Třinec – Liberec 2:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 2:1 (po pr.) | Zlín – K. Vary 5:3 (kon.)
Plzeň – Vítkovice 4:2 (kon.) | Chomutov – Litvínov 4:1 (kon.) | Pardubice – Sparta 4:1 (kon.)
Olomouc – Mountfield HK 1:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:5 (0:2, 1:1, 1:2)
Bílí Tygři Liberec
Středa 13.02.2019, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera. Na shledanou! (19:24:04)
     
    Nejlepší hráči utkání

    Vladimír Svačina (0+1) – Lukáš Krenželok (1+3)
     
    Hosté v závěrečné periodě dvěma brankami v rozmezí jediné minuty definitivně stvrdili své vítězství a nedali Ocelářům žádnou naději na případnou dramatizaci zápasu.
     
    Utkání je u konce, z vítězství 5:2 se radují hosté z Liberce! Bílí Tygři tak třemi body odskakují do sedmibodového trháku na čele tabulky!
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Ještě jedno vyloučení. Hostující Martin Ševc fauloval Polanského.
     
    59:25
    Oceláři hrají v plném počtu. V závěru přesilovky se Liberečtí dostali do rychlé akce dvou proti jednomu, Kvapil ale nezakončoval přesně.
     
    58:53
    Ševc ze středního pásma hledal rozjetého Kvapila, tomu ale sudí odpískali ofsajd.
     
    58:36
    Oceláři drží kotouč v útočném pásmu, k ohrožení brankáře Willa se ale zatím nedostali.
     
    58:05
    Liberec hraje v plném počtu a začíná jeho zkrácená přesilovka.
     
    58:01
    Třinečtí dostali kotouč do útočného pásma, Will pak ale při rozehrávce poslal puk o hrazení do ochranné sítě.
     
    57:35
    Oceláři se chtěli dostat do útočného pásma, Galvinše ale zastavil ofsajd.
     
    57:20
    Výhoda domácích je u konce. Jiří Polanský v útočném pásmu podrazil jednoho z protihráčů a míří na trestnou lavici. V následujících dvaačtyřiceti vteřinách se bude hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    56:53
    Roth v útočném pásmu ke střele vybídl Martina Růžičku, ten ale z první trefil jen připraveného Willa. Kantor se vrací do branky.
     
    56:42
    Pavel Kantor je na střídačce, Oceláři to zkoušejí se šesti bruslaři v poli!
     
    56:10
    Oceláři mohli bleskově využít přesilovku! Po přihrávce Erika Hrni od modré mohl za ležícího Willa kotouč zasunout Petr Vrána, ten ale netrefil branku! Hosté se následně osvobodili.
     
    56:02
    Oceláři budou hrát další přesilovku. Tomáš Hanousek v útočném pásmu svou holí zasáhl obličej Michala Kovařčíka.
     
    55:53
    Galvinš dlouhým pasem hledal Polanského, kotouč ale nakonec skončil na zakázaném uvolnění.
    55:34 Erik HRŇA - 2:5
     
    55:34
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají přesilovku a snižují své manko! Slezanům se od úvodu početní výhody příliš nevedlo, Martin Růžička pak ale přesným křížným pasem našel hůl ERIKA HRNI, který z první nedal Willovi žádnou šanci! Asistence: Martin Růžička, Vladimír Roth.
     
    54:51
    Zřejmě poslední šance domácích na dramatizaci utkání. Ladislav Šmíd posunul hůl svému brankáři, za což mu sudí udělili dvouminutový trest.
     
    54:25
    Oceláři hrají v plném počtu. Slezané se okamžitě dostali do útočného pásma, Adámek ale od modré netrefil branku.
     
    53:56
    Kvapil z levé strany předložil kotouč do mezikruží, odkud chtěl pálit Jelínek. Tomu ale puk utekl a Werek jej poslal do středního pásma.
     
    53:13
    Hrňa získal kotouč u vlastní modré čáry a poslal jej do libereckého pásma.
     
    52:43
    Liberečtí kombinovali v útočném pásmu, po přihrávce Ševce z první pálil Redenbach, 4 993 diváků ve WERK ARENĚ vidělo úspěšný zákrok brankáře Kantora.
     
    52:11
    Bílí Tygři mají k dispozici přesilovou hru, za krosček je na trestnou lavici poslán Martin Gernát.
     
    52:05
    Liberečtí se pokusili rychle překonat střední pásmo, jejich akci ale zastavil Roth, který následně v pádu posunul vlastní branku. Komerční přestávka.
     
    51:47
    Werek s Růžičkou se pokusili dostat do útočného pásma, třinecká útočná dvojice ale narazila na zformovanou obranu Liberce a před Willa se nedostala.
     
