Vsetín – Litoměřice 2:0 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
HC Stadion Litoměřice
Čtvrtek 14.02.2019, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Velké drama na Lapači nakonec rozsekl až Mitchell Theoret svým gólem do odkryté svatyně hostů. Kališníci se však po celý zápas drželi a ukázali své kvality. Přestože dnes body nevezou, nebyli od nich vůbec daleko a musíme je pochválit za velmi sympatický výkon. S touto hrou by pro ně neměl být problém projít do play-off. Uvidíme, co nabídne zbytek základní části. Zelenožluté podržel hlavně David Gába, který zlikvidoval několik skvělých šancí a logicky byl oceněn jako nejlepší hráč zápasu. Za hosty si pro cenu přišel Martin Kadlec. Vsetín se po výhře vrací na druhé místo tabulky, Litoměřice zůstávají i nadále sedmé. (20:00:34)
     
    Konec zápasu.
    59:47 Mitchell THEORET - 2:0
     
    59:47
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Z něj vyšli vítězně Valaši, kteří dnes nakonec budou brát všechny tři body! Rozhodl o tom MITCHELL THEORET, který ze středního pásma trefil prázdnou branku a může se začít radovat. Asistence: Radim Kucharczyk.
     
    59:29
    Korkiakoski vzal vše na sebe, po třech kličkách už mu však nezbyl prostor na střelu. Přichází důležitý souboj o puk v rohu.
     
    59:11
    Marcel neudržel po vhazování útočné pásmo, ani offside však nyní nepřináší návrat Michajlova mezi tři tyče. Hosté zkouší opravdu velké riziko.
     
    58:50
    Štohanzlova dělovka jen prosvištěla kolem pravé tyčky, po souboji v rohu poté puk zašlápnul Vítek a následuje přerušení.
     
    58:39
    Hosty zastavil offside, Michajlov musí zpět do branky.
     
    58:10
    Po necelých dvou minutách Valaši vyjeli ze svého pásma, ale skórovat nedokázali. Pechanec přihrával Jonákovi na brusle a druhý jmenovaný už nedokázal zamířit do prázdné branky.
     
    57:46
    Litoměřické útočné snažení stále pokračuje a Valaši se nemohou osvobodit.
     
    57:29
    To je skutečně obrovský tlak! Vsetín se brání, seč mu síly stačí. Kadlec u pravé tyčky zvažoval všechny možnosti, nakonec posunul puk do brankoviště, kde jej zachytil do lapačky Gába.
     
    57:00
    Litoměřice kombinují v útočném pásmu. Hrozí především finsko-ruské duo. Od modré čáry pálil Pavlas, ale Gába si našel cestu ke kotouči. Co bude dál?
     
    56:30
    Už nyní navíc Litoměřice sahají ke hře bez gólmana. To je 210 sekund před koncem dost riskantní tah.
     
    56:30
    Hosté spřádají plány na závěr utkání, vzali si oddechový čas. Podaří se jim ještě vyrovnat?
     
    55:56
    Podruhé v utkání si na soupeře u modré počíhal Peter Mikuš a poslal jej na vysokorychlostní průlet vzduchem.
     
    55:20
    Valaši hrají v plném počtu, dvě minuty přečkali bez úhony.
     
    54:56
    Svoboda s přechodem do útočného pásma neuspěl, Frolo už se pomalu chystá na návrat na led.
     
    54:35
    Vsetín se opět osvobozuje a posílá do hry čerstvé síly.
     
    54:22
    Gába zasáhl proti Voženílkovi i Ščegolkovovi, dnes má opravdu svůj den a zatím působí neprůstřelně.
     
    54:06
    Podobný kousek se povedl i Pitulem a necelá minuta už je pryč.
     
    53:45
    Vsetín zásluhou Mikuše vyhazuje a Litoměřice musí začínat z obranného pásma.
     
    53:20
    Tomáš Frolo však v útočném pásmu zbytečně zasáhl soupeře kolenem a za napadení půjde na trestnou lavici. Velká šance pro hosty na vyrovnání.
     
