Rusko – Česko 3:1 (kon.) | Švédsko – Finsko 4:5 (0:2 po s.n.)
konec
Rusko
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Česko
Neděle 10.02.2019, 12:00 • Hala Hovet, Stockholm (Švédsko) • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:43
    Ještě velká šance Ruska! Puk vyplaval zpoza branky a osamocený Denis Zernov se pokusil z úhlu pokořit Hrubce. Ten už se prostřelit nenechal.
     
    55:02
    Vyloučení v týmu Česko (Tomáš Zohorna – 2 min., sekání). Ve snaze vydolovat puk se navíc Tomáš Zohorna dopustil přestupku, když sekl do lapačky Konovalova a je vyloučen.
     
    55:02
    Bratři Zohornové v akci. Zleva pálil Radim Zohorna do brankáře. Od Konovalova se puk odrazil k Tomášovi, který ale také ruského brankáře nepropálil.
    53:52 Alexandr KADĚJKIN - 3:1
     
    53:52
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je ALEXANDR KADĚJKIN. Rychlá akce po vhazování znamená navýšení vedení ruského mužstva. Po vyhraném buly střílel od modré Rafikov a šikovně tečující Kadějkin dostal puk přesně mezi Hrubcovy betony. 3:1. Asistence: Rušan Rafikov, Denis Alexejev.
     
    53:04
    Šťastná přihrávka z obranného pásma na Šipačova znamenala přečíslení dva na jednoho. Zakončující Anatolij Nikoncev si na Hrubce nepřišel.
    46:48 Neproměněné tresté střílení Kvapila
     
    46:48
    Marek Kvapil se rozjel na Konovalova při trestném střílení. Jeho forhandový blafák byl ale příliš pomalý a ruský brankář se stihl přemístit a nechat beton na ledu.
     
    46:48
    Trestné střílení pro Českou republiku!
     
    39:40
    Vyloučení v týmu Rusko (Arťom Zub – 2 min., nedovolené bránění).
    39:01 Andrej KUZMENKO - 2:1
     
    39:01
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Skoro by se dalo říct, že Češi vstřelili branku, jelikož Milan Doudera si srazil přihrávku od mantinelu za svého týmového parťáka do vlastní branky. Přihrávku adresoval ANDREJ KUZMENKO, který je také označen jako autor branky, jeho druhé v dnešním utkání. Bez asistence.
     
    37:41
    A další obrovská šance Ruska! Denis Zernov se řítil úplně sám na českou branku. Hrubce překonal, ale branková konstrukce zůstala neoblomná! Horní tyč.
     
    36:44
    A opět krásná kombinace sborné, na jejímž konci byl zakončující Anatolij Nikoncev. Hrubec se stihl včas přesunout k levé tyčce a ruský útočník tak trefil pouze brankářovu lapačku.
    34:53 Andrej KUZMENKO - 1:1
     
    34:53
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Autorem branky je ANDREJ KUZMENKO. Bohužel je srovnáno! Ruský tým krásně zakombinoval v pásmu. Okulov našel mezi kruhy stojícího Kuzmenka, kterému dala naše obrana až příliš mnoho času na přípravu střely. Ruský útočník zamířil přesně k tyči, kam Hrubec nedosáhl a srovnal tak na 1:1. Asistence: Konstantin Okulov a Alexej Běreglazov.
     
    29:08
    Aktivní Andrej Světlakov dostal povedený pas před branku, měl dostatek času k zakončení, ale kotouč nedokázal zvednout a trefil jen Hrubcův beton!
    28:44 Tomáš ZOHORNA - 0:1
     
    28:44
    Česko právě vstřelilo branku!
    TOMÁŠ ZOHORNA dostal krásnou přihrávku do jízdy od Petra Zámorského mezi dva obránce. Střela zápěstím mezi ruku a tělo Konovalovi vypadla a puk se doklouzal až za brankovou čáru! Češi se tak ujímají vedení 1:0. Asistence: Petr Zámorský, Radek Koblížek.
     
    23:48
    A opět Ilja Michejev! Už v ruské přesilovce pálil z levého kruhu do tyče české svatyně!
     
    22:38
    Vyloučení v týmu Česko (Radim Zohorna – 2 min. pro hráčskou lavici, příliš mnoho hráčů).
     
    22:28
    Místo české šance tu byla velká příležitost sborné! Andrej Světlakov se společně s Michejevem řítili dva na jednoho. První jmenovaný dokázal propasírovat přihrávku na Michejeva. Ten z blízkosti nechal vyniknout beton Šimona Hrubce.
     
    21:41
    Vyloučení v týmu Rusko (Dmitrij Kagarlickij – 2 min., napadení).
     
    20:27
    Zachar Arzamascev vyrobil neskutečnou minelu, když mu puk v obranném pásmu odskočil. Martin Zaťovič toho zkušeně využil a řítil se sám na ruského brankáře. Střela na lapačku byla povedená. Konovalov jí ale na poslední chvíli vytěsnil mimo tři tyče.
     
    14:52
    Češi se teď nedohodli a Rusko z toho mohlo těžit. Andrej Světlakov našel přihrávkou najíždějícího Kuzmenka, který z blízkosti trefil Šimona Hrubce.
     
    13:29
    Vyloučení v týmu Česko (Matěj Stránský – 2 min., podrážení). Český útočník bohužel příliš evidentně podrazil pronikajícího Burdasova. Rusko si zahraje druhou přesilovou hru.
     
    07:42
    Vyloučení v týmu Rusko (Anton Burdasov – 2 min., hákování). Gól jsme sice z tlaku nevytěžili. Přesilovou hru ale ano.
     
    02:45
    Rafikov ani nadvakrát z blízkosti nepřekonal Hrubce.
     
    02:35
    Vyloučení v týmu Česko (Marek Kvapil – 2 min., sekání), který při napadání v útočné třetině zbytečně fauloval.
    Marken.cz

    Tomáš Honzejk

    Branky a nahrávky: 35. Kuzmenko (Okulov, Běreglazov), 40. Kuzmenko, 54. Kadějkin (Rafikov, Alexejev) – 29. T. Zohorna (Zámorský, Koblížek)


    Rusko: Konovalov (Bobkov) – Zub (A), Arzamascev, Jelesin, Rafikov, Kulik, Mironov, Miščenko, Běreglazov – I. Michejev, Kadějkin, Denisenko – Nikoncev (A), Šipačov (C), Kagarlickij – Okulov, Světlakov, Kuzmenko – Burdasov, Zernov, Slepec – Alexejev.
    Česko: Hrubec (Will) – Polášek (A), Zámorský, Štencel, Kundrátek, J. Krejčík, M. Doudera, J. Galvas, D. Musil – Zaťovič (C), P. Holík, M. Kvapil (A) – R. Zohorna, T. Zohorna, H. Zohorna – Červený, Horák, Lenc – Koblížek, Rousek, Stránský – P. Zdráhal.

    Rozhodčí: Nord, Linde – Nordlander, Löfgren (všichni SWE)
    thejrc.org