Boston – Chicago 6:3 (kon.) | Buffalo – NY Islanders 3:1 (kon.) | Florida – Dallas 0:3 (kon.)
Columbus – Washington 3:0 (kon.) | Ottawa – Carolina 1:4 (kon.) | Tampa – Calgary 6:3 (kon.)
St. Louis – New Jersey 8:3 (kon.) | Nashville – Detroit 2:3 (kon.) | Minnesota – Philadelphia 4:5 (kon.)
Winnipeg – NY Rangers 4:3 (kon.) | Colorado – Toronto 2:5 (kon.) | Vegas – Arizona 2:5 (kon.)
konec
Ottawa Senators
1:4 (1:0, 0:0, 0:4)
Carolina Hurricanes
Středa 13.02.2019, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi Ottawou Senators a Carolinou Hurricanes. Duel startuje v 01:30.
     
    Carolina Hurricanes

    Carolina Hurricanes v letošní sezóně bojuje o účast v bojích o Stanley Cup. Dosud odehrála padesát šest zápasů, ve kterých nasbírala šedesát dva bodů a patří jí devátá pozice tabulky Východní konference. V minulém utkání však nenavázala na sérii vítězných utkání a na ledě New Jersey Devils utrpěla porážku 3:2. Hostující kouč dnes bude postrádat zraněného Jordana Staala, kterého trápí zranění v horní části těla.
     
    Ottawa Senators

    Soupeřem Caroliny bude nejhorší celek Východní konference. Ottawa v padesáti pěti zápasech uhrála jen čtyřicet sedm bodů a patří jí šestnáctá příčka. Na osmý Pittsburgh už ztrácí osmnáct bodů a play-off se jí tak týkat nebude. V poslední dvou duelech však dokázala Ottawa vybojoval výhru. Doma dokázala přehrát Anaheim a Winnipeg. Domácí kouč nemůže počítat s Gáboríkem a Boedkerem.
     
    Vzájemné zápasy

    Dnešní soupeři se v letošní sezóně střetli dvakrát. Carolina na ledě soupeře zvítězila 5:4, doma však padla výsledkem 1:4.
     
    Češi a Slováci

    V dresu Ottawy nastupuje Slovák Jaroš, zatímco branku Hurricanes hájí Petr Mrázek.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: A. Nilsson (C. Anderson) – Chabot, DeMelo, Lajoie, Ceci, Borowiecki, Harpur, Jaroš – B. Ryan, Duchene, Dzingel – Mark Stone, White, B. Tkachuk – Pääjärvi, Pageau, Z. Smith – Tierney, Balcers.

    Carolina Hurricanes: McElhinney (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin, Faulk, Pesce, T. van Riemsdyk, de Haan – Williams, Aho, Niederreiter – T. Teräväinen, Wallmark, Ferland – B. McGinn, Martinook, Svečnikov – Mäenalanen, McKegg, Foegele..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Oba týmy už jsou na ledě. Ottawa bude hrát v bílém, zatímco Carolina oblékne červenou sadu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování první třetiny. Carolině se však vůbec nepovedla rozehrávka a dotírající hokejisté Senators se rychle dostali k puku.
     
    00:34
    Justin Williams dostal krásnou přihrávku na pravou stranu útočného pásma a pohotově zakončil zápěstím. Anders Nilsson si připsal první zákrok.
     
    01:03
    Bobby Ryan si řekl o přihrávku na pravou stranu, jenže na modré čáře si na něj počkal obránce, který jej tělem přitlačil na mantinel.
     
    01:26
    Dougie Hamilton rozjel akci Caroliny z jejího obranného pásma. Hamilton nahodil kotouč za branku Senators, kam nedojel nikdo v červeném.
     
    02:06
    Calvin de Haan se štěstím vyhodil kotouč ven z obranného pásma. Hostující zadák poté odjel na střídačku. Čerstvé síly posílá na led i domácí kouč.
     
    02:33
    Christián Jaroš projel do útočného pásma ještě před kotoučem. Útočnou akci Senators tak zastavuje postavení mimo hru. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    03:06
    Sebastian Aho se skvěle vrátil do obranného pásma a zablokoval nahození od levého mantinelu. Hostující hvězda poté vyrazila do útoku.
     