    52:35
    Smůla hostů v zakončení trvá i nadále. Skvělý Gába dnes zřejmě nehodlá pustit za svá záda jediný puk. Merta ani Voženílek v bezprostřední blízkosti branky neuspěli.
     
    52:02
    Hosté se stále nemohou dostat do útočného pásma, nyní už budou muset více riskovat a začít otevírat obranu.
     
    51:18
    Osm minut do konce a drama začíná vrcholit. Každá chyba nyní může znamenat hodně.
     
    50:54
    V tuto chvíli to vypadá, jako by dotahoval Vsetín. Drží se v útočném pásmu a snaží se vstřelit druhou branku. Stadion se brání.
     
    49:50
    Čtvrtá lajna Vsetína o sobě dala znát. Sice dnes nechodí příliš často na led, ale když už tam je, umí vybojovat útočné pásmo. Podobně to udělal i nyní Hořanský, který neprocedil kotouč za Michajlova.
     
    49:36
    Opět v akci Strejček, kterému to dnes nelepí. Rána byla zblokována do obranné sítě.
     
    49:08
    Z Hryciowovy chyby při rozehrávce mohl těžit Štohanzl, ale jeho nahození nikdo nezachytil. Strejček posléze vysoko přestřelil.
     
    48:17
    I domácí už nyní hrají v plném počtu a stále tak úspěšně střeží jednobrankové vedení. Rozhodně však musí děkovat Gábovi, který zatím chytá skvěle.
     
    48:15
    Pavlas na modré čáře promáchl, v další šanci Korkiakoski netrefil branku. Pokub bude střelecká impotence na obou stranách pokračovat, skutečně může být Rácův gól jediným.
     
    47:35
    V oslabení však útočí Březina, opět však neseřídil přesně mířidla. Že by dnes rozhodl gól z patnácté sekundy? Stále máme ještě 12 minut.
     
    47:19
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    47:05
    Slováček se vydal do přečíslení, udělal obránci stahovačku, a pak hledal někoho před brankou, trefil však jen brusli.
     
    46:17
    Rob na modré čáře zaváhal a musel zastavit soupeře, který mířil do brejku. Přesilovka je tak brzy u konce, a naopak se bude hrát na větším prostoru ve čtyřech.
     
    45:19
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Patrik Marcel – 2 min., nedovolené bránění + 10 min. osobní trest, hrubost).
     
    44:59
    Březina dojel nahozený kotouč v rohu, našel na modré Hryciowa, která nepřekonal Michajlova. Bude se však vylučovat.
     
    44:01
    První formace Litoměřic opět nebezpečně proháněla vsetínskou obranu, dnes jim však, zdá se, štěstí není nakloněno. Ščegolkov v souboji před brankou nedoklepl kotouč do sítě.
     
    43:14
    Korkiakoskiho brejk zastavil úspěšným blokem Mikuš, hra je rozhádaná a přesných přihrávek je poskrovnu.
     
    Dnešní utkání sleduje 2550 diváků.
     
    42:31
    S ní i Tomáš Frolo, jehož rána od modré čáry se neujala. Gába zatím ve třetí třetině nemá zákrok.
     
    42:20
    Vítek ze středního pásma nahodil po zemi na Michajlova, který raději přerušil hru. Čtvrtá formace Vsetína zůstává ve hře.
     
    41:47
    A daleko od skórování nebyl Březina, který po přihrávce od Frola z úhlu okamžitě pálil, ale Michajlov si našel cestu ke kotouči. Druhý gól by mohl rozhodnout.
     
    41:27
    Hosté zatím na své šance trpělivě čkeají, dopředu se žene Vsetín.
     