    51:00
    Liberečtí i nadále drželi puk ve svém útočném pásmu. Lukáš Derner se na modré zbavil bránícího Ondřeje Kovařčíka, jeho následnou střelu ale do ochranné sítě přizvedl Jiří Polanský.
     
    50:25
    Liberečtí přidali na tempu, nastěhovali se do útočného pásma a pokusili se o šestou branku. Ordoš z rohu kluziště přesně našel najíždějícího Zachara, ten ale z první netrefil branku.
     
    49:36
    Oceláři se nemohou dostat do útočné třetiny a pokusit se tak o dramatizaci stavu. Hosté dobře bráníc modrou čáru.
     
    48:54
    Werek se chtěl po levé straně prokličkovat do útočného pásma, kousek před modrou ale udělal kličku, na kterou nezareagoval Vrána. Ofsajd.
     
    48:15
    Liberečtí se znovu dostali do útočného pásma, jejich akce ale končí střelou pouze do ochranné sítě. Po komerční přestávce se tak bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    47:57
    Pro Šimona Hrubce to byla poslední situace dnešního utkání, zbytek duelu odchytá Pavel Kantor.
    47:57 Jan ORDOŠ - 1:5
     
    47:57
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři odskakují do čtyřbrankového trháku a sebevědomě si jdou za upevněním vedoucí příčky! Oceláři nezvládli hru ve vlastním pásmu, hosté u hrazení vybojovali kotouč a Lukáš Krenželok jej posunul zcela nehlídanému JANU ORDOŠOVI! Ten z otočky trefil přesně místo mezi Hrubcovými betony! Asistnce: Lukáš Krenželok, Tomáš Hanousek.
    47:17 Jaroslav VLACH - 1:4
     
    47:17
    Liberec právě vstřelil branku!
    Oceláři ztratili kotouč za hostující brankou, Matyáš pak na vlastní modré nezastavil vyhození, což hostům umožnilo protiakci dvou proti jednomu! Marek Kvapil si pohrál s třineckým Gernátem, trochu pozdržel hru a následně předložil ideální pas JAROSLAVU VLACHOVI! Ten z první poslal kotouč do odkryté části třinecké branky! Asistence: Marek Kvapil.
     
    46:21
    Martin Růžička zavezl kotouč do útočného pásma a od modré chytrou žabičkou našel zcela nehlídaného Wereka. Kanadskému útočníkovi ještě asistoval Vrána, Třinečtí ale ani tuto šanci nedotáhli do zdárného konce.
     
    45:36
    Liberečtí se podívali do útočné třetiny a dokonce i ohrozili třineckého brankáře. Zachar to zkoušel z levého kruhu pro vhazování, Hrubec byl připraven.
     
    45:10
    Oceláři zvýšili své obrátky a jsou častěji před soupeřovou brankou. O další střelecký pokus se marně snažila dvojice Novotný – Chmielewski, hostující defenzíva si oba třinecké útočníky pohlídala.
     
    44:36
    Ondřej Kovařčík zavezl kotouč do útočné třetiny, před hostující brankou pak přenechal puk Polanskému, ten ale svou rychlou střelou jen vyprášil Willovy betony. Hostující gólman zastavil i následný pokus Michala Kovařčíka.
     
    44:08
    Další střelecký pokus domácích měl na svědomí Dravecký, který dostal nabito mezi kruhy. Dravecký mířil k levé tyči, Will se však dokázal přemístit.
     
    43:45
    Třinečtí se drží s kotoučem v útočném pásmu. Oceláři dlouho kombinovali u modré čáry, až se ke střele odhodlal Galvinš. Will byl připraven, stejně tak proti dorážce Marcinka.
     
    42:55
    Liberci se povedlo otočit hru na druhou stranu kluziště, Jelínek ale v dobré pozici netrefil branku. Akci Růžičky pak hosté zastavili již na červené čáře a vrátili kotouč do třineckého pásma.
     
    42:20
    Oceláři se usadili v útočném pásmu. Chmielewski získal kotouč pro Rotha, který stříleným pasem hledal Douderu. Teč třineckého beka skončila těsně vedle pravé tyče hostující branky.
     
    41:50
    Další souboj Ordoš versus Hrubec. Liberecký útočník si v nájezdu pohrál s Marcinkem, tváří v tvář třineckému brankáři ale nezamířil přesně.
     
    41:34
    Liberečtí jsou v úvodu poslední třetiny aktivnější. Ordoš se dral do další akce, jeho zakončení ale Hrubce nepřekvapilo.
     
    41:06
    Matyášovi se nepovedlo rozehrát z vlastní modré. Puk si do své moci vzal Kvapil, toho ale zastavil Hrňa.
     
