Třinec – Liberec 2:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 2:1 (po pr.) | Zlín – K. Vary 5:3 (kon.)
Plzeň – Vítkovice 4:2 (kon.) | Chomutov – Litvínov 4:1 (kon.) | Pardubice – Sparta 4:1 (kon.)
Olomouc – Mountfield HK 1:3 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
HC VERVA Litvínov
Středa 13.02.2019, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • Tipsport extraliga • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Chomutov ovládl derby, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek středečního dne. (20:02:54)
     
    Také třetí část byla vyrovnanou! Z vítězství se ale radují Chomutovští, kteří dali svému soupeři lekci z produktivity. Hlavním stavebním kamenem v cestě za vítězstvím byl Justin Peters, jenž předvedl několik velmi kvalitních zákroků. Ve třetí části se Piráti už více snažili o bránění středního pásma, což se jim docela dařilo. Na tahu byl Litvínov, který ale přes velké šance dopravil pouze jeden kotouč do prostoru tří tyčí.

    Střely na branku: 26:32.
    Střely na branku ve třetí třetině: 6:11.

    Nejproduktivnější hráči:

    Jan Stránský (Chomutov) – Sébastian Piché (Litvínov).
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Masi Marjamäki – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    59:43
    Z vrcholu levého kruhu na první tyč střílel Lukáš Doudera, jehož zakončení vyrazil domácí brankář k mantinelu. Kanadský brankář byl dnes hlavním stavebním kamenem.
     
    58:46
    Marek Tomica vjel do pásma, kde předvedl střelu přes Marka Trončinského. Ovšem lapačka Jaroslava Januse byla znovu připravena!
     
    58:21
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Radek Duda – 2 min., podrážení).
     
    58:19
    Do útočného pásma najel Jan Ščotka, před nímž beci couvali. Hostující obránce se dostal k bekhendové střele, ale Justin Peters byl opět na místě.
     
    57:43
    Další akce domácího celku končí po úmyslném ofsajdu. Hra se tak přesune před kanadského gólmana ve službách Chomutova.
     
    56:27
    Čtvrtá lajna zamkla soupeře v jeho pásmu! Po střele od modré čáry se dostal k dorážce Pavel Klhůfek, jehož pokus vyrazil brankář. Akce Chomutova ale trvala dál. Na levém kruhu se ocitl Roman Chlouba, jenž měl před sebou odkrytou branku, ale Jaroslav Janus vytáhl fantastický zákrok hokejkou!
     
    54:52
    Další přerušení, když jeden z hostujících hráčů předvedl na útočné modré čáře kličku, po které se píská ofsajd.
     
    54:19
    Nyní už se ale přerušuje, když Litvínov zaznamenal icing.
     
    54:05
    Chomutovští vyhodili tak šikovně, že kotouč na zakázané uvolnění nedojel. Navíc mohou Piráti v poklidu vystřídat.
     
    53:40
    Juraj Mikúš vletěl do útočného pásma, kde předvedl rychlou zasekávačku. Jenže do střely mu vložil hůl Bohumil Jank, od něhož černá guma zamířila do ochranné sítě.
     
    52:40
    Štiplavé zakončení vyslal od levého mantinelu Denis Zeman, jehož pokus mířil k zadní tyči. Ovšem Jaroslav Janus se skvěle v brankovišti roztáhl a pokus vyrazil k obránci.
     
    52:07
    Litvínov je sice více u kotouče, ale Chomutovští velmi dobře brání předbrankový prostor. Poté domácí posouvají puk do středního pásma.
     
    51:08
    Lukáš Doudera nahrál na pravou stranu a okamžitě vystartoval před branku, kam také mířil kotouč. Jenže mladý obránce VERVY puk už nezasáhl, a tak Justin Peters zasahovat nemusel.
     
    50:29
    Do útočného pásma upadl Pavel Klhůfek a je z toho jen další přerušení hry. Pro ofsajd se hra vrátí do středního pásma.
     