    40:32
    První formace Vsetína se okamžitě nastěhovala do útočného pásma, puk vystřelený Hryciowem Michajlov přes hlouček těl vůbec neviděl, ale gólman hostů měl štěstí, protože letěl mimo.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina naplno ukázala, že na Lapači se dnes hraje o důležité body, a proto je základem zabezpečná obrana. Oba týmy si počínají disciplinovaně, zatím jsme viděli jen dva tresty na obou stranách. Také musíme vypíchnout bojovnost – Valaši zblokovali už 11 střel a především Korkiakoski si několikrát vylámal zuby.

    Valaši po čtyřiceti minutách vedou 1:0 a jsou zase o něco blíže návratu na druhé místo tabulky. Kališníci hrozí hlavně zásluhou své elitní formace, která většinou operuje s pukem v útočném pásmu. Pokořit Gábu se jim však zatím nepodařilo. Pokud chtějí bodovat, bude se jim to muset minimálně jednou podařit. Uvidíme, k čemu dojde ve třetí třetině, která začíná v 19:17.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:56
    A poslední zákrok si po ráně Ščegolkova od levého mantinelu připsal Gába, s přehledem ji však kryje.
     
    39:20
    Frolo pálil od modré čáry, Michajlov si v hloučku těl našel výhled, a poté i cestu ke kotouči.
     
    38:20
    Zadovka Pechance našla Jonáka, který chtěl trefit přesně pod horní víko, ale o pár centimetrů přestřelil. Tak v závěru třetiny ještě šance na obou stranách.
     
    37:41
    Strejček zaváhal na modré čáře a obrana Litoměřic rázem úplně propadla. Theoret si však v brejku počínal příliš pomalu a nakonec jeho pas zastavil padající bek.
     
    36:27
    Vsetín mohl udeřit z brejku. Kucharczyk sledoval pohyb svých spoluhráčů, poté se rozhodl zakončit sám, ale mezi tři tyče nezamířil.
     
    36:08
    Korkiakoski je zatím po střelecké stránce smolařem zápasu. Ocitl se úplně sám před Gábou, ale ani tak jej nedokázal pokořit. Vzájemný souboj zatím vyznívá jednoznačně pro Gábu.
     
    35:30
    Kališníci se snaží zvýšit aktivitu při rozehrávce Vsetína, výsledkem však byla otevřená obrana, do které vnikl Rob, ale trefil jen Micahjlovův beton.
     
    34:42
    Zřejmě sledujeme jednu z nejméně zajímavých pasáží tohoto zápasu. O puk se bojuje hlavně ve středním pásmu a kombinacím chybí větší přesnost.
     
    33:44
    První formace hostů opět hrozí. Kadlec udržel útočné pásmo, v souboji měl více sil a hledal někoho ze svých spoluhráčů před brankou, nakonec puk zalehl Gába.
     
    32:30
    Pitule zadovkou vyslal dopředu Březinu, ten ještě prodloužil na Karafiáta, jnež opět o pár centimetrů minul zařízení.
     
    31:10
    Kališníci hráli chvíli po chybách v komunikaci ve čtyřech, Rob se Slováčkem si vyměnili kotouč v útočném pásmu, ale druhý jmenovaný opět nevyzrál na mladého gólmana hostů.
     
    30:03
    Kadlec si pohrál s Rudlem a naservíroval puk Korkiakoskimu, který ve své další příležitosti minul branku. Hodně šancí, na branky je však zápas hodně skoupý.
     
    29:44
    Opět zahrozil nebezpečný Ščegolkov, tentokrát neváhal a od modré čáry poslal puk na branku. Gába vestoje zachytil puk do výstroje.
     
    29:17
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    29:12
    Druhá minuta přesilovky je mnohem nebezpečnější. Zelenožlutí sevřeli svého soupeře na malém prostoru, vysvobození přinesl až Strejčkův blok Robovy dělovky.
     
    28:53
    Teper na svém tradičním přesilovkém místě v mezikruží míří na lapačku Michajlova, tlak Vsetína pokračuje.
     
    28:29
    Po několika náhodných odrazech se do rány opřel Pechanec, Michajlov byl připraven.
     
