Česko – Švédsko 1:2 (kon.)
konec
Česko
1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
Švédsko
Neděle 10.02.2019, 12:30 • Dmitrov Ice Palace • Euro Hockey Tour (ženy) • O 3. místo
Partner:
     
    S konstatováním, že Švédky přehráli náš výběr se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne. (14:32:33)
     
    České hráčky končí na turnaji na čtvrtém místě, když nestačily na Tre Kronor. Národní tým se zásluhou Aleny Mills dostal do vedení, i když soupeřky byly ve hře výraznější. Jenže prostřední perioda otočila vývoj zápasu na stranu Švédska, které po zvládnutém střetnutí bere třetí flek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Český potřebují dát branku a nemohou se usadit v pásmu! Už jim na vyrovnání zbývá pouze šedesát vteřin.
     
    57:32
    Od modré čáry opět přihrávala na pravou stranu Mills, která další úžasnou přihrávkou našla Lédlovou. Její pokus ze strany ale zamířil jen do brankářky.
     
    57:15
    Vyloučení v týmu Švédsko (H. Olssonová – 2 min., nedovolené bránění).
     
    56:55
    Česká republika si vyžádala oddechový čas.
     
    56:55
    Naše hráčky se až nyní dostali k ohrožení branky, jenže švédská brankářka chytá výborné utkání, stejně jako její kolegyně na druhé straně.
     
    56:23
    Další akce hostujícího elku skončilo jen kombinací podél mantinelu. Česku už scházely síly, a tak přišlo jen vyhození do středního pásma, což je v této situaci málo.
     
    55:23
    Švédsko se snažilo o přechod přes modrou čáru, ale národní tým mu vystavil stopku. Tre Kronor se zmohlo jen k nahození k zadnímu mantinelu.
     
    53:18
    To byla krásná akce, která ale nekončí ani střelou mezi tři tyče. Vyhrané vhazování mířilo na modrou čáru, kde se nacházela Mills. Její přihrávka z jedné hledala najíždějící spoluhráčku, která ve vyložené šanci černou gumu netrefuje.
     
    53:00
    Česká republika zastavila střelu soupeřek, z čehož vznikla akce jedna na jednu. Ovšem české hráčce už moc sil nezbývalo, a tak přihrávkou pod sebe našla jen soupeřku.
     
    52:25
    Kristýna Bláhová si do statistik připisuje další zákrok, když si počíhala na střelecký pokus z levé strany hrací plochy.
     
    52:00
    Nutno říct, že hráčky ve žlutých dresech jsou v posledních minutách častěji u černé gumy, a tak hru plně kontrolují. Národní tým bude muset v cestě za vyrovnáním výrazně přidat.
     
    51:09
    Atakovaná česká hráčka upadla na modré čáře, a tak Češky nemohly do pásma. Místo kombinace přichází jen nahození a střídání celé pětice.
     
    50:20
    Národní výběr se nemůže usadit v pásmu, a tak Švédsko hraje toto oslabení ve velké pohodě. Navíc je téměř jasné, že se také ubrání.
     
    50:00
    Do konce závěrečné dvacetiminutovky schází už jen deset minut. To je také čas, který českým hráčkám zbývá na vyrovnání.
     
    48:21
    Vyloučení v týmu Švédsko (Nordinová – 2 min., držení hole).
     
    48:14
    Od levého mantinelu přišla přihrávka na modrou čáru, odkud se nepřesným pokusem prezentoval Tejralová. Její bomba totiž proletěl jen vedle levé tyče.
     
    47:25
    Na ose hrací plochy vlétla do třetiny Mills, která to zkusila přes obránkyni. Její pokus ale brankářka vyrazila betonem, a tak stav zápasu zůstává nezměněn.
     
    46:56
    Po ztrátě kotouče za naší brankou přišla přihrávka mezi kruhy, kde se nacházela hostující hráčka. Její pokus i následnou dorážku zlikvidovala Kristýna Bláhová.
     
    45:54
    Naše hráčky se snaží rychle stav zápasu vyrovnat, ale před brankou soupeřek jim schází více klidu na hokejkách. Ovšem času mají stále dost.
     
    44:20
    Ve středním pásmu zůstala osamocená Johanssonová. Štěstím bylo, že česká hráčka naskočila ze střídačky, a tak Tre Kronor do samostatného úniku neujelo. Na pokus po ledě si počkala národní brankářka.
     
