku vedle branky, větší ohrožení Lubyové z toho ale nakonec znovu nebylo.
     
    19:33
    Německo dostalo kotouč do bezpečí a rychlým dojezdem zabránilo zakázanému uvolnění. Češky nakonec kotouč zašláply v rohu pásma a máme před sebou možná poslední buly.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Herně vyzněla úvodní třetina poměrně jasně pro český tým, ale z nějakých tří čtyř vyložených šancí nedokázal skórovat. Naopak Němky díky naší smolné teči využily přesilovku a pak i jedinou gólovou příležitost, kterou si vypracovaly. Věřme, že naše snahy povedou po přestávce k lepšímu výsledku. Jdu znovu fotit, průběh druhé části vám popíšu po jejím skončení.

    Druhá třetina začne přibližně ve 13:53.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    36:57
    Česko právě vstřelilo branku!
    Konečně!! Český tým zvýšil úsilí i tlak a před druhou přestávkou se dočkal odměny! Z rohu pásma vyjela před branku ANNA KALOVÁ a zakončila přesně do bližšího růžku, rozhodčí pak sice nechali hru plynout, ale po přerušení se shodli, že to byl gól – 1:2! Asistence: Karolína Sýkorová.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Naše převaha ve druhé třetině postupně sílila a konec už vypadal skoro tak, jak měl. Chybělo tomu jenom vyrovnání! Němky jako by postupně trochu přestávaly stačit. Když budeme pokračovat ve stejném duchu, musí to vyjít. Třetí část navíc zahájíme přesilovkou, která bude trvat ještě minutu a půl.

    Třetí třetina začne přibližně ve 14:42.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Češky už se usadily v útočné třetině. Přihrávku Hany Haasové málem zblokovala na branku jedna z obránkyň, ale kotouč nakonec projel vedle tyčky.
     
    40:39
    Viktorie Chladová našla křižným pasem Lucii Gruntovou, které ale ve velké šanci střela nesedla podle představ a narazila na Lubyovou!
     
    40:57
    Na ledě je druhá přesilovková pětka, Kalová s Dýckovou si odraženého kotouče pod nohama všimly pozdě.
     
    41:12
    Anna Kalová zakončila tohle střídání pokusem z pravé strany na bližší růžek, brankářka na puk nakonec viděla a zasáhla.
     
    41:43
    Přihraj a jeď v podání Bartákové s Gruntovou gólem nekončí, první jmenované opět vychytala střelu Lubyová!
     
    41:55
    Němky už jsou kompletní, po konci přesilovky to ještě zkoušela z pravého kruhu Viktorie Chladová, leč místo mezu rukou a tělem brankářka secvakla. Výborná přesilovka.
     
    42:16
    Německo se dostalo do útočné třetiny, puk potom dojel k Pejšové, která musela přerušit hru.
     
    42:33
    Přečíslení dvě na jednu řešila Adriana Dubová přihrávkou na Andreu Trnkovou, tu zblokovala poslední německá hráčka bruslí. A zase jenom centimetry vedle vlastní tyčky.
     
    43:05
    A přichází další přesilovka, tu už musíme využít! Paulina Geschwandtnerová (GER) je vyloučena za podrážení.
     
    43:35
    První formace kombinovala neúčinně, nakonec z toho byla střílená nabídka Chladové na teč Haasové. Gólmanka zasahuje.
     
    43:57
    Pas Gruntové před brankoviště zastavila Lubyová nataženou hokejkou a Němky se osvobozují.
     
    44:26
    A znovu. Gruntová čekala u druhé tyče na nabídku od Chladové, clonící Němky ale situaci opět vyřešily.
     
    44:49
    Střela Anny Kalové z pravé strany se nevešla do bližšího růžku, zůstáváme v pásmu.
     
    45:08
    A taky zůstaneme, protože zahřáté místečko po spoluhráčce obsadí Svenja Voigtová (GER) taky za podrážení. Tak teď.
     
    45:36
    Bohužel, přesilovce je konec. Hana Haasová (CZE) je vyloučena za zákrok u mantinelu, verdikt zní sekání. Na ledě teď bude hodně místa, čeká nás hra čtyři na čtyři.
     
