Třinec – Liberec 2:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 2:1 (po pr.) | Zlín – K. Vary 5:3 (kon.)
Plzeň – Vítkovice 4:2 (kon.) | Chomutov – Litvínov 4:1 (kon.) | Pardubice – Sparta 4:1 (kon.)
Olomouc – Mountfield HK 1:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:5 (0:2, 1:1, 1:2)
Bílí Tygři Liberec
Středa 13.02.2019, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:34
    Ještě jedno vyloučení. Hostující Martin Ševc fauloval Polanského.
     
    57:20
    Výhoda domácích je u konce. Jiří Polanský v útočném pásmu podrazil jednoho z protihráčů a míří na trestnou lavici. V následujících dvaačtyřiceti vteřinách se bude hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    56:42
    Pavel Kantor je na střídačce, Oceláři to zkoušejí se šesti bruslaři v poli!
     
    56:10
    Oceláři mohli bleskově využít přesilovku! Po přihrávce Erika Hrni od modré mohl za ležícího Willa kotouč zasunout Petr Vrána, ten ale netrefil branku! Hosté se následně osvobodili.
     
    56:02
    Oceláři budou hrát další přesilovku. Tomáš Hanousek v útočném pásmu svou holí zasáhl obličej Michala Kovařčíka.
    55:34 Erik HRŇA - 2:5
     
    55:34
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají přesilovku a snižují své manko! Slezanům se od úvodu početní výhody příliš nevedlo, Martin Růžička pak ale přesným křížným pasem našel hůl ERIKA HRNI, který z první nedal Willovi žádnou šanci! Asistence: Martin Růžička, Vladimír Roth.
     
    54:51
    Zřejmě poslední šance domácích na dramatizaci utkání. Ladislav Šmíd posunul hůl svému brankáři, za což mu sudí udělili dvouminutový trest.
     
    52:11
    Bílí Tygři mají k dispozici přesilovou hru, za krosček je na trestnou lavici poslán Martin Gernát.
     
    47:57
    Pro Šimona Hrubce to byla poslední situace dnešního utkání, zbytek duelu odchytá Pavel Kantor.
    47:57 Jan ORDOŠ - 1:5
     
    47:57
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři odskakují do čtyřbrankového trháku a sebevědomě si jdou za upevněním vedoucí příčky! Oceláři nezvládli hru ve vlastním pásmu, hosté u hrazení vybojovali kotouč a Lukáš Krenželok jej posunul zcela nehlídanému JANU ORDOŠOVI! Ten z otočky trefil přesně místo mezi Hrubcovými betony! Asistnce: Lukáš Krenželok, Tomáš Hanousek.
    47:17 Jaroslav VLACH - 1:4
     
    47:17
    Liberec právě vstřelil branku!
    Oceláři ztratili kotouč za hostující brankou, Matyáš pak na vlastní modré nezastavil vyhození, což hostům umožnilo protiakci dvou proti jednomu! Marek Kvapil si pohrál s třineckým Gernátem, trochu pozdržel hru a následně předložil ideální pas JAROSLAVU VLACHOVI! Ten z první poslal kotouč do odkryté části třinecké branky! Asistence: Marek Kvapil.
     
    34:45
    Obrovská šance domácích! Martin Růžička po individuální akci připravil ideální střeleckou pozici pro Guntise Galvinše, který mohl pálit do odkryté branky! Skvělým zákrokem se ale prezentoval Roman Will, který skokem zastavil střelu lotyšského beka.
     
    33:39
    Jakub Matyáš i Dominik Lakatoš obdrželi menší tresty za hrubost, hrát se bude ve čtyřech na obou stranách.
    31:28 Jan ORDOŠ - 1:3
     
    31:28
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři v útočném pásmu roztočili kolotoč, na jehož konci je třetí branka v třinecké síti! Hrubec si sice dokázal poradit s těžkou střelou Ladislava Šmída od modré čáry, proti dorážejícímu JANU ORDOŠOVI ale nic nezmohl. Hostující útočník si potáhl kotouč do strany a zasunul jej za ležícího Hrubce! Asistence: Ladislav Šmíd, Lukáš Krenželok.
     