    03:31
    Aho projel s pukem do útočného pásma a průnikovou přihrávkou se pokoušel uvolnil Williamse. Druhý jmenovaný si ale nepotykal se zpracováním.
     
    04:02
    Hostům se nepovedla rozehrávka. Přihrávka na pravou stranu byla příliš prudká a kotouč proskákal na zakázané uvolnění. Vhazuje se před gólmanem Hurricanes.
     
    04:20
    Justin Williams napadal rozehrávku soupeře v jeho obranném pásmu. Hostující útočník dostal pod tlak Ceciho, ale puk pro Carolinu nezískal.
     
    04:52
    Cody Ceci dostal přihrávku na pravou stranu a bez váhání protečoval kotouč do útočného pásma. Nikdo v dresu Ottawy jeho úmysl nepochopil.
     
    05:10
    Calvin de Haan si v obranném pásmu nechtěl přidělávat práci a raději vyhodil puk o mantinel do středního pásma. Zatím je to hodně ospalé.
     
    05:35
    Warren Foegele projel s pukem do útočného pásma, přehodil si kotouč na forhend, jenže jeho střela zápěstím jen zaduněla o zadní mantinel.
     
    06:10
    Brett Pesce dostal přihrávku do jízdy na levou stranu, jenže si nepotykal se zpracováním bekhendem a nevrátil kotouč před odkrytou klec.
     
    06:32
    Teuvo Teräväinen napadal rozehrávku Ottawy v jejím obranném pásmu. Carolina zatím působí o něco aktivnějším dojmem, ale nemůže se dostat do šancí.
     
    07:05
    Sebastian Aho si na modré čáře zpracoval odražený kotouč a pohotově zakončil. Jeho dělovku příklepem přizvedl obránce v bílém do ochranné sítě.
     
    07:26
    Nino Niederreiter se vrátil do obranného pásma a zastavil pomalou přihrávku na Zacka Smitha. Carolina se může vydat do dalšího útoku.
     
    08:10
    Mark Borowiecki dostal dlouhou přihrávku do jízdy na modrou čáru, jenže vinou špatného zpracování se nechal vytlačit k mantinelu a už nezakončil.
     
    08:32
    Curtis McElhinney vyjel ven z branky a pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Brankář Caroliny našel Foegeleho, ale ten o puk ihned přišel.
     
    09:10
    Rudolfs Balcers dojel odražený puk v útočném pásmu, bleskově se s ním otočil, našel Ceciho, nicméně ten svou střelou trefil brusli prvního obránce.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:27
    Bobby Ryan dostal přihrávku na pravou stranu útočného pásma a pohotově zakončil. Jeho dělovka však prosvištěla kolem zadní tyče.
     
    10:06
    Ottawa v posledních minutách převzala otěže utkání a domácí celek se tlačí do útoku. Nikdo v bílém se však zatím nedostal do vyložené šance.
     
    10:28
    Brady Tkachuk nahodil puk ze středního pásma do rohu pásma útočného. Obrana Caroliny však byla připravená a nepustila soupeře k puku.
     
    11:03
    Až nyní se hosté znovu dostávají ke kotouči. Jeden z domácích hokejistů jej totiž pouze nahodil za branku Hurricanes a podobně jako spoluhráči odjel střídat.
     
    11:26
    Brock McGinn se dostal k odraženému puku ve středním pásmu, skvěle si jej pokryl tělem a poslal přihrávku do útočného pásma. Tam však nebyl nikdo z hokejistů Caroliny.
     
    12:00
    Anders Nilsson vyjel daleko z branky a pomohl hráčům Senators s rozehrávkou. Nikdo v červeném dresu Caroliny rozehrávku Ottawy neatakoval.
     
    12:09
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Ottawa se dostává do vedení! Kotouč se po střele z pravé strany odrážel před brankou, kde byli i tři hráči v červených dresech, jenže důrazný MARK STONE se k puku dostal a pohotově jej poslal do sítě! Asistence: Cody Ceci, Chris Tierney.
    12:09 Mark STONE - 1:0
     
    13:05
    Sebastian Aho projel s kotoučem do útočného pásma, parádně se otočil kolem obránce, jenže jeho zakončení skončilo na betonu pozorného brankáře.
     
