Magnitogorsk – Viťaz 4:1 (kon.) | Čeljabinsk – Čerepovec 1:2 (1:2 po s.n.) | Jaroslavl – N.Novgorod 2:3 (po pr.)
Kazaň – CSKA Moskva 2:3 (kon.) | Dynamo Moskva – Jokerit 5:3 (kon.) | Spartak Moskva – Petrohrad 0:2 (kon.)
HC Slovan – Minsk 3:2 (kon.)
konec
Metallurg Magnitogorsk
4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
HC Viťaz Moskevská oblast
Středa 13.02.2019, 15:00 • Arena Metallurg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezké středeční odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu opět ruská KHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Metallurg Magnitogorsk a HC Viťaz Moskevská oblast.
     
    Metallurg Magnitogorsk

    Magnitogorští hokejisté jsou v tabulce ve Východní konferenci na pátém místě a už si s předstihem zajistili postup do vyřazovacích bojů. Na svém kontě mají šestasedmdesát bodů za sedmatřicet výher a dvacet proher. Svěřenci českých trenérů Josefa Jandače a Jiřího Kalouse tak mají splněn první úkol a už se mohou chystat na play-off. Naposledy se Magnitogorsku dařilo na ledě v Jekatěrinburgu, kde zvítězil těsně 3:2. Na tuto výhru by hokejisté Metallurgu rádi navázali i dnes na domácím ledě. Nejistý start je u Birjukova, ostatní hráči by měli být k dispozici.

    Nejproduktivnější hráči

    Sergej Mozjakin – 52 bodů (21+31)
    Matt Ellison – 46 bodů (16+30)
    Dennis Rasmussen – 42 bodů (13+29)
     
    HC Viťaz Moskevská oblast

    Hosté z Viťazu jsou v Západní konferenci na sedmé pozici zaručující play-off, ovšem ještě nemají nic jistého. Stále tak musí získávat důležité body, aby si svou pozici minimálně udrželi. Dosud získali jednašedesát bodů za sedmadvacet výher a třicetkrát odešli z ledu jako poražený tým. Hráči Viťazu mají za sebou třízápasovou šňůru proher, získali pouhé dva body. A dnes by chtěli získat další, ovšem na magnitogorském ledě je nečeká vůbec nic lehkého. Čeká nás ale zajímavý zápas, tak si ho nenechte ujít.

    Nejproduktivnější hráči

    Miro Aaltonen – 40 bodů (18+22)
    Alexandr Sjomin – 39 bodů (19+20)
    Vojtěch Mozík – 24 bodů (5+19)
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v probíhající sezóně utkaly jednou. V listopadu na ledě Viťazu zvítězil Metallurg 4:1. Na domácím ledě budou chtít tuto výru potvrdit, naopak hosté se pokusí ji odčinit.
     
    Československá stopa v utkání

    Michal Bulíř (Magnitogorsk)
    Josef Jandač (Magnitogorsk) – trenér
    Jiří Kalous (Magnitogorsk) – asistent trenéra

    Vojtěch Mozík (Viťaz)
    Michal Řepík (Viťaz)
    Marek Hrivík (Viťaz)
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Zagidulin) – Antipin, Dronov, Vereščagin, Běreglazov, Matuškin (A), V. Vasiljev, Rylov – Ellison, N. Kuljomin, Mozjakin (C) – Ljubimov, Timkin, Několenko – Pakarinen, Rasmussen (A), Dorofejev – Čibisov, Varfolomejev, N. Shore – Jazkov.

    HC Viťaz Moskevská oblast: Ortio (Samonov) – Katičev, Mozík, Jevsejenkov (A), Stasenko, Golovkov, S. Romanov, Kožemjakin – Stoljarov, M. Aaltonen (A), Řepík – Makejev, A. Nikulin, Rendulić – Kokarev (C), Švec-Rogovoj, N. Komarov – Vyglazov, P. Černov, Potěchin – Gončarov.

    Rozhodčí: Fraňo, Romaško – Sysujev, Gorděnko.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    V magnitogorské aréně už zní hymna Ruské sborné.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Do útoku se hned po vhazování vrhli domácí hokejisté, na Ortia však nevyslali žádnou střelu. Nicméně se stále drží před jeho brankou.
     