    49:13
    Po odrazu za chomutovskou klecí se kotouč odrazil od domácího obránce do brankoviště. Justin Peters pak hru raději přerušil, a tak následuje reklamní přestávka.
     
    48:10
    Sám před brankou u levé tyče se nacházel Lukáš Válek, jenž mohl vrátit Litvínov do hry. Ovšem ve vyložené situaci selhal, a tak stav zápasu zůstává stále stejný.
    47:35 Adam RAŠKA - 4:1
     
    47:35
    Piráti právě vstřelili branku!
    Nádherná akce, která si říká o nominaci do zlaté helmy! Jan Stránský a ADAM RAŠKA si vyměnili puk a poté se druhý jmenovaný dostal až před Jaroslava Januse, jehož střelou na zadní tyč překonal. Tohle už může být zlomovým momentem zápasu. Asistence: Jan Stránský a Ronald Knot.
     
    46:28
    Hostující hráči jeli dva na jednoho, ale kapitán Litvínova selhal! Michal Trávníček dostal přihrávku na levý kruh a měl před sebou prázdnou branku, ale Justin Peters se skvěle přesunul a puk vyrazil nad horní tyč.
     
    45:53
    Trochu hluchou část zápasu přerušuje až souboj ve středním pásmu, po kterém černá guma vypadla mezi střídačky.
     
    45:03
    Na vrcholu kruhů si najel Sébastian Piché, jenž hned poslal kotouč proti domácí brance. Ovšem Justin Peters střelu velmi dobře viděl a vyrazil ji k hrazení.
     
    44:20
    Domácí celek se nyní nerozpakoval a vyhodil jen za cenu zakázaného uvolnění. Následuje vhazování po levé ruce kanadského brankáře.
     
    43:33
    Střelecký pokus z pravé strany domácímu brankáři vypadl a k dorážce se dral Viktor Hübl. Jenže zkušený útočník v dobré pozici touš netrefil.
    42:57 Martin HANZL - 3:1
     
    42:57
    Litvínov právě vstřelil branku!
    VERVA se vrací do zápasu a zaznamenává svou první branku v zápase! Sébastian Piché zachytil puk ještě v pásmu a okamžitě vyslal bombu do předbrankového prostoru, kde se černá guma odrazila od MARTINA HANZLA za brankovou čáru. Asistence: Sébastian Piché.
     
    42:57
    O brance bude ještě rozhodovat video!
     
    42:01
    Přihrávka mezi kruhy mířila na Viktora Hübla, jenž na nic nečekal a vystřelil po ledě. Jenže Justin Peters si připisuje do statistik další zákrok, tentokrát betonem.
     
    41:30
    Chomutovští se nikam neženou a stačí jim nahazování ze středního pásma. Litvínov se tak nemůže dostat přes neutrální zónu.
     
    40:18
    Marek Trončinský sice zavezl kotouč do pásma, ale za modrou čárou ho nahodil za branku, kam se vydal Justin Peters. Sám domácí brankář se pak postaral o vyhození z pásma.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhé perioda nabídla vyrovnanou partii, ale Chomutovští dávají soupeři lekci z produktivity! Oba celky si připsaly několik dobrých příležitostí, ale oba brankáři předvádí podařené vystoupení. O branky Pirátů se postarali v prostřední části Jan Stránský a Tomáš Svoboda. Pokud chce ještě se zápasem něco udělat, musí rychle najít recept na překonání kanadského gólmana ve službách Pirátů.

    Střely na branku: 20:21.
    Střely na branku ve druhé třetině: 11:10.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:08
    Parádní akcí se prezentoval František Lukeš, jenž nabral rychlost u mantinelu a dostal se až za branku, odkud přihrál mezi kruhy. Z předbrankového prostoru okamžitě zakončoval Juraj Mikúš, ale Justin Peters byl znovu připravený.
     
    38:30
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Radek Duda – 2 min., podrážení).
    38:23 Tomáš SVOBODA - 3:0
     
    38:23
    Piráti právě vstřelili branku!
    Hra se zdála být bez nápadu až do doby, kdy si kotouč vzal Vladimír Růžička. Nejproduktivnější hráč Chomutova přes obránce přihrál na TOMÁŠE SVOBODU. Ten byl rozjetý a ke střele se snad ani nedostal, ale kotouč se od jeho hole odrazil za bezmocného brankáře. Asistence: Vladimír Růžička a Lukáš Kovář.
     
