Třinec – Liberec 2:5 (kon.) | Mladá Boleslav – Kometa Brno 2:1 (po pr.) | Zlín – K. Vary 5:3 (kon.)
Plzeň – Vítkovice 4:2 (kon.) | Chomutov – Litvínov 4:1 (kon.) | Pardubice – Sparta 4:1 (kon.)
Olomouc – Mountfield HK 1:3 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
HC VERVA Litvínov
Středa 13.02.2019, 17:30 • ROCKNET ARÉNA • Tipsport extraliga • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:46
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Masi Marjamäki – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    58:21
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Radek Duda – 2 min., podrážení).
     
    56:27
    Čtvrtá lajna zamkla soupeře v jeho pásmu! Po střele od modré čáry se dostal k dorážce Pavel Klhůfek, jehož pokus vyrazil brankář. Akce Chomutova ale trvala dál. Na levém kruhu se ocitl Roman Chlouba, jenž měl před sebou odkrytou branku, ale Jaroslav Janus vytáhl fantastický zákrok hokejkou!
     
    48:10
    Sám před brankou u levé tyče se nacházel Lukáš Válek, jenž mohl vrátit Litvínov do hry. Ovšem ve vyložené situaci selhal, a tak stav zápasu zůstává stále stejný.
    47:35 Adam RAŠKA - 4:1
     
    47:35
    Piráti právě vstřelili branku!
    Nádherná akce, která si říká o nominaci do zlaté helmy! Jan Stránský a ADAM RAŠKA si vyměnili puk a poté se druhý jmenovaný dostal až před Jaroslava Januse, jehož střelou na zadní tyč překonal. Tohle už může být zlomovým momentem zápasu. Asistence: Jan Stránský a Ronald Knot.
     
    46:28
    Hostující hráči jeli dva na jednoho, ale kapitán Litvínova selhal! Michal Trávníček dostal přihrávku na levý kruh a měl před sebou prázdnou branku, ale Justin Peters se skvěle přesunul a puk vyrazil nad horní tyč.
    42:57 Martin HANZL - 3:1
     
    42:57
    Litvínov právě vstřelil branku!
    VERVA se vrací do zápasu a zaznamenává svou první branku v zápase! Sébastian Piché zachytil puk ještě v pásmu a okamžitě vyslal bombu do předbrankového prostoru, kde se černá guma odrazila od MARTINA HANZLA za brankovou čáru. Asistence: Sébastian Piché.
     
    42:57
    O brance bude ještě rozhodovat video!
     
    39:08
    Parádní akcí se prezentoval František Lukeš, jenž nabral rychlost u mantinelu a dostal se až za branku, odkud přihrál mezi kruhy. Z předbrankového prostoru okamžitě zakončoval Juraj Mikúš, ale Justin Peters byl znovu připravený.
     
    38:30
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Radek Duda – 2 min., podrážení).
    38:23 Tomáš SVOBODA - 3:0
     
    38:23
    Piráti právě vstřelili branku!
    Hra se zdála být bez nápadu až do doby, kdy si kotouč vzal Vladimír Růžička. Nejproduktivnější hráč Chomutova přes obránce přihrál na TOMÁŠE SVOBODU. Ten byl rozjetý a ke střele se snad ani nedostal, ale kotouč se od jeho hole odrazil za bezmocného brankáře. Asistence: Vladimír Růžička a Lukáš Kovář.
     
    36:49
    Hostující hráč ve středním pásmu upadl, a tak se Chomutov dostal do přečíslení. Bohumil Jank místo přihrávky ale zvolil jen zakončení, které skončilo v moci Jaroslava Januse.
     
    34:28
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Sébastian Piché – 2 min., hákování).
     
    33:12
    Na modré čáře zapomněl puk Viktor Hübl, kterému ho spoluhráči vrátili. Jeho následné zakončení pokryl domácí brankář. Akce pokračovala dál a Litvínov si vypracoval další šanci. Od modré čáry vystřelil František Lukeš, jehož pokus dorážel opět Viktor Hübl, ale kanadský gólman se v brankovišti skvěle roztáhl.
     
    32:41
    Po pravé straně ujel František Lukeš, který naznačil střelu, ale kotouč si rychle stáhl podél mantinelu. Puk sice našel cestu mezi betony Justina Peterse, ale zamířil jen do rohu hrací plochy.
     
    Dnešní utkání sleduje 5 125 diváků.
     