    45:59
    Proti českému vyhození vyjela brankářka, takže se icing nepískal. Němky pak ale chybně rozehrávaly a Anna Kalová měla na hokejce vyrovnání, jenže v poslední možné chvíli jí soupeřka klepla do hokejky a skončilo to jen nedůraznou střelou!
     
    46:49
    Julie Pejšová má tak od půlky druhé třetiny dost málo zákroků, teď jí pozlobilo schované nahození Mayi Stöberové.
     
    47:06
    Na druhé straně to zkusila Adriana Dubová výjezdem z rohu pásma. U tyčky ale místo nenašla, Lubyová zasahuje.
     
    47:36
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    47:58
    Barbora Bartáková se ve středním pásmu hezky uvolnila, nicméně v souboji jedna na jednu ji Böttcherová čistě odtlačila na mantinel.
     
    48:24
    Zpoza branky se k první tyčce vytočila znovu Anna Kalová, kotouč se pak válel v brankovišti, ale Hana Haasová ho nestihla dorazit za čáru!
     
    48:24
    Němky pomalu střídají a zdržují, právě za to dostaly trest v závěru druhé třetiny. Mohl by přijít další.
     
    48:37
    Místo toho přišel za zákrok, který podle mého nebyl faulem. Ale aspoň se nám vrací některé křivdy z druhé části, kde jsme měli mít víc přesilovek. Svenja Voigtová (GER) je vyloučena za podrážení.
     
    48:58
    Češky musely založit nový útok a v něm vyzvala Habartová Gruntovou. Ta pálila výborně z první, ale Lubyová se přesunula a zabránila vyrovnání!
     
    49:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ale teď už konečně využíváme přesilovku a trvalý tlak proměňujeme v zasloužené vyrovnání! Před brankou bojovaly HANA HAASOVÁ s Barborou Bartákovou a právě první jmenovaná dorazila puk za čáru – 2:2!! Asistence: Barbora Bartáková.
     
    50:13
    Ale pozor, za Německo odpovídá autorka dvou branek Sterziková. Pálila výborně na druhý růžek, ale Pejšová zůstala stát a vyrážečkou zasáhla.
     
    50:19
    Češky pak v nouzi vyhodily puk na icing.
     
    50:31
    A teď se naopak budeme muset bránit. Adéla Wojnarová (CZE) je po souboji u branky vyloučena za hákování.
     
    50:43
    Puk letí přes všechny čáry.
     
    51:02
    Málem jsme dokonce ohrozili německou branku, ale nakonec se musely Habartová s Chladovou rychle vracet. Denisa Habartová teď předvedla precizní práci a před soupeřku se výtečně natlačila tělem.
     
    51:31
    Julie Pejšová už měla puk pod lapačkou, když ji sněhem nahodila Geschwandtnerová. Tohle jsou jasné dvě minuty, ale bohužel ne pro německého rozhodčího.
     
    52:04
    Češky se bránily německému pětiúhelníku, teď už znovu dostávají kotouč aspoň do neutrální zóny.
     
    52:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je fantazie, ve vlastním oslabení dokonáváme obrat a jdeme do vedení!! Váhavé Němky obrala o kotouč na modré čáře HANA HAASOVÁ, ujela do sóla a to proměnila perfektní střelou na druhou tyčku – 3:2! Bez asistence.
     
    52:38
    Češky hrají v plném počtu. Udržet, udržet!
     
    53:40
    Výborné střídání předvedla naše první formace, a to včetně obránkyň. Před brankou nejvíc operovala asi Lucie Gruntová, právě ta se postarala i o přerušení hry a zákrok Lubyové.
     
    54:24
    Karolína Veverková si v obranném pásmu obhodila soupeřku a pak výborně vyslala po pravé straně Andreu Trnkovou. Ta si udělala oblouk do středu a vypálila, o dorážku se ještě snažila Anna Pavlasová. Leč neúspěšně. Ale parádní akce.
     
    54:52
    V zadní pozici se do puku opřela Denisa Habartová a viděli jsme dneska patrně nejtvrdší střelu. Lubyová na ni však viděla a u druhého růžku zasáhla ramenem.
     
