Švýcarsko – Česko 0:3 (kon.)
konec
Švýcarsko
0:3 (0:1, 0:2, 0:0)
Česko
Středa 13.02.2019, 19:30 • Zetra Olympic Hall, Sarajevo • Evropský olympijský festival mládeže (U18)
Partner:
     
    To už je ode mě všechno. Zítra u olympijského finále na počtenou! (21:45:45)
     
    A na řadu samozřejmě přichází i děkovačka s fanoušky, kteří hnali české hokejisty parádně dopředu. Za podporu jim patří velký dík!

     
    Halou Zetra v Sarajevu teď zní podruhé na turnaji česká hymna.
     
    Nejlepším hráčem českého týmu je zcela po zásluze vyhlášen Pavel Novák, který vstřelil první dva góly a jeho elitní formace pak byla i u třetího.
     
    Střely na branku:

    Švýcarsko – Česko 25:33 (7:9, 7:15, 11:9)
     
    Hotovo! Čeští hokejisté do 17 let ve druhém utkání na Evropském olympijském festivalu mládeže v Sarajevu vynulovali Švýcary, vyhráli skupinu a postupují do finále! O zlato se utkají zítra od 20:30 překvapivě s Běloruskem, které odpoledne vyřídilo Finy.
     
    Konec zápasu.
     
    56:30
    Čeští hokejisté bez problémů kontrolují závěr utkání. Tobiáš Handl teď vystřihl nádhernou kličkovanou z levé strany až před brankáře, ale ten mu ji nakonec vychytal.
     
    43:30
    Michal Gut mohl ve velké možnosti navýšit české vedení, ale z brankoviště nepřehodil gólmanův beton.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Česká sedmnáctka je na ideální cestě do finále. Na ledě je lepším týmem, Švýcaři občas hrozí z protiútoků, ale v naší kleci znovu stojí jistota jménem Jan Bednář. V hale Zetra má český tým parádní podporu, fandí mu lyžaři, biatlonisté i snowboardisté. Tak věřme, že všichni společně oslaví postup.

    Druhou část vyhráli svěřenci Karla Berana na střely 15:7, a co je hlavní, Pavel Novák s Tomášem Chlubnou ty své procpali až do sítě.

    Třetí třetina začne přibližně ve 21:08.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    36:01
    Česko právě vstřelilo branku!
    A teď už vedou naši hokejisté o tři góly! V útočném pásmu spustili velkou rotaci a Švýcarům s ní pořádně zamotali hlavy. Na jejím konci stál TOMÁŠ CHLUBNA, který svou šanci sice neproměnil, ale zpoza brány pak chytře odrazil puk o brankáře za jeho záda – 0:3! Asistence: Pavel Novák, Michal Gut.
     
    33:20
    Švýcaři mohli z náporu odpovědět, ale Jana Bednáře zachránila proti bekhendové střele zblízka tyč.
     
    30:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Skvěle! Švýcaři byli zkraje druhé třetiny aktivní, ale pak putovali ve dvou na trestnou lavici a český tým dlouhou přesilovku pět na tři využívá! Potřeboval několik šancí, než se znovu PAVEL NOVÁK ze své pozice na modré čáře uvolnil, udělal několik temp blíž k brance a pak krásně zavěsil pod břevno – 0:2! Asistence: Ondřej Baláž, Michal Gut.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Není to vůbec snadné utkání, ale Češi byli v první třetině přece jenom o něco lepším týmem a měli víc šancí. Kromě té, kterou proměnil Pavel Novák před odchodem do kabin, ještě napálil z mezikruží tyč Joshua James Mácha. Na střely vede náš tým 9:7.