    43:57
    Na začátku poslední dvacetiminutovky sledujeme boj o každý kousíček ledu, a tak se nám ze hry vytrácejí velké šance.
     
    42:49
    Mazancová napadala soupeřku zády do hry, a tak si Švédsko pomohlo jen za cenu vyhození na zakázané uvolnění.
     
    42:27
    Jedna z našich hráček se od pravého mantinelu proháčkovala až před branku, kde její pokus po ledě vyrazila gólmanka.
     
    41:16
    Další vyhození českého výběru je tady a také je jasné, že se naše hráčky ubrání.
     
    40:50
    Po ofsajdu se opět vhazovalo, národní tým vyhrál vhazování a okamžitě vyhazuje přes všechny čáry.
     
    40:13
    Hostující celek vyhrál vhazování a rychle se hnal do pásma. Ovšem přihrávka po mantinelu skončila až v neutrální zóny. Připomeňme, že Tre Kronor hrají stále početní výhodu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé části byla hra mnohem vyrovnanější nežli v té první, ale švédský výběr začal proměňovat šance. Tre Kronor jsou před poslední dvacetiminutovkou v těsném vedení a doufejme, že Češky situaci zvládnou a o třetí flek ještě zabojují. Šance na vyrovnání také měly, ale jejich snažení skončilo bud na brankářce, nebo na horní tyči.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:27
    Vyloučení v týmu Česko (Tejralová – 2 min., podrážení).
     
    38:52
    Další akce české reprezentace zastavuje hvizd sudí, která viděla ofsajd. Následuje vhazování ve středním pásmu.
     
    38:09
    Naše hráčky se opět ubránily dlouhé kombinaci soupeřek a mohly se vydat do útoku. Na pravé straně se ocitla Mills, jejíž nahození místo do mantinelu zamířilo mezi diváky. Hra se vrátí do středního pásma.
     
    36:39
    Hostující tým se hnal do přečíslení, ale ve třech proti jediné obránkyni neuspěly. Z levé strany vyslala těžkou přihrávku Johanssonová, kterou spoluhráčka před brankou nezpracovala.
     
    36:10
    Naše hráčky dlouho kombinovali v pásmu soupeřek, ale v okamžiku, kdy se Tejralová stáhla na osu hrací plochy, přišla přihrávka po mantinelu.
     
    35:14
    Švédky vletěly do pásma po pravé straně, odkud také přišlo zakončení. Na pokus z kruhu pro vhazování už číhala Kristýna Bláhová, která chytá výborné utkání.
     
    34:25
    Další velkou šanci národního elku zneškodnila brankářka Tre Kronor, která si počíhala na pokus zblízka od Studentové.
     
    32:31
    Hlavní rozhodčí potvrdilo, že přišlo jen zacinkání na brankovou konstrukci!
     
    32:31
    V přerušené hře se jde hlavní sudí ještě poradit s kolegyní u videa. Bude znovu vyrovnáno, nebo to byla opravdu jen tyč?
     
    32:31
    Vyloučení v týmu Švédsko (Fallman – 2 min., nedovolené bránění).
     
    31:10
    A mohlo být rychle vyrovnáno! Přihrávku po zisku kotouče dostala mezi kruhy Mlýnková, jejíž pokus skončil jen na horní tyči.
    30:58 Maja NYLEN-PERSSONOVÁ - 1:2
     
    30:58
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    To je rychle proměněná početní výhoda hostujícího celku. Lisa Johanssonová přihrála mezi kruhy, kde se nacházela osamocená spoluhráčka. MAJA NYLEN-PERSSONOVÁ udržela nervy na uzdě a zakončila do horní části branky. Asistence: Lisa Johanssonová.
     
    30:27
    Vyloučení v týmu Česko (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráček). Trest odpyká Mazancová.
     
    29:42
    Po vstřelené brance jsou Tre Kronor více u kotouče a drží pásmo. Dokonce se jim daří střídat do třetiny, ale při jednom ze soubojů u mantinelu pak uspěly Češky.
     
    29:01
    Po souboji v rohu se k černé gumě dostala Ostenssonová, která si od mantinelu vybruslila do střelecké pozice. Z vrcholu kruhu ji ale vychytala česká brankářka.
     