    27:40
    Jebavému se podařilo vyhodid, ani Vsetín se v této přesilové hře zatím nemůže dostat do tempa.
     
    27:17
    V signalizované výhodě se málem z nulového úhlu trefil Březina, Michajlov jeho ránu lapí. Za podrážení míří na trestnou lavici Patrik Marcel.
     
    26:52
    Jonák v přečíslení nenašel nikoho ze svých parťáků v útočné formaci , bude se však vylučovat.
     
    26:11
    Vsetín hraje v plném počtu, Rob je zpátky na ledě.
     
    25:46
    Další sekundy pro hosty ubíhají velmi rychle, přesilovka se chýlí ke konci a nic nebezpečného jsme neviděli.
     
    25:17
    Ščegolkov tentokrát nepřihrál přesně a na útočný kontr se v oslabení vydal Mikuš, Michajlov zasahuje vyrážečkou.
     
    24:39
    Opět musí Stadion začínat až od Michajlova, Valaši se dobře brání.
     
    24:33
    Ščegolkov si stahovačkou poradil s bránícím hráčem a střílel těsně nad ledem, Gába drží vsetínské vedení i po této akci.
     
    24:17
    Vsetín vyhrál vhazování a Hryciow bekhendem vyhazuje pryč z obranného pásma.
     
    24:11
    Rob ve středním pásmu nedovoleně zastavil pronikajícího Mertu a nyní bude pykat na trestné lavici. První přesilovka Kališníků byla velmi nebezpečná, uvidíme, co vymyslí teď. Ve hře je jejich nejlepší formace.
     
    23:38
    Po odrazu kotouče se k zakončení dostal Rác, střílel však z příliš velkého úhlu a Michajlov se stihl přemístit k levé tyčce.
     
    23:19
    Korkiakoski zachytil rukavicí vyhozený puk u modré čáry a okamžitě páil, Gába proti němu stihl zasáhnout.
     
    21:14
    Jiráskovi se rozehrávka od mantinelu vůbec nevyvedla, puk doletěl až na zakázané uvolnění.
     
    21:00
    Teper od modré čáry sestřelil Voženílka, ten pokračuje i přes bolesti dál ve hře.
     
    20:27
    Vsetínští se ihned po startu periody nastěhovali do útočné třetiny, zatím bez přesného zakončení. Rác hledal na modré čáře Hryciowa, kterému kotouč utekl do středního pásma.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodních dvacet minut je za námi a viděli jsme zajímavý ofenzivní hokej z obou stran. Valaši začali skvěle a už po patnácti sekundách otevřeli brankový účet zápasu, když se prosadil Roman Rác. I nadále byl Vsetín aktivnějším týmem, hosté však měli několik příležitostí k vyrování. Ščegolkov, Kadlec ani Korkiakoski však ve svých šancích neuspěli, respektive se proti nim vyznamenal David Gába. Když se ranou z levého kruhu neprosadil ani na druhé straně Antonín Pechanec, odešli hráči do kabin za stavu 1:0 pro Vsetín. Šancí bylo mnoho, ujala se však jen jedna. Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina, která začne zhruba v 18:30.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:10
    Korkiakoski s Kadlecem využili rozhozené obrany a opět nebezpečně zahrozili. Vyložených šancí neměli Litoměřičtí zrovna málo. Tentokrát letěla žabička finského útočníka přímo na Kadlece, který sklepával puk mezi betony, ale Gába si mezírku pohlídal.
     
    18:32
    Rác s Theoretem vymíchali obranu a našli na druhé straně útočného pásma Karafiáta, který se nedokázal do rány ideálně položit a netrefil puk.
     
    18:01
    Mikuš ranou od modré čáry minul branku, Rác poté tlačil kotouč zpět do nebezpečného prostoru, kde už si to Michajlov pohlídal.
     
    17:39
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jan Dluhoš – 2 min., podrážení).
     
    17:21
    Vsetín stále drží puk, už minutu se hraje výhoda, Michajlov zatím nemusel zasahovat.
     