    Druhá třetina začne přibližně ve 20:15.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    Stejně jako v prvním utkání, i tentokrát čeští hokejisté otevírají skóre v závěrečné minutě úvodní třetiny! Rozhodčí signalizoval Švýcarům vyloučení, když Tomáš Chlubna objel branku a naservíroval puk osamocenému PAVLU NOVÁKOVI, který se nemýlil – 0:1! Asistence: Tomáš Chlubna, Michal Gut.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Předešlý duel dne nabídl obrovské překvapení. Bělorusové porazili Finy 4:2, se čtyřmi body ovládli skupinu B a postoupili do finále olympijského festivalu! Suomi budou hrát jen o bronz, o páté místo pak Slováci.
     
    Český tým nastoupí do dnešního utkání v nezměněné sestavě. Do branky se znovu postaví Jan Bednář.
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Galley (Rötheli) – Bochud, Chanton, Maurer, Meier, Nussbaumer, Streule, von Allmen – Biasca, Bieri, Depallens, Fahrni, Hofer, Lekic, Ritzmann, Robin, Schaller, Wenger, Zaugg. Trenér: Martin Höhener.

    Česko: Bednář (Čajan) – Baláž, Vacík, Hampl, Bláha, Malák, Naar, Perička – Chlubna, Gut (C), Novák (A) – Macháček, Ivan, Matěj – Cikhart, Handl, Mácha – Malý, Simon. Trenér: Karel Beran.

     
    Mladíci ročníku 2002 oslavili v pondělí hodně sladkou výhru. Sladkou jednak proto, že prostě a jednoduše byla nad Ruskem, a také proto, že sbornou porazili poprvé v kariéře! Potřebovali na to dlouhých osm pokusů – pětkrát padli loni v šestnáctce, dvakrát pak letos, včetně čtvrtfinále turnaje World Hockey Challenge.

    Národní tým poslal do vedení před první pauzou z přesilovky Tobiáš Handl, jehož vyslal dopředu brankář Jan Bednář. Rusové byli ve druhé třetině lepší a vyrovnali, ale rozhodnutí na sebe vzal v 51. minutě parádní tečí Jan Cikhart. Kromě druhé části odehráli Češi s favoritem skutečně vynikající zápas.

    Česko – Rusko 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
    Branky a nahrávky: 20. Handl (Bednář), 51. Cikhart (Malák, Simon) – 30. Didkovskij (Pašin).

    Švýcaři vstoupili do turnaje včera a od Rusů schytali sedmibrankový příděl. V šesté minutě sice dali první gól, ale sborná skóre rychle otočila a nenechala nikoho na pochybách, jak zápas dopadne. Soupeře přestřílela 34:15, dvakrát se prosadil kapitán Marat Chusnutdinov.

    Rusko – Švýcarsko 7:1 (2:1, 3:0, 2:0)
    Branky a nahrávky: 10. Christanov, 16. Chusnutdinov (Rychkov), 27. Pašin (Kochanin, Ponomarev), 32. Didkovskij, 37. Ponomarev (Kochanin), 44. Kochanin (Muchamadullin, Pašin), 47. Chusnutdinov (Rychkov) – 6. Ritzman.
     
    Příjemný den, čeští hokejisté do 17 let před sebou mají druhý zápas ve skupině na Evropském olympijském festivalu mládeže. Do turnaje v Sarajevu vstoupili předevčírem výhrou 2:1 nad Ruskem a dnes proti Švýcarsku potřebují získat alespoň bod, aby si zítra zahráli o olympijské zlato!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30 a budeme z něj přinášet změny stavu.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 20. Novák (Chlubna, Gut), 31. Novák (Baláž, Gut), 37. Chlubna (Novák, Gut)


    Švýcarsko: Rötheli (Galley) – Streule, Chanton, Maurer, Meier, Nussbaumer, von Allmen – Zaugg, Fahrni, Ritzmann – Depallens, Lekic, Robin – Biasca, Bieri, Hofer – Wenger. Trenér: Martin Höhener.
    Česko: Bednář (Čajan) – Baláž, Vacík, Hampl, Bláha, Malák, Naar, Perička – Chlubna, Gut (C), Novák (A) – Macháček, Ivan, Matěj – Cikhart, Handl, Mácha – Malý, Simon. Trenér: Karel Beran.
    thejrc.org