Kometa Brno – Salzburg 4:3 (3:1 po s.n.) | Mountfield HK – Chomutov 2:1 (2:1 po s.n.) | Zlín – Mladá Boleslav 11:7 (po nadst. prodl.)
Přerov – Kladno 4:3 (po pr.) | Vítkovice – Liberec 3:0 (po nadst. prodl.) | Olomouc – Jihlava 4:1 (0:2 po n.s.n.)
Vsetín – Č. Budějovice 3:5 (po nadst. prodl.) | Sparta – HC Litvínov 4:6 (po nadst. prodl.) | Havlíčkův Brod – K. Vary 3:7 (0:1 po n.s.n.)
Třinec – Slavia 5:1 (po nadst. prodl.)
po s.n. (2:1)
Mountfield HK
2:1 (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
Piráti Chomutov
Pátek 15.02.2019, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • DHL Extraliga juniorů • Skupina o 13. - 24. místo
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Mountfield HK.
    Autorem vítězné branky je MIROSLAV KUKLA, který vzal z pozice kapitána zodpovědnost na sebe a tahle sázka se Mountfieldu vyplatila. Hradečtí se radují a berou bonusový bod navíc!
     
    64:43
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Poppel – 2 min., vysoká hůl).
     
    60:16
    Hradečtí si velmi komplikují boj za bonusovým bodem. Oslabuje je totiž Martin Štohanzl, který si odsedí trest za nedovolené bránění.
     
    56:46
    Jenže Hradečtí se teď zbytečně oslabují. Dominik Šedivý dohrál u mantinelu jednoho z chomutovských hráčů a odchází pykat na dvě minuty za hrubost.
     
    54:10
    Puk teď putoval po trase Muška – Kašpar – Janda, který si to mířil na Dominika Pavláta. Viděl však k němu si sjíždějícího chomutovského beka a tak rychle vystřelil a orazítkoval spojnici chomutovské klece!
     
    51:08
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jiří Beneš – 2 min., napadení).
     
    40:59
    Poppel se Štohanzlem se dostali až za obranu Chomutova a mohli vstřelit druhý gól. Štohanzl ale před očima diváků nedokázal potvrdit svoji šikovnost, když nedokázal dotáhnout do konce svoji kličku, kterou zastavil opět betonem Pavlát. Vzápětí ještě mířil Petr Poppel, ani on ale svůj střelecký um nedokázal zúročit.
     
    40:22
    Jenže ten přerušuje další vzájemné vyloučení. Pěnčík s Chlánem to teď přehnali s tvrdostí a oba kohouti jdou pykat za hrubost. Hraje se ve čtyřech.
     
    38:08
    Hradec právě vstřelil branku!
    Máme vyrovnáno! Junioři Mountfieldu konečně využili šanci a brzy po začátku početní výhody srovnávají skóre. První střela na Pavláta TADEÁŠI PINKASOVI sice ještě nevyšla, ta druhá po nahrávce od Miroslava Kukly už však skončila v chomutovské síti. Domácí tak chvilku před odchodem do kabin vyrovnávají a začíná se znovu od nuly. Asistence: Miroslav Kukla, Petr Poppel.
     
    37:27
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Jiří Beneš – 2 min., podrážení).
     
    32:12
    Matyáš Svoboda se Stanislavem Vrhelem teď dokonale rozebrali hradeckou obranu. Druhý jmenovaný už na hranici brankoviště posílal kotouč na Svobodu, který měl před sebou odkrytou bránu a mohl zakončovat. Jeden z hradeckých beků mu ale na poslední chvíli stihl postavit do cesty hůl, která tak zabránila možnému gólu hostí.
     
    27:17
    A máme tu vyloučení na obou stranách. Na hradecké straně jde pykat Pajer, na straně hostů Luboš Dospěl. Hraje se v pěti hráčích.
     
    26:55
    Ale pozor, mohlo to být o dvě branky! Daniel Dvořák má teď plné ruce práce. Nejprve zastavil střelu Tomáše Koblížka, od Mežnarovy střely ho pak zachránila horní konstrukce jeho branky, která se rozezněla ČPP Arénou.
     
    23:30
    Teď měl ale nebezpečnou šanci mladší z Pinkasů – obránce Matěj. Ten od modré poslal prudkou přízemní střelu, kterou stihl ještě těsně před brankářem tečovat jeden z hradeckých forvardů. Pavlát střelu neviděl, ale se štěstí zastavil kotouč ve výstroji.
     
    12:20
    Zatím je to o využívání šancí. Petr Poppel byl při hře 4 na 4 znovu sám před Pavlátem. Zkoušel kličku s prostrčením puku mezi betony, ale neuspěl. Velká pochvala pro hostujícího brankáře od spoluhráčů.
     
    11:41
    Nikoliv, jejich výhoda totiž po 19 vteřinách končí. Utnul ji faulem kolenem Vít Seemann.
     
    11:22
    Druhá početní výhoda pro hosty. Podaří se jim potrestat také podrážení Kryštofa Langa?
     
    09:27
    Piráti právě vstřelili branku!
    Hosté přesilovou hru velice rychle využívají, stačilo jim k tomu 18 vteřin. Doposud byli méně aktivním celkem, jenže PETR CHLÁN dokázal dostat puk za Dvořáka a zajišťuje svému týmu důležitou výhodu. Asistence: Matyáš Svoboda.
     
    09:09
    Šance pro Severočechy. Zahrají si totiž přesilovou hru po krosčeku Dominika Šedivého.
     
    07:40
    Martin Štohanzl měl na holi první gól zápasu! Zničehonic byl zcela sám před bránou, ale přestřelil.
     
    05:00
    První pětiminutovku zakončil únik Petra Poppela! Ten jel sám na bránu, ale chomutovští beci byli hned za ním. V rozhodující chvíli mu ťukli do hokejky, takže Pavlát ani nemusel zasahovat.
    Marken.cz

    Lenka Jonešová

    Jan Vavřina

    Branky a nahrávky: 39. Pinkas (Kukla, Poppel), rozh. náj. Kukla – 10. Chlán (Svoboda)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Koláček (CHM)
    0:0   Štohanzl (HKM)
    2. série:
    0:1   Ouřada (CHM)
    0:1   Lang (HKM)
    3. série:
    0:1   M. Svoboda (CHM)
    0:1   Janda (HKM)
    4. série:
    0:1   Chlán (CHM)
    1:1   Muška (HKM)
    5. série:
    1:1   Vrhel (CHM)
    2:1   Kukla (HKM)


    Mountfield HK: Dvořák (Vacek) – Kukla (C), M. Pinkas, Pelda, Muška, Pěnčík, Kynčl – Do. Šedivý, Štohanzl, Ďuriš, T. Pinkas, Hrabčák, Kašpar, Síla, Pajer, Lang, Janda, Poppel. Trenér: Jiří Janoušek.
    Piráti Chomutov: Pavlát (Běhula) – Váchal, Šuráň, Seemann, Mikulec, Beneš, Vaněk, Štochl – Vrhel, Dospěl, Chlán, Svoboda, Holka, Mežnar, Koláček, Lobodowski, Koblížek, Pech, Ouřada (C). Trenér: David Kočí.

    Rozhodčí: Bernat – Kajínek, Grundler
    ocianews.com