    25:26
    Oceláři se dostali do útočného pásma, po kombinaci mezi obránci od modré pálil Gernát. Jeho pokus sice přeletěl branku, kotouč se ale odrazil přímo k volnému Růžičkovi. Tomu ale zakončení znemožnil Roman Will, který úmyslně vykopl branku. Přesilovka pro domácí, trest za svého brankáře odpyká Marek Kvapil.
     
    23:32
    Chybná rozehrávka domácích umožnila rychlý brejk pro Dominika Lakatoše! Liberecký útočník na Hrubce najížděl z levé strany, jeho pokus ale skončil jen v lapačce gólmana Ocelářů!
    21:10 Martin GERNÁT - 1:2
     
    21:10
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři od vhazování drželi puk na svých holích a po sedmadvaceti vteřinách využívají přesilovou hru! Vladimír Svačina z levé strany poslal kotouč na modrou, odkud z první vypálil MARTIN GERNÁT! Roman Will toho přes clonící hráče mnoho neviděl, kotouč zapadl přesně k jeho pravé tyči! Asistence: Vladimír Svačina.
     
    20:43
    Liberečtí sice získali kotouč po úvodním vhazování, Bílým Tygrům se ale v útočném pásmu nevedlo a Oceláři se velmi rychle dostali na druhou stranu kluziště. Milana Douderu pak v rohu kluziště hákoval Lukáš Derner, Oceláři mají k dispozici druhou přesilovku.
    16:05 Petr JELÍNEK - 0:2
     
    16:05
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři využívají početní výhodu a odskakují do dvoubrankového vedení! Hrubec zastavil první střelu Matěje Stříteského, třinecký brankář si ale myslel, že má puk v lapačce, ten však odskočil k nehlídanému PETROVI JELÍNKOVI, který jej nadvakrát doklepl do třinecké branky! Asistence: Matěj Stříteský, Lukáš Krenželok.
     
    14:45
    Ethan Werek ve snaze získat puk hákoval rozehrávajícího Ševce, Liberečtí si tak po komerční přestávce zahrají přesilovku.
     
    11:35
    Oceláři si zahrají první přesilovou hru utkání. Lukáš Derner ve vlastním pásmu podrazil pronikajícího Adámka, v následujících dvou minutách tak bude zahřívat trestnou lavici.
    01:42 Lukáš KRENŽELOK - 0:1
     
    01:42
    Liberec právě vstřelil branku!
    Kotouč překročil brankovou čáru, Bílí Tygři se ve druhé minutě dostávají do vedení! Akci Petra Jelínka po pravé straně z blízka zakončil PETR JELÍNEK! Kotouč Hrubcovi propadl mezi rukou a tělem a nakonec se dokutálel za brankovou čáru! Asistence: Petr Jelínek, Martin Ševc.
     
    01:42
    Další atak Liberce už byl o hodně lepší! Hrubcovi vypadla z náruče střela jednoho z hostujících útočníků a kotouč se zastavil na brankové čáře! Bude se zkoumat video!
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 22. Gernát (Svačina), 56. Hrňa (Martin Růžička, Roth) – 2. L. Krenželok (P. Jelínek, Ševc), 17. P. Jelínek (Stříteský, L. Krenželok), 32. Ordoš (Šmíd, L. Krenželok), 48. J. Vlach (M. Kvapil), 48. Ordoš (L. Krenželok, T. Hanousek)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (48. Kantor) – Roth, M. Doudera, M. Adámek, Gernát, D. Musil, Galvinš, Matyáš – Martin Růžička (A), P. Vrána, Werek – Hrňa, Marcinko (C), Dravecký (A) – O. Kovařčík, Polanský, M. Kovařčík – Svačina, Novotný, Chmielewski.
    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd, Doherty, Ševc (A), Kolmann – Lenc, Redenbach, Birner – Valský, L. Hudáček, M. Kvapil – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – Lakatoš, J. Vlach, M. Zachar.

    Rozhodčí: Hodek, Kubičík – Kis, Rampír

    Diváci: 4 993
    thejrc.org