    13:32
    Justin Williams se na modré čáře napřahoval ke střele, jenže kotouč mu poskakoval po hraně a hostující střelec si netroufl na dělovku.
     
    14:12
    Zack Smith se v obranném pásmu dostal k odraženému puku a bez váhání jej vyhodil za modrou čáru. Ottawa se snaží hrát jednoduchý hokej.
     
    14:35
    Cody Ceci napadal rozehrávku soupeře v jeho obranném pásmu. Domácí zadák nakonec udržel útočné pásmo pro Ottawu, za což sklidil potlesk.
     
    15:12
    Maxime Lajoie projel po pravém křídle do útočného pásma, nicméně jeho bekhendová pobídka byla čitelná a hráči Hurricanes odehráli puk do bezpečí.
     
    15:20
    Bude se vylučovat! Úvodní přesilovku dnešního utkání si zahraje Ottawa. Nino Niederreiter dostává dvě minuty za držení.
     
    16:00
    Domácí neodstartovali svou přesilovku zrovna povedeným způsobem. Hosté získali kotouč v přetlačované u mantinelu a vyhodili jej přes všechny čáry.
     
    16:20
    Znovu se Carolině podařilo vyhodit puk až za branku domácího celku. Trenér Senators posílá na ledovou plochu druhou přesilovkovou formaci.
     
    17:03
    Sebastian Aho se natáhl po nepřesné rozehrávce domácího celku a následně dokázal odehrát kotouč za branku Ottawy. Senátorům se početní převaha vůbec nedaří.
     
    17:20
    Hosté v plném počtu.
     
    18:06
    Mark Borowiecki při nahození kotouče ze středního pásma zlomil svou hokejku a ta doputovala až do branky Hurricanes, což sklidilo bouřlivé ovace fanoušků.
     
    18:23
    Znovu se vylučuje na straně Hurricanes. Dvě minuty za podrážení dostává Nino Niederreiter.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:16
    Curtis McElhinney nakonec musel zasahovat! Hostující brankář si povyjel proti dělovce od modré čáry a schoval kotouč mezi své betony. Vhazuje se po jeho levici.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce může být spokojenější celek z kanadské metropole! Ottawa byla v úvodní části utkání o něco aktivnější a dočkala se vedení. Ve 13. minutě se totiž krásnou střelou prosadil Mark Stone! Domácí poté hráli dvě přesilovky, ale Carolina v nich ukázala skvělou defenzivu. Tu druhou bude Ottawa dohrávat v úvodu druhé části. Do kabin se odchází za stavu 1:0.
     
    Střely na branku: 7 – 12
     
    Další třetina začne přibližně v 2:28.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Carolina uspěla na úvodním vhazování, krátce zakombinovala s kotoučem a odehrála jej za branku Ottawy. Vypadá to, že hosté ustojí i druhou přesilovku Senators.
     
    20:23
    Hosté v plném počtu.
     
    21:12
    Brock McGinn projel s kotoučem před branku Ottawy, jenže s jeho zakončením bekhendem si brankář Nilsson bez problémů poradil.
     
    21:26
    Další zásah domácího brankáře. Tentokrát se Nilsson stačil přesunout k pravé tyči a zastavil nepříjemnou střelu od modré čáry. Vhazuje se po jeho levici.
     
    22:10
    Dougie Hamilton dostal přihrávku na modrou čáru a pokusil se zakončit. Před Nilssonem stačil zasáhnout obránce v dresu Ottawy.
     
    22:30
    Domácí brankář raději přikryl odražený kotouč lapačkou. Hostující Andrej Svečnikov se totiž nebezpečnou rychlostí blížil k brance Senators.
     
    23:05
    Hosté nemohli pokračovat v útočení kvůli signalizovanému ofsajdu. Zadáci Ottawy se tak dostali ke kotouči a bez problémů rozehráli.
     
    23:35
    Ryan Dzingel projel kolem soupeře do útočného pásma, přehodil si puk na forhend, jenže svižnou střelou nezamířil mezi tři tyče hostující branky.
     
    24:13
    Tak pozor! Jean-Gabriel Pageau sice dopravil kotouč do sítě, ale branka neplatí kvůli kopnutí!
     