    55:25
    Německé nahození od modré čáry skončilo u Julie Pejšové, která se ho rozhodla podržet, a vhazuje se po její pravé ruce.
     
    56:15
    Na druhé straně se nakonec s tím samým spokojila i první česká formace, když jí nevyšly úvodní snahy o tlak do brankoviště.
     
    56:44
    Adriana Dubová to měla na středu těžké, její střela skončila za brankou. Pak se naše číslo jedenáct vrátilo do útočného pásma moc rychle a rozhodčímu nezbývalo než odpískat ofsajd.
     
    57:04
    I přes ruku dokázala Julie Pejšová zakročit lapačkou proti nízkému nahození od modré čáry.
     
    57:17
    Němky vyhrály buly a Pejšová vyrazila střelu od modré čáry na hokejku Pauliny Gruchotové, která napálila tyčku!
     
    57:32
    Náš tým pak přejel do protiútoku a Bartáková dostala pas před Lubyovou. Ta její střelu vyrazila a kotouč se pak obloučkem snesl kamsi do jejího vlastnictví.
     
    58:00
    První útok bojuje za německou klecí...
     
    58:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    ...a nakonec přidává čtvrtý gól, který nám už snad bude stačit k závěrečnému vítězství! Nabídka Denisy Habartové z pravé strany se brankovištěm odrazila na střed, kam se jako první otočila HANA HAASOVÁ, puk bleskově poslala k tyčce a završila hattrick – 4:2! Asistence: Denisa Habartová, Lucie Gruntová.
     
    58:44
    Němky zase vybojovaly buly, ale teď držíme hru v jejich třetině. Tohle už nepustíme.
     
    59:00
    Bohužel jsem neviděl, co se stalo, ale před německou střídačkou schytala ránu Anna Jiřina Pavlasová. Teď už se naštěstí zvedla, drží se za záda. Ale vypadá to, že nepůjde o nic vážného.
     
    59:29
    Češky napadají německou rozehrávku a závěr kontrolují. Je to jasné!
     
    59:35
    Karolína Veverková těsně přestřelila.
     
    Konec zápasu.
     
    České hokejistky do 16 let přidávají razítko na prvenství na turnaji v německém Selbu, po výhrách 6:0 a 6:1 předvedly skvělý obrat proti domácímu týmu a díky hattricku Hany Haasové vítězí 4:2!
     
    Nejlepší českou hračkou dnešního zápasu je vyhlášena zcela po zásluze Hana Haasová.
     
    Dneska se v plné kráse ukázalo, že když se chce, tak to jde. Holky se za nepříznivého stavu zvedly, daly do hry obrovskou bojovnost a zaslouženě zápas otočily. Po rozpacích hlavně ze včerejšího utkání tentokrát zaslouží velkou pochvalu. Byla zase jednou radost je sledovat!
     
    Ode mě je to z Německa všechno. Máme, pro co jsme přijeli, domů se vracíme se zlatým pohárem! Díky za pozornost a podporu českého týmu, mějte se pěkně a budu se těšit zase na shledanou nebo na počtenou. (16:05:27)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 37. Kalová (Sýkorová), 50. Haasová (Bartáková), 53. Haasová, 59. Haasová (Habartová, Gruntová) – 4. Sterziková, 9. Sterziková (Böttcherová, Voigtová)


    Česko: Pejšová (Hřívová) – Chladová, Habartová (A), Wojnarová, Vaněčková (C), Hračová, Czerweková, Mašková, Veverková – Bartáková, Gruntová, Haasová – Sýkorová, Kalová (A), Dýcková – Pavlasová, Dubová, A. Trnková – Mazancová, Eignerová, Malická. Trenér: Roman Heindl.
    Německo: Lubyová (Jörgová) – Blenningerová, Heyerová, Schaffrathová, Topfmeierová, Schmidtová, Hirschbergerová, Stöberová, Kolbecková – Hofverbergová, Geschwandtnerová, Eggerová, Gruchotová (C), Voigtová, Sterziková (A), Millerová (A), Liangová, Massnerová, Häckelsmillerová, Böttcherová, Wallnerová. Trenér: Florian Neumeyer.
    thejrc.org