Magnitogorsk – Viťaz 4:1 (kon.) | Čeljabinsk – Čerepovec 1:2 (1:2 po s.n.) | Jaroslavl – N.Novgorod 2:3 (po pr.)
Kazaň – CSKA Moskva 2:3 (kon.) | Dynamo Moskva – Jokerit 5:3 (kon.) | Spartak Moskva – Petrohrad 0:2 (kon.)
HC Slovan – Minsk 3:2 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
5:3 (0:0, 3:1, 2:2)
Jokerit Helsinky
Středa 13.02.2019, 17:30 • Megasport Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 26:32.
    Zblokované střely – 21:15.
    Vyloučení – 9:8.
    Využití přesilovek 0/8 – 0/9.
    Vhazování – 24:32. (20:02:08)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Dynama, které svého soupeře porazilo poměrem 5:3. Poslední perioda trvala hodně dlouho, do sebe se pustilo hned několik hráčů, logicky tak přišly na řadu tresty. I tak jsme se dočkali dalších branek, přičemž se Jokerit dostal na dostřel jediné trefy, avšak Dynamo si přeci jenom vzalo dvoubrankové vedení zpět, do prázdné branky totiž zamířil domácí kanonýr Šipačov.
     
    Konec zápasu.
    58:59 Miks INDRAŠIS - 5:3
     
    58:59
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    O vítězi tohoto zápasu je definitivně rozhodnuto! Finský celek se opět prezentoval odvoláním brankáře, což se mu vymstilo. Nejprve těsně vedle branky vypálil Indrašis, posléze to napravil Šipačov, jehož ránu od levého hrazení ještě tečoval MIKS INDRAŠIS.
    57:20 John NORMAN - 4:3
     
    57:20
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Tak pozor, to bude ještě hodně zajímavé! Před Bočarovem došlo k teči, načež ruský brankář vyrazil puk do strany, kde číhal JOHN NORMAN, který bez větších problémů zametl kotouč do odkryté branky. Do konce utkání zbývá ještě něco málo kolem tří minut.
     
    57:10
    Hosté to zkouší v šesti!
     
    56:32
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Vladislav Jefremov – 2 min.).
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Vladimir Brjukvin – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Mika Niemi – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Oliver Lauridsen – 2 min., hrubost).
     
    56:30
    Před branku si dokázal sjet Jefremov, kterému se nepovedlo zakončit dle představ. Domácí forvard dost možná ještě sekl Kalninše, načež se do sebe pustilo několik hráčů.
     
    55:24
    Před brankou se snažil tečovat kotouč Šipačov, avšak změna letu moc nepomohla. Domácí stále drží pásmo, avšak Kalninš nebyl donucen k ničemu vážnějšímu.
     
    54:24
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Oliver Lauridsen – 2 min., sekání).
     
    54:06
    Za volným kotoučem se jako první dostávala domácí formace, která si ale nepřipsala nic nebezpečného. Na opačné straně se Jokerit dopustil dalšího ofsajdu.
     
    53:17
    Nyní hostující obrana na malý moment zaspala, avšak včas se dokázala probudit. Z levé strany měl dobrou rychlost Rajsov, kteréhl ale dojela smečka protihráčů.
     
    52:20
    Helsinky najednou vycítily šanci, přičemž se Jensen dostal k dalšímu zakončení. Aby toho nebylo málo, tak od modré čáry zkoušel štěstí Lauridsen.
    51:47 Nicklas JENSEN - 4:2
     
    51:47
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Zničehonic tu máme kontaktní branku! Moses se drzým průnikem dostal až k pravému kruhu, odkud spíše jen nahazoval na teč, avšak Bočarov vyrazil puk před sebe, kde se jako první zjevil NICKLAS JENSEN, jenž na dlouhou hůl zametl puk do branky.
    Asistence: Tommi Kivistö, Steve Moses.
     
    51:12
    Vzápětí přišlo vyhození přes všechny čáry, což logicky znamená zakázané uvolnění. Hra se tak stěhuje před Bočarovat, na vhazování se staví hostující Niemi.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 25. Volkov (Šipačov, I. Nikulin), 27. Pankratov (Jefremov, Menšikov), 35. Šipačov (I. Nikulin), 44. Indrašis (I. Nikulin, Šipačov), 59. Indrašis (Šipačov) – 24. Lepistö (Regin), 52. Nicklas Jensen (Moses, Kivistö), 58. Norman


    Dynamo Moskva: Bočarov (Jerjomenko) – I. Nikulin (C), Volkov, Koivisto, Hietanen, Čajkovský, Mironov, Pepeljajev, Menšikov – Indrašis, Šipačov (A), Kagarlickij – Zackrisson, Igumnov, Brjukvin – Michajlov, Mozer (A), Mojsejev – Pankratov, Jefremov, Rajsov.
    Jokerit Helsinky: Kalninš (Zapolski) – Lepistö (A), Lööv, E. Räsänen, Kivistö, O. Lauridsen, Jensen Aabo, A. Grant – O'Neill, Norman, Joensuu (A) – Nicklas Jensen, Manninen, Moses – Jormakka, Regin (C), Platt – Anttila, Niemi, Wärn – H. Ikonen.

    Rozhodčí: Gofman, Oskirko – Sivov, Šislo

    Diváci: 6217
    ocianews.com