    24:35
    Ryan Dzingel se dostal k odraženému puku, vybruslil si s ním do mezikruží, ale střelou po ledě trefil levý beton hostujícího brankáře!
     
    25:07
    Carolině se vůbec nepovedla rozehrávka. Nahození do útočného pásma se od hole domácího obránce odrazilo mezi diváky. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    25:27
    Sebastian Aho se tlačil za pukem do útočného pásma, jenže důrazný obránce Senators mu na poslední chvíli dokázal přizvednout hokejku.
     
    26:06
    Slavin hodně riskoval s rozehrávkou v obranném pásmu. Hostující obránce se otočil s velkou porcí štěstí a nakonec puk poslal za modrou čáru.
     
    26:25
    Dylan DeMelo si nechtěl přidělávat starosti a bez problémů vyhodil puk odrazem o mantinel. Zadák Ottawy poté odjel na střídačku.
     
    27:04
    Sebastian Aho nabral velkou rychlost ve středním pásmu, zadovkou přenechal kotouč Williamsovi, ale jeho pokus vykopl Nilsson betonem.
     
    27:32
    Calvin de Haan zakončil od modré čáry, nicméně jeden z obránců Ottawy proti němu bleskově vystoupil a kotouč se od něj odrazil za modrou čáru.
     
    28:10
    Cody Ceci zastavil rodící se akci Caroliny, otočil se a nahodil kotouč za branku Hurricanes. Hokejisté Ottawy teď spěchali na střídačku.
     
    28:29
    Bobby Ryan napadal rozehrávku hostujícího celku v rohu obranného pásma. Stone dostal pod tlak Hamiltona, ale Canes se přesto vymanili z tlaku.
     
    29:03
    Andrej Svečnikov projel do útočného pásma, natlačil se před branku Senators, ale forhendovým blafákem neuklidil kotouč do odkryté sítě!
     
    29:41
    Brady Tkachuk udržel pro domácí celek útočné pásmo. Hráči Ottawy se snaží ke svým soupeřům poctivě dostupovat a nenechávají Carolině prostor.
     
    30:08
    Anders Nilsson se přesunul k pravé tyči a ramenem dokázal vyrazit kotouč nad břevno. Domácí gólman zatím podává parádní výkon.
     
    30:22
    Až nyní se po delší době přerušuje hra! Ottawě se tentokrát vůbec nepovedla rozehrávka a prudká pobídka na pravé křídlo skončila na zakázaném uvolnění.
     
    31:06
    Zack Smith se po pravém křídle prosmýkl do útočného pásma, objel branku Caroliny, jenže bekhendem z těžké pozice nenašel nikoho v bílém.
     
    31:22
    Curtis McElhinney musel po delší době zasahovat. Hostující brankář si dal pozor na střelu letící těsně nad ledem a schoval kotouč do připravené lapačky. Vhazuje se po jeho levici.
     
    32:06
    Ryan Dzingel napadal rozehrávku Caroliny na modré čáře. Dzingel vybojoval kotouč, ale v útočném pásmu byl proti přesile obránců a neuspěl.
     
    32:25
    Curtis McElhinney si dal pozor na prudké nahození ze středního pásma a před dojíždějícím Williamsem raději hokejkou odehrál kotouč k mantinelu.
     
    33:06
    Justin Williams nahodil puk ze středního pásma za branku Ottawy. Za pukem se řítil Sebastian Aho, ale Brady Tkachuk jej stačil vyhodit do bezpečí.
     
    33:31
    Hraje se hodně opatrně. Ani jeden z týmů se nikam netlačí. Sledujeme spíše takovou nahazovanou ze středního pásma.
     
    34:02
    Jaroš obdržel skvělou zpětnou přihrávku, měl moře času v mezikruží, ale střelou zápěstím přestřelil branku hostující Caroliny!
     
    34:26
    Calvin de Haan rozjel další akci Caroliny ze středního pásma. U jeho nahození byl jako první Ben Harpur, který odehrál puk za modrou čáru.
     
    35:03
    Hosté nyní pořádně zariskovali rozehrávkou v obranném pásmu. Kotouč se nebezpečně odrazil před branku Caroliny, kde byl jen obránce Slavin.
     