    28:14
    Hraje se velmi rychlý hokej, který se přelévá ze strany na stranu. Souboj o třetí místo tak nabízí velmi zajímavou podívanou.
     
    26:14
    Vyloučení v týmu Švédsko (Carlssonová – 2 min., hákování).
    24:44 Julia OSTLUNDOVÁ - 1:1
     
    24:44
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Po šťastném odrazu je asi zaslouženě vyrovnáno! Od modré čáry se napřáhla Alice Ostenssonová, jejíž pokus byl sražen, ovšem kotouč zůstal před brankou, kde se nacházela JULIA OSTLUNDOVÁ. Ta už neměla problém překonat bezmocnou brankářku. Asistence: Alice Ostenssonová a Johanna Fallmanová.
     
    23:47
    Česká republika kombinovala v útočném pásmu, ale v rohu o kotouč přišla. Následně přišla protiakce, po které musela zasahovat Bláhová.
     
    22:49
    Další akce se národnímu celku nepovedlo, navíc se naše hráčky nacházejí za vlastní bránou.
     
    21:18
    Po vyhraném vhazování vypálila od modré čáry Škrdlová, jejíž pokus skončil v náruči hostující brankářky. Následuje vhazování po její levé ruce.
     
    21:14
    Vyloučení v týmu Švédsko (Holmgren – 2 min., podrážení).
     
    21:06
    Podobný scénář měl také útok Švédska, po kterém přichází rychlé protiakce.
     
    20:24
    Česká republika měla opět právo prvního útoku. Nejprve to vypadalo, že se do pásma hráčky v bílém nedostanou, ale nakonec se jim to povedlo. Jejich snažení ale skončilo u mantinelu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    V první části byli více nebezpečnější hostující hráčky, které se připravily několik velkých příležitostí. Ovšem ani jeden kotouč Kristýnu Bláhovou nepřekonal, a tak přišlo potrestání na druhé straně. Národní tým totiž sehrál perfektně situaci v útočeném pásmu, kde se po teči radovala Alena Mills. Poté se Tre Kronor snažilo o vyrovnání, ale Češky zatím hrají před vlastní brankou pozorně.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:29
    Hned po vhazování vystřelila přes soupeřky Mells, který nadělala hostující brankářce potíže. Ovšem Švédky celou situaci přežily, vypadá to, že nic dalšího se v úvodní periodě nestane.
     
    18:30
    Na útočné modré čáře se dvě naše hráčky srazily, čehož Tre Kronor využívají a vyhazují přes všechny čáry.
     
    17:20
    Z vrcholu levého kruhu vystřelila nepřesně Tejralová, která mířila na zadní tyč. Ovšem její zakončení zamířilo jen těsně vedle brány.
     
    16:53
    Vyloučení v týmu Švédsko (Grahm – 2 min.).
     
    16:53
    Hra je přerušená a bude se vhazovat ve středovém kruhu. Vypadá to, že rozhodčí viděly přihrávku rukou českého celku.
     
    16:22
    Chybu v naší rozehrávce Švédsko netrestá. Ba dokonce nebyl k vidění ani střelecký pokus, jelikož přišla nepřesná přihrávka do strany.
     
    15:27
    Za další útočnou akcí se hnal náš reprezentační výběr, jehož zastavil ofsajd. Po vhazování alespoň na chvíli Češky soupeřky zdržely v jejich pásmu.
     
    14:59
    Před branku si z pravé strany najel Grahmová, která se snažilo o zakončení po ledě. Ovšem Bláhová si počínala zkušeně a kotouč nadvakrát zalehla.
     
    14:42
    Další střelecký pokus od modré čáry zaznamenala Engstromová, jejíž zakončení zablokovala první soupeřka. Puk poté putoval do neutrální zóny.
     
    13:54
    Aktuálně se o černou gumu bojuje u hrazení v pásmu Česká republiky. Ale domácí hráčky celou situaci zvládly a alespoň na chvilku opustila vlastní třetinu.
     
    12:14
    Švédky jsou výrazně lepším celkem, ale zatím nevyužívají šance. Nyní z mezikruží vystřelila Rasková, kterou Bláhová vychytala. Česká brankářka si pak poradila i s dorážkou po ledě.
     
    11:32
    Do útočného pásma zpátky vletěla Lundinová, která si stáhla kotouč a zakončila jen do bránící soupeřky. Puk se poté dostal do rohu hrací plochy.
     
