Třinec – Mountfield HK 1:5 (kon.) | Litvínov – K. Vary 5:4 (po pr.) | Mladá Boleslav – Sparta 0:1 (kon.)
Plzeň – Chomutov 4:5 (po s.n.) | Kometa Brno – Pardubice 2:1 (po pr.) | Liberec – Zlín 2:3 (kon.)
po prodl.
HC Kometa Brno
2:1 (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 15.02.2019, 18:00 • DRFG arena • Tipsport extraliga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký pátek z Brna. Fanoušci domácí Komety si v lednu užili hned osm vystoupení svých oblíbenců, nyní však museli čekat dlouhých 17 dní než budou moct znovu vidět své borce v akci. Brňané budou v pátečním utkání proti Pardubicím potvrzovat roli favorita a zároveň také bránit příslušnost v elitní šestce, která zaručuje přímý postup do čtvrtfinálových bojů play-off. Pardubice přijíždí do Brna povzbuzené středečním vítězství nad pražskou Spartou, ovšem jejich ztráta na vyhnutí se barážovým bojům nadále činí propastných třináct bodů.
     

    HC Dynamo Pardubice: 


    Pokud se podíváme hlouběji na výsledky Dynama, zjistíme, že z šesti zápasů Východočeši vyhráli za plný počet jen dvakrát. Ovšem s Hradcem, Libercem a Litvínovem prohráli vždy jen o jednu branku. S Karlovými Vary padli až po prodloužení. Zdá se, že se tým pozvolna formuje na takřka jistou baráž. Herní zlepšení je čitelné a z tohoto pohledu musí být Brňané na pozoru.

    Pardubice drží výbornými výkony brankář Milan Klouček, ve statistikách útočníků vévodí Rostislav Marosz (9+9) s Milošem Bubelou (4+10). Kádr během sezóny doznal turbulentních změn, dveře v kabině se netrhly. Průvan v rámci neuvěřitelných čtyřiadvaceti změn přežil například kanadský Jacob Cardwell, který patří k nejlépe bodujícím bekům Pardubic (2+8). V nich momentálně působí dva ex-brněnští hokejisté – Nicholas Schaus a na hostování zapůjčený Luboš Horký.
     
    HC Kometa Brno:

    Brněnská Kometa se po reprezentační pauze vydala k přímé konfrontaci o šestku do Mladé Boleslavi. Zde se modrobílým dařilo dlouze držet jednobrankový náskok, o který přišli až ve třetí třetině. V prodloužení pak Bruslaři rozhodli o svém vítězství, čím získali bonusový bod navíc a právě jeden bod činí rozdíl mezi šestým a sedmým týmem tabulky. Kometa bude proti Pardubicím v roli favorita, ovšem také pod tlakem neboť případný neúspěch by mohl Brňany stát propad do předkolových pozic.

    V Mladé Boleslavi hájil brněnskou branku navrátilec z bratislavského Slovanu Marek Čiliak a svými zákroky měl velký podíl na jednobodovém zisku z ledu středočeského soupeře. Na dálku s libereckým Markem Kvapilem pak bude souboj o nejlepšího střelce extraligy svádět Peter Mueller, oba borci mají na svém kontě 22 branek. Kometa se může spolehnout na svůj elitní útok, který krom Muellera tvoří vysoce produktivní Martin Zaťovič (19+18) s Petrem Holíkem (13+33). Obráncům brněnského týmu pak vévodí velezkušený Ondřej Němec (3+23), úspěšnou sezonu pak prožívá také Jan Štencel, jenž si svými výkony řekl také o reprezentační dres.
     
    Vzájemné zápasy hovoří jasně pro Kometu, byť první souboj na ledě Pardubic zvládla pouze za bod po prohře v nájezdech 2:3. Doma si poradila 2:0, naposledy přišla výhra na východě Čech 1:4. Podaří se Brňanům naplnit roli favorita a do třetice pokořit pardubický soubor?
    Nicholas Schaus se v zápase se Spartou podílel na vítězství Pardubic jednou asistencí.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Barinka, O. Němec, Gulaši, Z. Michálek, Malec, Bartejs, D. Mikyska – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Orsava, Hruška, M. Erat – Dočekal, L. Čermák (C), Vondráček – Süss, Kusko, Köhler.