    35:27
    Curtis McElhinney si povyjel proti dělovce od levého mantinelu a ukryl kotouč do své lapačky. Takové střely nemohou brankáře na úrovni NHL ohrozit.
     
    36:06
    Carolina si zahraje svou první přesilovku. Dvě minuty za krosček dostává Ryan Dzingel.
     
    36:29
    Teuvo Teräväinen nahodil puk z pravé strany před branku Ottawy, jenže nikdo v červeném dresu jeho pobídku nedokázal tečovat mezi tři tyče.
     
    37:03
    Domácí se díky šťastnému odrazu dostali k odraženému kotouči a pohotově jej vyhodili ven z obranného pásma. Carolina se nemůže dostat do tlaku.
     
    37:24
    Hosté se navíc nepřesnou přihrávkou na modrou čáru sami připravili o možnost zakončit. Ottawa zvládá své úvodní oslabení s velkým přehledem.
     
    38:06
    Domácí v plném počtu.
     
    38:23
    Nilsson vyjel ven z branky, zastavil prudké nahození po mantinelu a s přehledem rozjel další ofenzivní akci Ottawy. Domácí pokračují v profesorské hře.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:23
    Maxime Lajoie se natahoval po vyhození hostujícího hráče, ale ani přes velkou snahu neudržel kotouč v útočném pásmu. Hosté mají čas na poslední útok.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina končí! Prostřední část hry nepřinesla zrovna zajímavou podívanou! Hrál se spíše opatrný hokej bez soubojů a bez šancí. O něco aktivnější byla Ottawa, ale nahození ze středního pásma k brance nevedla. Carolina si v závěru třetiny zahrála přesilovou hru, jenže v ní nedokázala ohrozit branku skvělého Nilssona. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 1:0.
     
    Střely na branku: 21 – 21
     
    Další třetina začne přibližně v 3:19.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Carolina uspěla na vhazování a ihned se vydala do útoku! Dougie Hamilton v útočném pásmu nastřelil otouč před branku a MICHAEL FERLAND už měl snadnou práci! Asistence: Dougie Hamilton.
    40:15 Micheal FERLAND - 1:1
     
    41:10
    Jeden z domácích hráčů upadl v rohu obranného pásma, jenže Justin Williams bekhendem nedokázal kotouč procedit do mezikruží.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:35
    Aho napadal rozehrávku Ottawy v jejím obranném pásmu. Hostující hvězdný útočník poté zkoušel přihrát na modrou čáru, ale trefil jen domácího obránce.
     
    42:02
    Curtis McElhinney musel poprvé ve třetí části zasahovat. Hostující brankář se včas přesunul k levé tyči a zastavil nepříjemný pokus letící těsně nad ledem.
     
    42:27
    Od Jarošovy hokejky se kotouč odrazil mezi diváky. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu. Hokejisté Ottawy jsou v úvodu třetí části poněkud ospalí.
     
    43:10
    Teuvo Teräväinen se v rohu útočného pásma dostal k volnému kotouči a pohotově jej nahodil před branku. Nikdo z hráčů Canes na jeho pobídku nedosáhl.
     
    43:30
    Domácí celek se nyní z tlaku Caroliny osvobodil jen za cenu vyhození kotouče přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vhazuje se před Nilssonem.
     
    44:12
    Brock McGinn vydoloval kotouč v rohu útočného pásma a bekhendem přihrál za branku Senators. Nikdo v červeném se však k jeho přihrávce nedostal.
     
    44:35
    Právě McGinn si nabruslil na prudkou přihrávku na modrou čáru, tělem se natlačil před svého strážce, jenže bekhendovým pokusem přestřelil branku.
     
    45:00
    Domácí brankář musel znovu zasahovat. Nilsson si tentokrát pohlídal zakončení z pravé strany a ukryl kotouč do své lapačky.
     
    45:24
    Brett Pesce se včas dostal k odraženému kotouči a před dotírajícím soupeřem jej odehrál za modrou čáru. Ani jeden z týmů se nyní nemůže dostat do tlaku.
     
    46:05
    Calvin de Haan zavezl puk po levém křídle do rohu útočného pásma, jenže zadovkou na modrou čáru neoslovil spoluhráče v červeném dresu.
     