    28:48
    Od levého mantinelu vystřelil Lukáš Kovář, jehož pokus vyrazil Janus před sebe. V prostoru operoval Marek Tomica, jenž puk netrefil. Chvíli na to ještě rozvlnil boční síť Ondřej Buchtela, a tak Litvínov vyhodil přes všechny čáry.
    27:25 Jan STRÁNSKÝ - 2:0
     
    27:25
    Piráti právě vstřelili branku!
    Chomutov využívá další početní výhodu a odskakuje do dvoubrankového vedení! Jakub Sklenář si vyměnil pozici s Vladimírem Růžičkou a nabil mezi kruhy spoluhráči. JAN STRÁNSKÝ na nic nečekal a perfektní střelou mezi nohy překonal Jaroslava Januse. Asistence: Jakub Sklenář a Vladimír Růžička.
     
    27:00
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jan Ščotka – 2 min., podrážení).
     
    22:25
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Tomáš Svoboda – 2 min., nedovolené bránění).
     
    20:27
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jan Ščotka – 2 min., krosček).
     
    17:30
    Střílená přihrávka mířila k levé tyči, kde se nacházel osamocený Lukáš Kašpar. Jeho pokus nebyl vydařený, ale puk od nohy zamířil do brankové konstrukce.
     
    16:59
    Z osy hrací plochy na dvakrát vystřelil Viktor Hübl, jehož druhý pokus vyrazil Justin Peters. Akce Litvínova pokračovala a z levého kruhu do boční sítě vystřelil ještě Juraj Mikúš.
     
    16:37
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Bohumil Jank – 2 min., podrážení).
     
    16:27
    Do útočného pásma podél mantinelu vletěl František Lukeš, který se kličkou dostal až sám před brankáře. Místo zakončení byl k vidění jen pád hostujícího hráče.
     
    13:19
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jan Stránský – 2 min., krosček).
     
    11:27
    Nepovedený pokus se dostal až na hranici brankoviště, kde operovali Jakub Sklenář a Tomáš Svoboda. Oba hráči se dostali k dorážce, ale Jaroslav Janus předvedl v leže parádní zákroky.
     
    10:54
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Marek Trončinský – 2 min., zásah do hlavy nebo krku + 10 min. osobní trest, zásah do hlavy nebo krku). Trest odpyká Martin Havelka.
     
    10:45
    Na pravé straně vnikl do pásma Michal Trávníček, který přihrával před branku, ale nikoho v černém nenašel. Marek Trončinský poté trefil osmnáctiletého Denise Zemana, který se po zákroku na kriminál rychle zvedl.
    08:36 Radek DUDA - 1:0
     
    08:36
    Piráti právě vstřelili branku!
    Je tu první branka zápasu, když Piráti využívají přesilovou hru! Chomutov dlouho kombinoval v pásmu až se dostal s pukem až k brance. U pravé tyče se nacházel RADEK DUDA, který vyškolil střelou na první tyč Jaroslava Januse. Hostující brankář se nyní musí pod maskou hodně červenat, protože gól jde za ním. Asistence: Lukáš Vantuch a Stanislav Dietz.
     
    07:34
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Filip Helt.
     
    05:46
    Za odraženým kotoučem spěchal Marek Tomica, který ze strany mířil sám na brankáře. Ovšem už mu moc sil nezbývalo, a tak jeho pokus mířil jen do hrudi Jaroslava Januse.
     
    05:19
    Ránou z první se prezentoval na levém kruhu Juraj Mikúš, jehož pokus mířil mezi betony kanadského gólmana. Justin Peters si zakončení pohlídal a umožnil Chomutovu vyhodit.
     
    04:17
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Lukáš Vantuch – 2 min., sekání).
     
    01:12
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Sébastian Piché – 2 min., nedovolené bránění).
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Lukáš Vantuch – 2 min., hrubost).
     
    01:12
    Masi Marjamäki našel krásnou přihrávkou na levé straně osamoceného Radka Dudu, který bez váhání vypálil. Ovšem Jaroslav Janus se skvěle přesunul a drží bezbrankový stav.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 9. Duda (Vantuch, Dietz), 28. J. Stránský (Sklenář, V. Růžička), 39. T. Svoboda (V. Růžička, L. Kovář), 48. Raška (J. Stránský, Knot) – 43. M. Hanzl (Piché)


    Piráti Chomutov: Peters (Pavlát) – Jank, Knot, L. Kovář, Buchtela, Dietz, D. Zeman, Valach – Sklenář, V. Růžička, T. Svoboda – Marjamäki, Vantuch, Duda – Tomica (C), Raška, J. Stránský – Koblasa, Chlouba, Klhůfek.
    HC VERVA Litvínov: Janus (Petrásek) – Trončinský, Ščotka, Graborenko, Piché, Hunkes, L. Doudera, Šesták – Petružálek, Gerhát, Trávníček (C) – Válek, V. Hübl, F. Lukeš – Kašpar, J. Mikúš, Helt – Jurčík, M. Hanzl, M. Havelka.

    Rozhodčí: Pešina, Horák – Pešek, Polák

    Diváci: 5 125
    thejrc.org