    36:49
    Hostující hráč ve středním pásmu upadl, a tak se Chomutov dostal do přečíslení. Bohumil Jank místo přihrávky ale zvolil jen zakončení, které skončilo v moci Jaroslava Januse.
     
    36:17
    Radek Duda se u levého hrazení nedomluvil se spoluhráčem, a tak se k puku vrátil soupeř, jenž bez váhání vyhazuje přes všechny čáry.
     
    34:56
    Nepovedenou přihrávku na střed hrací plochy vyslal Jan Stránský. Jeho úmysl vystihl soupeř, jenž ve středním pásmu poté ušetřil několik cenných vteřin.
     
    34:28
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Sébastian Piché – 2 min., hákování).
     
    33:12
    Na modré čáře zapomněl puk Viktor Hübl, kterému ho spoluhráči vrátili. Jeho následné zakončení pokryl domácí brankář. Akce pokračovala dál a Litvínov si vypracoval další šanci. Od modré čáry vystřelil František Lukeš, jehož pokus dorážel opět Viktor Hübl, ale kanadský gólman se v brankovišti skvěle roztáhl.
     
    32:41
    Po pravé straně ujel František Lukeš, který naznačil střelu, ale kotouč si rychle stáhl podél mantinelu. Puk sice našel cestu mezi betony Justina Peterse, ale zamířil jen do rohu hrací plochy.
     
    32:02
    Přihrávka před branku mířila na Pavla Klhůfka, který bez váhání vystřelil. Ovšem jeho pokus se odrazil o betony a následná dorážka se už do branky nevešla.
     
    31:32
    Chomutov se hnal do další akce, kterou ale zastavuje ofsajd. Hra se tak vrátí zpátky do neutrální zóny.
     
    31:09
    Po vyhraném vhazování a hezkém ťukeci se ke střele od modré čáry dostal Roman Graborenko. Ovšem zakončení kanadský brankář velmi dobře viděl a schoval ho do své moci.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 125 diváků.
     
    30:24
    Radek Duda přikopl puk do pásma, kde hráli hosté. Čárový sudí odpískal ofsajd, který se VERVĚ pochopitelně vůbec nelíbí.
     
    29:49
    Roman Chlouba ale zachytil puk ve středním pásmu a ujížděl s ním po levé straně. Jeho pokus pak skončil v moci slovenského gólmana.
     
    29:29
    Přihrávku před branku dostal Pavel Klhůfek, jenž okamžitě střílel, ale trefil jen brusle soupeře. Další pokus Chomutova už nepřišel, naopak se VERVA dostala do středního pásma.
     
    28:48
    Od levého mantinelu vystřelil Lukáš Kovář, jehož pokus vyrazil Janus před sebe. V prostoru operoval Marek Tomica, jenž puk netrefil. Chvíli na to ještě rozvlnil boční síť Ondřej Buchtela, a tak Litvínov vyhodil přes všechny čáry.
     
    28:23
    Ze středního pásma nahazoval puk na branku Adam Raška, jeho snažení vyrazil hostující brankář do rohu, kam první přijel opět Raška.
    27:25 Jan STRÁNSKÝ - 2:0
     
    27:25
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutov využívá další početní výhodu a odskakuje do dvoubrankového vedení! Jakub Sklenář si vyměnil pozici s Vladimírem Růžičkou a nabil mezi kruhy spoluhráči. JAN STRÁNSKÝ na nic nečekal a perfektní střelou mezi nohy překonal Jaroslava Januse. Asistence: Jakub Sklenář a Vladimír Růžička.
     
    27:00
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jan Ščotka – 2 min., podrážení).
     
    27:00
    Kombinace poslední chomutovské formace byla opravdu krásná, ale bez zakončení. Všichni hráči si vyměnili puk, ale mezi kruhy už se ke střele nedostali.
     
