Kometa Brno – Vítkovice 2:6 (po nadst. prodl.) | HC Litvínov – Salzburg 3:4 (po nadst. prodl.)
po nadst. prodl.
HC Kometa Brno
2:6 (1:2, 1:2, 0:2 - N 1:0)
HC Vítkovice Ridera
Středa 13.02.2019, 16:00 • DRFG arena • DHL Extraliga juniorů • O pořadí v play-off
Partner:
     
    Kometa si po úspěšném prodloužení připisuje alespoň jednobodový zisk z dnešního utkání. Zbylé tři body putují na sever Moravy. Vítkovice tak i podruhé v sezoně porážejí brněnskou Kometu a svůj náskok na jihomoravského rivala navyšují na rozdíl osmi bodů. Nicméně nejdůležitější část sezony oba celky teprve čeká. To je ode mne vše, z Brna vám přeji příjemný středeční večer. (18:15:30)
     
    Konec zápasu.
     
    64:25
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brněnský kapitán po individuální akci ukončil přesnou trefou nadstavbové prodloužení, RADEK KUČEŘÍK si s pukem najel mezi kruhy, odkud dokázal trefit pravý růžek vítkovické branky. Bez asistence.
     
    63:36
    Minárik nyní statečně bojuje v obležení vítkovických obránců, počkal si až spoluhráči vystřídají, a udržel tak pro svůj tým útočné pásmo.
     
    62:56
    Meluzinova střela zblokována, na kotouči jsou hráči Vítkovic.
     
    62:30
    Protiútok hostů zakončoval střelou z levého kruhu Vojtovič, Rachůnek znovu úspěšný.
     
    62:11
    Na druhé straně byl blízko ukončení dnešního utkání Lednický, ale také Rachůnek zatím drží.
     
    61:29
    Kuncovi se daří držet kotouč v útočném pásmu, nyní se dokonce dostal do dvou po sobě jdoucích střeleckých pokusů, ale ani jednou si na Dolíšku nepřišel.
     
    61:00
    Kometa s kotoučem operuje v útočném pásmu.
     
    60:18
    Meluzin poslal do slibného úniku Minárika, ten už měl před sebou pouze brankáře Dolíšku, ovšem nedokázal trefit přesně.
     
    60:01
    Začalo nadstavbové prodloužení.
     
    Vítkovice ve třetí třetině dokázali dvěma slepenými brankami definitivně rozhodnout o tříbodovém exportu z Brna do Ostravy. Zda na sever Moravy poputuje i bonusový čtvrtý bod, o tom rozhodne pětiminutové prodloužení, které započne za necelé tři minuty.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila, následovat bude nadstavbové prodloužení.
     
    59:42
    Před vypršením základní hrací doby se ještě bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    58:54
    Vítkovice pohodlně kontrolují svůj čtyřbrankový náskok a nejspíš už nebudu tolerovat přítomnost brněnských hráčů před Dolíškou.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:36
    Vítkovice neztrácejí útočné choutky ani za rozhodnutého stavu, Věntus si nechal na modré čáře nabít od Bílého a jedovatou střelou prověřil připravenost brankáře Rachůnka, ten v testu vítkovického obránce úspěšně obstál a hru přerušil.
     
    56:23
    Zakázané uvolnění Komety, hra se stěhuje před Rachůnka.
     
    55:27
    Svozilovo nahození od modré čáry mířilo mezi betony brankáře Dolíšky, ten si při dalším úspěšném zákroku pomohl svou hokejkou.
     
    54:30
    Kučeříkovu nepřesnou rozehrávku mohl znovu v utkání trestat hostující kapitán Bernovský, ke cti domácího obránce slouží fakt, že se dokázal včas zmobilizovat, aby svou hrubou chybu tentokrát včas napravil.
     
    53:38
    Vítkovice momentálně domácí tým k ničemu nepouštějí, veškeré útočné snahy Komety jsou eliminovány již ve středním pásmu.
     