    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Klouček) – Eklund, Holland, Mikuš, Schaus, J. Zdráhal, Cardwell, Porseland – Dušek, Bubela, Hovorka – Marosz (A), Ihnačák, P. Sýkora (C) – Machala, Mandát, L. Horký – Poulíček (A), J. Kloz, Machač.

    Rozhodčí: Mrkva, Sýkora – Bryška, Pešek.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Souboj Komety s Pardubicemi byl zahájen, na úvodním vhazování úspěšnější hostující Bubela proti domácímu Holíkovi.
     
    00:40
    Pardubice rozehrávají kotouč ve vlastním obranném pásmu a snaží se o úspěšný přechod směrem k brněnské brance.
     
    01:16
    Erat zavezl kotouč do obranného pásma Pardubic, chyběla mu ovšem podpora spoluhráčů, a tak se k puku dostávají opět hosté.
     
    02:03
    Obrovská chyba domácího obránce Bartejse, ten ve snaze rozehrát doslova namazal kotouč na hůl Machaly, ten měl dostatek času na to, aby zamířil, ale střeleckou formu ze zápasu se Spartou nepotvrdil, když Čiliakovou branku minul.
     
    02:29
    Na druhé straně se ke střele z levé strany dostal brněnský kapitán Čermák, Kacetl bez problému vyrazil.
     
    03:12
    Kometě se povedlo na delší dobu zdržet v útočném pásmu, ale vážnější příležitost z toho nepramenila.
     
    03:50
    Holík s kotoučem postupoval do útočného pásma a odhodlal se ke střele, kterou ovšem zblokoval bránící Schaus.
     
    04:14
    Kometa znovu usazena před pardubickou brankou, Erat zkusil prověřit pozornost Kacetla, pardubický brankář se ovšem nenechal napálit a svým zákrokem hru přerušil.
     
    04:45
    Bartejs nyní zabránil průniku Pardubických na obranné území Komety a okamžitě poslal kotouč Čermákovi, jehož snahu o střelbu však dokázala pardubická obrana zneškodnit.
     
    05:23
    Čtvrtá formace Komety zatápí obraně Pardubic, Köhler se s kotoučem vymotal zpoza branky do zakončení, které Kacetl pouze vyrazil a ke kotouči se dostal Kusko, jenž obkroužil pardubickou branku a snažil se zasunout kotouč k bližší tyči, pardubický brankář se však dokázal včas přemístit a skóre je tak stále bezbrankové.
     
    05:59
    Útoky Komety nabírají na intenzitě, nyní se svižnou střelou prezentoval Mueller a hned po něm Zaťovič, Pardubice zatím náporu úspěšně odolávají.
     
    06:35
    Nápor Komety však bude utlumen, neboť domácí se dopustili nedovoleného zákroků, hosté hrají v signalizované výhodě.
     
    06:57
    Přesilová hra Pardubic vypukne po komerční přestávce, dvouminutovým trestem za podražení byl na trestnou lavici poslán Peter Mueller.
     
    07:08
    Po dobré práci Dočekala se brněnský tým osvobozuje.
     
    07:19
    Dočekal nadělal problémy i pardubickým obráncům, když znemožnil jejich rozehrávku a snažil se trefit odkrytou branku, ze které byl Kacetl vyjetý při snaze spolupracovat se svými beky.
     
    07:52
    Kometa je i ve vlastním oslabení nebezpečná, Köhler připravil zpoza branky vyloženou střeleckou pozici Zaťovičovi, Kacetl vyrazil.
     
    08:19
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa otevírá skóre utkání ve vlastním oslabení! Snahu o vytvoření kombinace přerušil Pardubickým Erat a vydal se s kotoučem vstříc pardubické brance, na pravém křídle jej podporoval JAKUB ORSAVA, jemuž Erat elegantně kotouč předložil a brněnský útočník neměl problém překonat bezmocného Kacetla. Asistence: Martin Erat.
    08:19 Jakub ORSAVA - 1:0
     
    08:57
    Kometa hraje v plném počtu.
     
    09:23
    DRFG arena tleská svým hráčům za příkladné oslabení, Pardubicím se zatím nedaří srovnat tempo hry s aktivními hráči Komety.
     