    16:26
    Rob obral o puk Štohanzla, dopředu se poté vydal Jonák s Pechancem a druhý jmenovaný trefil střelou do vzdálenějšího růžku tyč! Valaši navíc budou hrát přesilovku, nyní je čeká signalizovaná výhoda.
     
    15:44
    Rudl je zpět na ledě, zelenožlutí přečkali krušné chvíle.
     
    15:16
    Kališníci jsou v přesilové hře hodně nebezpeční a předsezonní posila z Českých Budějovic musí chytat jeden puk za druhým. Zatím ze soubojů s útočícimi hráči vždy vyšel úspěšně.
     
    15:01
    Zahrozit však dokázal Ščegolkov, který dokonce dostal puk za Gábu, ten se ale jen odrazil do brankoviště, odkud jej odpálil Černý.
     
    14:40
    Finský útočník zakončoval hned dvakrát, ale ani jedna rána nedoletěla až ke Gábovi.
     
    14:00
    Pavlasovo nahození Gába vyráží, s pukem operuje Korkiakoski.
     
    13:44
    Rudl špatně rozehrál a poté zastavil rozjetého Kropáčka jen za cenu nedovoleného zákroku. Hosté budou hrát první přesilovou hru tohoto utkání.
     
    12:36
    Obránci se před Voženílkem rozestoupili, ten měl hodně času na to připravit akci, ale vypálil mimo.
     
    11:52
    Krásná kombinace Valachů. Po ose Theoret – Rác pálil rozjetý Černý, ale dělovku stihl Michajlov vyrazit mimo branku. O pár vteřin později byl v předbrankovém prostoru nehlídaný Rác, ale svůj druhý gól nepřidal.
     
    11:35
    Víc je mohl potěšit Březina, který z levého zamířil těsně vedle pravé tyčky.
     
    11:16
    Í souboj Pituleho s Marcelem nyní rozhodčí pustili a to se fanouškům Vsetína přestává líbit.
     
    10:54
    Zahrozit dokázal bleskurychlý Karafiát, který si to namířil mezi dva beky, tvrdá rána švihem ale letí nad branku.
     
    10:30
    Pechanec byl po vhazování zasažen do tváře a v bolestech a v předklonu pomalu odjíždí na hráčskou lavici. Vylučovat se nebude.
     
    09:40
    Vsetín pálil ze všech pozic, nejdříve Kucharczyk, a poté ani Theoret ale Michajlova nepřekonali. Gólman hostů působí jistě.
     
    08:55
    Slováčkova kličkovaná na modré čáře málem dopadla malérem. Hrozilo přečíslení, ale Valaši to ustáli.
     
    08:45
    Mikuš nahazoval od levého mantinelu a Michajlov neměl puk ve své moci, před brankou se strhla mela, ale zřejmě se vylučovat nebude.
     
    07:55
    Korkiakoski nebyl daleko od vyrovnání, v mezikruží plácl do kotouče a ten zůstal někde mezi Gábovými betony. Domácí gólman si vůbec nebyl jistý, kde jej má, podíval se za svá záda, ale nakonec měl i trochu štěstí. Obránci poté puk odklidili z nebezpečného prostoru.
     
    07:27
    Rác zpracoval Slováčkův pas a zpoza obránce vyzkoušel štěstí, jen o kousek míjí pravou tyč. Slovenský útočník je však v úvodu zápasu zastižen v dobrém rozpoložení.
     
    07:07
    První formace hostů opět ukázala, jak umí být nebezpečná. Kadlec nabral rychlost ve středním pásmu a okamžitě mířil na Gábu, trefil však jen prostředek svatyně.
     
    06:55
    Krásné gesto fair-play! Karafiát odvolal zásah vysokou holí a signalizovaná přesilovka zelenožlutých se nekoná.
     
    06:31
    Michajlov si na nedostatek práce nemůže stěžovat, nyní jej prověřil Pechanec, ale byl to poměrně jednoduchý zákrok.
     