    40:29
    Redenbach s Lencem se tlačili před třineckou branku, zakončení druhého jmenovaného pak sice Hrubce přeletělo, kotouč si ale ze vzduchu stáhl Vrána a poslal jej do středního pásma.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky druhé třetiny (zápasu)

    Střely na branku: 10:10 (18:20),
    střely mimo: 5:1 (8:5),
    zblokované střely: 2:0 (2:1),
    hity: 2:1 (6:4),
    vhazování: 11:9 (16:20),
    trestné minuty: 2:6 (4:8),
    využití: 1:0 (1:1).
     
    Druhá třetina skončila, hosté z Liberce stále vedou o dvě branky. V prostřední periodě byly k vidění další dvě gólové situace. Oceláři nejprve přesilovkovou trefou Martina Gernáta snížili na rozdíl jedné branky, v dvaatřicáté minutě ale Jan Ordoš vrátil svému týmu dvoubrankové vedení. Slezané měli řadu dalších příležitostí, Galvinše, Vránu a Růžičku ale skvěle vychytal Roman Will.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:46.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:25
    Liberečtí se nedostali do útočného pásma, na druhé straně ale se svou akcí ztroskotal Michal Kovařčík.
     
    38:47
    Oceláři se velmi rychle vrátili do útočné třetiny a pořádně zatopili pod kotlem! Will musel likvidovat hned čtyři střelecké pokusy, ten nejnebezpečnější Petra Vrány pak skončil na špičce jeho betonu!
     
    38:22
    Oceláři drželi kotouč v útočném pásmu, Rothovi se ale pak nepovedla přihrávka na Růžičku. Hosté poslali kotouč do středního pásma.
     
    37:54
    Hra je přerušená, liberecká branka se totiž dostala ze svého předepsaného postavení. Vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    37:22
    Oceláři se drželi v soupeřově pásmu. Novotný namazal na modré stojícímu Gernátovi, jeho ránu pak v předbrankovém prostoru těsně vedle branky tečoval Svačina. Hosté odpálili puk na icing.
     
    36:39
    Oceláři se dostali do útočného pásma, Will musel likvidovat tvrdou ránu Gernáta od modré.
     
    36:20
    Po kratší mezihře ve středním pásmu se do šance dostal hostující Krenželok. Útočník Liberce si nabruslil na kruh pro vhazování, prudkou ránu ale poslal jen do připraveného Hrubce.
     
    35:44
    Oba týmy hrají v plném počtu. Hosté se pokusili o dlouhý pas na Lakatoše, přihrávka ale byla příliš prudká a skončila na zakázaném uvolnění.
     
    35:37
    Hudáček se dostával do dobré šance, přihrávku na hostujícího útočníka ale Hrubec dokázal srazit do rohu kluziště.
     
    34:45
    Obrovská šance domácích! Martin Růžička po individuální akci připravil ideální střeleckou pozici pro Guntise Galvinše, který mohl pálit do odkryté branky! Skvělým zákrokem se ale prezentoval Roman Will, který skokem zastavil střelu lotyšského beka.
     
    34:23
    Martin Růžička z vlastního pásma napálil kotouč za hostující branku, kam nejrychleji dojel Roth. Hra tak pokračovala a Will musel likvidovat pokus Galvinše od modré.
     
    33:39
    Jakub Matyáš i Dominik Lakatoš obdrželi menší tresty za hrubost, hrát se bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    33:39
    Ocelářům se na jedné straně nepovedla kombinace mezi Werekem a Růžičkou, na druhé pak Hrubce zastavil pokus Lakatoše. Po odpískání se do pěstní výměny názorů pustili právě Dominik Lakatoš a domácí Jakub Matyáš, sudí budou vylučovat.
     
    33:19
    Oceláři v rohu hostujícího pásma vybojovali kotouč, puk pak putoval na modrou čáru, odkud stříleným pasem své spoluhráče hledal Roth. Slezané nakonec srazili puk do ochranné sítě, buly ve středním pásmu.
     
    32:36
    Svačina ze středního pásma hledal volného Novotného, přihrávka ale byla zpomalena bránícími hráči, Ocelářům je tak pískán ofsajd.
     
    32:06
    Martin Růžička na modré čáře přenechal kotouč Vránovi, jeho sražená střela ale skončila v ochranné síti. Komerční přestávka.
     
    31:39
    Vrána vyhrál buly na Růžičku, ten ale z první poslal kotouč jen do připraveného Willa.
     