    10:02
    Erat připravil střeleckou pozici pro Michala Gulašiho, brněnský obránce se do kotouče opřel vší silou, ale jeho projektil pouze prosvištěl nad brankovou konstrukcí hostující svatyně.
     
    10:38
    Kometa pokračuje v útočné aktivitě a drží Pardubice zamčené ve vlastním pásmu.
     
    11:32
    Východočeši se marně pokoušejí rozehrát, přítomnost aktivně napadajících domácích útočníků dělá Pardubickým značné problémy, o přechodu do útočného pásma nemůže být v momentální situaci utkání vůbec řeč.
     
    12:28
    Až nyní se druhé formaci s Maroszem podařilo dostat kotouč alespoň na chvíli na území brněnské obrany, kde se však Pardubičtí k ničemu nedostali.
     
    12:59
    Druhá formace Komety opět s lehkostí prošla do útočného pásma, kde od modré čáry zkoušel své štěstí obránce Michálek, jeho pokus Kacetla pořádně protáhl.
     
    13:38
    Machala se snažil projít skrz brněnskou obranu a dostat se k přímému ohrožení Čiliaka, ráznou stopku pardubickému útočníkovi ovšem vystavil obránce Bartejs.
     
    14:04
    Zakázané uvolnění Pardubic, hra se opět stěhuje před Kacetla.
     
    14:22
    Mueller si nyní od mantinelu nabruslil do střelecké pozici a z hranice levého kruhu trefil tyčku Kacetlovy brány!
     
    14:58
    Pardubicím se stále nedaří přechod přes střední pásmo, Kometa okamžitě eliminuje pokusy Východočechů.
     
    15:38
    Hruška si vyměnil kotouč s Eratem, prvně jmenovaný se pak ještě snažil přenést hru na najíždějícího Orsavu, ovšem svou přihrávkou přecenil rychlost spoluhráče.
     
    16:01
    Vondráček vyvezl kotouč z obranného pásma a uvolnil Dočekala, jenž ještě mohl v přečíslení dva na jednoho vylepšit pozici Čermákovi, nakonec se však odhodlal k zakončení, které Kacetl dokázal zneškodnit.
     
    16:55
    Kometa už opět v útočném pásmu, první formace domácích se prakticky nikde jinde na ledě při svém střídání nezdržuje.
     
    17:25
    Pardubice si podruhé v utkání zahrají přesilovou hru, rozehrávku za vlastní brankou podcenil Tomáš Bartejs, a aby se jeho bývalý spoluhráč Horký nedostal ke kotouči, musel zatáhnout za záchrannou brzdu, trest za nedovolené bránění je tedy na místě.
     
    17:49
    Brankář Čiliak po delší době musel zasahovat, jeho pozornost prověřil po přihrávce Duška Kloz, brněnský brankář proti němu vytáhl svou vyrážečku a následně se Kometě podařilo vyhodit.
     
    18:28
    Barinka opět osvobozuje domácí tým.
     
    18:46
    Schaus přihrál na modré čáře kotouč Sýkorovi, obávaný střelec pálil z voleje, ale branku Komety přestřelil.
     
    19:15
    Pardubice nyní vlastní vinou přicházejí o útočné pásmo.
     
    19:31
    Pardubice byli velmi blízko vyrovnávací brance! V bezprostřední blízkosti před Čiliakem přihrával Machala Maroszovi, kterému stačilo trefit prázdnou branku, jenže kotouč hostujícímu útočníkovi podjel pod čepelí hole!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Po první třetině utkání drží domácí Kometa jednobrankový náskok. Ovšem Brňané měli několik příležitostí k tomu, aby byl náskok vyšší. Pardubice inkasovali ve vlastní početní výhodě. Celkově se Východočechům nedařilo v úvodní třetině přecházet do útočného pásma a na kotouči po většinu hry byli domácí borci. Až teprve v závěru první třetiny při druhé početní výhodě se Pardubicím podařilo výrazněji zaměstnat brankáře Čiliaka, těsně před sirénou se do tutové šance dostal Marosz, ale vyrovnávací branku nedokázal vstřelit. Kometa tak může být po první třetině spokojená, naopak Pardubice mají určitě v kabině o čem přemýšlet, tedy pokud chtějí z Brna dnes odvést na východ Čech nějaký ten bod. Prostřední dějství vypukne v DRFG areně v 18:51.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:06
    Tentokrát na úvodním vhazování úspěšnější brněnský Holík, domácí zakládají útočnou akci.
     
