Česko – Švédsko 1:2 (kon.)
konec
Česko
1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
Švédsko
Neděle 10.02.2019, 12:30 • Dmitrov Ice Palace • Euro Hockey Tour (ženy) • O 3. místo
Partner:
     
    57:15
    Vyloučení v týmu Švédsko (H. Olssonová – 2 min., nedovolené bránění).
     
    56:55
    Česká republika si vyžádala oddechový čas.
     
    53:18
    To byla krásná akce, která ale nekončí ani střelou mezi tři tyče. Vyhrané vhazování mířilo na modrou čáru, kde se nacházela Mills. Její přihrávka z jedné hledala najíždějící spoluhráčku, která ve vyložené šanci černou gumu netrefuje.
     
    48:21
    Vyloučení v týmu Švédsko (Nordinová – 2 min., držení hole).
     
    39:27
    Vyloučení v týmu Česko (Tejralová – 2 min., podrážení).
     
    32:31
    Hlavní rozhodčí potvrdilo, že přišlo jen zacinkání na brankovou konstrukci!
     
    32:31
    V přerušené hře se jde hlavní sudí ještě poradit s kolegyní u videa. Bude znovu vyrovnáno, nebo to byla opravdu jen tyč?
     
    32:31
    Vyloučení v týmu Švédsko (Fallman – 2 min., nedovolené bránění).
     
    31:10
    A mohlo být rychle vyrovnáno! Přihrávku po zisku kotouče dostala mezi kruhy Mlýnková, jejíž pokus skončil jen na horní tyči.
    30:58 Maja NYLEN-PERSSONOVÁ - 1:2
     
    30:58
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    To je rychle proměněná početní výhoda hostujícího celku. Lisa Johanssonová přihrála mezi kruhy, kde se nacházela osamocená spoluhráčka. MAJA NYLEN-PERSSONOVÁ udržela nervy na uzdě a zakončila do horní části branky. Asistence: Lisa Johanssonová.
     
    30:27
    Vyloučení v týmu Česko (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráček). Trest odpyká Mazancová.
     
    26:14
    Vyloučení v týmu Švédsko (Carlssonová – 2 min., hákování).
    24:44 Julia OSTLUNDOVÁ - 1:1
     
    24:44
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Po šťastném odrazu je asi zaslouženě vyrovnáno! Od modré čáry se napřáhla Alice Ostenssonová, jejíž pokus byl sražen, ovšem kotouč zůstal před brankou, kde se nacházela JULIA OSTLUNDOVÁ. Ta už neměla problém překonat bezmocnou brankářku. Asistence: Alice Ostenssonová a Johanna Fallmanová.
     
    21:14
    Vyloučení v týmu Švédsko (Holmgren – 2 min., podrážení).
     
    17:20
    Z vrcholu levého kruhu vystřelila nepřesně Tejralová, která mířila na zadní tyč. Ovšem její zakončení zamířilo jen těsně vedle brány.
     
    16:53
    Vyloučení v týmu Švédsko (Grahm – 2 min.).
     
    14:59
    Před branku si z pravé strany najel Grahmová, která se snažilo o zakončení po ledě. Ovšem Bláhová si počínala zkušeně a kotouč nadvakrát zalehla.
     
    12:14
    Švédky jsou výrazně lepším celkem, ale zatím nevyužívají šance. Nyní z mezikruží vystřelila Rasková, kterou Bláhová vychytala. Česká brankářka si pak poradila i s dorážkou po ledě.
    06:12 MILLS - 1:0
     
    06:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Lédlová po zisku kotouče upalovala po pravé straně do útočného pásma, kde přihrála pod sebe. Na modré čáře byla již připravená Škudlová, jejíž zakončení ještě mezi kruhy tečovala ALENA MILLS. Na změnu letu kotouče již švédská brankářka nereagovala, a tak se národní tým ujímá vedení. Asistence: Adéla Škrdlová a Aneta Lédlová.
     
    01:40
    Po přihrávce od modré čáry vystřelila z jedné z pravého kruhu Nordinová, jejíž zakončení vystihla skvěle se přesunující česká brankářka.
     
    01:18
    Vyloučení v týmu Česko (Potočková – 2 min., podrážení).
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 7. Mills (Škrdlová, Lédlová) – 25. Ostlundová (Ostenssonová, Fallmanová), 31. Nylen-Perssonová (Johanssonová)


    Česko: Bláhová (Peslarová) – Horálková, Tejralová, Kosinová, Kovářová, Martinů, Škrdlová , Horáková – Mlýnková, Hymlárová, Mills – Lédlová, Potočková, Křížová – Mazancová, Studentová, Lorencová – Halounová, Pejšová, Forejtová.
    Švédsko: Grahnová (Abergová) – Nylen-Perssonová, Berglundová, Holmgrenová, Engstromová, Fallmanová, Waxinová, Neunzertová, Wernblomová – Olssonová H., Nordinová, Lundinová – Johanssonová, Grahmová, Rasková – Skoldová, Kullerová, Carlssonová – Ostlundová, Olssonová M., Ostenssonová.
    thejrc.org