Innsbruck – Znojmo 3:7 (kon.)
konec
HC TWK Innsbruck
3:7 (1:3, 1:2, 1:2)
HC LERAM Orli Znojmo
Pátek 15.02.2019, 19:15 • Tiroler Wasserkraft Arena • bet-at-home ICE Hockey League
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V dalším kole se Orli už v neděli od 17:30 utkají na domácím ledě s Dornbirnem. Do té doby na shledanou. (21:28:26)
     
    Je konec. Znojmo vítězí na ledě Innsbrucku vysoko 7:3 a vzhledem k průběhu zápasu je to vítězství zasloužené, i když za stavu 3:5 ve třetí třetině měli domácí blízko ke snížení a zdramatizování zápasu. Nicméně Orli prakticky celé utkání vedli a svého protivníka předčili zejména v kvalitě kombinace a zakončení v útočném pásmu. Innsbruck tak v nadstavbové skupině B zůstává poslední, naopak Znojmo si upevňuje první pozici.
     
    Konec zápasu.
     
    59:18
    Znojemští vyhazují, zápas už se dohrává.
     
    58:32
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo (Novák – 2 min., držení).
     
    58:08
    Orli právě vstřelili branku!
    Už poněkolikáté v tomto zápase vyšla Znojmu kombinace zpoza branky, nahrávka před ni a gólová střela z mezikruží. Tentokrát číhal v přesilovce v nejnebezpečnějším prostoru na ledě DOMINIK TEJNOR a střelou z první přidává sedmý zásah. Asistence: David Bartoš, Erik Němec.
     
    57:39
    Hlava to zkusil z dorážky na bližší tyč, netrefil se přesně.
     
    57:15
    Vyloučení v týmu HC TWK Innsbruck (Pedevilla – 2 min., hákování).
     
    57:02
    Yoganovu přihrávku před branku vystihl Lattner a zakládá rychlý protiútok, v němž je pronikající Němec faulován. Znojmo bude hrát přesilovku.
     
    55:22
    Zdá se, že pro domácí to byla definitivní studená sprcha, jejich tlak opadl a s pukem na holi hrají Znojemští.
     
    53:39
    Orli právě vstřelili branku!
    Prakticky celou třetinu tlačil Innsbruck svého protivníka, ale Znojmo nyní využívá chybu soupeře v defenzivě. Hned dva hráči zůstali volní mezi kruhy, přihrávku Matuše od zadního mantinelu obdržel ALLAN McPHERSON a překonává Swetteho! Asistence: Radim Matuš.
     
    52:58
    Lattner prověřil také Swetteho na druhé straně, ten zasahuje teprve podruhé v této třetině. Orli tak vybojovali útočné pásmo.
     
    52:08
    Lammers hned po buly zamířil před branku, jeho teč ale končí v Lassilově výstroji.
     
    52:02
    Lassila chytá tvrdou střelu Guimonda od modré.
     
    51:15
    Innsbruck v plném počtu, tahle přesilovka Orlům nevyšla.
     
    51:08
    McPhersonův švih z levého kruhu míjí branku.
     
    50:36
    Nejproduktivnější hráč EBEL Andrew Clark teď minul zcela prázdnou branku poté, co domácí ujeli v oslabení ve dvou na jednoho, Clark dostal na hůl perfektní přihrávku a měl před sebou už jen odkrytou klec, jenže v záklonu puk netrefil podle představ a ten se jen odklouzal mimo tři tyče.
     
    49:39
    Ofsajd Orlů při pokusu přejít útočnou modrou čáru.

    Lukáš Peroutka

    Branky a nahrávky: 15. Yogan (Clark, Lammers), 28. Lammers (Spurgeon, Antonitsch), 42. Lavoie (Guimond, Lamoureux) – 11. Hlava (Němec, Bartoš), 16. Mrázek (Kalus, Lattner), 18. Němec (Hlava, Bartoš), 29. McPherson (Luciani, Vainonen), 32. Lattner (Bartoš, Hlava), 54. McPherson (Matuš), 59. Tejnor (Bartoš, Němec)


    HC TWK Innsbruck: Gračnar (21. Swette) – Guimond, Boivin, Ross, Lindner, Kudělka, Pedevilla – Wachter, Spurgeon, Lammers – Yogan, Clark, Šedivý – Bär, Lamoureux, Lavoie – Antonitsch, Netík, Paulweber.
    HC LERAM Orli Znojmo: Lassila (Halász) – Vainonen, Tejnor, Novák, Parkkonen, Lattner, Stehlík, Kruckovyč – Mrázek, Stretch, Kalus – Luciani, Matuš, McPherson – Němec, Bartoš, Hlava – Špaček, Oščádal, Bulín.

    Rozhodčí: M. Nikolić, Sternat – Pardatscher, Schauer
    ocianews.com