Třinec – Mountfield HK 1:5 (kon.) | Litvínov – K. Vary 5:4 (po pr.) | Mladá Boleslav – Sparta 0:1 (kon.)
Plzeň – Chomutov 4:5 (po s.n.) | Kometa Brno – Pardubice 2:1 (po pr.) | Liberec – Zlín 2:3 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
2:3 (1:0, 0:1, 1:2)
Berani Zlín
Pátek 15.02.2019, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:26 Pavel KUBIŠ - 2:3
     
    58:26
    Zlín právě vstřelil branku!
    A je to tady, Berani otáčejí zápas! Jiří Ondráček nahrnul puk do brankoviště, kde byl nejdůraznější PAVEL KUBIŠ. Kotouč se sotva došoural za čáru, ale cestu si pod Willovými betony našel! Asistence: Jiří Ondráček.
     
    58:07
    Obrovská šance pro Moravany! Lukáš Derner (LIB) totiž míří pykat v době, kdy se to domácím hodí asi nejméně. Důvodem bylo podrážení.
    54:59 Jakub HERMAN - 2:2
     
    54:59
    Zlín právě vstřelil branku!
    To, co viselo ve vzduchu, se zaslouženě stává skutečností! Antonín Honejsek prokázal velký přehled, když z levé strany našel mezi kruhy JAKUBA HERMANA. Zlínský útočník na nic nečekal a pověsil puk ke vzdálenější štangli! Hrajeme tedy od začátku... Asistence: Antonín Honejsek, Jakub Šlahař.
     
    54:16
    To byla obrovská šance! Jeden z Tygrů předvedl hrubici v rozehrávce. Michal Popelka stál úplně sám před Romanem Willem. Zdálo se, že mu touš malinko poskočil na čepeli, jelikož zlínský forvard zamířil až do ochranné sítě.
     
    50:14
    Moravané pořádně utahují šroubky! David Nosek hned po vhazování vyslal kotouč po ledě na branku. Jelikož se poměrně dobrá teč vydařila Tomáši Fořtovi, měl Roman Will znovu plné ruce práce! Pryž za svá záda nicméně proplout nenechal.
     
    49:49
    Pavel Sedláček zvedl za brankou hlavu a dobře našel před Willem Edgarse Kuldu. Ten měl na holi vyrovnání, ovšem maskovaný muž znovu podržel modrobílé barvy!
     
    47:58
    David Nosek křápl do puku za kruhy. Roman Will jeho střelu dobře vyrazil. O dorážku se ještě snažil Pavel Sedláček, leč neposedný puk nedokázal pořádně zasáhnout!
    46:40 Radan LENC - 2:1
     
    46:40
    Liberec právě vstřelil branku!
    Trest za nevyužitou přesilovku pěti proti třem na sebe nenechal dlouho čekat! Ladislav Šmíd nahodil kotouč od prostoru před střídačkami na Libora Kašíka. Ten nedokázal střelu udržet, a RADAN LENC, jenž se před ním rychle zorientoval, zametl pryž po ledě za čáru. 2:1! Asistence: Ladislav Šmíd, Michal Birner.
     
    45:22
    Jiří Ondráček poslal kotouč z pravé strany do brankoviště. Tam operoval Ralfs Freibergs, avšak ani na několik dorážek nedokázal procpat touš za Willa!
     
    43:37
    A domácí jdou do tří! Radan Lenc (LIB) ve středním pásmu sekl soupeře.
     
    42:51
    Ale pozor, další přesilovka pro Zlínské! Tentokrát si trestnou lavičku zkusí Lukáš Krenželok (LIB), provinil se totiž sekáním.
     
    39:59
    Nakonec v Noskově obličeji žádná krev nebyla. Marek Kvapil (LIB) tedy navštíví trestnou lavici za vysokou hůl pouze na dvě minuty, pokud se jeho spoluhráčům vydaří bránění.
     
    35:40
    Další velká šance! Petr Jelínek obdržel přihrávku před brankoviště. Zlínská klec mu ovšem byla malá a po zpracování pálil příliš vysoko!
     
    33:52
    Dominik Lakatoš se z druhého křídla prohnal za beka. Už se tlačil do brankoviště, ovšem skvělým hitem jej o šanci připravil Daniel Gazda! Nyní má hra neskutečné tempo.
     