    31:34
    Po zakázaném uvolnění Liberce se bude vhazovat před Willem.
    31:28 Jan ORDOŠ - 1:3
     
    31:28
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři v útočném pásmu roztočili kolotoč, na jehož konci je třetí branka v třinecké síti! Hrubec si sice dokázal poradit s těžkou střelou Ladislava Šmída od modré čáry, proti dorážejícímu JANU ORDOŠOVI ale nic nezmohl. Hostující útočník si potáhl kotouč do strany a zasunul jej za ležícího Hrubce! Asistence: Ladislav Šmíd, Lukáš Krenželok.
     
    31:09
    Hrubec kryje střelu Šmída od levého hrazení, třinecký brankář udržel kotouč před dotírajícím Jelínkem.
     
    31:00
    Oceláři se ve vlastním pásmu dostali pod menší tlak, Třinečtí tak rozehráli puk jen na icing.
     
    30:23
    Oceláři se drží v útočném pásmu. Will musel likvidovat pokusy Novotného a Svačiny, od modré jej pak dělovkou ohrozil Galvinš, liberecký gólman si se všemi střelami poradil.
     
    29:45
    Michal Kovařčík elegantně projel střední pásmo a v útočné třetině přenechal puk Polanskému. Ten jej předal najíždějícímu Gernátovi, třinecký bek al byl v mezikruží zablokován.
     
    29:12
    První formace domácích dostala hosty pod tlak, Liberec se po Werekově vyražené střele osvobozuje jen za cenu icingu.
     
    28:49
    Oceláři se znovu dostali před Willovu branku. Hostující gólman si musel dávat pozor proti střele Draveckého i následným dorážkám Hrni.
     
    28:20
    Hrňovi se nepovedla střílená přihrávka na najíždějícího Draveckého, na druhé straně pak Doudera zastavil zajímavou akci Valského.
     
    27:50
    Marek Kvapil se dral do sólového úniku, jeho akci ale zastavil hvizd sudího pro ofsajd. Komerční přestávka.
     
    27:39
    Hosté jsou kompletní. Marek Kvapil se okamžitě zapojil do útočné akce svého týmu a připravil dobrou příležitost pro Libora Hudáčka. Slovenský forvard najížděl na Hrubce, toho ale nepřekonal.
     
    27:19
    Gernátovu dělovku od modré před Willem tečoval Polanský, hostující brankář byl připraven. Liberec se znovu osvobodil.
     
    26:43
    Oceláři jsou znovu v útočném pásmu. Willa z předbrankového prostoru ohrožovala dvojice Polanský – Werek, ani jeden z Třineckých ale nebyl úspěšný. Hosté se následně osvobodili.
     
    26:02
    Roth nejprve v útočném pásmu předložil kotouč Růžičkovi, kterému se ale střela nepovedla. Roth pak na modré upadl a přenechal kotouč hostům. Liberec ale ve dvou nedokázal Hrubce překonat.
     
    25:40
    Vrána vyhrál buly na Hrňu, tomu ale utekl kotouč. Oceláři musí začít z vlastního pásma.
     
    25:26
    Oceláři se dostali do útočného pásma, po kombinaci mezi obránci od modré pálil Gernát. Jeho pokus sice přeletěl branku, kotouč se ale odrazil přímo k volnému Růžičkovi. Tomu ale zakončení znemožnil Roman Will, který úmyslně vykopl branku. Přesilovka pro domácí, trest za svého brankáře odpyká Marek Kvapil.
     
    25:00
    Liberečtí jsou znovu v útočné třetině. Hrubec si poradil se střelou od modré čáry i následným dorážením Jelínka.
     
    24:48
    Slezané se pomocí rychlé přihrávky Marcinka na Draveckého dostali do útočného pásma, k ohrožení Willa ale nedošlo.
     
    24:19
    Hosté přidali na obrátkách a jsou lepším týmem. Ordoš mohl pálit z mezikruží, hostujícího útočníka ale zastavil bránící Marcinko.
     
    23:32
    Chybná rozehrávka domácích umožnila rychlý brejk pro Dominika Lakatoše! Liberecký útočník na Hrubce najížděl z levé strany, jeho pokus ale skončil jen v lapačce gólmana Ocelářů!
     
    23:07
    Doudera na pravé straně kluziště zastavil pronikajícího Vlacha, sám se pak vydal do protiakce. Třinecký bek ale u modré čáry ztratil kotouč.
     
    22:28
    Hanouskova sražená přihrávka od levého mantinelu doskákala až před Redenbacha, který se tak zničeho nic dostal do slibné příležitosti. Redenbach ale stál příliš blízko brankáři Hrubcovi, třinecký gólman tak v pohodě zasáhl.
     
    22:09
    Liberečtí přenesli hru před třineckou branku, Hrubec raději ukryl kotouč před dotírajícím Kvapilem.
     