    46:25
    Carolina si zahraje přesilovou hru. Dvě minuty za podrážení dostává Thomas Chabot.
     
    46:51
    Carolina bude hrát přesilovku pět na tři! Cody Ceci dostává dvě minuty za vysokou hůl.
     
    47:12
    Faulk zakončil od modré čáry, jenže domácí brankář Nilsson stačil vykopnout pravý beton a vyrazil jeho dělovku do rohu obranného pásma.
     
    47:29
    Carolina právě vstřelila branku!
    Carolina využívá početní převahu a otáčí vývoj dnešního utkání! Ferland poslal přihrávku na pravý kruh, kde byl JUSTIN WILLIAMS, který střelou o břevno překonal Nilssona! Asistence: Michael Ferland, Sebastian Aho.
    47:29 Justin WILLIAMS - 1:2
     
    48:10
    Carolina navíc nadále pokračuje v přesilové hře. Ceci nakonec dostal vyšší trest a posedí si na trestné lavici ještě další tři minutky.
     
    48:25
    Hráčům Ottawy se podařilo vyhodit kotouč přes všechny čáry za branku Caroliny. Hosté však mohou rozjet další útočnou akci v naprostém klidu.
     
    49:03
    Carolina právě vstřelila branku!
    Další přesilovková branka pro Carolinu a vypadá to, že se hosté přibližují k triumfu! Justin Williams poslal přihrávku za branku, odkud Nino Niederreiter vrátil kotouč na brankoviště a TEUVO TERÄVÄINEN překonal brankáře! Asistence: Nino Niederreiter, Justin Williams.
    49:03 Teuvo TERÄVÄINEN - 1:3
     
    49:42
    Jordan Martinook si za brankou splnil své defenzivní povinnosti a vybojoval kotouč pro Hurricanes. Carolina se už nikam nežene a koncentruje se na pozornou obranu.
     
    50:10
    Domácím fanouškům se výkon Ottawy ve třetí třetině vůbec nelíbí a z tribun poloprázdné arény se začíná ozývat pískot.
     
    50:32
    Ceci dostal přihrávku na modrou čáru a pohotově zakončil. Jeden z hráčů Caroliny se mu obětavým způsobem položil pod nohy a srazil puk za modrou čáru.
     
    51:10
    Ryan Dzingel nahodil kotouč po mantinelu za branku Hurricanes, jenže nikdo v bílém dresu jeho pobídku nepochopil. Carolina tak získala kotouč zadarmo.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:33
    Mark Borowiecki projel po levém křídle do útočného pásma a svižnou střelou zkoušel překvapit brankáře. Obránce jeho pokus přizvedl do ochranné sítě.
     
    52:10
    Stone dostal prudkou přihrávku do jízdy, ale nepotykal si s převzetím kotouče. Důrazný obránce v dresu Caroliny jej od kotouče osvobodil.
     
    52:25
    Ani hostům se nyní vůbec nepovedl přechod do útočného pásma. Jeden z hráčů byl o něco rychlejší než kotouč a projel do ofsajdu. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    52:25
    Aby toho pro domácí fanoušky nebylo málo, venku před halou doslova řádí sněhová bouře.
     
    53:03
    Ceci se pokusil zakončit příklepem kolem jednoho z obránců Caroliny, jenže jeho rána byla hodně nepřesná a pouze zaduněla o mantinel za brankou.
     
    53:36
    Bobby Ryan dostal krásnou přihrávku do útočného pásma, zbavil se Hamiltona, jenže špičkou čepele vypálil pouze mimo tři tyče branky Caroliny.
     
    54:10
    Andrej Svečnikov se hnal za odraženým kotoučem do útočného pásma. Jaroš musel hodně přidat, ale nakonec složitou situaci zvládl a odehrál puk do bezpečí.
     
    54:35
    Rudolfs Balcers si klepl hokejkou o zpětnou přihrávku, nicméně jeho zakončení letící těsně nad ledem skončilo na betonu pozorného obránce.
     
    55:10
    Greg McKegg dostal pobídku do rohu útočného pásma, ustál souboj se Smithem a přihrál na modrou čáru. Následnou střelu kryl Anders Nilsson lapačkou.
     