    00:38
    A nyní už musel Ortio zasahovat, když lapil střelu z pravé strany. Po zisku puku pak jdou do akce poprvé hosté z Viťazu.
     
    01:12
    Za kotoučem spěchal Katičev do obranného pásma hostů a poté záhy otočili hru opět před Košečkina.
     
    02:01
    Ovšem domácí se vrátili zpět před hostující branku a chvíli zde pobyli, žádná nebezpečná střela se ale nezrodila.
     
    02:31
    Jakov Rylov zachytil na modré čáře puk a okamžitě ho vyvezl do útočného pásma. Andrej Čibisov si poté sjel na jeho přihrávku, jeho zakončení však chybělo více přesnosti.
     
    03:19
    Nyní mohl střílet Vojtěch Mozík, český obránce však nezkrotil skákavý kotouč a následně pak o něj přišel. Do akce tak míří znovu Metallurg.
     
    04:17
    Jevgenij Timkin si sjel do prostoru mezi kruhy a nebezpečnou střelou nechal vyniknout Ortia, který si tak připsal pohotový zákrok a hned přerušil hru.
     
    04:38
    Další dobrou střelu vyslal Dronov, jeho pokus nyní zastavila obrana Viťazu a po další střele Antipina pak už Ortio zase zasahuje.
     
    05:02
    Jakov Rylov se napřáhl k tvrdé ráně od modré čáry a proti němu zasáhl efektním semaforem Joni Ortio, jenž byl znovu ohrožen. Nicméně po jeho dalším zákroku je hra přerušena.
     
    05:49
    Michal Řepík dostal namazáno a v blízkosti domácí branky vyslal přízemní střelu, se kterou však Košečkin neměl větší problém. Kotouč vyrazil a následně ho obrana poslala do středního pásma.
     
    06:30
    Kotouč mířil až o obranného pásma hostů, domácí tak bleskově odcházejí střídat a na led pošlou čerstvou pětici hráčů.
     
    06:46
    Nyní následuje první komerční přestávka zápasu.
     
    06:58
    Antipin se prosmýkl mezi obranou hostů a dostal se mezi kruhy, odtud pak střílel na Ortia, jenž znovu zasahuje. Jeho beton kotouč do branky Viťazu nepustil a hosté otáčejí hru.
     
    07:38
    Aaltonen z levé strany vyslal štiplavou střelu, ta však zamířila mimo tři tyče.
     
    08:57
    Po další střele domácích musel do zákroku Ortio a hra je opět zastavena. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    09:36
    Metallurg je znovu v pásmu hostů a kombinuje před Ortiem. Hosté jsou tak pod dalším menším tlakem a musejí se bránit domácím střelám.
     
    10:29
    Timkin si sjížděl z pravé strany k levé tyči Ortia, ale jeho následná střela za jeho záda nezaplula. Hosté se snažili zachytit puk, nepovedlo se a Magnitogorští tak stále operují před brankou Viťazu.
     
    11:10
    Na druhé straně střílel Miro Aaltonen a proti jeho pokusu také zasáhl Košečkin a před dotírajícími hosty pak raději nechal hru pozastavit.
     
    12:06
    Po nepřesné střele hostů šli do akce opět domácí hokejisté. Před Ortiem pak vystřelil Kuljomin, ovšem proti byla obrana Viťazu, která kotouč zastavila.
     
    12:52
    Do postupného útoku před hostující klec šli opět domácí, ale tentokráte před Ortiem nezahrozili. Ztratili puk a ten tak získali hostující beci.
     
    13:30
    Denis Kokarev si nabruslil do útočného pásma, na pravé straně udělal kličku jednomu z domácích hráčů, ovšem zakončit se mu vůbec nepodařilo.
     
    14:14
    Hraje se svižný hokej a příliš se nepřerušuje. Zatím jsme se ale nedočkali žádné branky.
     
    14:36
    Následuje další komerční přestávka.
     