    52:21
    Za již vyrovnaného počtu hráčů na ledě se útočnou aktivitou prezentují hráči Vítkovic, svižnou souhru hostů zakončil střelou od modré čáry Bílý, Rachůnek si i přes clonící hráče dokázal kotouč najít a zachytil jej do své lapačky.
     
    51:59
    Vítkovice hrají v plném počtu.
     
    51:28
    Kunc kombinoval v útočném pásmu s Mlčákem, druhý jmenovaný byl už ve slibné střelecké pozici, ale brankář Dolíška si připsal další úspěšný zákrok.
     
    50:28
    Vítkovice se ovšem znovu pokoušejí skórovat ve vlastním oslabení, konkrétně Bernovský přidělal další vrásky na čele brněnské obrany, jeho průnik však zastavilo nepřesné zakončení.
     
    49:59
    A vzápětí si sama Kometa zahraje v početní výhodě, dvě + deset minut za vražení na hrazení – tak zní verdikt pro Patrika Kršku.
     
    49:58
    Kometa hraje v plném počtu.
     
    49:01
    Vítkovice byly blízko sedmé brance, Beránek doslova naservíroval puk Konečnému, ten okamžitě usměrnil kotouč do brněnské branky, ovšem pohotovým zákrokem se blýskl brankář Rachůnek, když roztáhl svůj beton a zabránil navýšení ostravského náskoku.
     
    48:41
    Snášel vystihl souhru Vítkovic a vyváží kotouč do útočného pásma, aby jeho spoluhráči mohli vystřídat.
     
    47:58
    Vítkovice si znovu zahrají v přesilové hře, dvě minuty za napadení vyfasoval Adam Studený.
     
    47:55
    Na brněnskou branku se valil útok Vítkovic, který zakončoval bekhendem Lednický, puk se však svezl těsně kolem brankové konstrukce brněnské svatyně.
     
    47:23
    Krejčí napálil kotouč z pravého křídla, trefil připravenou lapačku brankáře Dolíšky, jenž se rozhodl hru přerušit, a uklidnit tak situaci ve svém pásmu.
     
    46:54
    Kometa přidává na útočné aktivitě, ovšem její manévry zatím obrana ostravského týmu kontroluje.
     
    45:30
    Kometa usiluje o snížení vítkovického náskoku, kombinaci domácích zakončoval střelou od modré čáry Holemý, Dolíška přes skrumáž clonících hráčů nemohl nic vidět, ale právě díky této skrumáži zamířil kotouč mimo vítkovickou branku.
     
    44:50
    Další slibná akce Komety, Škvrně vybídl ke korigování skóre Michala Kunce, jeho střelu ovšem pohotovým zákrokem vytěsnil brankář Vítkovic.
     
    44:43
    Kučeřík připravil střeleckou pozici pro Meluzina, ten vypálil skrz obránce, ovšem jistý Dolíška v pohodě kotouč ukryl ve své výstroji.
     
    44:07
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vítkovice nyní ovládají dění na ledové ploše, což korunují šestou brankou v utkání! Nahození z hole Marcela Kunce dokázal přesně tečovat PATRIK KRŠKA. Asistence: Marcel Kunc, Viktor Konečný.
     
    42:51
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ostravané využívají přesilovou hru a odskakují do pohodlného tříbrankového náskoku! Mrva se vydal do útočného pásma po levém křídle, s kotoučem obkroužil brněnskou branku a naservíroval puk na hůl JANA VOJTOVIČE, jenž pohotově prostřelil brankáře Rachůnka. Asistence: Jakub Mrva.
     
    42:19
    Kometa zásluhou Studeného osvobozena.
     
    41:51
    Přesilová hra pro Vítkovice, dvě minuty za držení, tak zní verdikt pro Jana Mlčáka.
     
    41:23
    Kadlicovo nahození Dolíšku nikterak z míry nevyvedlo, vítkovický brankář se však pro jistotu rozhodl hru přerušit, vhazuje se po jeho pravici.
     