    06:14
    O chvíli později ale Slováček zahrozil na druhé straně, po přesném pasu okamžitě zakončoval, ale Michajlov se přesunul k druhé tyčce a ukryl puk ve výstroji.
     
    06:00
    Slováček špatně rozehrál a mohl z toho těžit Melka, jenž však u mantinelu ztratil puk.
     
    05:29
    Ledaři si ještě zašli pro žebřík a nyní za potlesku tribun uvedli plexisklo do původního stavu. Můžeme pokračovat v hokeji.
     
    05:29
    No a na Lapači tak místo hokeje sledujeme veřejné bruslení...
     
    05:29
    Na led byli povoláni ledaři, protože po souboji u mantinelu došlo k poškození plexiskla, které musí být opět upevněno. Čeká nás zdržení.
     
    05:10
    Opět nebezpečný Hryciow. Tentokrát měl otevřenou palebnou pozici u pravého mantinelu, ale Michajlov proti němu dobře zasáhl.
     
    04:39
    Luboš Rob udělal kličku obránci a poté vracel puk do brankoviště, kde však nestál nikdo, kdo by mohl skórovat.
     
    04:02
    Pechanec po přiklepnutí od Ráce okamžitě pálil, ale rána na Michajlova neměla gólové parametry.
     
    03:09
    Zatím vidíme ofenzivní utkání, po šanci hostů tentokrát mohli udeřit domácí. Hořanský zabrzdil na modré čáře a předložil puk Rácovi, který mohl podruhé v utkání skórovat, ale rána byla zblokována nad.
     
    02:24
    Mohlo být vyrovnáno! Po kombinaci Korkiakoskiho s Kadlecem se do vyložené pozice dostal Ščegolkov, ale tváří v tvář Gábovi neuspěl. Gólman Valachů jej vychytal skvělým zákrokem. Dobře povyjel a snížil střelecký úhel.
     
    01:45
    Korkiakoski sice vyhrál vhazování, ale to bylo ze strany hostů pro tuto chvíli všechno.
     
    01:29
    Karafiát neudržel kotouč u mantinelu a Litoměřice zamířily do útočného pásma, vyhození Gáby poté míří až na zakázané uvolnění.
     
    01:00
    A útočné snažení zelenožlutých pokračuje i nadále, hosté se ještě pořádně nedostali ke kotouči.
    00:15 Roman RÁC - 1:0
     
    00:15
    Vsetín právě vstřelil branku!
    A první sekundy se Vsetínu opravdu vydařily na jedničku. Z druhé střely je tady úvodní gól a Valaši ukázali, že určitě mají za cíl oplatit soupeři nedávnou porážku. Hryciowovu střelu od modré čáry dorazil do sítě ROMAN RÁC. Asistence: Michal Hryciow.
     
    00:10
    Valaši nastoupili do utkání ve velkém stylu, hned z úvodního vhazování se dopředu vydal Rác, který trefil levý beton Michajlova. Gólman Kališníků měl poté co dělat, aby udržel kotouč před brankovou čárou.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    A nyní už vjíždějí na led domácí, kteří nastoupí v bílé sadě dresů, jež byla vyrobena speciálně ke stému výročí založení republiky.
     
    Ještě jednou dobré odpoledne ze Vsetína. Hráči obou týmů mají za sebou rozbruslení a momentálně se připravují na start utkání v útrobách stadionu.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Gába (Šelepněv) – Hryciow, Mikuš, Teper, Slováček (A), Černý, Frolo, Rudl – Rác, Kucharczyk (A), Theoret – Rob, Pechanec, Jonák (C) – Březina, Pitule, Karafiát – Vítek, Šilhavý, Hořanský.

    HC Stadion Litoměřice: Michajlov (Tomáš Král) – Marcel, Pavlas (C), Strejček, Smetana, Dluhoš, Jebavý (A), Klejna – M. Kadlec, Korkiakoski, Ščegolkov – D. Merta, Svoboda (A), Voženílek – Jirásek, Štohanzl, J. Dvořák – Kropáček, Sklenář.