    14:45
    Mozík málem přišel o kotouč v obranném pásmu, nakonec ho udržel a postupně se spoluhráči zakládá další útočnou akci.
     
    15:19
    Na druhé straně z rychlého protiútoku střílel Dennis Rasmussen, leč také neúspěšně.
     
    16:22
    V těsné blízkosti Ortia došlo k dalšímu tlaku ze strany Metallurgu, ale nakonec se nikdo z domácích nedostal k vážnější střele před jeho brankou.
     
    17:00
    Viktor Antipin střílel zpoza obránce hostů, kotouč za Ortiova záda ale nepustil. Po ztrátě puku pak míří do další útočné akce hosté z Viťazu.
     
    18:00
    Kotouč od útočné modré čáry domácím utekl až do středního pásma, za ním pak spěchal Rasmussen, aby vrátil hru zpět do útočného pásma.
     
    18:37
    Další nepřesnosti na obou stranách, nyní už měli puk zase domácí a Dronov před brankou hostů zahrozil, ale kotouč u brankoviště sebrali hosté.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:50
    Hostům se nepovedlo ohrozit Košečkina a domácí otáčeli hru na opačnou stranu. Po krátkém přerušení hry po zásahu Ortia se ještě vhazuje před jeho brankou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je za námi. V ní jsme neviděli ani jednu branku a ani žádnou velkou šanci na žádné straně. K vidění je svižný hokej, leč oba brankáři jsou zatím ve svých brankovištích pozorní. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně v 15:50.
     
    Střely na branku: 13 – 6
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Ortio hned v úvodu druhé třetině zasahoval proti střele Mozjakina a přerušil hru. Vhazuje se po jeho pravé ruce.
     
    20:50
    Antipin projel kolem modré čáry, přihrávky se však nedočkal. Jeho spoluhráč střílel od modré čáry a puk skončil na zadním mantinelu.
     
    21:50
    Viťaz právě vstřelil branku!
    Hosté otevírají účet zápasu. Stasenko střílel od modré čáry, puk se poté odrazil k NIKITU KOMAROVOVI, jenž z levé strany střílel na odkrytou klec a puk poté prošel za Košečkinova záda i s jeho přispěním – 0:1. Asistence: Nikolaj Stasenko a Arťom Švec-Rogovoj.
    21:50 Nikita KOMAROV - 0:1
     
    23:34
    Hosté ožili a znovu se natlačili před branku domácích. V rohu kluziště pak vybojovali puk zpět a operovali před Košečkinem. Jenže záhy o kotouč přišli.
     
    24:32
    Shore z pravé strany vyslal střelu z kategorie těch propagačních, napodruhé už to ale bylo lepší. Po střele Varfolomejeva zasahoval Ortio a hra je přerušena.
     
    25:01
    Miro Aaltonen se neprotlačil do útočného pásma, domácí hráči pak okamžitě zamířili do rychlé akce před Ortiem a ten musel znovu zakročit.
     
    26:13
    Zakázané uvolnění Metallurgu stěhuje hru před Vasilije Košečkina, vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    26:38
    Střela Dronova zamířila mimo tři tyče Viťazu, hosté se ale poté nedostali do útočného pásma a Metallurg tak opět útočí.
     
    27:20
    Kuljomin byl v dobré šanci, ale tu nepřetavil ve vyrovnávací branku. Nechal pouze vyniknout Ortia, který vytasil další přesný zákrok.
     
    27:35
    Následuje další komerční přestávka.
     
    27:38
    Jakov Rylov napřáhl na modré čáře, puk se posté odrazil od hokejky soupeře a zamířil mimo pásmo Viťazu. Za ním pak spěchal jeden z domácích hráčů a ten vrátil hru před Ortia.
     
    30:00
    V polovině základní hrací doby mají hosté stále jednobrankový náskok, domácí se zatím marně snaží o vyrovnání.
     
    30:36
    Nikolaj Stasenko unikal před branku hostů a v úniku pak zakončil. Košečkin však zasáhl.
     