    25:56
    Tečovaný pokus Bohumila Janka zamířil jen vedle hostující branky. Černou gumu u levého hrazení zachytil Vladimír Růžička, který mířil mezi ruku a tělo brankáře. Ovšem Jaroslav Janus se stal hrdinou okamžiku.
     
    24:59
    Za brankou soupeře operoval Tomáš Svoboda, který přihrávkou mezi kruhy našel Marka Tomicu. Domácí kapitán pak nechal ale vyniknout Jaroslava Januse.
     
    24:24
    Pokus od modré čáry tečoval mezi kruhy Michal Trávníček, od jehož hole zamířila černá guma vedle chomutovské klece. Další bombu od modré pak zastavil Juraj Valach.
     
    23:35
    Domácí hráči si pohlídali přihrávku před branku a opět vyhazují. Litvínov bude muset začít až za vlastní brankou.
     
    22:52
    Dlouhá kombinace Litvínova skončila po nepovedeném zakončení Viktora Hübla, jenž trefil z kruhu jen soupeře. Poté se Chomutovu podařilo vyhodit a také vystřídat.
     
    22:25
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Tomáš Svoboda – 2 min., nedovolené bránění).
     
    21:46
    Jeden z domácích hráčů hrál vysokou holí, takže je hra opět přerušená.
     
    21:01
    Stanislav Dietz se snažil zachytit vyhození na modré čáře, což se mu nepovedlo. Chomutovský obránce přesto vypálil a okamžitě se hostujícímu brankáři omlouval.
     
    20:38
    Po vyhraném vhazování vystřelil Stanislav Dietz, jehož pokus vyrazil Jaroslav Janus. Hostující brankář byl otřesen, ale pokračovalo se dál, až po nepovedené střele Juraje Valacha se hra přerušila.
     
    20:27
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jan Ščotka – 2 min., krosček).
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První dvacetiminutovka nabídla bojovnou podívanou! Na ledové ploše jsme viděli několik šarvátek, ale také pár hezkých akcí. Mírně lepším celkem byl hostující celek, který se v posledních minutách musel snažit o vyrovnání. Jenže Justin Peters branku opět zamkl a předvádí parádní zákroky. Jediným střelcem zápasu je zatím Radek Duda, jenž střelou na první tyč nachytal Jaroslava Januse.

    Střely na branku: 9:11.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:57
    V úvodní dvacetiminutovce budeme svědky ještě jednoho přerušení, jelikož hostující mužstvo vyhodilo na zakázané uvolnění.
     
    19:06
    Přihrávka zpoza branky se na hranici brankoviště odrazila před kanadského gólmana. Justin Peters ukázal svou klidnou tvář a černou gumu pod lapačku schoval.
     
    17:30
    Střílená přihrávka mířila k levé tyči, kde se nacházel osamocený Lukáš Kašpar. Jeho pokus nebyl vydařený, ale puk od nohy zamířil do brankové konstrukce.
     
    16:59
    Z osy hrací plochy na dvakrát vystřelil Viktor Hübl, jehož druhý pokus vyrazil Justin Peters. Akce Litvínova pokračovala a z levého kruhu do boční sítě vystřelil ještě Juraj Mikúš.
     
    16:37
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Bohumil Jank – 2 min., podrážení).
     
    16:27
    Do útočného pásma podél mantinelu vletěl František Lukeš, který se kličkou dostal až sám před brankáře. Místo zakončení byl k vidění jen pád hostujícího hráče.
     
    15:58
    Do útočného pásma vletěl Lukáš Vantuch, jehož pokus nadělal brankáři menší potíže. Na následnou dorážku už autor zatím jediného gólu nedosáhl.
     
    15:21
    V předbrankovém prostoru se nacházel zcela osamocený František Gerhát, jenž těžkou přihrávku ze vzduchu netrefil. Hned poté jsou domácí už v plném počtu.
     
    15:04
    Z levého kruhu pro vhazování to zkusil Jakub Petružálek, jenž našel jen lapačku domácího brankáře. Následuje vhazování po pravici Justina Peterse.
     