    10:32
    Tre Kronor se rychle snaží o odpověď, český celek se zatím pečlivě brání. Aktuálně se hraje za naší brankou.
    06:12 MILLS - 1:0
     
    06:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Lédlová po zisku kotouče upalovala po pravé straně do útočného pásma, kde přihrála pod sebe. Na modré čáře byla již připravená Škudlová, jejíž zakončení ještě mezi kruhy tečovala ALENA MILLS. Na změnu letu kotouče již švédská brankářka nereagovala, a tak se národní tým ujímá vedení. Asistence: Adéla Škrdlová a Aneta Lédlová.
     
    05:42
    Česká brankářka si do statistik o utkání připisuje další úspěšný zákrok, když si počíhala na pokus Lundinové.
     
    05:12
    Na snadný pokus od mantinelu si z protiakce počíhala Bláhová, která ukázala, že její lapačky je ve střehu.
     
    03:53
    Už to vypadalo, že se Česká republika dostane do přečíslení, když u levého mantinelu získala kotouč Mazancová. Ovšem švédská dojíždějící hráčka se výborně vrátila. Pokus naší reprezentantky byl navíc ještě přizvednut nad branku.
     
    03:28
    První oslabení se českému celku podařilo ubránit. Hned poté ale vyhazují hráčky v bílých dresech jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    02:48
    Další útočnou akci soupeře naše lvice vyhazují přes všechny čáry a už se řadí ve středním pásmu.
     
    02:13
    Další kombinace švédského národního mužstva skončilo zablokovanou střelou. Mezi kruhy si najela Johanssonová, která okamžitě vypálila, ale zakončení bylo sražené do ochranné sítě.
     
    01:40
    Po přihrávce od modré čáry vystřelila z jedné z pravého kruhu Nordinová, jejíž zakončení vystihla skvěle se přesunující česká brankářka.
     
    01:18
    Vyloučení v týmu Česko (Potočková – 2 min., podrážení).
     
    00:46
    Tre Kronor kombinovalo v útočném pásmu, ale přihrávka od mantinelu na modrou čáru byla nepřesná. Hostující hráčky tak musely nuceně opustit třetinu.
     
    00:10
    Národní tým vyhrál vhazování, na které se postavila Hymlárová. Ovšem našim hráčkám se nepodařil přechod přes střední pásmu a budou se bránit.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Tak ani hráčky Tre Kronor na sebe nenechaly dlouho čekat a vše už směřuje k národním hymnám. Poté se bude vše chýlit k zahájení zápasu.
     
    Národní tým už se srovnal na modré čáře, nyní se čeká na švédské soupeřky až doplní české hráčky na ledové ploše. Utkání začne zhruba za tři minuty.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Peslarová (Bláhová) – Horálková, Tejralová, Kosinová, Kovářová, Martinů, Škudlová, Horáková – Mlýnková, Hymlárová, Mells – Lédlová, Potočková, Křížová – Mazancová, Studentová, Lovencová – Halounová, Pejšová, Forejtová.

    Švédsko: Grahn (Aberg) – Nylen-Persson, Berglund, Holmgren, Engstrom, Fallman, Waxin, Neunzert, Wernblom – Olsson H., Nordin, Lundin – Johansson, Grahm, Rask – Skold, Kuller, Carlsson – Ostlund, Olsson M., Ostensson,.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 7. Mills (Škrdlová, Lédlová) – 25. Ostlundová (Ostenssonová, Fallmanová), 31. Nylen-Perssonová (Johanssonová)


    Česko: Bláhová (Peslarová) – Horálková, Tejralová, Kosinová, Kovářová, Martinů, Škrdlová , Horáková – Mlýnková, Hymlárová, Mills – Lédlová, Potočková, Křížová – Mazancová, Studentová, Lorencová – Halounová, Pejšová, Forejtová.
    Švédsko: Grahnová (Abergová) – Nylen-Perssonová, Berglundová, Holmgrenová, Engstromová, Fallmanová, Waxinová, Neunzertová, Wernblomová – Olssonová H., Nordinová, Lundinová – Johanssonová, Grahmová, Rasková – Skoldová, Kullerová, Carlssonová – Ostlundová, Olssonová M., Ostenssonová.
    thejrc.org