    30:53
    Metallurg právě vstřelil branku!
    A hned na to přišla vyrovnávací branka Metallurgu. Ellison poslal puk MAXIMU MATUŠKINOVI, který poté z levé strany v pohodě zakončil za Ortiova záda – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Matt Ellison.
    30:53 Maxim MATUŠKIN - 1:1
     
    33:03
    Hosté se snažili o vrácení si svého vedení zpět, ovšem Řepíkova střela zamířila jen na beton domácího brankáře.
     
    33:42
    Před Košečkinem vznikla skrumáž, ve které se nejlépe zorientoval právě domácí brankář a puk ukryl k sobě. Hra je tak přerušena.
     
    33:42
    Následuje další komerční přestávka.
     
    33:50
    Košečkin musel za vlastní branku aby pomohl spoluhráčům a hned puk poslal mezi ně. Ti míří na opačnou stranu do útočného pásma.
     
    34:40
    Stoljarov si sjel na levou stranu a pohotovou střelou nechal opět vyniknout Košečkina, jenž zapisuje další přesný zákrok.
     
    35:28
    Michal Řepík na pravé straně vyslal střelu švihem, proti ní však zakončil znovu Košečkin.
     
    36:20
    Varfolomejev na druhé straně nechal vyniknout Ortia, jenž proti němu vytasil efektní semafor.
     
    36:56
    Další rodící se akci domácích zastavila nepřesnost v rozehrávce a puk tak mají na svých holích opět hosté, kteří míří před branku Vasilije Košečkina.
     
    37:13
    Zpoza branky letěla přihrávka před Košečkina, ovšem nikdo z hostů se k puku nedostal. Obrana Metallurgu tak otáčí hru na opačnou stranu.
     
    37:56
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Domácí strhávají vedení na svou stranu. Ellison uvolnil IVANA VEREŠČAGINA, který poté z vrcholu kruhů vyslal střelu, kterou mírně zvedl a puk zaletěl za Ortiova záda – 2:1. Asistence: Matt Ellison.
    37:56 Ivan VEREŠČAGIN - 2:1
     
    38:33
    Domácí tak dokázali v průběhu druhé třetiny srovnat stav a nakonec i otočit ve svůj prospěch. Nyní to jsou hosté, kdo musí dotahovat.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:45
    Ještě se bude vhazovat před brankou hostů, už se ale zřejmě nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina je také minulostí. V ní jsme se už branek dočkali. Hosté otevřeli účet zápasu a dostali se do vedení. Domácí však dokázali srovnat a v závěru druhé periody i strhnout vedení na svou stranu. Hosté tak mají dalších dvacet minut na to, aby ještě s utkáním něco udělali. Třetí třetina začne přibližně v 16:35.
     
    Střely na branku: 27 – 15
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Hosté nahodili puk do útočného pásma, kde si ho sebrali domácí hráči a míří hned do útoku.
     
    41:09
    Košečkin musel zasahovat proti střele Renduliće a pozastavil hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    41:28
    Hned na to to zkoušel Několenko, jeho přízemní střela však skončila jen na betonu hostujícího brankáře.
     
    43:07
    Švec-Rogovoj se dostal před domácí branku, jeho zakončení však nebylo přesné. Poté hru na druhou stranu znovu otáčejí domácí hokejisté.
     
    44:25
    Nick Shore na levém kruhu vystřelil, puk se od brankáře hostů odrazil do mezikruží, kde ale jeho spoluhráč přesně nezakončil.
     
    44:55
    Na druhé straně unikl Miro Aaltonen a tváří v tvář Košečkinovi neuspěl. Ten si tak připsal důležitý zákrok, sklapl své betony a kotouč za svá záda nepustil.
     
    45:20
    Timkin sebral puk Černovovi a hnal se do útočného pásma, domácí však znovu po tlaku před Ortiem nezakončili.
     
    46:54
    Série nepřesností na obou stranách, nyní byli u kotouče znovu domácí, kteří zahrozili před Ortiem, ovšem opět neúspěšně.
     
    47:03
    Další komerční přestávka.
     
    47:27
    Domácí stále mají těsný náskok, hosté se snaží o vyrovnání, ale Košečkin se svými přesnými zákroky je proti.
     