    55:32
    Sebastian Aho napadal jednoho z domácích obránců. Mark Borowiecki si však pokryl kotouč tělem a odrazem o mantinel jej odehrál ven z obranného pásma.
     
    56:00
    Carolině se nyní vůbec nevydařila rozehrávka. Pobídka na levé křídlo byla příliš dlouhá a skončila na zakázaném uvolnění. Vhazuje se před brankou Hurricanes.
     
    56:10
    Carolina právě vstřelila branku!
    Carolina trestá další chybu v rozehrávce Ottawy a vede už o tři branky! Dougie Hamilton v pádu zastavil vyhození domácího celku. TEUVO TERÄVÄINEN se následně dostal k puku, natlačil se před Nilssona a zakončil přímo pod břevno! Asistence: Micheal Ferland.
    56:10 Teuvo TERÄVÄINEN - 1:4
     
    57:10
    Saku Mäenalanen se ve středním pásmu dostal k odraženému kotouči a bez váhání jej nahodil do útočného pásma. Nikdo z hráčů Caroliny za jeho nahozením nepokračoval.
     
    57:39
    Lucas Wallmark aktivně napadal rozehrávku soupeře na útočné modré čáře. Hostující hokejista dostal pod tlak Tkachuka, ale ten nakonec rozehrál.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:26
    Mark Stone na modré čáře zastavil vysoké vyhození jednoho ze soupeřů. Osamocený útočník Ottawy však neměl proti přesile zadáků v červeném šanci na úspěch.
     
    58:46
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators (Jean-Gabriel Pageau – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Andrej Svečnikov – 2 min., hrubost).
     
    59:03
    Curtis McElhinney vyjel ven z branky, zastavil nepřesnou rozehrávku Ottawy a přiklepl kotouč Ahovi. Carolina může podniknout ještě jeden útok.
     
    59:25
    Domácí zadák Jaroš se s pukem prosmýkl do útočného pásma a zakončil příklepem. Jeho pokus mířil přímo do míst, kde stál pozorný Curtis McElhinney.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Carolina ve třetí třetině předvedla parádní výkon a vítězí na ledě Ottawy vysoko 4:1! Hned po patnácti sekundách závěrečné třetiny dokázal vyrovnat Micheal Ferland! Domácí Chabot a Ceci se poté nechali vyloučit a v přesilovce 5 na 3 poslal Carolinu do vedení Justin Williams! O dalších devadesát čtyři sekund později navíc přidal další přesilovkový zásah Teuvo Teräväinen! Ottawa se od té doby zcela vytratila z ledu. Ani Carolina se už ale nikam netlačila.Čtyři minuty před koncem se ale ještě jednou prosadil Teuvo Teräväinen!
     
    Střely na branku: 26 – 37
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Micheal Ferland (CAR) 1+2
    2. Teuvo Teräväinen (CAR) 2+0
    3. Justin Williams (CAR) 1+1
     
    Československá stopa v utkání
    Christián Jaroš (OTT) 0+0, 1 střela, čas na ledě 14:36
     
    Ještě doplním, že dnešní duel sledovalo 10 648 diváků!
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (04:07:22)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 13. Mark Stone (Ceci, Tierney) – 41. Ferland (D. Hamilton), 48. Williams (Ferland, Aho), 50. T. Teräväinen (Niederreiter, Williams), 57. T. Teräväinen (Ferland)


    Ottawa Senators: A. Nilsson (C. Anderson) – Chabot, DeMelo, Lajoie, Ceci, Borowiecki, Harpur, Jaroš – B. Ryan, Duchene, Dzingel – Mark Stone, White, B. Tkachuk – Pääjärvi, Pageau, Z. Smith – Tierney, Balcers.
    Carolina Hurricanes: McElhinney (Mrázek) – D. Hamilton, Slavin, Faulk, Pesce, T. van Riemsdyk, de Haan – Williams, Aho, Niederreiter – T. Teräväinen, Wallmark, Ferland – B. McGinn, Martinook, Svečnikov – Mäenalanen, McKegg, Foegele.

    Rozhodčí: Kozari, Chmielewski – Cormier, Namsen

    Diváci: 10 648
    ocianews.com