Třinec – Liberec 2:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 2:1 (po pr.) | Zlín – K. Vary 5:3 (kon.)
Plzeň – Vítkovice 4:2 (kon.) | Chomutov – Litvínov 4:1 (kon.) | Pardubice – Sparta 4:1 (kon.)
Olomouc – Mountfield HK 1:3 (kon.)
konec
Berani Zlín
5:3 (1:1, 2:1, 2:1)
HC Energie Karlovy Vary
Středa 13.02.2019, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (19:56:20)
     
    Ještě doplním, že dnešní duel sledovalo 3511 diváků!
     
    Zlínu navíc hrají do karet dnešní výsledky! Největší konkurent Beranů v boji o předkolo play-off Litvínov totiž přišel o všechny body na ledě Litvínova.
     
    Střely na branku: 33 – 26
     
    Je konec! Zlín zvládl veledůležitý souboj s Karlovými Vary a po výhře 5:3 ještě živí své naděje na účast v předkole play-off! V úvodu třetí třetiny se přitom hrálo hodně opatrně. Ve 49. minutě navíc dokázal vyrovnat Tomáš Mikúš a Zlín byl rázem pod velkým tlakem! O třiadvacet sekund později však dokázal domácí celek uklidnit Jakub Herman! Karlovy Vary se přesto tlačily do útoku. Až v 58. minutě dal domácí definitivní pojistku Jakub Šlahař.
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Domácí zadáci zašlápli kotouč v rohu obranného pásma a nasbírali cenné vteřinky k dobru. Zlín je velmi blízko k důležitému triumfu.
     
    58:33
    Václav Skuhravý se po velkém tlaku hostujícího celku dostal do zakončení, nicméně jeho pokus mířil přímo na připraveného Kašíka.
     
    58:03
    Libor Kašík předvedl fantastický zákrok! Jakub Černý se dostal k odraženému kotouči, zkoušel zakončit na zadní tyč, ale Kašík vytáhl skvostný zákrok!
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
    57:34 Jakub ŠLAHAŘ - 5:3
     
    57:34
    Zlín právě vstřelil branku!
    Domácí celek odskakuje krátce před koncem dnešního utkání na rozdíl dvou branek! JAKUB ŠLAHAŘ dostal skvostnou přihrávku mezi kruhy a se štěstím propasíroval kotouč za záda Filip Novotného! Asistence: Pavel Kubiš, Tomáš Fořt.
     
    57:06
    Ralfs Freibergs se za brankou dostal k odraženému kotouči a bez váhání jej poslal do středního pásma. Zlín se nechce zbytečně dostat pod tlak.
     
    56:32
    Novotný poněkolikáté v utkání zariskoval při rozehrávce. Tentokrát mu sázka na risk vyšla na jedničku a Karlovy Vary se znovu mohou vydat do útoku.
     
    56:10
    Jiří Ondráček vybojoval puk na modré čáře, se štěstím se probil mezi kruhy, ale jeho rána zápěstím byla sražena do ochranné sítě.
     
    55:36
    Jakub Flek nabral velkou rychlost ve středním pásmu, projel s pukem do pásma útočného, jenže jeho zakončení trefilo jen vnější oblouk domácí klece.
     
    55:03
    Jakub Šlahař nahodil puk bekhendem ze středního pásma za branku Karlových Varů. Nikdo ze spoluhráčů se za jeho pobídkou nevydal.
     
    54:14
    Právě slovenský obránce Lukáš Kozák dostal další pěknou přihrávku do dobré pozice, jenže jeho zakončení chyběla razance. Kašík si připsal snadný zákrok.
     
    54:05
    Pavel Sedláček napadal rozehrávku soupeře v jeho obranném pásmu. Lukáš Kozák se však dokázal otočit a dostal puk do bezpečí.
    Marken.cz

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 6. Fořt (Nosek, J. Ondráček), 29. P. Sedláček (Šlahař, Gazda), 37. Freibergs (Popelka, Nosek), 49. Herman (Šlahař, Honejsek), 58. Šlahař (Kubiš, Fořt) – 20. Flek (Skuhravý), 40. Kozák (Stloukal), 49. T. Mikúš (Šenkeřík)


    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Nosek, Freibergs, Řezníček, Žižka, Ferenc, Valenta, Gazda – J. Ondráček, Fořt, Kubiš – Okál, Honejsek, Herman – Šlahař, P. Sedláček, Fryšara – E. Kulda, Popelka, Werbik.
    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Kuchař) – Plutnar, Šenkeřík, Eminger, M. Rohan, Sičák, Kozák, Šafář – T. Rachůnek, Gríger, Flek – J. Černý, R. Vlach, T. Mikúš – Šik, Skuhravý, Gorčík – Stloukal, Balán, Kohout.

    Rozhodčí: Hradil, Lacina – Frodl, Komárek

    Diváci: 3511
    ocianews.com