Rusko – Česko 3:1 (kon.) | Švédsko – Finsko 4:5 (0:2 po s.n.)
po s.n. (0:2)
Švédsko
4:5 (1:0, 1:2, 2:2 - 0:0)
Finsko
Neděle 10.02.2019, 15:30 • Hala Hovet, Stockholm (Švédsko) • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
    65:00 Oliwer KASKI - 4:5
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Finsko.
    Je hotovo. Finové vítězí nad Švédy po samostatných nájezdech. Vítězné trestné střílení dal OLIWER KASKI, který si sjel až před Reideborna a střelou švihem ho prostřelil – 4:5.
    54:52 Emil BEMSTRÖM - 4:4
     
    54:52
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Finové přišli o dvoubrankový náskok a je znovu vyrovnáno. Po chybě obrany Finů se poté před brankou nemýlil EMIL BEMSTRÖM a začíná se od začátku – 4:4. Asistence: Marcus Sylvegård a Dennis Rasmussen.
    50:41 Joakim NYGARD - 3:4
     
    50:41
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové jsou zpátky ve hře a dávají kontaktní branku. JOAKIM NYGARD dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy a odtud pak prostřelil finského brankáře – 3:4. Nyní se tak dá očekávat švédský tlak, domácí celek se pokusí o vyrovnání. Asistence: Emil Bemström a Klas Dahlbeck.
    45:55 Eemeli SUOMI - 2:4
     
    45:55
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Přesilová hra je využita a Finové jdou do dvoubrankového náskoku. EEMELI SUOMI se několikrát na pravém kruhu rozhodoval, zda přihrát puk, nakonec se rozhodl sám vystřelit a udělal dobře. Svou střelou, kterou jemně tečoval Švéd před ním, poslal puk do škvírky u levé tyče Reideborna – 2:4. Asistence: Mikko Lehtonen.
     
    44:42
    Vyloučení v týmu Švédsko (Mathias Bromé – 2 min., sekání).
     
    43:02
    Vyloučení v týmu Finsko (Jere Sallinen – 2 min., podrážení).
    42:43 Niko OJAMÄKI - 2:3
     
    42:43
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové strhávají vedení na svou stranu. Otto Leskinen nechal puk pro NIKA OJAMÄKIHO, který projel od modré čáry až do útočného pásma, kde poté svou střelou prostřelil překvapeného švédského brankáře – 2:3. Asistence: Otto Leskinen.
     
    39:43
    Vyloučení v týmu Finsko (Hannes Björninen – 2 min., hákování).
    31:50 Niko OJAMÄKI - 2:2
     
    31:50
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Znovu je vyrovnáno. Kotouč se odrazil u pravé tyče švédského brankáře a směřoval k zadnímu mantinelu. Ovšem NIKO OJAMÄKI ho dokázal holí stáhnout zpět k sobě a poté ho zasunul k tyči – 2:2. Znovu se tak začíná od začátku. Asistence: Otto Leskinen.
    27:43 Isac LUNDESTRÖM - 2:1
     
    27:43
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tre kronor si vrací své vedení zase zpátky. Persson našel střílenou přihrávkou těsně před brankou Finů volného ISACA LUNDESTRÖMA, který poté pohotovou střelou poslal kotouč za záda finského brankáře – 2:1. Asistence: Joel Persson a Michael Lindqvist.
    20:24 Juhani TYRVÄINEN - 1:1
     
    20:24
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A hned je z této akce vyrovnáno a začíná se znovu od začátku. Suomi našel z levého kruhu přihrávkou JUHANIHO TYRVÄINENA, který poté z pravé strany vystřelil a puk poté prošel mezi betony švédského brankáře zřejmě po sražení nohou jednoho ze Švédů, od kterého se v pádu puk odrazil – 1:1. Asistence: Eemeli Suomi a Ville Leskinen.
    05:41 Emil BEMSTRÖM - 1:0
     
    05:41
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Švédové se ujímají vedení po pěkně sehrané kombinaci. Nygard poslal najíždějícímu EMILU BEMSTRÖMOVI kotouč na pravý kruh, odkud poté druhý jmenovaný prostřelil finského brankáře nad jeho lapačkou. Jako první tak ze své sítě loví puk Veini Vehviläinen – 1:0. Asistence: Joakim Nygard a Dennis Rasmussen.
    Marken.cz

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 6. Bemström (Nygard, Rasmussen), 28. Lundeström (Persson, Lindqvist), 51. Nygard (Bemström, Dahlbeck), 55. Bemström (Sylvegård, Rasmussen) – 21. Tyrväinen (Suomi, V. Leskinen), 32. Ojamäki (O. Leskinen), 43. Ojamäki (O. Leskinen), 46. Suomi (Lehtonen), rozh. náj. Kaski

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Jonathan Davidsson (SWE)
    0:1   Oliwer Kaski (FIN)
    2. série:
    0:1   Michael Lindqvist (SWE)
    0:2   Juhani Tyrväinen (FIN)
    3. série:
    0:2   Emil Bemström (SWE)
    0:2   Niko Ojamäki (FIN)
    4. série:
    0:2   Joel Persson (SWE)


    Švédsko: Reideborn (Hellberg) – Nilsson, Sellgren, Persson, Dahlbeck, Engsund, Djuse – Nygard, Rasmussen, Bemström – Bromé, Lundeström, Lindqvist – J. Boqvist, Kellman, Davidsson – Sylvegård, Händemark, Larsson.
    Finsko: Vehviläinen (Tirronen) – Kaski, Lehtonen, Lehtivuori, Virtanen, Pokka, O. Leskinen, Näkyvä, Friman – V. Leskinen, Tyrväinen, Suomi – Ojamäki, Mustonen, Sallinen – Pesonen, Björninen, Junttila – Jo. Nättinen, Ruohomaa, Luostarinen.

    Rozhodčí: Romaško, Oskirko – Malmqvist, Lundgren

    Diváci: 7 784
    thejrc.org