    40:40
    Tentokrát jsou v úvodu třetiny aktivnější Vítkovice, Fridrich ovšem nyní nedokázal kotouč ideálně trefit, Brňané se přesto nedokázali vymotat z obranného pásma.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Stejným výsledkem jako v první třetině končí také prostřední dějství. Hosté z Vítkovic nejprve dokázali navýšit svůj náskok na rozdíl dvou branek, když třetí trefu Ostravanů obstaral po chybě domácích obránců Petr Fridrich. Kometa se nejprve velmi těžce prokousávala skrz zabezpečenou defenzívu soupeře, ovšem kýženou kontaktní branku přeci jen vstřelila, když svou individuální akci zakončil přesně Marek Škvrně. Zdálo se, že Brňané útočí na vyrovnání, jenže při jejich vlastní přesilové hře se opět nevyvarovali nepřesné rozehrávce, ze které těžil vítkovický Jakub Mrva a navrátil svému týmu dvoubrankové vedení. Zda se Kometě podaří utkání zdramatizovat, budeme sledovat od 17:32, kdy je na programu zahájení třetí třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:54
    Druhá třetina končí ve znamení soubojů o kotouč ve středním pásmu.
     
    38:49
    Vítkovice znovu zabezpečily obranné pásmo a jakoby zase vyčkávají na chyby v brněnské hře.
     
    37:25
    Na straně brněnské Komety dochází ke střídání brankářů, Marka Micku nahrazuje Matěj Rachůnek.
     
    37:25
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté se prosazují ve vlastním oslabení! Čtvrté brance Ostravanů opět předcházelo nedorozumění brněnských obránců, čehož využil Vojtovič a předložil kotouč svému spoluhráči JAKUBU MRVOVI, jenž dokázal prostřelit bezmocného Micku. Asistence: Jan Vojtovič.
     
    37:15
    Vítkovice zásluhou Vaculy vyhazují.
     
    36:34
    Kowalczyk přenesl hru v útočném pásmu na levé křídlo, odkud však nepřesně pálil Škvrně.
     
    35:47
    Vítkovicím se daří hned v úvodu vyhodit kotouč až k Mickovi.
     
    35:35
    Kometa si zahraje první přesilovou hru v dnešním utkání, jejím strůjcem je vítkovický obránce Marcel Kunc, jenž si půjde sednout na dvě minuty za hákování.
     
    34:37
    Kometu kontaktní branka nabudila, útočnou akci domácích zakončoval od modré čáry Svozil, Dolíška pouze vyrazil kotouč před sebe, kde číhal Minárik, tomu však už vyložená příležitost byla zavčasu znemožněna vítkovickými obránci.
     
    33:54
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa slaví kontaktní branku, o kterou se individuálním průnikem postaral MAREK ŠKVRNĚ, jenž se prodral po pravém křídle za obranné řady Vítkovic a před brankářem Dolíškou našel skulinu, kudy propasíroval kotouč za jeho záda. Asistence: Jan Holemý, Michal Kunc.
     
    33:17
    Brněnský Minárik se dostal do střelecké pozice na levém kruhu, jeho pokus ovšem s přehledem vyrazil připravený Dolíška.
     
    32:27
    Hraje se ve svižném tempu, z levého křídla se nyní snažil zahrozit domácí Meluzin, ovšem jeho bekhend byl přizvednut a vítkovická obrana bez potíží ustála další útočnou snahu Komety.
     
    31:20
    Do vítkovického obranného pásma se nyní dostal Kowalczyk, jeho prudká střela však skončila pouze na zadním plexiskle.
     
    30:46
    Hra se nyní přelévá ze strany na stranu, přičemž obě obrany pracují momentálně na výbornou.
     
    29:49
    Ostravané úspěšně eliminují útočné pokusy Komety, jejich vedení je momentálně zasloužené.
     
