Česko – Švédsko 1:2 (kon.)
konec
Česko
1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
Švédsko
Neděle 10.02.2019, 12:30 • Dmitrov Ice Palace • Euro Hockey Tour (ženy) • O 3. místo
Partner:
     
    S konstatováním, že Švédky přehráli náš výběr se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne. (14:32:33)
     
    České hráčky končí na turnaji na čtvrtém místě, když nestačily na Tre Kronor. Národní tým se zásluhou Aleny Mills dostal do vedení, i když soupeřky byly ve hře výraznější. Jenže prostřední perioda otočila vývoj zápasu na stranu Švédska, které po zvládnutém střetnutí bere třetí flek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Český potřebují dát branku a nemohou se usadit v pásmu! Už jim na vyrovnání zbývá pouze šedesát vteřin.
     
    57:32
    Od modré čáry opět přihrávala na pravou stranu Mills, která další úžasnou přihrávkou našla Lédlovou. Její pokus ze strany ale zamířil jen do brankářky.
     
    57:15
    Vyloučení v týmu Švédsko (H. Olssonová – 2 min., nedovolené bránění).
     
    56:55
    Česká republika si vyžádala oddechový čas.
     
    56:55
    Naše hráčky se až nyní dostali k ohrožení branky, jenže švédská brankářka chytá výborné utkání, stejně jako její kolegyně na druhé straně.
     
    56:23
    Další akce hostujícího elku skončilo jen kombinací podél mantinelu. Česku už scházely síly, a tak přišlo jen vyhození do středního pásma, což je v této situaci málo.
     
    55:23
    Švédsko se snažilo o přechod přes modrou čáru, ale národní tým mu vystavil stopku. Tre Kronor se zmohlo jen k nahození k zadnímu mantinelu.
     
    53:18
    To byla krásná akce, která ale nekončí ani střelou mezi tři tyče. Vyhrané vhazování mířilo na modrou čáru, kde se nacházela Mills. Její přihrávka z jedné hledala najíždějící spoluhráčku, která ve vyložené šanci černou gumu netrefuje.
     
    53:00
    Česká republika zastavila střelu soupeřek, z čehož vznikla akce jedna na jednu. Ovšem české hráčce už moc sil nezbývalo, a tak přihrávkou pod sebe našla jen soupeřku.
     
    52:25
    Kristýna Bláhová si do statistik připisuje další zákrok, když si počíhala na střelecký pokus z levé strany hrací plochy.
     
    52:00
    Nutno říct, že hráčky ve žlutých dresech jsou v posledních minutách častěji u černé gumy, a tak hru plně kontrolují. Národní tým bude muset v cestě za vyrovnáním výrazně přidat.
     
    51:09
    Atakovaná česká hráčka upadla na modré čáře, a tak Češky nemohly do pásma. Místo kombinace přichází jen nahození a střídání celé pětice.
     
    50:20
    Národní výběr se nemůže usadit v pásmu, a tak Švédsko hraje toto oslabení ve velké pohodě. Navíc je téměř jasné, že se také ubrání.
     
    50:00
    Do konce závěrečné dvacetiminutovky schází už jen deset minut. To je také čas, který českým hráčkám zbývá na vyrovnání.
     
    48:21
    Vyloučení v týmu Švédsko (Nordinová – 2 min., držení hole).
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 7. Mills (Škrdlová, Lédlová) – 25. Ostlundová (Ostenssonová, Fallmanová), 31. Nylen-Perssonová (Johanssonová)


    Česko: Bláhová (Peslarová) – Horálková, Tejralová, Kosinová, Kovářová, Martinů, Škrdlová , Horáková – Mlýnková, Hymlárová, Mills – Lédlová, Potočková, Křížová – Mazancová, Studentová, Lorencová – Halounová, Pejšová, Forejtová.
    Švédsko: Grahnová (Abergová) – Nylen-Perssonová, Berglundová, Holmgrenová, Engstromová, Fallmanová, Waxinová, Neunzertová, Wernblomová – Olssonová H., Nordinová, Lundinová – Johanssonová, Grahmová, Rasková – Skoldová, Kullerová, Carlssonová – Ostlundová, Olssonová M., Ostenssonová.
    ocianews.com