    21:56
    Galvinš ve vlastním pásmu zastavil útočícího Valského, lotyšský bek se následně sám vydal do protiakce, kterou ale ve spolupráci s Hrňou nezakončil.
    21:10 Martin GERNÁT - 1:2
     
    21:10
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři od vhazování drželi puk na svých holích a po sedmadvaceti vteřinách využívají přesilovou hru! Vladimír Svačina z levé strany poslal kotouč na modrou, odkud z první vypálil MARTIN GERNÁT! Roman Will toho přes clonící hráče mnoho neviděl, kotouč zapadl přesně k jeho pravé tyči! Asistence: Vladimír Svačina.
     
    20:43
    Liberečtí sice získali kotouč po úvodním vhazování, Bílým Tygrům se ale v útočném pásmu nevedlo a Oceláři se velmi rychle dostali na druhou stranu kluziště. Milana Douderu pak v rohu kluziště hákoval Lukáš Derner, Oceláři mají k dispozici druhou přesilovku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky první třetiny

    Střely na branku: 8:10,
    střely mimo: 3:4,
    zblokované střely: 0:1,
    hity: 4:3,
    vhazování: 5:11,
    trestné minuty: 2:2,
    využití: 0:1.
     
    Úvodní dvacetiminutovka je u konce, mnohem spokojenější do kabiny jdou hostující Bilí Tygři. Lídr tabulky se do vedení dostal již ve druhé minutě, kdy Lukáš Krenželok překonal Hrubce. Oceláři mohli srovnat v přesilové hře, tu ale nezužitkovali. Svou početní výhodu pak sehrávali i Liberečtí, kteří na své konto přidali druhou přesnou trefu. Hrubce z předbrankového prostoru nadvakrát překonal Petr Jelínek.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:49.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:25
    Sražená rozehrávka domácích ze středního pásma vyletěla až do hlediště, vhazovat se bude v neutrální zóně.
     
    19:15
    Oceláři jsou znovu v blízkosti Willovy branky. Hrňa zpoza klece hledal v předbrankovém prostoru zaparkovaného Marcinka, ke slovenskému útočníkovi se však kotouč nedostal.
     
    18:32
    Liberečtí ustáli i další útočnou snahu Třince a sami se pak vydali do přečíslení tří proti jednomu. Akci vedl Valský, který ale ztroskotal na Hrubcovi. Třinecký brankář kryl i dorážku Hudáčka.
     
    17:54
    Polanský ve středním pásmu převzal kotouč od Ondřeje Kovařčíka, v útočné třetině pak hledal najíždějícího Michala Kovařčíka. Ten ale byl zablokován bránícím Dernerem.
     
    17:18
    Liberečtí se dostali do útočného pásma, svou aktivitu ale v ohrožení třinecké branky nepřetavili. Na druhé straně se nepovedla akce Růžičkovi.
     
    16:45
    Novotný projel přes celé pásmo a v útočné třetině přenechal kotouč Chmielewskému. Polský útočník se opřel ke střele z kruhu pro vhazování, Will vyrazil kotouč do ochranné sítě.
     
    16:15
    Hrubcova sražená rozehrávka skončila v ochranné síti, buly v neutrální zóně.
    16:05 Petr JELÍNEK - 0:2
     
    16:05
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři využívají početní výhodu a odskakují do dvoubrankového vedení! Hrubec zastavil první střelu Matěje Stříteského, třinecký brankář si ale myslel, že má puk v lapačce, ten však odskočil k nehlídanému PETROVI JELÍNKOVI, který jej nadvakrát doklepl do třinecké branky! Asistence: Matěj Stříteský, Lukáš Krenželok.
     
    15:25
    Kvapil přihrávkou skrz útočné pásmo hledal volného Redenbacha, přihrávku ale zastavil Galvinš, který pak poslal kotouč do liberecké třetiny.
     
    14:55
    Kvapilova nedůrazná střela od modré se zastavila u Lence, který mohl dorážet z mezikruží. Třinečtí ale jeho pokus zablokovali a Draveckým poslali puk za Willovu branku.
     
    14:45
    Ethan Werek ve snaze získat puk hákoval rozehrávajícího Ševce, Liberečtí si tak po komerční přestávce zahrají přesilovku.
     
    14:30
    Werek fauloval za hostující brankou, Liberec hraje v signalizované výhodě.
     
    14:09
    Domácí drží hru u Willovy branky, liberecký gólman ale zatím nemusel zasahovat.
     
    13:43
    Derner je na ledě, Liberec hraje v plném počtu. V závěru přesilovky ještě z úhlu pálil Svačina, kotouč ale minul branku.
     