    20:38
    Slibně se rodící akce první formace domácích končí postavením mimo hru.
     
    21:08
    Brňané v úvodu druhé třetiny postrádají ve svých kombinacích přesnost, přihrávku Orsavy nyní vystihl Mikuš, a mohl tak Pardubice poslat do protiútoku.
     
    21:58
    Hra je nyní nepřesná na obou stranách, kotouč se tak převážně pohybuje ve středním pásmu.
     
    22:44
    Bartejs nahodil obloučkem kotouč do útočného pásma, kde se jej snažil dobruslit Kusko, toho však odzbrojil Eklund a okamžitě poslal puk do středního pásma.
     
    23:41
    Po delší době trochu vzruchu, Holík poslal kotouč do mezikruží, odkud pálil Zaťovič, jeho rána však byla sražena po zásahu bránícího hráče Pardubic.
     
    24:15
    Kotouč se nyní od mantinelu odrazil na hůl Orsavy, jenž se tak ocitl v mezikruží ve vyložené pozici, branku Pardubic ovšem netrefil!
     
    24:35
    Orsava v další tutové příležitosti, tentokrát mu kotouč naservíroval Mueller, ale ani tentokrát se brněnský útočník nedokázal ve slibné příležitosti prosadit!
     
    25:29
    Čermák se chopil kotouče ve středním pásmu a svižnou jízdou po pravém křídle se dostal do zakončení, mířil mezi nohy brankáře Kacetla, ten však betony včas srazil k sobě a brněnského kapitána vychytal.
     
    26:40
    Kotouč nyní míří z jedné strany kluziště na druhou, důvodem tohoto jevu jsou útočné akce Komety, které se Pardubice snaží okamžitě odrážet chytrými vyhozeními tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    27:23
    Holík poslal puk Zaťovičovi, jenž si zpoza branky najel do střelecké pozice tak, aby měl před sebou pouze brankáře Kacetla, i přesto že měl dostatek času zamířit, pardubického brankáře nepřekonal.
     
    27:42
    Další tutová příležitost brněnské Komety! Erat tentokrát v předbrnakovém prostoru vylepšil pozici pro Hrušku, ale ani on z vyložené příležitosti neskóroval! Kometa pálí jednu šanci za druhou.
     
    27:57
    Po delší době se předvedly také Pardubice, Bubela vyvezl kotouč až do útočné třetiny, kde jej předložil Duškovi, jeho prudká střela skončila v lapačce brankáře Čiliaka.
     
    28:46
    Pardubicím se nyní podařilo otupit nápor Komety, jenže červenobílí hosté se do útoku nemohou příliš prosadit.
     
    29:04
    Nyní se však Pardubicím nabízí již třetí přesilová hra v dnešním utkání, jejím strůjcem je Dalimil Mikyska, jenž fasuje dvouminutový trest za podrážení.
     
    29:34
    Po přihrávce Eklunda pálil z voleje Hovorka, branku ovšem netrefil, kotouč se však po mantinelu svezl zpět na pardubické hole.
     
    29:38
    Aktuální počet střel je 22:7 ve prospěch brněnské Komety, Pardubice by při případném srovnání předvedly lekci z produktivity.
     
    30:16
    Kombinaci hostů vystihl Martin Erat a vyvezl kotouč na útočnou modrou čáru, odkud nahodil a Kometa může střídat.
     
    30:38
    Znovu se daří Brňanům osvobodit.
     
    31:04
    Kometa hraje v plném počtu.
     
    31:19
    Schaus nahazoval kotouč na brněnskou branku, Čiliak pouze vyrazil a k dorážce se snažil dostat Marosz, brněnská obrana mu však zakončení znemožnila.
     
    31:55
    Pardubice ožívají, ve slibné příležitosti se před Čiliakem zjevil Poulíček, krátce po něm vypálil také Cardwell.
     