    14:22
    Za brankou Chomutova operoval Lukáš Kašpar, jenž vyzkoušel přihrávku, která se od brusle bránícího hráče odrazila vedle brány. Následně Chomutov opět snadno vyhodil a vystřídal.
     
    13:41
    Litvínov zkoušel kombinaci za brankou, ale trefil jen oblouk brány. Puk poté zamířil k mantinelu, kde byl první domácí hráč, jenž vyhodil.
     
    13:19
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jan Stránský – 2 min., krosček).
     
    12:57
    Lukáš Vantuch si v přerušené hře vybral soupeře, s nímž se chtěl bít. Emoce na ledové ploše pracují na plné obrátky. Prostě derby, jak má být!
     
    12:27
    Druhá část přesilové hry se Chomutovu nedaří, po špatném zavezení hry do třetiny se VERVĚ podařilo vyhodit.
     
    12:04
    Hostující celek po zisku černé gumy vyhazuje a rychle míří na střídačku.
     
    11:27
    Nepovedený pokus se dostal až na hranici brankoviště, kde operovali Jakub Sklenář a Tomáš Svoboda. Oba hráči se dostali k dorážce, ale Jaroslav Janus předvedl v leže parádní zákroky.
     
    10:54
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Marek Trončinský – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku). Trest odpyká Martin Havelka.
     
    10:45
    Na pravé straně vnikl do pásma Michal Trávníček, který přihrával před branku, ale nikoho v černém nenašel. Marek Trončinský poté trefil osmnáctiletého Denise Zemana, který se po zákroku na kriminál rychle zvedl.
     
    10:12
    Přihrávku do předbrankového prostoru dostal Pavel Klhůfek, jenž usměrnil černou gumu mezi tři tyče. Pokus neměl razanci, a tak brankář VERVY neměl se zásahem nejmenší potíže.
     
    09:29
    Litvínov se snažil o akci, ale Chomutov střední pásmo zamkl. Ondřej Buchtela ale poté vyhodit trochu nešikovně jen za cenu zakázaného uvolnění.
    08:36 Radek DUDA - 1:0
     
    08:36
    Piráti právě vstřelili branku!
    Je tu první branka zápasu, když Piráti využívají přesilovou hru! Chomutov dlouho kombinoval v pásmu až se dostal s pukem až k brance. U pravé tyče se nacházel RADEK DUDA, který vyškolil střelou na první tyč Jaroslava Januse. Hostující brankář se nyní musí pod maskou hodně červenat, protože gól jde za ním. Asistence: Lukáš Vantuch a Stanislav Dietz.
     
    07:40
    Hostujícímu celku se sice podařilo vyhodit, ale kotouče se dotkli hráči VERVY na střídačce. Je přerušeno a kotouč míří před Jaroslava Januse.
     
    07:34
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Filip Helt.
     
    07:07
    Těžká přihrávka mířila k levému mantinelu, kde se ocitl František Lukeš. Jeho pokus z otočky mířil k přední tyči, ale Justin Peters je znovu připraven.
     
    06:02
    Z mezikruží vystřelil Sébastian Piché, jehož pokus končí v lapačce chomutovského gólmana. Následuje vhazování po jeho pravici.
     
    05:46
    Za odraženým kotoučem spěchal Marek Tomica, který ze strany mířil sám na brankáře. Ovšem už mu moc sil nezbývalo, a tak jeho pokus mířil jen do hrudi Jaroslava Januse.
     
    05:19
    Ránou z první se prezentoval na levém kruhu Juraj Mikúš, jehož pokus mířil mezi betony kanadského gólmana. Justin Peters si zakončení pohlídal a umožnil Chomutovu vyhodit.
     
    04:53
    Po dobrém napadání se Chomutov vrací k černé gumě, která okamžitě letí přes všechny čáry, Piráti střídají.
     
    04:21
    Po vyhraném vhazování domácí celek vyhazuje a už rozestavuje obrannou hráz ve středním pásmu.
     