    29:05
    Vítkovice pokračují ve své útočné aktivitě, Ficek nyní vyzval ke střele z voleje Vaculu, jeho ránu dokázal Micka na poslední chvíli vyrazit.
     
    27:27
    Kometa se dokázala nyní po delší odmlce dostat do útočného pásma a zahrozit, nahození v podání Kučeříka tečoval Snášel a Dolíška si vůbec nebyl jistý, kde se kotouč nachází, naštěstí pro něj se dokázal od jeho betonu odrazit mimo ohrožení kontaktní branky.
     
    26:35
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ostravané navyšují svůj náskok! Do samostatného úniku se dostal PETR FRIDRICH, jenž nadvakrát i s brněnským bránícím hráčem dopravil kotouč za brankovou čáru. Bez asistence.
     
    26:20
    Fridrich nyní dokázal odzbrojit možná až naivně rozehrávajícího Studeného, ve slibné střelecké pozici však trefil pouze boční síť.
     
    25:53
    Snaha Komety postrádá přesnost, Studený ve snaze urychlit útočnou akci domácích poslal kotouč až na zakázané uvolnění.
     
    25:27
    Vítkovice v úmyslném ofsajdu, hra se po delší době přestěhuje do jejich obranného pásma.
     
    24:55
    Nyní už se ovšem Ostravanům podařilo zabezpečit obrannou modrou čáru a Brňané se marně snaží proklestit si cestu k ohrožení Dolíškovy svatyně.
     
    23:50
    Vítkovice v úvodu druhé třetiny příliš nemyslí na zadní vrátka, odražené kotouče se mnohdy dostávají do volného prostoru, kde se hráči Komety snaží uvolnit do vyložených pozic.
     
    23:00
    Kometa přečkala první oslabení v utkání s velkým přehledem, sama si vytvořila největší příležitost v právě skončeném dvouminutovém úseku hry.
     
    22:49
    Kometa se znovu osvobozuje.
     
    21:55
    Kometa byla ve vlastním oslabení blízko vyrovnávající brance! Do samostatného úniku se dostal Meluzin, zkoušel překonat Dolíšku střelou nad lapačku, ovšem kotouč skončil v právě zmíně části výstroje vítkovického brankáře.
     
    21:32
    Vítkovicím se zatím nepodařilo usadit v útočném pásmu, nyní své spoulhráče osvobodil Mlčák.
     
    21:00
    Vyloučení na straně brněnské Komety – dvě minuty za sekání fasuje Michal Kunc.
     
    20:07
    Druhá třetina byla zahájena a domácí se znovu nahrnuli okamžitě do útočného pásma, střela Meluzina byla sražena, ovšem ke slibné dorážce se dostal Krejčí, jeho koncovku vytěsnil Dolíška betonem.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je minulostí a po jejím průběhu mohou být s výsledkem spokojeni hráči Vítkovic. Domácí Kometa se snažila v úvodu zápasu na svého soupeře vletět, ovšem i přes aktivní pohyb se nedostával do vyložených brankových příležitostí. Vítkovice mohly těžit z nepřesností domácích, ale Kometu zachránila buď branková konstrukce či pozorný brankář Micka. Do vedení se Brňané dostali po nešťastném usměrnění puku v podání hostujícího obránce, zásluhu na úvodní brance si připsal brněnský kapitán Radek Kučeřík. Vítkovicím ovšem na obrat stačila jediná minuta v závěru první třetiny, nejprve domácí hrubici v rozehrávce potrestal Petr Fridrich a hned vzápětí prostřelil Micku Jan Vojtovič. Druhá třetina odstartuje v DRFG areně v 16:46.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:31
    Brněnský Michal Kunc se dokázal prodrat skrze vítkovické obránce, ovšem na vyrážečku brankáře Dolíšky už si nepřišel.
     