    32:45
    Duškova přihrávka byla tak prudká, že puk opustil ledovou plochu, vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    33:08
    Orsava opět ve slibné příležitosti, tentokrát si svou střeleckou příležitost vypracoval sám, ovšem k dokonalosti scházelo přesnější zakončení, Kacetl nemusel ani zasahovat.
     
    34:09
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Kometa si dlouho koledovala o vyrovnávací branku a ta se nyní skutečně dostavila! Druhá formace Pardubic nyní dokázala rozebrat obranu brněnské Komety a po přihrávce Mikuše se do prázdné branky Brna trefil PETR SÝKORA. Asistence: Juraj Mikuš, Brian Ihnačák.
    34:09 Petr SÝKORA - 1:1
     
    34:45
    Mueller vedl útočnou akci Komety, ovšem pardubická obrana nepřipustila zabydlení elitní formace ve svém obranném pásmu.
     
    35:10
    Pardubice jsou momentálně aktivnějším týmem, Kometa vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    35:20
    Zaťovič se snažil vzít vše na sebe a vydal se střemhlav pardubickým obráncům, Holland mu ovšem nepovolil proniknout a Východočeši opět obracejí hru směrem k Čiliakovi.
     
    36:08
    Orsava tentokrát svou přihrávkou poslal do střelecké pozice Hrušku, jenž pálil z mezikruží, trefil však pouze připraveného brankáře Kacetla.
     
    36:36
    Pardubice mají velkou kvalitu ve své druhé útočné formaci, ta opět dělá brněnským obráncům problémy.
     
    37:15
    Němec nahodil kotouč do útočného pásma, ale u toho byli první hráči Pardubic, nyní je to Kometa, které se nedaří přechod do útočného pásma.
     
    37:59
    Barinka nyní dokázal zachytit kotouč na útočné modré čáře, poslal jej za branku Holíkovi, jenž přichystal střeleckou pozici Bartejsovi, jeho střelu zápěstím však Kacetl lapil ve své lapačce, neboť měl na pokus brněnského obránce luxusní výhled.
     
    38:12
    Kometa si nyní zahraje poprvé v utkání přesilovou hru. Nicholas Schaus ani nefauloval, problém bylo to, že ztratil helmu a snažil se odehrát kotouč, čehož si rozhodčí okamžitě všimli a posílají jej na trestnou lavici za nepovolenou výstroj.
     
    38:50
    Pardubice vyhazují.
     
    39:10
    Kombinace Komety opět neúspěšná, tentokrát hosty osvobodil Machala.
     
    39:48
    Erat poslal kotouč Muellerovi, jenž už mohl pálit, ale kotouč mu v klíčové chvíli podjel pod čepelí hole.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Prostřední dějství končí a Pardubicím se podařilo srovnat stav utkání. Domácí Kometa může litovat množství neproměněných šancí, ve slibných pokusech se několikrát ocitl Orsava, ale ani jednou neuspěl. Zlom přišel při vyloučení domácího Mikysky. Pardubice se v početní výhodě dostaly na koně a dokázaly domácímu týmu udělit lekci z produktivity, když vyrovnávací branku obstaral Petr Sýkora. Kometa se marně snažila o opětovné získání náskoku. Třetí třetina odstartuje v Brně v 19:44.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Holík ve třetí třetině na úvodním buly úspěšný, Kometa dohrává početní výhodu.
     
    40:16
    Pardubice jsou již v plném počtu.
     
    40:39
    Mueller zachytil rozehrávku pardubických obránců a poslal do střelecké pozice Holíka, ten se snažil ještě zpětnou přihrávkou vylepšit pozici pro Muellera, ale extraligový kanonýr už se k zakončení nedostal.
     
    41:30
    Pardubická třetí formace aktivně napadá domácí rozehrávku.
     
    41:50
    Kometa si podruhé v utkání zahraje přesilovou hru. Dvě minuty za vysokou hůl fasuje Miloš Bubela.
     
    42:10
    Holíkova přihrávka na Němce byla ztečována do středního pásma.
     
    42:33
    Mueller přenesl hru žabičkou na Holíka ten směřoval kotouč do mezikruží Köhlerovi, brněnský dlouhán ovšem na puk nedosáhl a Pardubice se osvobozují.
     
