Třinec – Mountfield HK 1:5 (kon.) | Litvínov – K. Vary 5:4 (po pr.) | Mladá Boleslav – Sparta 0:1 (kon.)
Plzeň – Chomutov 4:5 (po s.n.) | Kometa Brno – Pardubice 2:1 (po pr.) | Liberec – Zlín 2:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
1:5 (1:2, 0:0, 0:3)
Mountfield HK
Pátek 15.02.2019, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400) • Tipsport extraliga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:59
    Hosté ještě rozjeli přečíslení tří proti jednomu a dostali kotouč do třinecké branky, sudí jdou kontrolovat, zde se tak stalo před vypršením šedesáté minuty!
     
    57:46
    Hra je přerušená, třinecká výhoda končí. Na trestnou lavici putuje Lukáš Vopelka, který hákoval pronikajícího Vránu.
     
    54:27
    Výhoda hostí je u konce, Hradec ale bude v následujících minutách hrát přesilovou hru. Erik Hrňa je vyloučen za faul vysokou holí.
    47:45 Matej PAULOVIČ - 1:5
     
    47:45
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield se ale velmi rychle vrátil do útočného pásma a po rychlé kombinaci slaví pátou branku! Hradečtí se po rychlém přechodu středního pásma dostali do předbrankového prostoru, po menších zmatcích se ke střele dostal MATĚJ PAULOVIČ, který propálil Hrubce mezi betony! Asistence: Oskars Cibulskis, Petr Zámorský.
     
    46:47
    Jiří Polanský ve středním pásmu tvrdě srazil Marise Bičevskise, který zůstal ležet na ledové ploše. Sudí Polanského počin posoudili jako útok na oblast hlavy a krku, tedy trest na 2 + 10 minut. Menší trest odpyká Ondřej Kovařčík.
    45:09 Mislav ROSANDIĆ - 1:4
     
    45:09
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí znovu rozvlnili síť třinecké branky a odskakují do čtyřbrankového trháku! Za ohromného pískotu domácího publika se ze vstřelené branky raduje hostující Mislav Rosandić, který od modré nejprve napálil bránícího Michala Kovařčíka, od něhož se puk odrazil za bezmocného Hrubce! Asistence: Lukáš Vopelka, Filip Pavlík.
     
    43:49
    Hradečtí mohli přidat další branku, Radek Smoleňák ale v dobré pozici místo střely zvolil přihrávku, kterou zastavil bránící Roth!
    41:40 Daniel RÁKOS - 1:3
     
    41:40
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield vyhrál také další vhazování v útočném pásmu a slaví třetí branku utkání! Lukáš Vopelka poslal z rohu kluziště milimetrový pas do předbrankového prostoru, kam si sjel DANIEL RÁKOS! Hostující útočník nebyl nikým atakován a bez obtíží usměrnil kotouč za bezmocného Hrubce! Asistence: Lukáš Vopelka, Matěj Chalupa.
     
    37:38
    Novotný se srazil s Douderou v útočném pásmu, hosté tak mohli jít do přečíslení čtyř proti jednomu! To ale Hradečtí vyřešili trestuhodně, když vůbec nevystřelili!
     
    36:21
    Poměr sil na ledě se srovná, Petr Koukal při buly zasáhl obličej Petra Vrány. Dvě minuty za vysokou hůl. Minutu a třicet šest vteřin se bude hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    36:00
    Martin Gernát chtěl v útočném pásmu obrat o kotouč rozehrávajícího Filipa Pavlíka, třinecký bek si ale nepohlídal svou hůl a poslal hostujícího beka k ledu. Přesilovka pro Hradec.
     
    21:32
    Uvidíme první přesilovku zápasu. Třinecký Tomáš Marcinko ve vlastním pásmu držel Michala Dragouna, Hradec má k dispozici výhodu jednoho muže v poli.
     
    19:21
    Hosté mohli přidat další branku, Radovan Pavlík totiž dostal přihrávku do samostatného úniku! Hostující útočník sice byl tísněn vracejícím se Matyášem, Pavlík ale i tak dokázal zakončit. Hrubec si místo mezi svými betony pohlídal!
    18:54 Dominik GRAŇÁK - 1:2
     
    18:54
    Hradec právě vstřelil branku!
    Mountfield se dostal do útočného pásma, po rychlé kombinaci u modré čáry se hosté radují z druhé branky! Hradečtí obránci Mislav Rosandić s DOMINIKEM GRAŇÁKEM si několikrát vyměnili kotouč, načež hradecký kapitán využil clony před Hrubcem a poslal puk přesně mezi betony třineckého brankáře! Asistence: Mislav Rosandić.
    11:21 Guntis GALVINŠ - 1:1
     
    11:21
    Třinec právě vstřelil branku!
    Hradecké vedení ale netrvalo příliš dlouho, Oceláři po pětačtyřiceti vteřinách srovnávají krok! Štěpán Novotný ve středním pásmu dosáhl vysoké rychlosti, třinecký útočník se vřítil do útočného pásma, kde přenechal kotouč najíždějícímu GUNTISI GALVINŠOVI! Lotyšský bek poslal kotouč přímo do horního růžku hradecké branky! Asistence: Štěpán Novotný.
    10:36 Petr KOUKAL - 0:1
     
    10:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hradečtí zvládli buly v útočném pásmu, jednoduchou kombinací si připravili střeleckou pozici a otevírají skóre dnešního utkání! Tomáš Linhart od modré poslal kotouč na levou stranu, kde stál Matěj Paulovič. Ten se neukvapil, zpětným pasem poslal kotouč do mezikruží, odkud pálil PETR KOUKAL! Hrubec byl bezmocný! Asistence: Matěj Paulovič, Tomáš Linhart.
     
    04:38
    Aron Chmielewski z vlastního pásma chytře vyhodil kotouč do soupeřovy třetiny, kam si najížděl rozjetý Martin Růžička. Tomu sice střela příliš nesedla, Pavelka ale pak měl co dělat proti třem dorážkám Martina Gernáta! Hradecký gólman odolal!
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 12. Galvinš (Novotný) – 11. Koukal (Paulovič, Linhart), 19. Graňák (Rosandić), 42. Rákos (Vopelka, M. Chalupa), 46. Rosandić (Vopelka, F. Pavlík), 48. Paulovič (Cibulskis, Zámorský)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kantor) – Roth, Galvinš, Matyáš, Gernát, D. Musil, M. Doudera, M. Adámek – Martin Růžička (A), Polanský, Chmielewski – Hrňa, Marcinko (C), Werek – Svačina, P. Vrána, M. Kovařčík – O. Kovařčík, Novotný, Dravecký (A).
    Mountfield HK: J. Pavelka (Maxwell) – Zámorský, Linhart (A), Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandić, Graňák (C) – Paulovič, Koukal, M. Chalupa – Dragoun, Cingel, R. Pavlík – Smoleňák, Bičevskis, Miškář – Vopelka, Rákos (A), Lessio.

    Rozhodčí: Hradil, Úlehla – Gebauer, Tošenovjan

    Diváci: 4 593
    thejrc.org