    04:17
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Lukáš Vantuch – 2 min., sekání).
     
    03:53
    U pravé tyče se nacházel Ondřej Jurčík, jehož pokus se do prostoru tří tyčí ani nevešel. Litvínovští pokračují v tlaku a dál kombinují.
     
    03:19
    Krásnou akcí se prezentoval na druhé straně Juraj Valach, jenž střelou přes obránce trefil jen betony brankáře Vervy. Následně se hra otáčí před branku Chomutova.
     
    03:02
    O nahození ze středního pásma se pokusil Viktor Hübl, jenž trefil prvního bránícího hráče. Puk sice zamířil do útočné třetiny, ale František Lukeš pro signalizovaný ofsajd nemohl hrát.
     
    02:45
    Zakázané uvolnění! František Lukeš totiž nezvládl přihrávku na levou stranu, a tak se hra opět přerušuje a vrací před Jaroslava Januse.
     
    01:56
    Marek Trončinský se snažil ve středním pásmu obhodit soupeře, ten jeho úmysl vystihl. Následně mohli jít Piráti do protiakce, ale zamotali se ve středovém kruhu.
     
    01:12
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Sébastian Piché – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Lukáš Vantuch – 2 min., hrubost).
     
    01:12
    Masi Marjamäki našel krásnou přihrávkou na levé straně osamoceného Radka Dudu, který bez váhání vypálil. Ovšem Jaroslav Janus se skvěle přesunul a drží bezbrankový stav.
     
    00:35
    Hraje se v obranném pásmu Chomutova, kde jsou ale u černé gumy domácí hráči. Ti se snadnou přihrávkou dostali do neutrální zóny.
     
    00:10
    Úvodní vhazování zápasu vyhrál František Gerhát, a tak Litvínov má právo prvního útoku. Ovšem přihrávka po levé straně zamířila až ke kanadskému brankáři.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Na ledovou plochu přichází jako první hráči VERVY, kteří vzbudili aplaus i ohromný pískot. ROCKENET ARÉNA nyní čeká na domácí Piráty, kteří na sebe nenechali dlouho čekat. Týmy se pozdraví z modrých čar a vše bude směřovat k úvodnímu vhazování.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Peters (Pavlát) – Jank, Knot, L. Kovář, Buchtela, Dietz, D. Zeman, Valach – Sklenář, V. Růžička, T. Svoboda – Marjamäki, Vantuch, Duda – Tomica (C), Raška, J. Stránský – Koblasa, Chlouba, Klhůfek.

    HC VERVA Litvínov: Janus (Petrásek) – Trončinský, Ščotka, Graborenko, Piché, Hunkes, L. Doudera, Šesták – Petružálek, Gerhát, Trávníček (C) – Válek, V. Hübl, F. Lukeš – Kašpar, J. Mikúš, Helt – Jurčík, M. Hanzl, M. Havelka.

    Rozhodčí: Pešina, Horák – Pešek, Polák.
    Vladimír Růžička dál řeší problémy s obránci, do třetí obranné dvojice povolal osmnáctiletého Denise Zamana.
     
    Možná poslední derby letošní sezóny se ve středu odehraje v chomutovské ROCKNET ARÉNĚ. Zahajovací vhazování je plánované na tradičních 17:30 hodin. Pokud se nedostanete přímo do ochozů pirátského stánku, je pro vás připravený podrobný textový přenos, jímž vás provede Michal Luxa. Doufejme, že nás čeká zajímavá podívaná a hokej si společně užijeme.
     
    Ve vzájemných zápasech v letošním ročníku Tipsport extraligy moc branek nepadá, Výjimkou bylo pouze úvodní společné střetnutí, kdy Litvínovští vyhráli 4:1. Ovšem další duel po dvou gólech doputoval do prodloužení, které rozhodl Juraj Mikúš. V posledním duelu padla pouze jedna branka. Po vlastním gólu byl mezi střelce zapsán zkušený matador Radek Duda.