    13:18
    Svačinovi za hostující brankou utekl kotouč, Lenc se tak mohl vydat vstříc třinecké brance. Liberečtí ale svou akci nezakončili.
     
    12:35
    Oceláři se vrátili do liberecké třetiny, Růžičkova přihrávka na Hrňu ale nebyla přesná. Hosté se osvobozují.
     
    12:05
    Martin Růžička nezastavil kotouč na modré čáře a Lukáš Krenželok se tak mohl vydat do rychlého brejku! Krenželok zkusil střelu na vzdálenější tyč, Hrubec byl připraven!
     
    11:50
    Oceláři u modré čáry sehráli rychlou akci na jeden dotek, kdy po Hrňově pobídce pálil Roth. Will má puk v lapačce.
     
    11:35
    Oceláři si zahrají první přesilovou hru utkání. Lukáš Derner ve vlastním pásmu podrazil pronikajícího Adámka, v následujících dvou minutách tak bude zahřívat trestnou lavici.
     
    11:11
    Hosté se dostali k puku, převezli jej do útočného pásma a ohrozili brankáře Hrubce. Šmíd křížným pasem ke střele vyzval Hudáčka, ten ale z první neuspěl.
     
    10:46
    Třinečtí jsou znovu nastěhováni v útočné třetině. Marcinko zpoza branky adresoval kotouč na volného Draveckého, ten ale z první těsně minul libereckou klec.
     
    10:04
    Čtvrtá formace domácích držela kotouč v útočném pásmu, hra se však převážně odehrávala v rohu kluziště. Celou akci domácích tak lehkou střelou od modré zakončil Doudera, Will byl připraven.
     
    09:30
    Martin Růžička si to namířil do útočné třetiny, jeho dobrý pokus z pravého kruhu pro vhazování nadělal Willovi pořádné problémy. Hostující gólman ale následně zvládl zastavit i pokus Galvinše od modré.
     
    08:45
    Hosté se dostali do útočné třetiny. Dvojice Vlach – Kolmann dělala domácí defenzívě velké problémy, snažení hostí ale nakonec zakončila nepřesná střela Hanouska od modré.
     
    08:04
    Růžičkova zblokována přihrávka na Wereka vystavila domácí do ofsajdu.
     
    07:37
    Michal Kovařčík se v rychlostním souboji s Dernerem dostával blíže ke kotouči, hostující bek ale puk obětavě zalehl a dovezl až k Willovi. Ten jej přikryl pod lapačkou.
     
    07:23
    Nepřesná rozehrávka Bílých Tygrů končí na icingu, vhazovat se bude před Willem.
     
    07:15
    Valský se hnal do útočného pásma, modrou čáru ale o chvíli dříve přejel Kvapil, hostům tak byl odpískán ofsajd.
     
    06:51
    Martin Růžička si sjížděl za hostující defenzívu, prudkou přihrávku ale nedokázal zpracovat. Hosty pak v protiakci zastavil ofsajd. Komerční přestávka.
     
    06:24
    Hraje se ve vysokém tempu, útoky létají z jedné strany na druhou. Před Willem neuspěla dvojice Vrána – Werek, Hrubce pak z dobré pozice nepřekonal Redenbach.
     
    05:47
    Bílí Tygři se tak dostali do rychlé protiakce, kterou na sebe vzal Jaroslav Vlach. Centr čtvrté liberecké formace se natlačil až před Hrubce, třineckého brankáře ale nepřekonal.
     
    05:18
    Ondřej Kovařčík se po levé straně kluziště prosmýkl až do blízkosti liberecké branky, jeho bratr Michal ale následně nečekal přihrávku do předbrankového prostoru.
     
    04:43
    Ocelářům se při tlaku povedlo částečně prostřídat, Polanský ale v předbrankovém prostoru nedokázal tečovat pobídku Hrni. Hosté posílají hru do neutrální zóny.
     
    04:08
    Oceláři se tak mohli dostat do svého útočného pásma. Z dobré pozice mezi kruhy pro vhazování pálil Dravecký, jeho střela ale branku minula. Třinečtí pokračují s kotoučem na holi.
     
    03:39
    Kvapil dostal hru do útočného pásma, za třineckou brankou si nejproduktivnější hráč ligy pohrál s Hrňou, po výjezdu k modré čáře ale neuspěl v souboji s Marcinkem.
     
    03:00
    Werek s Vránou dostali kotouč do útočného pásma, Musilovu střelu od modré pak před Willem lehce tečoval Vrána. Liberecký brankář byl pozorný.
     