    43:18
    Kometě se zatím přesilová hra vůbec nedaří, další vyhození hostů obstaral Eklund.
     
    43:50
    Pardubice hrají v plném počtu.
     
    44:15
    Po vhazování v útočném pásmu se ke střele dostal pardubický Kloz, Čiliak úspěšně zasáhl svým betonem.
     
    44:54
    Němec nyní napálil kotouč na pardubickou branku v naději, že by se k dorážce mohl dostat Zaťovič, Kacetl však kotouč dokázal vyrazit tak, aby se k němu žádný z brněnských hráčů nemohl opětovně dostat.
     
    45:40
    Pardubice zodpovědně brání, Kometa se sice snaží podnikat neustále výpady do útočného pásma, ale dobře organizovaná defenzíva Východočechů nepřipouští vážnější ohrožení Kacetlovy brány.
     
    46:31
    Východočeši drží kotouč v bezpečné vzdálenosti od své branky a předvádějí trpělivý výkon, Kometa marně hledá skuliny v pardubické obraně.
     
    47:03
    Mueller připravil střeleckou možnost Holíkovi, ten už tentokrát na nic nečekal a pálil, úspěšně však úřadovala Kacetlova vyrážečka.
     
    48:11
    Spolupráce Erata s Hruškou troskotá na pevné pardubické obraně, Východočeši znovu nahazují kotouč do obranné třetiny Komety a opět se formují k odražení dalšího útoku.
     
    48:49
    Příležitost pro Kometu – ta si zahraje v početní výhodě, neboť hostující Miloš Bubela si nyní pomohl nedovoleným bráněním.
     
    49:14
    Němcovu přihrávku vystihl Dušek a v útočném pásmu ještě stačil předložit kotouč Poulíčkovi, po jehož pokusu musel zasahovat Čiliak.
     
    49:49
    Kometa v první minutě přesilovky zatím výrazněji neohrozila Kacetla, Pardubice zatím oslabení zvládají velmi dobře.
     
    50:24
    Erat přihrál na vrcholek levého kruhu Muellerovi, ten se svou střelou nejprve váhal, poté se však odhodlal vypálit, ale branku těsně minul.
     
    50:49
    Pardubice kompletní.
     
    51:08
    Bubela se nyní rozjel do útočného pásma po levém křídle, střelou zápěstím se snažil trefit odkrytý prostor u bližší tyče brněnské branky, kde však Čiliak stačil včas vložit svou lapačku.
     
    51:29
    Pardubicím se opět podařilo chytře vyhodit, Východočeši jsou ovšem opatrní a nikam se zbytečně neženou, na případné chyby Komety vyčkávají ve středním pásmu.
     
    52:21
    Druhá formace Pardubic kontroluje kotouč, ale platí to, co jsme zmínil před chvíli, Východočeši se nepouštějí do bezhlavého útočení.
     
    53:16
    Kometa se po delší době dostala ke kotouči, Malec za vlastní brankou čeká na dostřídaní spoluhráčů a Brňané se opět zkusí probojovat přes pevnou pardubickou zeď.
     
    54:21
    Čas rychle kvapí, hraje se bez zbytečných přerušení, což jistě svědčí hostujícím Pardubicím, pro které by i jednobodový zisk z Brna byl určitě dalším cenným dopingem pro jejich sebevědomí.
     
    55:17
    Přesilovou hru si nyní zahrají Pardubice, zbytečným faulem ve středním pásmu se prezentoval Michal Barinka, jenž putuje na trestnou lavici za nedovolené bránění.
     
    56:03
    Po přihrávce Marozse pálil z mezikruží Dušek, ze slibné pozice však brněnskou branku minul.
     
    56:33
    Kometa se osvobozuje.
     
    57:17
    Kometa hraje v plném počtu.
     
    57:30
    Mikušovu ránu Čiliak vyrazil a Michálek následně odpálil kotouč na zakázané uvolnění.
     
    57:33
    Dnešní utkání sleduje 7700 diváků, brněnská DRFG arena je tak podvanácté v letošní sezoně vyprodána.
     