    Rozhodčí: Hejduk, Jechoutek – Kotlík, Bohuněk.
     
    VHK ROBE Vsetín
    Valaši ve středu poprvé v tomto kalendářním roce opustili druhé místo, ve čtvrteční dohrávce se však v případě výhry mohou vrátit zpět. Vsetínské čeká v závěru základní části bitva na dálku s Kladnem a Českými Budějovicemi. Nejlepší z této trojice bude mít jistotu výhody domácího prostředí při případném postupu do semifinále. Je tedy o co hrát.

    Zelenožlutí doma chtějí napravit dojem z posledního měření sil, které jim vůbec nevyšlo. Celkově si před reprezentační procházkou prošli menší krizí, kdy prohráli čtyři z pěti zápasu. To však dokázali napravit v pondělí pří vítězném porubském tažení. Valachy v útoku táhne Luboš Rob (38+24), jenž se poslední brankou dostal na druhé místo historických tabulek v počtu vstřelených gólů. Číslo 38 bude určitě chtít ještě vylepšit. Dvě branky Porubě vstřelil uzdravený Roman Rác (13+24).
     
    HC Stadion Litoměřice
    Pět týmů bude do posledního kola bojovat o postup do play-off. V tomto výčtu najdeme i litoměřický Stadion, který bude dělat všechno pro to, aby na konci února nebyl ze hry venku. Aktuálně jsou jeho vyhlídky velmi dobré, drží totiž sedmou pozici a na své tabulkové konkurenty má zápas k dobru. Na Valašsku však v dohrávce nebude favoritem a body by měly cenu zlata. V dalších pěti zbývajících zápasech navíc modrobílé nečeká jednoduchý los, představí se proti Přerovu, Českým Budějovicím nebo Kladnu. O postup do play-off ještě zkrátka bude velká tahanice.

    Mezi nejlepší osmičkou by hosty měl udržet ostrostřelec Markus Korkiakoski (24+29), více než bod na zápas má u svého jména také Martin Kadlec. Poslední utkání ve Vsetíně se vydařilo Danielu Dvořákovi, jinak je však jedničkou Tomáš Král. Uvidíme, kdo dostane přednost tentokrát.
     
    Dobré odpoledne ze Vsetína. Netradičně ve čtvrtek se otevřou brány Lapače, kde se v rámci dohrávky 22. kola Chance ligy utkají VHK ROBE Vsetín a HC Stadion Litoměřice. Poslední vzájemný zápas obou soupeřů se konal před patnácti dny a úspěšnější v něm byli Severočeši, kteří odjížděli domů se třemi body na kontě a vítězstvím 6:3. Bude se podobné představení opakovat nebo se Valaši poučili a osmé celku tabulky porážku oplatí? Úvodní buly bude vhozeno v 17:30 a my budeme u toho.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
    Marken.cz

    Tomáš Kopecký

    Branky a nahrávky: 1. Rác (Hryciow), 60. Theoret (Kucharczyk)


    VHK ROBE Vsetín: Gába (Šelepněv) – Hryciow, Mikuš, Teper, Slováček (A), Černý, Frolo, Rudl – Rác, Kucharczyk (A), Theoret – Rob, Pechanec, Jonák (C) – Březina, Pitule, Karafiát – Vítek, Šilhavý, Hořanský.
    HC Stadion Litoměřice: Michajlov (Tomáš Král) – Marcel, Pavlas (C), Strejček, Smetana, Dluhoš, Jebavý (A), Klejna – M. Kadlec, Korkiakoski, Ščegolkov – D. Merta, Svoboda (A), Voženílek – Jirásek, Štohanzl, J. Dvořák – Kropáček, Sklenář.

    Rozhodčí: Hejduk, Jechoutek – Kotlík, Bohuněk
    ocianews.com