    30:54
    Neskutečné! Antonín Honejsek dvakrát během malé chvíle trefil břevno! Nejprve stál sám před Willem, dobře mu trefil prostor nad ramenem, chyběly centimetry. Při následné akci se opřel do puku v mezikruží, avšak opět to zazvonilo!
    28:04 Tomáš FOŘT - 1:1
     
    28:04
    Zlín právě vstřelil branku!
    Moravané po ubráněném oslabení vyrovnávají! Udělali to moc pěkně. Jiří Ondráček poslal touš na levé křídlo k Ralfsu Freibergsovi. Ten viděl, že před Willa najíždí TOMÁŠ FOŘT. Adresoval mu tedy přihrávku, kterou Fořt nechytatelně tečoval! Asistence: Ralfs Freibergs, Jiří Ondráček.
     
    26:27
    Jakub Valský našel zpoza klece mezi kruhy stojícího Petra Jelínka, jenž trefil podobnou část břevna, jako v první části hostující Freibergs! To bylo těsné.
     
    26:00
    Libor Hudáček se nadechl k pěknému sólu. Trpělivost už došla Daliboru Řezníčkovi (ZLN), který ho podrazil a už míří na trestnou lavici.
     
    24:11
    Nyní si ovšem Libor Kašík vybral slabší chvilku. Po puku chtěl skočit několik metrů mimo brankoviště, leč nechal jej za sebou. Jakub Ferenc na poslední chvíli zablokoval Valskému hokejku, aby nemohl dorážet!
     
    23:51
    Marek Zachar v situaci tří proti dvěma velmi pěkně nabil Jaroslavu Vlachovi, proti jehož okamžité ráně skvěle máchl lapačkou Libor Kašík! Další důležitý zákrok v jeho podání.
     
    20:51
    Tygři se mohou zpátky do provozní teploty dostat vzápětí. Pavel Kubiš (ZLN) se provinil nedovoleným bráněním.
     
    20:07
    Jdeme znovu na to. Také nyní si puk přivlastnili Zlínští, a neskutečně rychle z toho byla tutovka! Tomáš Fořt jel přes zaskočenou defenzivu domácích prakticky sám na branku, leč její horní roh těsně minul.
     
    17:54
    To mohlo být rychlé využití! Ralfs Freibergs napřáhl na modré čáře a parádní dělovka skončila skoro pod břevnem! Nakonec ho orazítkovala a odrazila se pryč.
     
    17:35
    Hru proti čtyřem si zkusí také Zlín. Petr Jelínek (LIB) převedl nedovolené bránění a míří si tedy odpočinout.
     
    15:35
    Skvěle to nyní udělal Petr Jelínek. Zkušený útočník na pravém kruhu počkal na najíždějícího Jana Ordoše, aby mu adresoval přihrávku přesně na čepel. Ordoš už stál víceméně sám před Kašíkem, který také v tomto případě nachází puk ve výstroji!
     
    13:20
    Antonín Honejsek nedůraznou přihrávkou daroval touš pouze Dominiku Lakatošovi. Ten okamžitě poslal do přečíslení Radana Lence s Michalem Birnerem. Po výměně puku zakončoval druhý jmenovaný, ovšem Libor Kašík skvěle zakročil betonem!
     
    08:49
    Další početní výhoda šelem! Tentokrát se provinil Tomáš Fořt (ZLN), který hákoval.
    08:15 Petr JELÍNEK - 1:0
     
    08:15
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši využívají přesilovou hru a vedou! Libor Hudáček to udělal parádně. Po pravé straně vnikl do ofenzivní zóny, obkroužil zlínskou svatyni a poslal touš přímo mezi kruhy. Tam se do něj bez okolků opřel PETR JELÍNEK, jehož dělovka bez přípravy zaplula přesně do horního růžku! Kašík byl bez šance. Asistence: Libor Hudáček.
     
    06:25
    Je tu první přesilovka, zahrají si ji Tygři. Jakub Herman (ZLN) totiž po komerční přestávce míří pykat z důvodu podrážení.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 9. P. Jelínek (L. Hudáček), 47. Lenc (Šmíd, Birner) – 29. Fořt (Freibergs, J. Ondráček), 55. Herman (Honejsek, Šlahař), 59. Kubiš (J. Ondráček)


    Bílí Tygři Liberec: Will (Schwarz) – Stříteský, Derner, T. Hanousek, Šmíd (A), Doherty, Ševc, Kolmann – Lenc, Lakatoš, Birner – Valský, L. Hudáček, M. Kvapil – Ordoš, P. Jelínek (C), L. Krenželok – M. Zachar, Redenbach, J. Vlach.
    Berani Zlín: Kašík (Štůrala) – Nosek (A), Freibergs, Řezníček, Žižka (C), Ferenc, Valenta, Gazda – J. Ondráček, Fořt, Kubiš (A) – Šlahař, Honejsek, Herman – E. Kulda, P. Sedláček, Fryšara – Václavek, Popelka, Werbik.

    Rozhodčí: Pražák, Kika – Ondráček, Špůr

    Diváci: 6 989
    thejrc.org