    57:52
    Pardubice byly velmi blízko obratu, Poulíčkovi se podařilo překonat Čiliaka, ovšem brněnského brankáře podržela vzdálenější tyč jeho branky!
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:36
    Holík postupoval individuálně do útočného pásma, snažil se obhodit si bránícího Schause a dostat se tak do přímého souboje s brankářem Kacetlem, jenž bránící Schaus dokázal na poslední chvíli brněnskému útočníkovi kotouč vypíchnout.
     
    59:03
    Gulašiho střelu od modré čáry se snažil za Kacetlova záda usměrnit Erat, kotouč se však svezl těsně kolem pardubické branky.
     
    59:28
    Pardubice nyní byly usazeny v útočném pásmu, ovšem po vlastní nepřesné přihrávce musejí zpět.
     
    59:53
    Crowdellova střela byla sražena do mezikruží, odkud mohl rozhodnout Mandát, Čiliak ovšem nyní podržel svůj tým!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Základní hrací doba vítěze dnešního utkání neurčila. Kometa může litovat především neproměněných šancí v první a druhé třetině. Pardubice pak z minima vytěžili maximum a z Brna si povezou na východ Čech minimálně bod, který si však za precizní a trpělivý výkon ve třetí třetině bezesporu zaslouží. Následovat bude pětiminutové prodloužení ve třech hráčích na obou stranách, pokud asi v nastavení nerozhodne, budeme svědky samostatných nájezdů.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:03
    Na úvodním vhazování v prodloužení úspěšnější domácí Holík a Brňané mohou tvořit útočnou akci.
     
    60:37
    Němec projel s kotoučem snad celé pásmo a předložil do tutové pozice Muellerovi, jenž však nedokázal prostřelit Kacetla.
     
    60:55
    Totožná akce se opakovala, Kacetl opět vychytal nejlepšího střelce extraligy!
     
    61:25
    Hovorka nyní obdržel pas od Schause a v domnění, že jej následují spoluhráči poslal zadovku za sebe, čímž však kotouč vrátil Brňanům, protože jeho útočnou snahu nikdo v červenobílém nepodporoval.
     
    62:06
    Nyní se snažil vzít zakončení na sebe Orsava, svižnou jízdou se dostal za bránící hráče Pardubic, ovšem Kacetl opět vyrazil.
     
    62:27
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto, druhý bod zůstává v Brně! Ve středním pásmu zachytil kotouč PETER MUELLER a vydal se vstříc pardubickému brankáři, i když už se ocitl v ostrém úhlu, nakonec dokázal bekhendem procedit kotouč do branky, a zajistil tak svému týmu bonusový bod navíc. Bez asistence.
    62:27 Peter MUELLER - 2:1
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání končí vítězstvím domácí Komety v prodloužení. Pardubice dnes ovšem v Brně předvedly velmi sympatický výkon a jde vidět, že morálka Východočechů před klíčovou fázi sezony má vzestupnou tendenci. Pro Kometu je však zisk druhého bodu nesmírně důležitý, neboť díky tomu drží stále pozici v elitní šestce. Mladá Boleslav je však i přes dnešní porážku se Spartou stále v těsném závěsu a o přímý postup do čtvrtfinále tak budou svedeny další důležité bitvy. Ode mne je to pro dnešek vše, z Brna vám přeji příjemný páteční večer i hezký víkend.
     
    Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášení:

    Ondřej Kacetl (PCE)

    Peter Mueller (KOM) (20:25:59)
    Marken.cz

    Jan Tajzler

    Branky a nahrávky: 9. Orsava (M. Erat), 63. Mueller – 35. P. Sýkora (Mikuš, Ihnačák)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Vejmelka) – Barinka, O. Němec, Gulaši, Z. Michálek, Malec, Bartejs, D. Mikyska – Zaťovič (A), P. Holík, Mueller – Orsava, Hruška, M. Erat – Dočekal, L. Čermák (C), Vondráček – Süss, Kusko, Köhler.
    HC Dynamo Pardubice: Kacetl (Klouček) – Eklund, Holland, Mikuš, Schaus, J. Zdráhal, Cardwell, Porseland – Dušek, Bubela, Hovorka – Marosz (A), Ihnačák, P. Sýkora (C) – Machala, Mandát, L. Horký – Poulíček (A), J. Kloz, Machač.

    Rozhodčí: Mrkva, Sýkora – Bryška, Pešek
    ocianews.com