    18:23
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ostravané bleskově otáčejí skóre zápasu! Ve středním pásmu zachytil kotouč Marcel Kunc a poslal jej do jízdy JANU VOJTOVIČOVI, jenž nenápadnou střelou z vrcholku pravého kruhu prostřelil nepozorného Micku. Asistence: Marcel Kunc.
     
    17:21
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté vyrovnávají po hrubě chybě domácího obránce, jehož rozehrávku zachytil Bernovský a okamžitě poslal kotouč do mezikruží, kde byl pohotovou střelou zápěstím připraven zakončit PETR FRIDRICH, vítkovický útočník se tentokrát nemýlil a přesnou střelou do levého růžku Mickovy brány srovnal stav utkání. Asistence: Jan Bernovský.
     
    16:24
    Kos nyní dokázal ve středním pásmu uvolnit Meluzina, prvně jmenovaný spěchal svému spoluhráči na pomoc a zdálo se, že by mohli jít do přečíslení dva na jednoho, jenže Kos upadl a Meluzin tak zkusil zakončit sám, ovšem pohotovou lapačkou se blýskl brankář Dolíška a drží tak svůj tým pouze v jednobrankové ztrátě.
     
    15:10
    Kometa je velmi rychlá ve svých útočných akcích, nyní se postaral o svižný vývoz puku Meluzin, ovšem brankář Dolíška měl na jeho střelecký pokus velmi dobrý výhled a bez problémů zakončení brněnského útočníka zneškodnil.
     
    14:06
    Vítkovičtí si nyní vůbec nerozuměli v rozehrávce, výsledkem je zakázané uvolnění a opětovné stěhování hry před brankáře Dolíšku.
     
    13:09
    První vyloučení v dnešním utkání je vzájemné, dvě minuty za hákování obdržel brněnský Adam Studený. Menší trest fasuje také Vojtěch Lednický za nafilmovaný pád. Bude se hrát ve čtyřech hráčích na obou stranách.
     
    12:29
    Rychlý protiútok Vítkovic, ihned po vhazování se ke kotouči dostal Bernovský a okamžitě jej předložil do jízdy Fridrichovi, rychlonohý vítkovický útočník se znovu dostal za obranné linie Komety, ovšem ani tentokrát nedokázal vyzrát na pozorného brankáře Micku.
     
    12:06
    Zakázané uvolnění Vítkovic.
     
    11:26
    Vítkovická hra v první třetině stojí na individuálních výkonech, hostům jakoby chyběla větší týmová spolupráce, na druhou stranu i tak dokáží hosté ohrozit brněnskou branku.
     
    09:22
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí otevírají skóre zápasu! Krejčí poslal přihrávku na modrou čáru RADKU KUČEŘÍKOVI, ten se původně snažil vylepšit pozici pro zakončení svému spoluhráči Meluzinovi, ale jeho přihrávku usměrnil do vlastní branky vítkovický bránící hráč. Kometa se tak po šťastné trefě ujímá vedení. Asistence: Petr Krejčí, Stanislav Svozil.
     
    08:29
    Vítkovicím se nyní podařilo vytvořit formaci v útočném pásmu a od modré čáry trefil horní tyč Zapletal!
     
    07:47
    Konečnému se obloučkem podařilo osvobodit Vítkovice, k rozehrávce se dostávají brněnští obránci, kteří okamžitě posílají kotouč zpět na druhou stranu.
     
    07:14
    Svozil se nyní ocitl ve slibné střelecké pozici, z mezikruží však pouze trefil připraveného brankáře Dolíšku, Kometa však pokračuje v útočném pásmu.
     
    06:50
    Hraje se ve svižném tempu, Ostravanům se nyní podařilo eliminovat útočné vpády brněnských hráčů a sami se pokoušejí o totéž.
     
    05:56
    Kometě se daří přechod přes útočné pásmo, to se však nedá říct o tvorbě kombinací, Vítkovice se však nyní osvobodily jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    04:47
    Další velká příležitost Vítkovic a znovu u toho byl Konečný, když se tentokrát řítil zcela osamocen na Micku, zkusil to kličkou do bekhendu, brněnský brankář však dokázal roztáhnout svůj beton a úvodní brance zabránil!
     