    Litvínov – Chomutov 0:1
    Chomutov – Litvínov 1:2 po prodloužení
    Litvínov – Chomutov 4:1
     
    Piráti Chomutov

    Kocábku Vladimíra Růžičky stihla vlna zraněných, což se v posledních týdnech potvrdilo na skládání sestavy. Ovšem pomalu, ale jistě by se všichni hráči měli postupně vrátit na ledovou plochu. Tento jev se samozřejmě projevil také na výsledcích, když Chomutov odehrál duely se širším kádrem. Povolání se dočkali například odchovanci Roman Chlouba, Jakub Chrpa nebo Martin Šťovíček. Dále své první straty v Tipsport extralize zaznamenali Michal Gut a Tomáš Koblížek. Aktuálně by na marodce už měli zůstat jen David Šich a Brett Flemming. Pojďme se nyní ale podívat na tabulku, kde Piráti bojují o vyhnutí se baráži. Severočeši nasbírali sedmatřicet bodů, což je o osm méně, nežli mají dvanácté Karlovy Vary. V posledním duelu před přestávkou schytali Chomutovští vysokou porážku v Liberci. Pokud se pirátská organizace chce vyhnout baráži, musí výrazně zabrat a udělat bodovou šňůru, času už moc nezbývá.

    Liberec – Chomutov 7:2
    Chomutov – Hradec Králové 1:3
    Brno – Chomutov 7:1

    Nejproduktivnější hráči:

    Vladimír Růžička 30 bodů (13+17)
    Radek Duda 21 bodů (8+13)
    Tomáš Svoboda 18 bodů (7+11)
     
    HC VERVA Litvínov

    Chemici se v současné době chystají na rozhodující bitvu o předkolo play-off. Aktuálně jim patří desátá poslední postupová příčka, když získali jednašedesát bodů. Litvínov se musí ohlížet také na zápasy Zlína, jenž na Severočechy ztrácí pouhých pět bodů, ale Berani mají horší bilanci ve vzájemných zápasech. Dále by do zajímavé zápletky ještě mohla spadnout Sparta, případně Olomouc s Mladou Boleslaví. Před reprezentační přestávkou čekala Vervu bitva o důležité body, kterou chemici se štěstím zvládli, když přehráli poslední Pardubice na Zimním stadionu Ivana Hlinky 2:1.

    Litvínov – Pardubice 2:1
    Zlín – Litvínov 1:2 po nájezdech
    Litvínov – Mladá Boleslav 0:4

    Nejproduktivnější hráči:

    František Lukeš 29 bodů (13+16)
    Jakub Petružálek 26 bodů (7+19)
    Lukáš Kašpar 23 bodů (10+13)
     
    Vítám všechny hokejové nadšence opět u Tipsport extraligy, která se vrací po reprezentační přestávce. Na programu je třiačtyřicáté kolo, které představí poslední derby o Krušné hory, Piráti Chomutov totiž vyzvou největšího rivala HC VERVU Litvínov.
    Litvínov se drží na hraně elitní desítky. Vybojuje důležité tři body v derby proti Chomutovu?
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 9. Duda (Vantuch, Dietz), 28. J. Stránský (Sklenář, V. Růžička), 39. T. Svoboda (V. Růžička, L. Kovář), 48. Raška (J. Stránský, Knot) – 43. M. Hanzl (Piché)


    Piráti Chomutov: Peters (Pavlát) – Jank, Knot, L. Kovář, Buchtela, Dietz, D. Zeman, Valach – Sklenář, V. Růžička, T. Svoboda – Marjamäki, Vantuch, Duda – Tomica (C), Raška, J. Stránský – Koblasa, Chlouba, Klhůfek.
    HC VERVA Litvínov: Janus (Petrásek) – Trončinský, Ščotka, Graborenko, Piché, Hunkes, L. Doudera, Šesták – Petružálek, Gerhát, Trávníček (C) – Válek, V. Hübl, F. Lukeš – Kašpar, J. Mikúš, Helt – Jurčík, M. Hanzl, M. Havelka.

    Rozhodčí: Pešina, Horák – Pešek, Polák

    Diváci: 5 125
    thejrc.org