    02:26
    Liberec se tak stejně jako v posledním vzájemném utkání ve WERK ARENĚ velmi rychle dostal do vedení. Bílí Tygři pokračují v aktivní hře, Hrubec musel vyrážet pokus Birnera.
    01:42 Lukáš KRENŽELOK - 0:1
     
    01:42
    Liberec právě vstřelil branku!
    Kotouč překročil brankovou čáru, Bílí Tygři se ve druhé minutě dostávají do vedení! Akci Petra Jelínka po pravé straně z blízka zakončil PETR JELÍNEK! Kotouč Hrubcovi propadl mezi rukou a tělem a nakonec se dokutálel za brankovou čáru! Asistence: Petr Jelínek, Martin Ševc.
     
    01:42
    Další atak Liberce už byl o hodně lepší! Hrubcovi vypadla z náruče střela jednoho z hostujících útočníků a kotouč se zastavil na brankové čáře! Bude se zkoumat video!
     
    01:31
    Liberečtí zatáhli hru do blízkosti Šimona Hrubce, toho ale neohrozili.
     
    01:00
    Oceláři se dostali na druhou stranu ledové plochy, Marcinko ani Dravecký ale Willa neohrozili. Hrají opět hosté.
     
    00:37
    Úvodní buly pro Oceláře. Werek se chtěl dostat do útočného pásma, proti hostujícím bekům ale kanadský útočník neuspěl. Na druhé straně pak Derner nejprve obkroužil branku a následně ohrozil Hrubce. Třinecký gólman vyrazil puk do rohu kluziště.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči jsou na ledové ploše. Šlágr čtyřicátého třetího kola mezi druhými Oceláři a vedoucím Libercem začne za pár okamžiků!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kantor) – Roth, M. Doudera, M. Adámek, Gernát, D. Musil, Galvinš, Matyáš – Martin Růžička (A), P. Vrána, Werek – Hrňa, Marcinko (C), Dravecký (A) – O. Kovařčík, Polanský, M. Kovařčík – Svačina, Novotný, Chmielewski.

    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd, Doherty, Ševc (A), Kolmann – Lenc, Redenbach, Birner – Valský, L. Hudáček, M. Kvapil – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Lakatoš, J. Vlach, M. Zachar.

    Rozhodčí: Hodek, Kubičík – Kis, Rampír.
     
    Poslední vzájemný duel

    Byla to bitva jako řemen! Střetnutí elitních týmů Tipsport extraligy tentokrát dopadlo lépe pro Liberec. Ten v dohrávaném utkání 30. kola vedl po dvou třetinách s Oceláři už 3:0, jenže hostující ekipa díky nesmírné bojovnosti dokázala v rámci třetí části během necelých tří minut skóre vyrovnat. Těsně před koncem rozhodla trefa domácího Hudáčka.

    22. ledna 2018: Bílí Tygři Liberec – HC Oceláři Třinec 4:3 (1:0, 2:0, 1:3)
    Branky a nahrávky:
    14. Kvapil (T. Hanousek, Ševc), 21. Filippi, 29. Filippi (Birner, L. Hudáček), 59. L. Hudáček (P. Jelínek, L. Krenželok) – 46. Roberts Bukarts (Roth), 47. Hrňa (M. Kovařčík), 49. Martin Růžička (Krajíček).
    Liberecký Roman Will si o víkendu odbyl premiéru v dresu národního týmu! Nyní čeká jeho tým bitva na ledě Třince
     
    Bílí Tygři Liberec

    Bílí Tygři se po nepříliš povedeném vstupu do sezony rozjeli a spolu s Oceláři vládnou extraligovému pelotonu. Severočeši z posledních sedmi kol před reprezentační přestávkou zvítězili hned šestkrát a dostali se na první příčku extraligové tabulky. Liberečtí na druhé Oceláře drží náskok čtyř bodů, ve středečním utkání tak bude družina hlavního trenéra Filipa Pešána usilovat o navýšení bodového polštáře. V posledním kole před pauzou si Liberec v domácím prostředí bez obtíží poradil s Chomutovem, Bílí Tygři aktuálně mají osmdesát pět bodů.

    Jednoznačným lídrem liberecké produktivity je Marek Kvapil. Nejproduktivnější hráč celé Tipsport extraligy v odehraných třiceti devíti duelech posbíral úctyhodných třiapadesát bodů (22+31), Kvapil je tak nejlepším střelcem i nahrávačem svého týmu. Druhým v pořadí je Libor Hudáček s dvaceti devíti body, nebezpečný je také Tomáš Filipi, jenž za dvacet tři duelů stihl posbírat dvaadvacet bodů. Filipi se ale na švédském turnaji zranil a bude svému týmu nějaký čas chybět. Jedničkou v liberecké brance pak je Roman Will. Šestadvacetiletý gólman o minulém víkendu absolvoval svou reprezentační premiéru, svoji úspěšnost zákroků pak Will drží těsně pod hranicí 92%.