    04:22
    Kometa se snaží být aktivní, na ledě má určitě lepší pohyb, ovšem do vyložených šancí se zatím dostali pouze hosté z Ostravy.
     
    03:10
    Individuální akce v podání vítkovického Fridricha, ten se s kotoučem dostal za obránce Komety a z bezprostřední blízkosti se snažil najít skulinku, kterou by prostřelil brněnského brankáře, ten však zachoval klid a jeho slibný pokus zneškodnil.
     
    02:54
    Kučeřík nahazoval kotouč od modré čáry, před Dolíškou ještě číhal Kos, kotouč však zkrotil vítkovický brankář a vhazuje se po jeho pravici.
     
    02:32
    Kometa ovšem pokračuje v útočném náporu a snaží se kombinovat před brankou Vítkovic.
     
    01:24
    Hosté ovšem byli nyní velmi blízko ke vstřelení úvodní branky utkání! Za vlastní bránou chyboval brankář Micka a doslova namazal kotouč Konečnému, jenž trefil horní tyč opuštěné brněnské klece!
     
    00:55
    Na domácích hráčích jde vidět chuť do utkání, Vítkovice se zatím nedostali za střední pásmo.
     
    00:17
    Kometa se hned v úvodu nahrnula do útočného pásma a Kučeřík připravil první zákrok brankáři Dolíškovi, jenž jeho střelu vyrazil betonem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Micka (Rachůnek) – Holemý, Kučeřík, Mlčák, Sedláček, Studený, Svozil, Kowalczyk, Žák – Popelka, Snášel, Minárik, Meluzin, Škvrně, Krejčí, Kadlic, Kos, Kunc Mich., Bartes.

    HC Vítkovice Ridera: Dolíška (Mrázek) – Kunc Mar., Bílý, Smička, Zapletal, Vacula, ficek, Věntus – Konečný, Fridrich, Bernovský, Krška, Lednický, Lewandowski, Vojtovič, Beránek, Mrva, Potočný, Gebauer.

    Rozhodčí: Čech – Urubčík, Nechvátal.
     
    Dobrý den z Brna. Po reprezentační pauze se naplno rozbíhají také mládežnické soutěže. Kometa v rámci 37. kola DHL extraligy juniorů vyzve v DRFG areně celek Vítkovic. Ostravané přijíždějí do Brna z pozice aktuálně čtvrtého celku tabulky, ovšem na druhé místo, které zaujímá jejich třinecký rival ztrácejí pouze dva body. Kometa pak na soupeře ze severu Moravy čítá šestibodovou ztrátu, kterou se bude snažit zkorigovat právě ve vzájemném duelu, krom této motivace může Brňany hnát i snaha po odplatě za porážku 3:4 z vítkovického ledu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 10. Kučeřík (Krejčí, Svozil), 34. Švrně (Holemý, Mich.), 65. Kučeřík – 18. Fridrich (Bernovský), 19. Vojtovič (Mar.), 27. Fridrich, 38. Mrva (Vojtovič), 43. Vojtovič (Mrva), 45. Krška (Marc., Konečný)


    HC Kometa Brno: Micka (38.Rachůnek) – Holemý, Kučeřík, Mlčák, Sedláček, Studený, Svozil, Kowalczyk, Žák – Popelka, Snášel, Minárik, Meluzin, Škvrně, Krejčí, Kadlic, Kos, Kunc Mich., Bartes.
    HC Vítkovice Ridera: Dolíška (Mrázek) – Kunc Mar., Bílý, Smička, Zapletal, Vacula, ficek, Věntus – Konečný, Fridrich, Bernovský, Krška, Lednický, Lewandowski, Vojtovič, Beránek, Mrva, Potočný, Gebauer.

    Rozhodčí: Čech – Urubčík, Nechvátal
    thejrc.org