    49:00
    Roman Ljubimov nezakončil a na druhou stranu se hnali hosté. Od modré čáry pak vypálil jeden z beků a puk poslal jen do Košečkinovy lapačky.
     
    49:45
    Ortio musel být také mezi třemi tyčemi pozorný, když zakročil proti další domácí střele. Hra je přerušena a vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    49:58
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Magnitogorští navyšují své vedení po krásně sehrané kombinaci, na jejímž konci byla střela z mezikruží z hole MATTA ELLISONA, jenž tak zamířil přesně do černého – 3:1. Asistence: Nikolaj Kuljomin a Alexej Běreglazov.
    49:58 Matt ELLISON - 3:1
     
    50:38
    Ortio musel znovu do zákroku, proti Čibisovově střele z otočky kryl kotouč pod lapačku u své levé tyče.
     
    51:22
    Ortio zasáhl opět proti další střele, kterou vyslal Antipin a zastavuje hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    51:45
    Aaltonen se dostal do blízkosti Košečkina, protlačit kotouč za jeho záda se mu však nepovedlo. Na druhou stranu tak míří opět hokejisté Magnitogorsku.
     
    52:22
    Iiro Pakarinen se napřáhl na levé straně, jeho pokus ale skončil jen vedle Ortiovy branky. Hned na to jdou od jeho branky hosté do útoku.
     
    53:22
    Agilní Švec-Rogovoj se dostal k další střele v mezikruží, byl však tísněn obranou Metallurgu a ten poté pokus hostů zastavil.
     
    56:28
    Stojarov vyslal střelu z pravého kruhu, která byla nebezpečná, ale poradil si s ní znovu Vasilij Košečkin.
     
    56:53
    Tak před domácí brankou, před Košečkina se natlačil Michal Řepík, ovšem jeho dorážka se za jeho záda nedostala.
     
    Dnešní utkání sleduje 7 052 diváků.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:30
    Domácí drží kotouč co nejdále od své branky a nepouštějí hosty k případné powerplay. Nyní se hosté dopustili zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před Ortia.
     
    58:49
    Hosté hrají v šesti a bez brankáře!
     
    59:50
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Hosté se dlouho drželi v domácím pásmu, domácí odolali a vytáhli puk pryč. Poté se dostal ke střele MATT ELLISON, jenž trefil prázdnou branku – 4:1. Bez asistence.
    59:50 Matt ELLISON - 4:1
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí ve třetí třetině přidali ještě další dvě branky a pečetili tak své vítězství. Hosté se snažili se zápasem něco udělat, ale nepovedlo se. Na ledě Metallurgu tak nezískali ani bod.
     
    Střely na branku: 39 – 24
     
    Československá stopa v utkání

    Vojtěch Mozík (Viťaz) 0+0, 0 střel, čas na ledě 21:57
    Michal Řepík (Viťaz) 0+0, 5 střel, čas na ledě 15:43
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (17:18:07)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 31. Matuškin (Ellison), 38. Vereščagin (Ellison), 50. Ellison (N. Kuljomin, Běreglazov), 60. Ellison – 22. N. Komarov (Stasenko, Švec-Rogovoj)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Zagidulin) – Antipin, Dronov, Vereščagin, Běreglazov, Matuškin (A), V. Vasiljev, Rylov – Ellison, N. Kuljomin, Mozjakin (C) – Ljubimov, Timkin, Několenko – Pakarinen, Rasmussen (A), Dorofejev – Čibisov, Varfolomejev, N. Shore – Jazkov.
    HC Viťaz Moskevská oblast: Ortio (Samonov) – Katičev, Mozík, Jevsejenkov (A), Stasenko, Golovkov, S. Romanov, Kožemjakin – Stoljarov, M. Aaltonen (A), Řepík – Makejev, A. Nikulin, Rendulić – Kokarev (C), Švec-Rogovoj, N. Komarov – Vyglazov, P. Černov, Potěchin – Gončarov.

    Rozhodčí: Fraňo, Romaško – Sysujev, Gorděnko

    Diváci: 7 052
    thejrc.org