    Poslední zápas Liberce

    3. února 2019: Bílí Tygři Liberec – Piráti Chomutov 7:2 (3:1, 4:0, 0:1).
    Branky a nahrávky:
    6. Ordoš (P. Jelínek, L. Krenželok), 13. M. Kvapil (Valský), 19. Ordoš, 22. Valský (M. Kvapil, Šmíd), 25. Lenc (Birner, Filippi), 28. Filippi (M. Kvapil, Valský), 34. Filippi (Birner, Šmíd) – 11. L. Kovář, 53. T. Svoboda (Koblasa, V. Růžička).

    Sestava Liberce v posledním zápase: Will – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Doherty, Kolmann, Maier – Lenc, L. Hudáček, Birner – Valský, Filippi, M. Kvapil – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Lakatoš, Redenbach, J. Vlach.
     
    HC Oceláři Třinec

    Oceláři se po návratu ze Spenglerova poháru stále nemohou dostat do pohody, která je zdobila v měsících listopadu a prosinci. Hráči s drakem na hrudi v posledních duelech střídali lepší výkony s těmi horšími, nepravidelný sběr bodů pak Slezany stál vedoucí postavení v extraligové tabulce. Aktuálně se hráči s drakem na prsou drží na druhé příčce, čtyři body za vedoucím Libercem. Na třetí Plzeň pak Třinečtí mají dvoubodový odstup. V týdnu před reprezentační přestávkou Oceláři sehráli tři duely, z nichž dva dokázali vyhrát. Body si Slezané připsali proti Zlínu a v Karlových Varech, v Olomouci se naopak svěřencům trenérů Varadi, Zadiny a Raszky nevedlo.

    V minulém týdnu si brankář Šimon Hrubec a obránci Milan Doudera s Davidem Musilem plnili reprezentační povinnosti, dres své země oblékl také útočník Aron Chmielewski. Zbytek týmu se dvoufázově připravoval na těžký závěr dlouhodobé části. Oceláři započnou pouť za vyřazovací části třemi domácími duely s celky z horní poloviny tabulky. Ve středu se hráči s drakem na prsou utkají s vedoucím Libercem, v pátek pak do WERK ARENY dorazí aktuálně čtvrtý Hradec. V neděli pak Oceláři uzavřou domácí trojzápas soubojem s úřadujícím mistrem z Brna.

    Poslední zápas Ocelářů

    3. února 2019: HC Energie Karlovy Vary – HC Oceláři Třinec 1:3 (0:0, 1:2, 0:1).
    Branky a nahrávky:
    24. Balán (Stloukal, Kohout) – 29. Chmielewski (Svačina, Novotný), 32. Novotný (Chmielewski, Galvinš), 59. Hrňa.

    Sestava Ocelářů v posledním zápase: Hrubec – M. Doudera, Roth, Gernát, M. Adámek, Galvinš, D. Musil – Werek, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Dravecký (A), Marcinko (C), Hrňa – M. Kovařčík, Polanský, O. Kovařčík – Chmielewski, Novotný, Svačina.
     
    Hezký den z Třince! Tipsport extraliga se po reprezentační přestávce znovu hlásí ke slovu, čtyřicáté třetí kolo nabídne šlágr v podobě souboje dvou nejlepších týmů soutěže! Druzí Oceláři Třinec ve své WERK ARENĚ přivítají vedoucí Bílé Tygry Liberec! Atraktivní duel startuje v sedmnáct hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 22. Gernát (Svačina), 56. Hrňa (Martin Růžička, Roth) – 2. L. Krenželok (P. Jelínek, Ševc), 17. P. Jelínek (Stříteský, L. Krenželok), 32. Ordoš (Šmíd, L. Krenželok), 48. J. Vlach (M. Kvapil), 48. Ordoš (L. Krenželok, T. Hanousek)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (48. Kantor) – Roth, M. Doudera, M. Adámek, Gernát, D. Musil, Galvinš, Matyáš – Martin Růžička (A), P. Vrána, Werek – Hrňa, Marcinko (C), Dravecký (A) – O. Kovařčík, Polanský, M. Kovařčík – Svačina, Novotný, Chmielewski.
    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd, Doherty, Ševc (A), Kolmann – Lenc, Redenbach, Birner – Valský, L. Hudáček, M. Kvapil – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Lakatoš, J. Vlach, M. Zachar.

    Rozhodčí: Hodek, Kubičík – Kis, Rampír

    Diváci: 4 993
    thejrc.org